115reacties

Opgerolde hennepkwekerijen in 2018 & 2019


Ook dit jaar verzamelen we (net als in 20172016, 20152014 en 2013) in een apart topic onze nieuwsberichten over de opgerolde hennepkwekerijen, gesloten drugspanden en aanverwanten. Vandaag het eerste bericht in die categorie dit jaar:
Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een woning aan de Wolfstraat voor 3 maanden gesloten. In het pand is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt. De politie heeft 28 november een onderzoek ingesteld bij het betreffende pand. Zij trof bij het doorzoeken van het pand 124 hennepplanten aan. De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaar van het betreffende pand. De eigenaar heeft een zienswijze ingediend, waarna de burgemeester dit besluit heeft genomen.

115 reacties
Reageer

Goh, geweldig he die vrouw.. 😧

Irene van Scherpenzeel

👍👍👍👍👍👍

Dien van Hout

De hennepkwekerij aan de Baroniehof is opgerold
De politie heeft een hennepkwekerij met plusminus 420 hennepplanten aangetroffen op de Baroniehof in de Rijpelberg. Er werd niemand aangehouden, zo liet wijkagent Monique van Lierop vanochtend weten. Deze kwekerij in een huurwoning van Woonpartners wordt ontruimd.

Alleen de fronzen poster die er hangt heeft niet zijn werk gedaan 😎😜

Danielle van Maurik

Gaat goed daar

Sylvia Martens

Jonge jonge mag ook niks meer

Burgemeester sluit drugspand op industrieterrein voor 6 maanden
Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een bedrijfspand aan de 1e Hogedijk voor 6 maanden gesloten. In het pand werd een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt en er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting. Dat maakte de gemeente bekend.
De politie heeft een onderzoek ingesteld bij het pand. Bij het doorzoeken van het pand aan de 1e Hogedijk werden in totaal 312 hennepplanten aangetroffen. De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaar van het betreffende pand. De eigenaar heeft geen zienswijze ingediend, waarna Blanksma dit besluit heeft genomen.

de 1e Hogedijk ? in Helmond ?

@Jantje Smit op donderdag 22 maart 2018 om 17:21:

Ook wij vroegen ons gistermiddag af waar de 1e Hogedijk in Helmond is. Bij straatnamen is Google Maps regelmatig onze beste vriend, maar die bracht dit keer geen uitkomst. We vroegen het daarom na bij de gemeente en die liet vanochtend weten dat die straat tussen de Binnendijk en 1e Tussendijk ligt.
Van de woordvoerster begrepen we dat de hennepplanten daar op donderdag 25 januari werden aangetroffen. Daarmee werd ons vermoeden bevestigd dat die hennepkwekerij bij toeval in een loods werd ontdekt bij deze grote actie tegen witwassers.

Burgemeester sluit drugspand in Helmond Noord voor 3 maanden
Burgemeester Elly Blanksma heeft gisteren een woning aan de Constant Permekelaan in Helmond Noord voor 3 maanden gesloten. In de woning is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt en er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.
De politie heeft een onderzoek ingesteld bij de woning en trof bij het doorzoeken daarvan in totaal 146 hennepplanten hennep aan. De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaar van de woning. Er is geen zienswijze ingediend. Blanksma nam na belangenafweging het besluit. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat.

De hennepkwekerij in de Guljestraat is opgerold
De politie heeft vannacht een hennepkwekerij in de Guljestraat in de Binnenstad aangetroffen. Daar bleken zo'n 250 hennepplanten te staan.
Er is een 23-jarige verdachte aangehouden en de hennepkwekerij is ontmanteld.

Sund

Rosita Tolhuis

Moest nie magen laat die mensen toch ze doen niemand kwaad 🤘🤘🤘🤘

Twan van Lieshout

2 Drugspanden in de Binnenstad gesloten
Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een woning aan de Guljéstraat voor 3 maanden gesloten en een woning aan de Wolfstraat voor 4 maanden. In deze woningen in de Binnenstad is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt en er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.
Bij een onderzoek van de politie troffen zij bij het doorzoeken van de woning aan de Guljéstraat (zie hierboven) 243 hennepplanten aan. In de woning aan de Wolfstraat werd 3616 gram MDMA (± 9000 XTC-pillen) en 3418 gram amfetamine (speed) aangetroffen. MDMA en amfetamine zijn als harddrugs aangewezen in lijst I van de Opiumwet en hennep is als softdrugs aangewezen in lijst II van de Opiumwet.
De politie heeft die bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaren en de huurder van de woning. Allen hebben vervolgens zienswijze ingediend, waarna de burgemeester dit besluit heeft genomen.

Goed gedaan

Petje af voor jullie 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Arkia Jouhri

Daar gu mn handel

Dirk Hertogs

De hennepkwekerij op het To Hölscherplein is opgerold
Vanmiddag heeft de politie een hennepkwekerij op het To Hölscherplein in de Binnenstad aangetroffen. Daar bleken zo'n 150 hennepplanten te staan die geruimd werden. Er is 1 verdachte aangehouden en er is een proces-verbaal opgemaakt zo meldt wijkagent Maikel van Dijk.

Dus lekker veel groen 🌿🍃🌵 in onze Helmondse binnenstad. :-)
Zag ze al bezig. Go Mo!! Alvast een fijn weekend! ;-)
Goed bezig die politie!

oei oei
huurhuis ook nog
tjonge jonge wa dom wa dom

@miss marple op woensdag 6 juni 2018 om 22:15:

Het blijkt inderdaad om een sociale huurwoning te gaan, dus dat betekent automatisch het einde van de huurovereenkomst.

Nou nou wat een helden die wouten.

Christian Herben

Ik kan me goed indenken dat mensen tot dit besluit komen, alles wordt duurder maar je loon stijgt niet of nauwelijks, en de uitkeringen zijn laag..

Je moet niet oordelen over mensen die deze beslissing nemen, ze zien wellicht geen andere oplossing, 9 vd 10 mensen doen het juist om de huur te kunnen betalen en hun andere rekeningen..
Het wordt tijd dat Nederland is gaat denken aan hun eigen inwoners ipv miljoenen naar het buitenland te brengen..

Een kat in het nauw maakt rare sprongen, vooral als je geen uitweg in je eigen problemen ziet..

Als alles niet zo duur was dan zouden minder mensen het verkeerde pad hoeven te kiezen..

Maar het aller ergste is dat mensen elkaar het licht in de ogen niet gunnen en elkaar dan gaan veraden, in mijn ogen is de gene die een ander verlinkt nog fouter als de gene die de kwekerij heeft..

Nee het is niet slim om een kwekerij te beginnen, maar ja.. soms zie je geen uitweg meer en kan dit je redmiddel zijn..

Het zijn mensen zoals wij en zijn er niet minder om, ookal maken ze een keer een fout met grote gevolgen..

@Miranda op donderdag 7 juni 2018 om 09:01:

Als wat jij zegt uit onderzoek blijkt, heb je inderdaad gelijk en zouden ze niet uit huis gezet mogen worden.
Er zijn echter genoeg hulp instanties....
Maar als het tegenovergestelde van toepassing is, dus gewoon voor wat extra centen/vakantie/auto, mag er hard gestraft worden.

En verraden is ze zeker. Maar hij komt er nog wel achter

Toos werkloos

@Miranda op donderdag 7 juni 2018 om 09:01:

Nou, ik kan me dat dus niet indenken! Er zijn in Nederland veel mogelijkheden om (financiële) hulp te krijgen. Huurtoeslag, zorgtoeslag, kindgebonden budget. Dan is het wèl dom om het risico te lopen om je huurwoning kwijt te raken.
Je hoeft niet eens verraden te worden, het valt echt wel op als iemand in je buurt een hennepkwekerij heeft hoor...En dan heb ik het nog niet eens over het risico op brand, bij die hennepkwekerijen. Levensgevaarlijk. Je zult er maar naast wonen. Als mijn buren een kwekerij op zolder hadden, zou ik het ook melden, vooral vanwege de gevaarlijk situatie.

@Chantal op donderdag 7 juni 2018 om 11:04:

Het is soms overduidelijk dat er bij iemand die rommel wordt gekweekt. Sommigen denken: vlug wat geld bijeenharken. Maar over de consequenties wordt niet nagedacht. Eerst nadenken voordat je er aan begint!

En verraden? Dat doen ze meestal zelf wel, dus waarom dreigen "Toos werkloos"? Meestal zijn die "kwekers" héél onverantwoordelijk bezig en denken alleen aan zichzelf. Dus als je gepakt wordt, moet je ook op de blaren zitten!!

@Miranda op donderdag 7 juni 2018 om 09:01:

Die politieagenten zijn gewoon dieven want die man/vrouw loopt door hun inval gisteren gewoon even 15 mille mis omdat hij die hennep niet kan oogsten. Dat is toch een stevige slok op een borrel! Zoveel geld heb ik niet eens. :-(
En waar moet die nu zonder woning de volgende hennepplantage neerzetten??? Zou dat voorlopig aub bij jou in huis mogen? Zo help jij die arme medeburger die nu zwaar de sjaak is. Of we organiseren gewoon een inzamelingsactie zodat die dat geld krijgt, geld waarop hij natuurlijk gewoon recht heeft. Ik begreep dat er vijf oogsten per jaar zijn.

@Miranda op donderdag 7 juni 2018 om 09:01:

Als je door omstandigheden, maakt niet uit welke, mag je eigen recht toepassen.
Vreemde en gevaarlijke gedachte

En ergens anders ontstaat er weer een...zo blijft het cirkeltje rond 😁

@Chantal op donderdag 7 juni 2018 om 11:04:

Er zijn inderdaad voldoende instanties die hulp bieden maar ook hun handen zijn gebonden, er zijn in Nederland gezinnen met 2 of meer kinderen die moeten rondkomen van 75 euro leefgeld per week en inderdaad er is dan wel voor die mensen de voedselbank maar stel je eens voor als wij naar de winkel zouden moeten om onze boodschappen te doen voor 75 euro per week zou ik het redden ? NEE.
En daarom is mijn conclusie dat we als Nederland onszelf wel mooi voordoen en overal te wereld de helpende hand willen toe reiken maar zo lang er in ons land mensen zijn die in de boven geschetste situatie verkeren er altijd een voedingsbodem zal zijn voor dit soort illegale activiteiten jammer genoeg wordt daar door onze politici weinig aan gedaan, en denk niet dat ik het hebben van een hennepkwekerij goedkeur maar kan het me wel voorstellen dat mensen om hun kinderen genoeg eten drinken en schone kleren te geven deze noodsprongen maken.
En deze mensen zijn de kleine visjes, degenen achter deze kwekerijen hebben die problemen niet en komen dus ook niet in zo'n situatie terecht misschien moet daar eens wat meer aandacht aan besteed worden om die figuren eens aan te pakken.
Dus politie doe je werk en pak niet de kleine visjes maar ga eens gedegen achter de figuren achter dit soort kwekerijen aan.

DeRijdendeRechter

Edelachtbare.

Het gaat hier om incidenten.

Ik ben het volledig met Chantal eens.

Edwards.

Je moet de tering naar de nering zetten.

Het is een inmiddels vergooid spreekwoord/gezegde.

Het doet nog wel steeds opgeld.

Gewoon hard werken , vooral niet in een huurhuis een plantage beginnen het is een gevaar voor de omgeving en uiteindelijk is een huurhuis eigendom van de wooncooreperatie. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg !!

Burgemeester sluit drugspand in de Binnenstad voor 4 maanden
Burgemeester Elly Blanksma heeft gisteren een woning aan de Norbertijnenstraat in de Binnenstad voor 4 maanden gesloten. Daar werd op dinsdag 29 mei 2018 een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt en er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting. De politie had een onderzoek ingesteld bij de woning en trof bij het doorzoeken van de woning in totaal 1,2 kilogram amfetamine aan. Amfetamine is als verboden harddrugs aangewezen in de Opiumwet.
De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaar en de bewoners van de woning. De bewoners hebben vervolgens zienswijze ingediend, waarna de burgemeester dit besluit nam. De sluiting moeten een einde maken aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat.

De hennepkwekerij in de Jan Stevensstraat is opgerold
De politie heeft gisteren een hennepkwekerij in een woning aan de Jan Stevensstraat in de Binnenstad aangetroffen en geruimd. De 56-jarige bewoner werd aangehouden. Hij is reeds verhoord en er werd een proces verbaal opgemaakt zo liet wijkagent Maikel van Dijk weten. In de woning bleken 250 hennepplanten te staan en de stroom werd illegaal afgetapt.

Goed werk weer van de politie! Ik ben benieuwd hoeveel hennepkwekerijen er nog meer in die straat zitten.

Waar slaat dat nu weer op benieuwd hoeveel er nog staan nou zal vast zeggen in iedere straat in Helmond zijn er te vinden .....zoals overal in heel de wereld.

In jouw straat zullen er wel veel staan Petronella want je zult vast niet in Dierdonk wonen met zo'n naam.

Kwekerijen, dank zei onze gedoog regering, je mag kopen maar kweken is niet mogelijk.

Lang is het touw aan de nek van vvd Rutte.

Nou nou Mark, beetje kort door de bocht,vind je zelf ook niet? Maar dat zegt waarschijnlijk meer over jou.

@Mark op maandag 30 juli 2018 om 21:10:

ik zou ze niet graag de kost geven die om hun over hypotheek te kunnen betalen op dierdonk een groenvoorziening hebben, herkomst van iemand of van mensen uit minder bedeelde wijken wil niet zeggen dat die dan ook illegale activiteiten ontplooien kortom het stigmatiserende commentaar van jou kan je beter voor je houden.

DeRijdendeRechter

Burgemeester sluit 2 drugspanden op het industrieterrein
Burgemeester Elly Blanksma heeft gisteren een woning aan de Beemdweg voor 3 maanden gesloten en een bedrijfspand aan de 1e Tussendijk voor 6 maanden. In deze panden op het industrieterrein is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt en er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.
De politie had een onderzoek ingesteld bij de woning en het bedrijfspand. Zij trof bij het doorzoeken van de woning 5.280 gram hennep aan en in het bedrijfspand 548 gram hennep. De politie heeft deze bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaren. Die hebben vervolgens zienswijze ingediend, waarna de burgemeester haar besluit heeft genomen.

En die coffeeshop in Helmond blijft wel open die moet ook aan zijn spul komen zo slim in die burgermeester niet schaap dat het is

Gaat je niks aan

De hennepkwekerij aan de Esdoornhof is opgerold
Gisterochtend heeft de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Esdoornhof in de wijk Warande. Daar bleken 368 hennepplanten te staan. Die staan er niet meer want deze planten werden vernietigd. Er is niemand in het pand aangehouden zo liet wijkagent Francisca Kamphuis weten.

@De weblog van Helmond op donderdag 6 september 2018 om 08:49:

De kakkers hadden geen geld meer even een wietzoldertje bouwen 😂

Joanna Snijders

op die manier ken ik ok wel zoon huis kope

Danny van de Ven

@Mark op maandag 30 juli 2018 om 21:10:

Zie je wel mark ook bij de zogeheten nette burgers wordt zoiets toch ook aangetroffen de pot verwijt vaak de ketel toch

DeRijdendeRechter

😂😂😂😂😂 zo zie je maar dat een mens niet altijd als dat hij zich voordoet 😉😉

Og og...wiet gevonde in zonnendeal.😆😆😆😆😆..en dan zegge ze da ik in een achterbuurt woon in de binnestad..ja da is ok!!!

🤣🤣🤣 de zwanenbeemd ...Warande...Stiphout...brandevoort daar stikt het Vd wiethokken😂😂 willen zich mooier voordoen dan ze zijn😂😂😂🖕🏼

Tamara van Wetten

De wijk heet idd Warande, maar weet iemand van de bovenstaande reageerders over welke huizen we het hebben. Dit is de sociale woningbouw aan het kanaal...

En weer komt er een woning vrij !😃

Lautje Maria

@Peter op vrijdag 7 september 2018 om 11:40:

Ten eerste zijn het vrije sector woningen, huur is +800 per maand. Daarnaast was het een kamper die kort geleden in de straat is komen 'wonen'.
Daarnaast staan er heel veel koophuizen.

Jolanda vd berg

Haha ben echt benieuwd waar. Snap dat gewoon niet in die huizen 🤔🤔

Maik Schmitz

@Jolanda vd berg op vrijdag 7 september 2018 om 13:43:

Dus jij kan aan iemand zijn uiterlijk zien waar hij of zij vandaan komt ....raar ik kijk zo nooit naar de mensen maar goed, feit is wel dat het dan volgens mij raak was in jou o zo schone straatje of zou er nog meer onraad bij jullie zijn.
en inderdaad het is de zwanenbeemd waar de zogenaamde elite van Helmond behoort te wonen.

DeRijdendeRechter

De hennepkwekerij aan de Gerwenseweg is opgerold
Vandaag heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen in een schuur ergens op de Gerwenseweg in Stiphout. Zij waren anoniem getipt over deze locatie.
Er bleken zo'n 400 hennepplanten te staan en er was sprake van stroomdiefstal. Er was niemand aanwezig en er zijn geen aanhoudingen verricht. De hennepkwekerij is ontmanteld en de politie onderzoekt de zaak verder. Dat meldde zojuist wijkagent Francisca Kamphuis die ook de onderstaande foto maakte.

@De weblog van Helmond op dinsdag 23 oktober 2018 om 19:39:

Die was gewoon al wat boompjes aan het groeien om er vervolgens zijn kersthuisjes erbij te zetten.

Dacht dat de tijd van de nsb voorbij was.....http://www.afgunst.nl

Triest. Ook in de dure buurten van Helmond is dus verborgen armoede. :-(

Lang leve de verlinkers...pfff bah bah

Haha ze moesten nog gezet worden scheeld iig voor de werkers ...toch kut als het er allemaal net opstaat en de blauwpetten kloppen aan 😂

Tamara van Wetten

Weg met die troep 👍

Eria van Gestel

@De weblog van Helmond op dinsdag 23 oktober 2018 om 19:39:

Lijken me eerder stekjes

De hennepkwekerij in de Willem Beringsstraat is opgerold
Donderdag heeft de politie een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Willem Beringsstraat in de Binnenstad. Daar bleken 143 hennepplantjes te staan en werd de benodigde stroom illegaal afgetapt. Er is niemand aangehouden, zo liet wijkagent Monique van Lierop weten.

@De weblog van Helmond op zondag 18 november 2018 om 17:27:

Zonde.

Martijn van Haren

Goed bezig

Rene van Riet

@Martijn van Haren op zondag 18 november 2018 om 19:54:

Ze moeten ons buurtje wel hebben, eerder dit jaar die in de Jan Stevensstraat en nu deze. Heb jij nog een adresje dichtbij?

Wat een zonde

Van Schijndel

Weer een huis vrij!

Cindy Kellenaers

Ziet er wel netjes uit.

Goed bezig zeg!!! 👍👍👍🙈

Ashley van Lieshout

Gut, daar was ook één van de vele autobranden.

Karin van der Werff

Jammer zeg

ze zijn maar net geplant ,wat jammer

Lambert van Kilsdonk

Jammer

volksbelang moeten meer controleren word veel vernield zo

Dinie Slegers

Burgemeester sluit bedrijfspand aan Gerwenseweg ivm hennepkwekerij
Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een bedrijfspand aan de Gerwenseweg in Stiphout voor 6 maanden gesloten. In het pand is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt en er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.
Een maand geleden trof de politie bij het doorzoeken van het pand aan de Gerwenseweg in totaal 884 hennepplanten aan. De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaar van het betreffende pand. De eigenaar heeft een zienswijze ingediend, waarna de burgemeester dit besluit heeft genomen.

De hennepkwekerij aan het Kempenhof is opgerold
Vanochtend heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen op het Kempenhof in de Rijpelberg. Er zitten 2 verdachten vast voor onderzoek.
Of er een verband is tussen de autobrand vannacht in die straat en deze opgerolde hennepkwekerij kon de politie niet zeggen, maar het wordt ook niet uitgesloten, het onderzoek loopt.

Weg kerst bonus 🤔🤪

Joachim Kerkman

Vrijdag sloot onze burgemeester een drugspand vlakbij het Elkerliek
Burgemeester Blanksma heeft vrijdag een woning aan de Drebbelstraat voor 3 maanden gesloten. In de woning is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt en er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.
Aanleiding voor haar besluit:
De politie heeft op 19 maart een onderzoek ingesteld bij de woningen. Zij trof bij het doorzoeken van de woning een hennepkwekerij aan met 145 hennepplanten. Hennep is als softdrugs aangewezen in lijst II van de Opiumwet. Softdrugs valt onder de verbodsbepalingen van artikel 3 van de Opiumwet.
De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester van Helmond. Op basis van deze rapportage heeft de burgemeester de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de bewoners van de woning. De bewoners hebben vervolgens zienswijze ingediend, waarna onze burgemeester een besluit geeft genomen.

@De weblog van Helmond op maandag 8 april 2019 om 09:41:

Was dat niet gewoon de apotheek 😂

Goed bezig

Fred Bijsterveld

Burgemeester sluit drugspand achter het station na vondst harddrugs
Burgemeester Elly Blanksma heeft gisteren een woning aan de Spoorstraat in de Annabuurt (een buurt in de Binnenstad) voor 4 maanden gesloten. 
Bij het doorzoeken van dat pand achter het station trof de politie een hoeveelheid harddrugs aan die boven de norm voor eigen gebruik ligt. Ook andere zaken die wijzen op drugshandel bleken aanwezig. Naar aanleiding daarvan besloot de burgemeester tot deze tijdelijke sluiting. Zodoende wil zij, ter bescherming van het leefklimaat in die buurt, een einde maken aan deze verboden situatie.

Voor geïnteresseerden: onder het plaatje lees je hoe zoiets wettelijk in elkaar zit

Deze sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat. Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van het de ‘Beleidsregel handhavingsprotocol Opiumwet 13b Helmond 2016’. Op grond van artikel 13b Opiumwet (Damoclesbeleid) is de burgemeester bevoegd bestuursdwang toe te passen indien in woningen of lokalen (dan wel in of op bij woningen of lokalen en daarbij behorende erven) verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn. Deze maatregel betekent dat de burgemeester een woning of lokaal en daarbij behorende erven mag sluiten en (indien aanwezig) een exploitatievergunning mag intrekken. De beleidsregel is tot stand gekomen met inachtneming van de uitgangspunten van het landelijke drugsbeleid en in samenspraak met het Openbaar Ministerie en de politie. Samen zetten zij zich in voor een harde aanpak van handel in verdovende middelen.

@De weblog van Helmond op woensdag 29 mei 2019 om 09:45:

Goede zaak burgemeester, ik zag de politie daar volgens mij vorige week mee bezig. Goede zaak als de Annabuurt verlost wordt van alle drugsproblemen. We zitten er al lang genoeg mee. :-(

Lieke van Bree

@Lieke van Bree op woensdag 29 mei 2019 om 10:17:

Op 11 oktober 2018 doorzocht de politie al dat nu gesloten drugspand aan de Spoorstraat. Dat liet een politiewoordvoerder ons vandaag weten.

Burgemeester sluit drugspand in het centrum na vondst van cocaïne
Burgemeester Elly Blanksma heeft gisteren een woning aan de Parkweg in het centrum voor 4 maanden gesloten. In het pand is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt.
De politie had een onderzoek ingesteld bij de woning. Zij trof bij het doorzoeken van de woning 112,1 gram cocaïne aan en andere zaken die wijzen op handel in drugs. De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van de feiten en omstandigheden heeft zij besloten tot de tijdelijke sluiting. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat.

Ongelofelijk, das net naast het uitgaansgebied.
Goed gedaan burgemeester!! Zeker nu de kasteeltuinconcerten eraan komen.

1948 Gram gedroogde henneptoppen in woning, bewoner aangehouden
In een woning aan de Deurneseweg heeft de politie gisteravond rond 23 uur 1948 gram gedroogde henneptoppen aangetroffen. Naar aanleiding van een melding van sterke hennepgeur in de omgeving deed de politie onderzoek en kwamen zij uit bij deze woning. De bewoner werd op heterdaad aangehouden, hij is voorgeleid en ingesloten voor onderzoek. Dat meldde wijkagent Johan Meeuwsen vanochtend.

⬆️ Dit is een archieffoto.

@De weblog van Helmond op vrijdag 9 augustus 2019 om 09:19:

Druppel op een gloeiende plaat. Maar beter dan niks.

Conny Breuer

Jammer zonde van de wiet

Bert van Lierop

Zeg gwn bijna 2 kilo. Extra spannend door die 4 cijfers 😂😂😂

In de buurt van het dieren kampje in de Rijpel stinkt het ook zo.

Dacht dat het gedroogde peterselie was

Franca van Dalen

@Diana op zaterdag 10 augustus 2019 om 20:51:

Even melden bij de politie, die maken er werk van.

Piet de Wilde

@De weblog van Helmond op vrijdag 9 augustus 2019 om 09:19:

Vloeitje er omheen en de fik erin 😂😂

Richard Bijnen

De hennepkwekerij aan de Engelseweg is weer opgerold
Donderdagmiddag heeft de politie op de Engelseweg 150 een hennepkwekerij ontdekt en geruimd. Een politiewoordvoerder liet weten dat er ruim 600 plantjes stonden. Er werd niemand aangehouden, de hennep werd ter plaatse vernietigd.
Die winkelboulevard werd deels ruim afgezet. De benodigde stroom bleek illegaal te worden afgetapt. Voor het ontmantelen van de kwekerij was het nodig om ook diverse omliggende bedrijven tijdelijk af te sluiten van de stroom. Dat is vanaf 17.00 uur gebeurd, om zodoende de bedrijfsvoering van die bedrijven niet te dwarsbomen. Daarmee was een aantal uur gemoeid, de brandweer verleende daarbij assistentie.
Het is niet de eerste keer dat op dat adres een hennepplantage werd ontdekt. 2 Jaar geleden was het ook raak. Of burgemeester Elly Blanksma later dit jaar ook dit drugspand zal sluiten, zal de toekomst leren.

Weer opgerold 😂😂😂😂😂😂
Mooi stadje leven we toch ❤

Oke dan 3 keer scheepsrecht

Dorothe Quadt

Alweer daar....

bezigheids yherapie😊

Mariska van Grol

En art van Heeswijk wie geef je nu de schuld zal moeilijk worden nu er niemand meer iets van je huurt

Roy mandigers

We zullen doorgaan 🤣

Paul Zwanenberg

Wat een zonde van de plantjes

Van Schijndel

Eerst meubels nu plantje, groeien goed met dit weer binnrn😉

Alles staat leeg! Wat verw8 je met die huurprijze🙈

@De weblog van Helmond op zondag 25 augustus 2019 om 16:30:

Heeft die vent politieke connecties of zo dat dat pand vorige keer niet werd gesloten door Blanksma?

Politie oogst 670 hennepplanten tijdens hennepruimdag
Vandaag ontdekte de politie in werking zijnde hennepkwekerijen in 2 woningen aan de Tulpstraat (in Helmond Oost) en 1 aan de Maaslaan (in Brouwhuis). In de tuin van een woning aan de Wethouder van Wellaan (in Helmond Oost) werden 2 grote hennepplanten aangetroffen. In totaal werden er 670 hennepplanten aangetroffen. De kwekerijen zijn ontruimd en de hennepplanten en benodigdheden zullen worden vernietigd. Tegen de bewoners van de woningen zal proces-verbaal worden opgemaakt.
Bij deze voor vandaag geplande hennepruimdag waren ook medewerkers van de gemeente Helmond en van netwerkbeheerder Enexis aanwezig. Tips die de politie kreeg via Meld Misdaad Anoniem (MMA) waren voor hen het sein om deze panden een bezoekje te brengen.

@De weblog van Helmond op dinsdag 27 augustus 2019 om 22:17:

Goede actie van de politie, maar wel een beetje zonde van die twee mooie plant in die tuin.

Mag toch 2 plantjes hebben 🤣

Maar ja wist ook niet dat ze zo groot werden hahaha😏

Pamela Nouwens

Proces verbaal voor 2 plantjes? Onder de 5 is er geen strafrechtelijke vervolging?!

Kayleigh Bruijnseels

Tulpstraat is toch in de Bloemenwijk,mag dat daar dan ook niet?

Smaakt die een beetje... die Henne pruim?

@ Pamela Nouwens. je mag helemaal geen plantjes hebben,ook geen 2.

De politie kan beter dhr F. Findikci uit de Tulpstraat 8 in Helmond een bezoekje brengen. Deze vuile oplichter van Keyservice Nederland BV licht oude mensen en kwetsbare mensen op met zijn slotenservice en loodgieters service

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: