Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 85.687 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
64reacties

Ook in 2018 verzamelen we (net als in 20172016, 20152014 en 2013) in een apart topic de nieuwsberichten over de opgerolde hennepkwekerijen, gesloten drugspanden en aanverwanten. Vandaag het eerste bericht in die categorie dit jaar:
Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een woning aan de Wolfstraat voor 3 maanden gesloten. In het pand is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt. De politie heeft 28 november een onderzoek ingesteld bij het betreffende pand. Zij trof bij het doorzoeken van het pand 124 hennepplanten aan. De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaar van het betreffende pand. De eigenaar heeft een zienswijze ingediend, waarna de burgemeester dit besluit heeft genomen.

64 reacties:

Goh, geweldig he die vrouw.. 😧

Beantwoorden
Irene van Scherpenzeel

👍👍👍👍👍👍

Beantwoorden

De hennepkwekerij aan de Baroniehof is opgerold
De politie heeft een hennepkwekerij met plusminus 420 hennepplanten aangetroffen op de Baroniehof in de Rijpelberg. Er werd niemand aangehouden, zo liet wijkagent Monique van Lierop vanochtend weten. Deze kwekerij in een huurwoning van Woonpartners wordt ontruimd.

Beantwoorden

Alleen de fronzen poster die er hangt heeft niet zijn werk gedaan 😎😜

Beantwoorden

Gaat goed daar

Beantwoorden

Jonge jonge mag ook niks meer

Beantwoorden

Burgemeester sluit drugspand op industrieterrein voor 6 maanden
Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een bedrijfspand aan de 1e Hogedijk voor 6 maanden gesloten. In het pand werd een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt en er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting. Dat maakte de gemeente bekend.
De politie heeft een onderzoek ingesteld bij het pand. Bij het doorzoeken van het pand aan de 1e Hogedijk werden in totaal 312 hennepplanten aangetroffen. De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaar van het betreffende pand. De eigenaar heeft geen zienswijze ingediend, waarna Blanksma dit besluit heeft genomen.

Beantwoorden

de 1e Hogedijk ? in Helmond ?

Beantwoorden

@Jantje Smit op donderdag 22 maart 2018 om 17:21:

Ook wij vroegen ons gistermiddag af waar de 1e Hogedijk in Helmond is. Bij straatnamen is Google Maps regelmatig onze beste vriend, maar die bracht dit keer geen uitkomst. We vroegen het daarom na bij de gemeente en die liet vanochtend weten dat die straat tussen de Binnendijk en 1e Tussendijk ligt.
Van de woordvoerster begrepen we dat de hennepplanten daar op donderdag 25 januari werden aangetroffen. Daarmee werd ons vermoeden bevestigd dat die hennepkwekerij bij toeval in een loods werd ontdekt bij deze grote actie tegen witwassers.

Beantwoorden

Burgemeester sluit drugspand in Helmond Noord voor 3 maanden
Burgemeester Elly Blanksma heeft gisteren een woning aan de Constant Permekelaan in Helmond Noord voor 3 maanden gesloten. In de woning is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt en er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.
De politie heeft een onderzoek ingesteld bij de woning en trof bij het doorzoeken daarvan in totaal 146 hennepplanten hennep aan. De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaar van de woning. Er is geen zienswijze ingediend. Blanksma nam na belangenafweging het besluit. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat.

Beantwoorden

De hennepkwekerij in de Guljestraat is opgerold
De politie heeft vannacht een hennepkwekerij in de Guljestraat in de Binnenstad aangetroffen. Daar bleken zo’n 250 hennepplanten te staan.
Er is een 23-jarige verdachte aangehouden en de hennepkwekerij is ontmanteld.

Beantwoorden

Sund

Beantwoorden

Moest nie magen laat die mensen toch ze doen niemand kwaad 🤘🤘🤘🤘

Beantwoorden
Twan van Lieshout

2 Drugspanden in de Binnenstad gesloten
Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een woning aan de Guljéstraat voor 3 maanden gesloten en een woning aan de Wolfstraat voor 4 maanden. In deze woningen in de Binnenstad is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt en er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.
Bij een onderzoek van de politie troffen zij bij het doorzoeken van de woning aan de Guljéstraat (zie hierboven) 243 hennepplanten aan. In de woning aan de Wolfstraat werd 3616 gram MDMA (± 9000 XTC-pillen) en 3418 gram amfetamine (speed) aangetroffen. MDMA en amfetamine zijn als harddrugs aangewezen in lijst I van de Opiumwet en hennep is als softdrugs aangewezen in lijst II van de Opiumwet.
De politie heeft die bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaren en de huurder van de woning. Allen hebben vervolgens zienswijze ingediend, waarna de burgemeester dit besluit heeft genomen.

Beantwoorden

Goed gedaan

Beantwoorden

Petje af voor jullie 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Beantwoorden

Daar gu mn handel

Beantwoorden

De hennepkwekerij op het To Hölscherplein is opgerold
Vanmiddag heeft de politie een hennepkwekerij op het To Hölscherplein in de Binnenstad aangetroffen. Daar bleken zo’n 150 hennepplanten te staan die geruimd werden. Er is 1 verdachte aangehouden en er is een proces-verbaal opgemaakt zo meldt wijkagent Maikel van Dijk.

Beantwoorden

Dus lekker veel groen 🌿🍃🌵 in onze Helmondse binnenstad. 🙂
Zag ze al bezig. Go Mo!! Alvast een fijn weekend! 😉
Goed bezig die politie!

Beantwoorden

oei oei
huurhuis ook nog
tjonge jonge wa dom wa dom

Beantwoorden

@miss marple op woensdag 6 juni 2018 om 22:15:

Het blijkt inderdaad om een sociale huurwoning te gaan, dus dat betekent automatisch het einde van de huurovereenkomst.

Beantwoorden

Nou nou wat een helden die wouten.

Beantwoorden

Ik kan me goed indenken dat mensen tot dit besluit komen, alles wordt duurder maar je loon stijgt niet of nauwelijks, en de uitkeringen zijn laag..

Je moet niet oordelen over mensen die deze beslissing nemen, ze zien wellicht geen andere oplossing, 9 vd 10 mensen doen het juist om de huur te kunnen betalen en hun andere rekeningen..
Het wordt tijd dat Nederland is gaat denken aan hun eigen inwoners ipv miljoenen naar het buitenland te brengen..

Een kat in het nauw maakt rare sprongen, vooral als je geen uitweg in je eigen problemen ziet..

Als alles niet zo duur was dan zouden minder mensen het verkeerde pad hoeven te kiezen..

Maar het aller ergste is dat mensen elkaar het licht in de ogen niet gunnen en elkaar dan gaan veraden, in mijn ogen is de gene die een ander verlinkt nog fouter als de gene die de kwekerij heeft..

Nee het is niet slim om een kwekerij te beginnen, maar ja.. soms zie je geen uitweg meer en kan dit je redmiddel zijn..

Het zijn mensen zoals wij en zijn er niet minder om, ookal maken ze een keer een fout met grote gevolgen..

Beantwoorden

@Miranda op donderdag 7 juni 2018 om 09:01:

Als wat jij zegt uit onderzoek blijkt, heb je inderdaad gelijk en zouden ze niet uit huis gezet mogen worden.
Er zijn echter genoeg hulp instanties….
Maar als het tegenovergestelde van toepassing is, dus gewoon voor wat extra centen/vakantie/auto, mag er hard gestraft worden.

Beantwoorden

En verraden is ze zeker. Maar hij komt er nog wel achter

Beantwoorden

@Miranda op donderdag 7 juni 2018 om 09:01:

Nou, ik kan me dat dus niet indenken! Er zijn in Nederland veel mogelijkheden om (financiële) hulp te krijgen. Huurtoeslag, zorgtoeslag, kindgebonden budget. Dan is het wèl dom om het risico te lopen om je huurwoning kwijt te raken.
Je hoeft niet eens verraden te worden, het valt echt wel op als iemand in je buurt een hennepkwekerij heeft hoor…En dan heb ik het nog niet eens over het risico op brand, bij die hennepkwekerijen. Levensgevaarlijk. Je zult er maar naast wonen. Als mijn buren een kwekerij op zolder hadden, zou ik het ook melden, vooral vanwege de gevaarlijk situatie.

Beantwoorden

@Chantal op donderdag 7 juni 2018 om 11:04:

Het is soms overduidelijk dat er bij iemand die rommel wordt gekweekt. Sommigen denken: vlug wat geld bijeenharken. Maar over de consequenties wordt niet nagedacht. Eerst nadenken voordat je er aan begint!

En verraden? Dat doen ze meestal zelf wel, dus waarom dreigen “Toos werkloos”? Meestal zijn die “kwekers” héél onverantwoordelijk bezig en denken alleen aan zichzelf. Dus als je gepakt wordt, moet je ook op de blaren zitten!!

Beantwoorden

@Miranda op donderdag 7 juni 2018 om 09:01:

Die politieagenten zijn gewoon dieven want die man/vrouw loopt door hun inval gisteren gewoon even 15 mille mis omdat hij die hennep niet kan oogsten. Dat is toch een stevige slok op een borrel! Zoveel geld heb ik niet eens. 🙁
En waar moet die nu zonder woning de volgende hennepplantage neerzetten??? Zou dat voorlopig aub bij jou in huis mogen? Zo help jij die arme medeburger die nu zwaar de sjaak is. Of we organiseren gewoon een inzamelingsactie zodat die dat geld krijgt, geld waarop hij natuurlijk gewoon recht heeft. Ik begreep dat er vijf oogsten per jaar zijn.

Beantwoorden

@Miranda op donderdag 7 juni 2018 om 09:01:

Als je door omstandigheden, maakt niet uit welke, mag je eigen recht toepassen.
Vreemde en gevaarlijke gedachte

Beantwoorden

En ergens anders ontstaat er weer een…zo blijft het cirkeltje rond 😁

Beantwoorden

@Chantal op donderdag 7 juni 2018 om 11:04:

Er zijn inderdaad voldoende instanties die hulp bieden maar ook hun handen zijn gebonden, er zijn in Nederland gezinnen met 2 of meer kinderen die moeten rondkomen van 75 euro leefgeld per week en inderdaad er is dan wel voor die mensen de voedselbank maar stel je eens voor als wij naar de winkel zouden moeten om onze boodschappen te doen voor 75 euro per week zou ik het redden ? NEE.
En daarom is mijn conclusie dat we als Nederland onszelf wel mooi voordoen en overal te wereld de helpende hand willen toe reiken maar zo lang er in ons land mensen zijn die in de boven geschetste situatie verkeren er altijd een voedingsbodem zal zijn voor dit soort illegale activiteiten jammer genoeg wordt daar door onze politici weinig aan gedaan, en denk niet dat ik het hebben van een hennepkwekerij goedkeur maar kan het me wel voorstellen dat mensen om hun kinderen genoeg eten drinken en schone kleren te geven deze noodsprongen maken.
En deze mensen zijn de kleine visjes, degenen achter deze kwekerijen hebben die problemen niet en komen dus ook niet in zo’n situatie terecht misschien moet daar eens wat meer aandacht aan besteed worden om die figuren eens aan te pakken.
Dus politie doe je werk en pak niet de kleine visjes maar ga eens gedegen achter de figuren achter dit soort kwekerijen aan.

Beantwoorden
DeRijdendeRechter

Edelachtbare.

Het gaat hier om incidenten.

Ik ben het volledig met Chantal eens.

Edwards.

Beantwoorden

Je moet de tering naar de nering zetten.

Het is een inmiddels vergooid spreekwoord/gezegde.

Het doet nog wel steeds opgeld.

Beantwoorden

Gewoon hard werken , vooral niet in een huurhuis een plantage beginnen het is een gevaar voor de omgeving en uiteindelijk is een huurhuis eigendom van de wooncooreperatie. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg !!

Beantwoorden

Burgemeester sluit drugspand in de Binnenstad voor 4 maanden
Burgemeester Elly Blanksma heeft gisteren een woning aan de Norbertijnenstraat in de Binnenstad voor 4 maanden gesloten. Daar werd op dinsdag 29 mei 2018 een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt en er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting. De politie had een onderzoek ingesteld bij de woning en trof bij het doorzoeken van de woning in totaal 1,2 kilogram amfetamine aan. Amfetamine is als verboden harddrugs aangewezen in de Opiumwet.
De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaar en de bewoners van de woning. De bewoners hebben vervolgens zienswijze ingediend, waarna de burgemeester dit besluit nam. De sluiting moeten een einde maken aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat.

Beantwoorden

De hennepkwekerij in de Jan Stevensstraat is opgerold
De politie heeft gisteren een hennepkwekerij in een woning aan de Jan Stevensstraat in de Binnenstad aangetroffen en geruimd. De 56-jarige bewoner werd aangehouden. Hij is reeds verhoord en er werd een proces verbaal opgemaakt zo liet wijkagent Maikel van Dijk weten. In de woning bleken 250 hennepplanten te staan en de stroom werd illegaal afgetapt.

Beantwoorden

Goed werk weer van de politie! Ik ben benieuwd hoeveel hennepkwekerijen er nog meer in die straat zitten.

Beantwoorden

Waar slaat dat nu weer op benieuwd hoeveel er nog staan nou zal vast zeggen in iedere straat in Helmond zijn er te vinden …..zoals overal in heel de wereld.

Beantwoorden

In jouw straat zullen er wel veel staan Petronella want je zult vast niet in Dierdonk wonen met zo’n naam.

Beantwoorden

Kwekerijen, dank zei onze gedoog regering, je mag kopen maar kweken is niet mogelijk.

Lang is het touw aan de nek van vvd Rutte.

Beantwoorden

Nou nou Mark, beetje kort door de bocht,vind je zelf ook niet? Maar dat zegt waarschijnlijk meer over jou.

Beantwoorden

@Mark op maandag 30 juli 2018 om 21:10:

ik zou ze niet graag de kost geven die om hun over hypotheek te kunnen betalen op dierdonk een groenvoorziening hebben, herkomst van iemand of van mensen uit minder bedeelde wijken wil niet zeggen dat die dan ook illegale activiteiten ontplooien kortom het stigmatiserende commentaar van jou kan je beter voor je houden.

Beantwoorden

Burgemeester sluit 2 drugspanden op het industrieterrein
Burgemeester Elly Blanksma heeft gisteren een woning aan de Beemdweg voor 3 maanden gesloten en een bedrijfspand aan de 1e Tussendijk voor 6 maanden. In deze panden op het industrieterrein is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt en er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.
De politie had een onderzoek ingesteld bij de woning en het bedrijfspand. Zij trof bij het doorzoeken van de woning 5.280 gram hennep aan en in het bedrijfspand 548 gram hennep. De politie heeft deze bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft zij de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaren. Die hebben vervolgens zienswijze ingediend, waarna de burgemeester haar besluit heeft genomen.

Beantwoorden

En die coffeeshop in Helmond blijft wel open die moet ook aan zijn spul komen zo slim in die burgermeester niet schaap dat het is

Beantwoorden

De hennepkwekerij aan de Esdoornhof is opgerold
Gisterochtend heeft de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Esdoornhof in de wijk Warande. Daar bleken 368 hennepplanten te staan. Die staan er niet meer want deze planten werden vernietigd. Er is niemand in het pand aangehouden zo liet wijkagent Francisca Kamphuis weten.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 6 september 2018 om 08:49:

De kakkers hadden geen geld meer even een wietzoldertje bouwen 😂

Beantwoorden

op die manier ken ik ok wel zoon huis kope

Beantwoorden

@Mark op maandag 30 juli 2018 om 21:10:

Zie je wel mark ook bij de zogeheten nette burgers wordt zoiets toch ook aangetroffen de pot verwijt vaak de ketel toch

Beantwoorden

😂😂😂😂😂 zo zie je maar dat een mens niet altijd als dat hij zich voordoet 😉😉

Beantwoorden

Og og…wiet gevonde in zonnendeal.😆😆😆😆😆..en dan zegge ze da ik in een achterbuurt woon in de binnestad..ja da is ok!!!

Beantwoorden

🤣🤣🤣 de zwanenbeemd …Warande…Stiphout…brandevoort daar stikt het Vd wiethokken😂😂 willen zich mooier voordoen dan ze zijn😂😂😂🖕🏼

Beantwoorden

De wijk heet idd Warande, maar weet iemand van de bovenstaande reageerders over welke huizen we het hebben. Dit is de sociale woningbouw aan het kanaal…

Beantwoorden

En weer komt er een woning vrij !😃

Beantwoorden

@Peter op vrijdag 7 september 2018 om 11:40:

Ten eerste zijn het vrije sector woningen, huur is +800 per maand. Daarnaast was het een kamper die kort geleden in de straat is komen ‘wonen’.
Daarnaast staan er heel veel koophuizen.

Beantwoorden

Haha ben echt benieuwd waar. Snap dat gewoon niet in die huizen 🤔🤔

Beantwoorden

@Jolanda vd berg op vrijdag 7 september 2018 om 13:43:

Dus jij kan aan iemand zijn uiterlijk zien waar hij of zij vandaan komt ….raar ik kijk zo nooit naar de mensen maar goed, feit is wel dat het dan volgens mij raak was in jou o zo schone straatje of zou er nog meer onraad bij jullie zijn.
en inderdaad het is de zwanenbeemd waar de zogenaamde elite van Helmond behoort te wonen.

Beantwoorden

De hennepkwekerij aan de Gerwenseweg is opgerold
Vandaag heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen in een schuur ergens op de Gerwenseweg in Stiphout. Zij waren anoniem getipt over deze locatie.
Er bleken zo’n 400 hennepplanten te staan en er was sprake van stroomdiefstal. Er was niemand aanwezig en er zijn geen aanhoudingen verricht. De hennepkwekerij is ontmanteld en de politie onderzoekt de zaak verder. Dat meldde zojuist wijkagent Francisca Kamphuis die ook de onderstaande foto maakte.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 23 oktober 2018 om 19:39:

Die was gewoon al wat boompjes aan het groeien om er vervolgens zijn kersthuisjes erbij te zetten.

Beantwoorden

Dacht dat de tijd van de nsb voorbij was…..http://www.afgunst.nl

Beantwoorden

Triest. Ook in de dure buurten van Helmond is dus verborgen armoede. 🙁

Beantwoorden

Lang leve de verlinkers…pfff bah bah

Beantwoorden

Haha ze moesten nog gezet worden scheeld iig voor de werkers …toch kut als het er allemaal net opstaat en de blauwpetten kloppen aan 😂

Beantwoorden

Weg met die troep 👍

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 23 oktober 2018 om 19:39:

Lijken me eerder stekjes

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *