66reacties

Staatssteun bij het nieuwe stadion?


De accountant van de gemeente waarschuwt dat er mogelijk sprake is van staatssteun bij het nieuwe stadion van Helmond Sport. De huisaccountant voorziet namelijk mogelijke problemen inzake de taxatie van het huidige stadion op 1,96 miljoen euro, zijnde het waarvoor de gemeente dat koopt. Onderaan op pagina 8 van haar Boardletter 2019 (pdf) legt Deloitte die zorgen zo helder mogelijk uit.
Gezien het belang van die waardebepaling in de businesscase van het nieuwe stadion op Sport- en Beleefcampus De Braak, krijgt B&W voor de tweede keer het advies dit nader uit te zoeken.
Dat Deloitte-rapport is een onderdeel van hun controle van de gehele gemeentelijke jaarrekening van 2019. In reactie op dat rapport, stuurde B&W eerder deze week een brief (pdf) naar de gemeenteraadsleden.
Inzake de mogelijke staatssteun aan de betaald voetbalorganisatie (BVO) schrijft B&W halverwege pagina 3, dat het huidige taxatierapport op korte termijn zal worden geactualiseerd. “Bij de uitwerking wordt ook rekening gehouden met het mogelijke risico dat de huurverhoging niet aan de BVO zal worden doorberekend.” In reactie op het Deloitte-advies aan B&W om te onderzoeken wat de gevolgen zijn voor de businesscase wanneer Helmond Sport niet meer aan haar financiële verplichtingen kan voldoen, reageert B&W als volgt. “Deze risico’s worden regelmatig geactualiseerd en indien nodig worden passende maatregelen genomen.”
Sinds de gemeenteraad dinsdagavond 31 oktober 2017 besloot dat ‘onze club’ een nieuw multifunctionele stadion gaat krijgen, stapelen de perikelen zich op. Denk daarbij onder meer aan het supportershome en de rol van Frans Stienen waar raadsvragen over werden gesteld. 

In de reacties hieronder staan updates.

Q&AHelmond Sport
66 reacties
Reageer

Gewoon afblazen dit achterlijke plan. HS degradeert sws en heeft dit stadion niet nodig. Geld kan beter voor andere dringender zaken ingezet worden.

Waarom een nieuw stadion? Helmond Sport staat onderaan de lijst en als ze zo doorgaan zijn ze niet eens in staat om hun eigen broek op te houden; als Helmond Sport een nieuw stadion verdient, dan verdienen mulo, hvv en alle andere amateurclubs óók wel een eigen stadion. Waarom moeten de inwoners van Helmond zoveel geld neertellen voor één club, welke eigenlijk nét iets meer is dan álle anderen. Het zijn profs, dus laat ze hun eigen broek ophouden zoals ieder ondernemer dat moet. Als ik een bakkerij wil beginnen betaalt de gemeente toch ook niet het pand waar ik in wil beginnen: als dat wel zo is hoor ik het graag.

Stan Hagelaar

Snap niet dat mensen niet eerst lezen voordat ze comentaar geven ....dit stadion wordt een sportcomplex die door meerdere partijen gebruikt gaat worden ...dus niet alleen HS

Zal best Marcel, maar HS is echt sportief een van de minste profclubs uit de geschiedenis van Nederlands betaald voetbal. Niets mis mee, maar die profs zouden bv nooit meer dan minimumloon mogen ontvangen.
Prima om zo'n complex te regelen met veel partijen,maar het zijn nou net allemaal partijen waar geld bij moet. Geld van alle burgers waarvan 97% geen behoefte heeft in dit bouwsel.

Gisteren een Brabantse derby tegen FC Den Bosch: 1500 toeschouwers waarvan een paar honderd uit Den Bosch. Misschien kan Deloitte beter een onderzoek adviseren naar draagvlak voor profvoetbal in Helmond en daarmee ook het bestaansrecht. De nieuwsberichten over Helmond Sport gaan zelden over de kernactiviteit voetbal, meer over randzaken.

Oei!

Christ Beekmans

Op de plek van het Ted de Braak stadion kan dan bv een mooi jeu de boule baantje komen

Goed geschreven Stan, maar het eigenwijze stadsbestuur zal wel weer zeggen dat het goed is voor het imago van Helmond. Grote onzin.

Martin Herman

Fiasco in wording. Bouw een stadion voor een club, na een aantal jaren gaat de club failliet, maar wacht even dan blijven we met een stadion zitten waar we niks aan hebben, dus houden we de club maar overeind met Helmondse belastingcentjes zoals we de laatste 20 jaren hebben gedaan. En wie weet, komen er ooit wel Helmonders een kaartje kopen.
Helmond Sport; het lachertje van het betaalde voetbal

Dennis Schmitt

Het meest trieste vind ik nog dat Helmonders niet eens hun eigen club gaan steunen. Ja, ze spelen slecht, maar dat mag toch geen bezwaar zijn? Een kaartje kost 10 euro en je steunt er de club ontzettend mee. Nee, hier in Nederland zeiken we onze eigen mensen liever de hele dag af. In Duitsland en Engeland zit de hele wijk/stad bij de club, al staan ze in de 4de klasse onderaan. Dat is pas mooi om te zien. De Helmonder ligt liever met zijn dikke pens op de bank te kijken naar Lingo en the Voice. Vreselijk!

Maikel Janssen

@Maikel Janssen op zaterdag 25 januari 2020 om 22:59:

Zeker wel, het is namelijk al vele jaren kommer en kwel bij HS, net als het voetbal wat al jaren niet om aan te zien is. Al jaren amper betalende toeschouwers, en veel te weinig sponsoren. Waaraan verleent Helmond Sport zijn bestaansrecht? Zonder de gemeente was Helmond Sport al diverse keren failliet geweest, ook nu weer.
Helmond Sport is een veredelde amateurvereniging, die aan een oneindig infuus ligt bij de gemeente.
Dus deze Helmonder blijft net als vele anderen inderdaad liever op de bank liggen om naar Lingo te kijken dan naar Helmond Sport te gaan.

Dennis Schmitt

Ik ben geen voetbalfan, en al zeker niet van HS. Die komen de laatste tijd bijzonder negatief in het nieuws. Ik zeg geen cent gemeenschapsgeld hierin steken. En als dat wel gebeurd, dan is dat ook mijn geld en dan wil ik zeggenschap

Lenie Weijnen

Steek het geld liever in een mooi zwembad met buitenbad en alles erop en eraan zodat ALLE Helmonds daar van kunnen genieten ????

Eria van Gestel

De mensen die hier negatief doen over de prestaties van Helmond Sport zijn zeker vergeten dat ze niet al te lang geleden een aantal jaar op rij nacompetitie hebben gespeeld voor eventuele promotie.

Michiel van Geel

Ik heb het reeds eerder gezegd dat dit project de Hellemonder veel geld gaat kosten, het is te gek voor woorden.

Weer een kwestie van verspilling belastinggeld en geen ambtenaar die ervoor opdraait

Andre van der Laak

Wilbert Verkoelen

Update 1:
Nieuwste ontwerp gepresenteerd van nieuwe Helmond Sport-stadion
Gisteravond werd de gemeenteraad middels deze presentatie (pdf) bijgepraat over de laatste stand van zaken van het project Sport- en beleefcampus De Braak. Het Voorlopige Ontwerp van het nieuwe Helmond Sport-stadion (zie onderaan) werd daarbij gepresenteerd door de architecten (FaulknerBrowns Architects, MoederscheimMoonen Architects en CULD).
Daarna meldde B&W nieuwe mee- en tegenvallers van het project die bij elkaar opgeteld extra geld gaan kosten. Voor het supportershome lijkt extra ruimte te zijn en Brainport geeft 850.000 euro subsidie voor de inrichting van de openbare ruimte (sport- en spelelementen) en een living lab (data-gerichte ontwikkelingen). Naast die meevallers blijken onder meer de bouwkosten gestegen en er vervuilde grond te zijn.
Het ED meldt vanochtend dat Helmond Sport vindt dat het te weinig vierkante meters in het nieuwe stadion heeft voor de zogenoemde nevenruimte (voor met name het restaurant). Daarover werd volgens de krant spoedoverleg met de gemeente gevoerd. In 2017 zette de club zijn handtekening onder het programma van eisen waarin 979 m² voor de nevenruimte is opgenomen. "Met de kennis van nu is dat te weinig om onze ambities te kunnen waarmaken", aldus voorzitter Frans Stienen. Hoe het zo heeft kunnen misgaan? "Daar ga ik niks over zeggen. Het is gebeurd."
Zoals je helemaal bovenaan kunt lezen, zijn dit niet de eerste tegenvallers in het stadiondossier. Oud nieuws inmiddels is dat ze sinds maandag laatste hekkensluiter zijn en vorige week de verwachting uitspraken dat ze over voldoende geldmiddelen beschikken om dit seizoen uit te kunnen spelen...

@De weblog van Helmond op woensdag 5 februari 2020 om 07:30:

Mooi!

Eerst maar is geld heben

Ricardo Sundert

Gebouw is niet alleen voor Helmond Sport! Wordt bewoond door Praktijkschool Helmond, de sportvereniging SV De Braak, JvdI De Fysioclub én er is de NOC*NSF sporthal voor onder meer leerlingen van het Dr.-Knippenbergcollege.

Perry Vermeulen

Nieuw stadion voor paar kneuzen op de 20ste plek man man kansloos dit

@Perry Vermeulen op woensdag 5 februari 2020 om 08:14:

Als Helmond Sport failliet gaat, zou dat dan inderdaad wel heel erg zuur zijn voor die andere bewoners. Hopelijk is er dan een goed alternatief voor hen!

Zojuist kregen we ook de onderstaande afbeeldingen van Campus De Braak met daarop ook het nieuwe Helmond Sport-stadion.

Hopelijk draagt dit dan ook bij aan de stand op de ranglijst.

Freek van Bladel

hoeveel van die meuk is er al gepresenteerd? op Berkendonk dit dat hier daar!!!! flikker gewoon op met die zooi, wat dat kost. en leverd niks op voor de maatschapij.

Marcel Boetzkes

Megalomaan stadion voor een aankomend tweede divisie club.

Paul-Ivo Burgers

Ziet er uit als een verrijking.. als de prestaties dan ook meegroeien zou het helemaal fantastisch zijn

Peter Gommans

Geachte klagers over HS
hier...... Ga alsjeblieft naar de klaagmuur!
Als je goed hebt gelezen en de ontwikkelingen op Sportpark De Braak een beetje volgt had je kunnen weten dat het Stadion niet alleen bestemd is voor HS maar dat alle " bewoners" van de Braak er gebruik van gaan maken. Daarom ook een multifunctioneel stadion met diverse uiteenlopende mogelijkheden. Er gaat daar straks een prachtig sportpark verrijzen waar Helmond trots op mag zijn. Maar ja..... Klagen om te klagen he..... ????

Frank Raaijmakers

Ik ben zelf geen voetbal liefhebber, maar vind de plaatjes wel indrukwekkend mooi ????. Hopelijk een goede opsteker voor Helmond en haar sportieve burgers.

Architect Erik Moederscheim (creatief directeur bij MoederscheimMoonen Architects) licht het dinsdag gepresenteerde voorlopige ontwerp (zie update 1) mondeling toe:

Rode lantaarn bij Helmond Sport

Wim van den Broek

Update 2:
Q&A: Kent B&W wel de cijfers van de eigenaar van het huidige stadion?
De politieke partij 50PLUS stelde schriftelijke vragen aan B&W over de financiële positie van de eigenaar van het huidige stadion, de Stichting Belangen Helmond Sport. Die stichting verkoopt (in het kader van het nieuwe stadion) het oude stadion voor 1,96 miljoen euro aan de gemeente. De schuld van 1,6 miljoen euro die de stichting bij de gemeente heeft, wordt zodoende dan afgelost. Vorige maand waarschuwde de huisaccount van de gemeente dat die stadiondeal mogelijk verboden want staatssteun is (zie helemaal bovenaan).
Eerder vroeg het ED de stichting inzage in hun financiën. De krant kreeg nul op het rekest. Ongepast vond stichtingsvoorzitter Guido Goorts dat verzoek. Nu doet 50PLUS een poging om openheid te krijgen. In onderstaande betoog staan hun raadsvragen (Question). Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.

In de editie van het Eindhovens Dagblad van woensdag 12 februari 2020 wordt bericht over de pogingen van de redactie om inzicht te verkrijgen in de financiën van de Stichting Belangen Helmond Sport (SBHS). Dit met betrekking tot de discussie over de vraag naar de ontstaansgeschiedenis van de schulden van de stichting aan de gemeente.
Het mag duidelijk zijn dat de vraagstelling van de reactie gekoppeld is aan de discussie tussen het college en raad over de waarschuwing van de accountant Deloitte over de waarde van het stadion. En dat weer in relatie tot de realisatie van de plannen op de het terrein de Braak.
De fractie van 50PLUS is content met de openheid waarmee het college in de Adviescommissie Omgeving van 4 februari 2020 inzicht gaf in de stand van zaken m.b.t. de Braak en daarin ook duidelijk maakt dat een nieuwe taxatie van de waarde van het stadion bepalend is voor de verdere verloop.
Wat ons verder als fractie 50PLUS op basis van de berichtgeving in het ED van 12 februari 2020 verbaast en stoort is de houding van het bestuur van de beheersstichting om geen verklaringen te verstrekken/verantwoording af te leggen over hun financiële positie. Een houding van een partner van het gemeentebestuur welke niet spoort met de door het college getoonde openheid. Waarbij vanzelfsprekend de crux zit in het gegeven dat we spreken over publieke middelen.
Onze vraag is dan hoe het college aankijkt en omgaat met het gegeven dat in het publieke debat over publieke middelen hun partner niet thuis geeft op cruciale vragen; antwoorden op vragen welke ongetwijfeld in de zeer nabije toekomst toch op tafel gaan komen.
Onze vraag is of het college wel op de hoogte is van de financiële cijfers van SBHS en zo niet is dit gegeven dan niet belangrijk voor een open deal met Helmond Sport.

@De weblog van Helmond op dinsdag 18 februari 2020 om 20:30:

Openheid geven anders niks kopen/aankopen/verkopen... hoe is het! Alle kaarten op tafel, open boekhouding. Publiekgeld, dus alles duidelijk maken en houden.

Ff nieuwe taxatie op het stadion loslaten en dan zal blijken, dat de waarde van het stadion véél hoger licht dan de 1,6 miljoen we zijn inmiddels 10 jaar verder met hogere waarden.

Adrie Bijsterveld

Weet iemand wat de gemeente Helmond met het nieuwe stadion doet als Helmond Sport degradeert of failliet gaat? Daar ligt hopelijk een plan voor klaar want die kans is zeker niet uitgesloten. Of is dat een gevalletje wie dan leeft, wie dan zorgt?

@Perry Vermeulen op woensdag 5 februari 2020 om 08:14:
Volgens mensen van de Praktijkschool Helmond tijdens de open dag komt die school in een ander gebouw.

Stadion is alleen grondwaarde. Erfpacht was voor een tijdelijke termijn, waardoor waarde elk jaar afneemt. Daarbij moet je uitgaan van de werkelijk betaalde huur en niet de afgesproken huur. Immers die is niet betaald. Komt neer dat de schuld van de stichting waarschijnlijk niet kan worden terugbetaald en dat de gemeenschap dit weer op kan hoesten. Gelukkig heb ik geen hond.
Alleen als alle feiten open en eerlijk op straat komen kan je er iets mee. Maar geen inzage geeft aan dat je iets te verbergen hebt.

Update 3:
Frans Stienen stopt per direct als voorzitter van Helmond Sport
Voorzitter Frans Stienen en waarnemend secretaris mevrouw Renee Hoekman van Helmond Sport hebben besloten hun bestuurslidmaatschap per vandaag te beëindigen.
De club laat in een persbericht daarover het volgende weten: "Door een zorgvuldig proces om Helmond Sport gezond te maken, te laten groeien en weer sportief te kunnen presteren zijn er nieuwe inzichten en vragen ontstaan over de destijds gestelde voorwaarden van het nieuwe multifunctionele stadion en hoe die tot stand zijn gekomen. Voorwaarden die ervoor moeten zorgen dat Helmond Sport een sterke partner kan blijven voor het gezamenlijk project Campus de Braak. Het is onze verantwoordelijkheid om zowel voor Helmond Sport, als de samenwerking met de partners van Campus de Braak en de Helmondse samenleving om daarover in gesprek te gaan met het gemeentebestuur, voordat we een akkoord kunnen geven op een voorlopig ontwerp. Aangezien er binnen het bestuur van Helmond Sport geen unanieme overeenstemming is over dit besluit, stapten die 2 op."

@De weblog van Helmond op vrijdag 21 februari 2020 om 13:49:

Hou toch op met dat nieuwe stadion. Is een veelste grote jas voor Helmond Sport want dat krijgen ze nooit vol. En het huidige stadion is nog goed genoeg hoor. Maar erger, ze kunnen dat nieuwe stadion helemaal niet betalen en wie mag er dan bijbetalen? Precies: de Helmonders :-( Helmond Sport is al blij als ze dit jaar niet failliet gaan. En zeg niet dat een club in het betaald voetbal niet kan stoppen, vraag het maar eens na in bijvoorbeeld Haarlem, Veendam en Wageningen.
Overigens zal er bij de echte supporters niemand een traan laten om het vertrek van Frans Stienen, die vent pruimen ze echt niet.

Update 4:
B&W reageerde zojuist op het nieuws (zie update 3) middels een brief aan alle gemeenteraadsleden. Hieronder is die letterlijk te lezen:

Op 10 februari jl. heeft het College van B&W en het bestuur van de Vereniging OMO aan het bestuur van de BVO Helmond Sport gevraagd om uiterlijk vandaag, 21 februari, schriftelijk te bevestigen om akkoord te gaan met het Voorlopig Ontwerp van de Multifunctionele Sportaccommodatie op de Sport- en beleefcampus De Braak.
Helaas hebben wij donderdagavond kennis moeten nemen van het feit dat het bestuur van de BVO Helmond Sport niet tot unanieme overeenstemming is gekomen over dit Voorlopig Ontwerp.
De bestuursvoorzitter, de heer Stienen, en medebestuurslid mevrouw Hoekman hebben besloten om per direct hun functie neer te leggen. Wij betreuren hun besluit.
Wij hebben u eerder tijdens de Commissievergadering Omgeving van 4 februari jl. gemeld dat alle partners inmiddels akkoord zijn met het Voorlopig Ontwerp behalve de BVO Helmond Sport. Dit Voorlopig Ontwerp is gebaseerd op het door alle partners in juni 2019 ondertekende Programma van Eisen en binnen de door uw raad vastgestelde financiële kaders.
Wij stellen vast dat er vandaag geen formeel akkoord is vanuit de BVO Helmond Sport op het Voorlopig Ontwerp. In verband hiermee willen wij nu eerst van het bestuur van de BVO Helmond Sport vernemen hoe zij de ontstane situatie duiden.
Wij zullen ons vervolgens samen met OMO en in afstemming met onze andere partners, beraden over de situatie en de betekenisgeving hiervan voor het verdere proces van de Sport- en beleefcampus De Braak.
In het licht van deze ontwikkelingen willen wij uiteraard ook met u als gemeenteraad hierover verder spreken. Wij zullen hiervoor op korte termijn een voorstel aan het Presidium doen.

Goed nieuws, helaas te laat want de schade is al weer toegebracht

Richard van Aerle

Goed zo kan hy niet genoeg geld in zyn zakken stoppen maak er een zwembad van

Dit is verbijsterend !!! Wat een amateurisme van het bestuur van HS !!!!

Paul Deutekom

Vooral miljoenen in stoppen . Missie kansloos

Marianne Zwart

Elke gewone mens ziet dit van kilometers ver al misgaan. Het is wachten op de zin “de politiek reageert geschokt en eist opheldering hoe dit kon gebeuren”.

@HV op vrijdag 21 februari 2020 om 15:56:

Yep, ambtenaren hé... andermans zijn geld; who cares!
Gemeentelijke heffingen weer wat omhoog en door naar het volgende fiasco.

Frans Stienen wat een zakkenvuller is dat ,is hij met het beleid niet eens ,stapt hij op. Wat een loser , man zet je rug recht , nu laat je alles in de steek, als wethouder was het ook niet alles , overal voorop staan.Man man ik heb er geen goed woord over. Ik zou zeggen nergens meer aan vereniging deelnemen . Je mag je wel wat professioneler opstellen .

Ik denk dat stienen nu al het "zinkende schip"verlaat" wat het zal blijken dat het één grote financiële strop word

Miskleunen, daar zijn ze in Helmond goed in! Bespaar dat geld en geef het uit aan zaken waar wel wat in zit.
Laat ook dat nieuwe gebouw van het gemeente (bestuur) maar achterwege. Ze zitten nu toch ook goed. Ze zitten nog lang niet op een afgetakeld aardappelkistje!

Frans Stienen verteld er niet bij dat hij vanaf juni start als commissaris bij de woningbouwvereniging Volksbelang.
Dus die had toch wel weggegaan......
Oeps dit mocht natuurlijk nog niet uitlekken.

Peter de Duur

Het wordt toch echt tijd voor een zakelijke opstelling. Als iets niet levensvatbaar is zonder gemeentelijke middelen dan moet je ermee stoppen. Betaald voetbal moet zichzelf kunnen bedruipen.
Wie trekt er de stekker uit voordat de burgers nog meer moeten bijleggen.

Nu kan patiënten zich weer richten op het amateurvoetbal om clubs weg te krijgen

Stienen bedoel ik

Eindelijk..... dat hij maar in Asten blijft en niet meer in helmond komt..... brengt alleen maar ellende...... dat karma maar snel komt

Ik kan me nog herinneren dat hier woningbouw zou plaats vinden. Op de plek van het stadion. Tja, niks veranderlijker dan de politiek.

Bert van Scherpenzeel

Ik lees nergens iets over " de andere kant" , de andere mening binnen het blijvende bestuur. Om er zelf een idee over te kunnen vormen, moeten we de nuance (dus verschillende inhoudelijke overwegingen) weten.
De schreeuwers nemen we dan ook niet serieus, ook omdat ze niet met oplossingen komen.

Waarom is Stienen uberhaupt toe mogen btreden binnen het bestuur van Helmondsport, hij staat bekent dat hij overal verwoesting achterlaat. Mijn vermoedens staan als een huis maar ga ze hier niet neerschrijven.

@De weblog van Helmond op vrijdag 21 februari 2020 om 13:49:

De Kerst gehaald,,,,,,,,,,Carnaval Niet

Wim van den Broek

Update 5:
Zojuist meldde de betaald voetbalorganisatie:

Gisteren heeft het bestuur en directie van Helmond Sport een constructief gesprek gehad met de gemeente (o.a. wethouder Van Dijk) naar aanleiding van de ontstane situatie. Hierin heeft Helmond Sport uitleg en inzicht gegeven. Het college van B&W gaat dit nu intern bespreken.

@Twanneman op maandag 27 januari 2020 om 10:53:

Ik haat het als ik weer gelijk krijg!

En de Hellemonders maar belasting betalen....

https://www.ed.nl/helmond/helmond-sport-mag-weer-dromen-over-stadion-na-financiele-hulp-vanuit-de-gemeente-dit-is-geoorloofde-staatssteun~a70c6cce/

Nou daar gaan we dan weer, om te kotsen.

Tot nu toe 6.4 miljoen meer kwijt, 1,25 miljoen euro aan gemeenschapsgeld...
Politie inzet etc....

Ik wil dit niet van mijn belasting geld !!!!

Belachelijk, de breedtesport wordt door de gemeente gewurgd (HVV/PVV) maar deze failliete kutclub wordt weer vertroeteld door de gemeente.

@Twanneman op woensdag 11 november 2020 om 11:39:

En voor het ophalen van huisvuil is geen extra geld beschikbaar! Snap jij het nog? Ik niet!

Groetjes,

Hanneke Hegeman

Hanneke Hegeman

@Hanneke Hegeman op woensdag 11 november 2020 om 12:17:

Nee, helaas, ik snap het ook niet.

Ik vind dan ook dat de Helmondse burgers inspraak moeten krijgen d.m.v. een stemming.

Sowieso vind ik dat HS alle politie inzet voor 100% uit eigen zak betaald zou moeten worden.

HS zal wel een dikke vinger in de pap hebben bij het stadsbestuur, steekpenningen? Anders zou ik het niet weten.

@Twanneman op woensdag 11 november 2020 om 12:32:

Steekpenning: nee, in die overtuiging ga ik niet met je mee. Je kunt wel indenken dat er vanuit Helmond Sport een stevige lobby richting de gemeente is gegaan. Dat is het goed recht van de club.

Het laatste woord is echter aan de gemeenteraad. Ik hoop dat we dan ook kunnen lezen wat het college motiveert opnieuw fors in deze profclub te investeren. Op grond van deze motivatie zou een Helmonds referendum inderdaad best een goed idee zijn. Maar dan wel een bindend referendum!

Hartelijke groet,
Hanneke Hegeman

Hanneke Hegeman

@Hanneke Hegeman op woensdag 11 november 2020 om 13:38:

Jij zit al 10 jaar in de politiek, dus als jij zegt dat er alleen gelobbyd is dan geloof ik dat, wel jammer dat de gemeente een rubberen rug heeft.
Investeren in HS, ik vind het allemaal prima maar niet zoals het allemaal is gegaan, niet van belastinggeld, en pas geld na prestatie van de club en de eigen broek ophouden.

Dus wat jij zegt: "Een bindend referendum!" ik doe mee!

Groeten,
Twanneman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: