Buiten is het 26 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 81.739 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
17reacties

Ook in 2018 verzamelen we (net als in 20172016, 20152014 en 2013) in een apart topic de nieuwsberichten over de opgerolde hennepkwekerijen, gesloten drugspanden en aanverwanten. Vandaag het eerste bericht in die categorie dit jaar:
Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een woning aan de Wolfstraat voor 3 maanden gesloten. In het pand is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt. De politie heeft 28 november een onderzoek ingesteld bij het betreffende pand. Zij trof bij het doorzoeken van het pand 124 hennepplanten aan. De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaar van het betreffende pand. De eigenaar heeft een zienswijze ingediend, waarna de burgemeester dit besluit heeft genomen.

17 reacties:

Goh, geweldig he die vrouw.. 😧

Beantwoorden
Irene van Scherpenzeel

👍👍👍👍👍👍

Beantwoorden

De hennepkwekerij aan de Baroniehof is opgerold
De politie heeft een hennepkwekerij met plusminus 420 hennepplanten aangetroffen op de Baroniehof in de Rijpelberg. Er werd niemand aangehouden, zo liet wijkagent Monique van Lierop vanochtend weten. Deze kwekerij in een huurwoning van Woonpartners wordt ontruimd.

Beantwoorden

Alleen de fronzen poster die er hangt heeft niet zijn werk gedaan 😎😜

Beantwoorden

Gaat goed daar

Beantwoorden

Jonge jonge mag ook niks meer

Beantwoorden

Burgemeester sluit drugspand op industrieterrein voor 6 maanden
Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een bedrijfspand aan de 1e Hogedijk voor 6 maanden gesloten. In het pand werd een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt en er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting. Dat maakte de gemeente bekend.
De politie heeft een onderzoek ingesteld bij het pand. Bij het doorzoeken van het pand aan de 1e Hogedijk werden in totaal 312 hennepplanten aangetroffen. De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaar van het betreffende pand. De eigenaar heeft geen zienswijze ingediend, waarna Blanksma dit besluit heeft genomen.

Beantwoorden

de 1e Hogedijk ? in Helmond ?

Beantwoorden

@Jantje Smit op donderdag 22 maart 2018 om 17:21:

Ook wij vroegen ons gistermiddag af waar de 1e Hogedijk in Helmond is. Bij straatnamen is Google Maps regelmatig onze beste vriend, maar die bracht dit keer geen uitkomst. We vroegen het daarom na bij de gemeente en die liet vanochtend weten dat die straat tussen de Binnendijk en 1e Tussendijk ligt.
Van de woordvoerster begrepen we dat de hennepplanten daar op donderdag 25 januari werden aangetroffen. Daarmee werd ons vermoeden bevestigd dat die hennepkwekerij bij toeval in een loods werd ontdekt bij deze grote actie tegen witwassers.

Beantwoorden

Burgemeester sluit drugspand in Helmond Noord voor 3 maanden
Burgemeester Elly Blanksma heeft gisteren een woning aan de Constant Permekelaan in Helmond Noord voor 3 maanden gesloten. In de woning is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt en er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.
De politie heeft een onderzoek ingesteld bij de woning en trof bij het doorzoeken daarvan in totaal 146 hennepplanten hennep aan. De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaar van de woning. Er is geen zienswijze ingediend. Blanksma nam na belangenafweging het besluit. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat.

Beantwoorden

De hennepkwekerij in de Guljestraat is opgerold
De politie heeft vannacht een hennepkwekerij in de Guljestraat in de Binnenstad aangetroffen. Daar bleken zo’n 250 hennepplanten te staan.
Er is een 23-jarige verdachte aangehouden en de hennepkwekerij is ontmanteld.

Beantwoorden

Sund

Beantwoorden

Moest nie magen laat die mensen toch ze doen niemand kwaad 🤘🤘🤘🤘

Beantwoorden
Twan van Lieshout

2 Drugspanden in de Binnenstad gesloten
Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een woning aan de Guljéstraat voor 3 maanden gesloten en een woning aan de Wolfstraat voor 4 maanden. In deze woningen in de Binnenstad is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt en er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.
Bij een onderzoek van de politie troffen zij bij het doorzoeken van de woning aan de Guljéstraat (zie hierboven) 243 hennepplanten aan. In de woning aan de Wolfstraat werd 3616 gram MDMA (± 9000 XTC-pillen) en 3418 gram amfetamine (speed) aangetroffen. MDMA en amfetamine zijn als harddrugs aangewezen in lijst I van de Opiumwet en hennep is als softdrugs aangewezen in lijst II van de Opiumwet.
De politie heeft die bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaren en de huurder van de woning. Allen hebben vervolgens zienswijze ingediend, waarna de burgemeester dit besluit heeft genomen.

Beantwoorden

Goed gedaan

Beantwoorden

Petje af voor jullie 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Beantwoorden

Daar gu mn handel

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *