Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.200 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

De politie heeft vanavond 3 personen aangehouden bij een grote actie tegen witwassers. Deze controle vond plaats in ’t Haagje en ook bij een garagebedrijf elders in de stad vond onderzoek plaats. Er werden drugs aangetroffen en in totaal 8 voertuigen, waaronder onderstaande scooter, door de politie in beslag genomen.
Bij 2 woningen werden compleet ingerichte cafés ontdekt. De gemeente onderzoekt of die mogelijk bedrijfsmatig en daarmee dus illegaal worden gerund. “De handhavers zijn nog wel tijd bezig, morgen meer resultaten” zo liet de politie zojuist weten.

In de reacties hieronder staan updates.

12 reacties:

Update 1:
Volgens De Telegraaf zouden de andere 7 voertuigen een jetski, een bootje en auto’s zijn. Die werden aangetroffen in een loods aan de Binnendijk op het industrieterrein.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 3 foto’s.

Beantwoorden

Update 2:
3 Familieleden gepakt voor witwaspraktijken en hennepkwekerij met 400 planten ontdekt
Gisteravond hield de politie, tijdens een gezamenlijke actie met de gemeente en de Belastingdienst, in ’t Haagje 2 Helmonders van 70 en 47 jaar in hun woningen aan. Ze worden verdacht van witwassen. In hun kielzog is ook een 22-jarige man uit Son en Breugel opgepakt die wordt verdacht van betrokkenheid bij witwaspraktijken. De 3 mannen zijn familie van elkaar.
Al geruime tijd hadden de gezamenlijke overheidspartners het trio op het oog wegens een vermoeden van crimineel verkregen vermogen. De 2 oudste verdachten houden zich mogelijk bezig met de handel en het bezit van verdovende middelen.
De politie doorzocht de huizen van de beide Helmonders. Daarbij werden een drugshond en een geldhond ingezet. In de woningen werden enkele duizenden euro’s aan contant geld en verdovende middelen aangetroffen in hoeveelheden die handel doen vermoeden. In het kader van de verdenking van witwassen werden diverse voertuigen afgepakt, zoals een auto en een auto-ambulance. Mogelijk is er ook sprake van uitkeringsfraude. Senzer, de uitvoeringsorganisatie van de samenwerkende gemeenten, gaat dit nader onderzoeken. Omdat bij beide huizen geknoeid bleek te zijn met de elektriciteitsmeters werden bij beide adressen direct door medewerkers van Enexis de stroomvoorziening afgesloten.
Achter de woningen van beide Helmonders werden compleet ingerichte cafés aangetroffen. Op het moment van de inval was daar 1 persoon aanwezig. De gemeente Helmond onderzoekt in samenwerking met de Belastingdienst of dit café op bedrijfsmatige en daarmee illegale wijze, wordt gerund.
Ook in een loods in Helmond, waar de man uit Son en Breugel een garagebedrijf heeft, is onderzoek gedaan. Daar werden in het kader van het afpakken van mogelijk crimineel verkregen vermogen zeven auto’s in beslag genomen. Ook een jetski, een scooter en een bootje gingen mee, zoals we gisteravond bij update 1 al hadden gemeld. Verder werden onder andere administratie en computerapparatuur in beslag genomen. In een loods naast het garagebedrijf werd bij toeval een hennepkwekerij met ongeveer 400 planten aangetroffen. Deze hennepkwekerij heeft echter niets met de actie te maken en wordt afzonderlijk onderzocht.
De drie aangehouden mannen zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze voor nader onderzoek zijn ingesloten. Zij zullen in de komende dagen verder worden gehoord. De aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. Het onderzoek richt zich nu verder op de wijze waarop de mannen hun inkomsten hebben verworven.
Harrie Fotografie maakte ook de onderstaande foto’s van de hennepkwekerij.

Beantwoorden

Puik werk.

Beantwoorden

Petje af politie Helmond , weer minder drugs op straat

Beantwoorden

????????

Beantwoorden

Ik vind het zo raar dat er in een weblog gesproken wordt over “het Haagje” . Dit is toch helemaal niet de naam van de wijk. Of je past alles aan. Bijvoorbeeld. De Wilma, de rooie bult, enzovoort.

Beantwoorden

Goede actie natuurlijk. Grappig dat al die auto’s naar het kantoor van de burgemeester worden gebracht. 🙂
Ik ben toch wel erg benieuwd waar die thuiscafés zaten. Met een beetje geluk mogen ze openblijven en dan wil ik er ook wel eens naar toe. Zoiets lijkt me geweldig gezellig daar in de leukste volksbuurt van Helmond. In Bakel zat er vroeger ook eentje. Beregezellig, jammer dat die stopte

Beantwoorden

Daar gaat het geld.

Beantwoorden
Angelica van der Linden

Kijk, in allerlei gevallen doet de politie haar werk zoals het hoort.
Er is niet altijd een reden om op politie en toezichthouders te
mopperen? Die doen het in de ogen van velen toch nooit goed.
Maar dat is tegenwoordig een trend! Voor mij is er een pluim te
vergeven!

De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Als
dat van die garage was, dan hoefden ze maar over te steken en
hoefde er geen benzine verspild te worden.
En wat is er mis met het woord “het Haagje”? Iedereen weet waar
dat is.

Beantwoorden

Alleen ze moeten wat harder gestraft worden,,want dat is n lachertje,,bah bah

Beantwoorden

Update 3:
Het pand waar de hennepkwekerij zat werd gisteren voor 6 maanden door de burgemeester gesloten.

Beantwoorden

Hóe kan het toch dat zulke mensen jaren een café/illegale coffeshop achter in de tuin kunnen runnen zonder dat de politie ook maar een vermoeden daarvan heeft ? Dan hebben ze niet écht een vinger aan de pols in die wijk naar mijn idee. Je kent de hangjongeren en hun gebruik toch enigzins als wijkagent? Ik weet wel……..de enige coffeeshop in Helmond heeft het alleenrecht om wiet te verkopen. En dát klopt voor geen meter. Heeft de politie er een aandeeltje in wellicht?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *