47reacties

Q&A over de toestand bij Senzer


Lonneke Maráczi van de SP stelde 6 schriftelijke vragen aan B&W naar aanleiding het onafhankelijk intern onderzoek over hoe men met elkaar omgaat bij werkbedrijf Senzer. Dat is de organisatie waarin Werkplein Regio Helmond, Werkgeversplein Regio Helmond en de Atlant Groep in 2016 zijn opgegaan. Vorig jaar schreef Sander Lam een gastblog over het Senzer gevoel.
Hieronder staan haar raadsvragen (Questions) voorafgegaan door haar inleiding. Zodra we de antwoorden (Answers) van het college hebben, plaatsen we die ook (zoals altijd) in zijn geheel in de reacties hieronder.

Al jaren bereiken ons klachten van medewerkers van Senzer. Deze klachten hebben wij de afgelopen jaren, in samenwerking met de betreffende medewerkers en de FNV, regelmatig besproken met de directie van Senzer. De directie heeft hier vervolgens een aantal stappen op ondernomen. Zo is er bijvoorbeeld op ons verzoek een externe vertrouwenspersoon aangesteld, is het beleid rondom het ziekteverzuim aangepast en is er een FNV-bedrijfsledengroep opgericht. Uiteraard stappen waar we blij mee zijn maar onze analyse dat het hierbij niet om incidenten ging maar de klachten van structurele aard waren is door de directie helaas nooit erkend. De eindrapportage (pdf) van het onafhankelijk intern onderzoek bij Senzer bevestigd wat wij al jaren tevergeefs aangekaart hebben bij de directie. Namelijk dat Senzer met een diep en structureel probleem kampt dat niet op te lossen is met pleisters plakken maar aangepakt moet worden bij de wortels. Het onderzoek toont voor ons ook aan dat de gestelde problemen zich op meerdere afdelingen en niveaus voordoen. De medewerkers die wij de afgelopen jaren gesproken en ondersteund hebben zijn voornamelijk werkzaam binnen de sociale werkvoorziening maar lopen tegen dezelfde problemen aan als de medewerkers die in dit onderzoek zijn betrokken. De eindrapportage is voor ons één grote herkenning.
Wij zijn blij dat de medewerkers na dit intern onderzoek nu wel serieus genomen worden door de directie van Senzer. De erkenning van de problemen is een eerste goede stap in de richting naar de vele medewerkers die zich al jaren niet gehoord voelen. Wij delen de mening van het college dat er een belangrijke opdracht ligt bij de directie en het management van Senzer, maar zijn ook van mening dat dit het college niet ontslaat van haar eigen verantwoordelijkheid hierin. En hebben daarom de volgende vragen:

 1. Herkent het college de bevindingen in het eindrapport?
 2. Hoe gaat het college zorgen dat de juiste stappen gezet gaan worden binnen Senzer, zodat de situatie zich verbeterd? En hoe gaat het college hierbij de vinger aan de pols houden?
 3. Is het college het met ons eens dat het verwarrend, zo niet onwerkbaar is, voor de medewerkers als de verschillende gemeente ieder een eigen kijk op de dienstverlening en uitvoering hebben? Zo ja, is het college bereid hierover in overleg te treden met de andere gemeenten, met als doel om samen tot een werkbare situatie te komen voor de medewerkers?
 4. Is het college het met ons eens dat de gemeente de beleidskaders stelt en de regie dient te nemen, dat Senzer het door ons vastgestelde beleid daadwerkelijk uitvoert en dit voor iedereen duidelijk moet zijn? Zo ja, hoe gaat het college hier actie op ondernemen?
 5. AIs het college het met ons eens dat niet alleen de medewerkers die betrokken zijn geweest bij dit intern onderzoek, maar alle medewerkers van Senzer zich erkend en gehoord moeten voelen?
 6. Is het college bereid om de gemeenteraad op de hoogte houden van de voortgang?

In de reacties hieronder staat een update.

Q&A
47 reacties
Reageer

Ik ben benieuwd of het nog iets gaat opleveren!! Ongeregeld zooitje met alleen maar woorden zonder daden.

Van Kilsdonk

Gaat goed daar...
Ik begrijp goed wat ze doen daar en dat is geen goed iets.. alleen maar woorden geen daden ja daden je ontslag als je je mond open trekt daar zijn ze goed in.

Vicky Klumpers

dan wil ik ook wat zeggen..toen ik uit de ww kwam moest ik op een werkplaats werken ..met behoud van mijn uitkering ..280 uur als of je een werkstraf moest doen.werkervaring op doen .ik heb altijd werk gehad en weet zelf wel wat ik kan.je moest cursus doen ..waar je niks mee op schoot ..tijd verdrijf ..als je ziek was en terug kwam moest je de tijd in halen..je moest op tijd komen anders was het in halen de tijd .of iedereen kinderen waren zo werd je behandeld ..ik vond het mens ont vriendelijk daar ..
schroefjes wegen en in doosjes doen voor Gamma ..ik heb gehoord dat op een anderen afdeling de schroefjes weer uit werden gepakt op nieuw in de kist werden gegooid ..dweilen met de kraan open...
net als werken met behoud van je uitkering ..overal word je met de nek aan gekeken .wat komt hij hier doen..of je een crimineel bent ..en zo kan ik door gaan over Senzer !

je word als normaal mens bij Dorel geplaatst .auto stoeltjes in elkaar zetten
tussen mensen met een beperking niks mis mee .maar vroeger was dat de Helso .en daar zit je dan tussen..of dat zo fijn is .ik heb er bijna 3 maanden gewerkt ..had niet langer moeten duren dan was ik rijp voor het ggz in helmond
of je word op de vuilstort geplaatst als toezichthouder ..bij de Kringloop neer gezet ..sorry maar dat vond ik allemaal mens mensonterend ik voelde mij vaak een Crimineel ..altijd normaal werk gedaan ..40 uur gewerkt ..veel op de weg gezeten met een bestelbus ..dan word je zo behandeld ..werken voor je uitkering oke ..prima maar er word niet gevraagd of je het wil ..of leuk vind .
de anderen worden er beter van ..en ik denk dat meer mensen het met mij eens zijn .zeker op die Werkplaats achter werkplein ..de medewerkers van Senzer waren Toppie ..die je begleiden ook op het werk daar zeg ik niks van .werken ook hard voor hun geld ..

Ik ben erg benieuwd naar de ontwikkelingen die nu komen gaan. Het zal echt wel een tijd duren voordat angels gevonden zijn. Geef het dan ook de tijd.

Ik ben Dirk van Dam, voorzitter bedrijfsLedenGroep Senzer.

Wij de bedrijfsledengroep van de FNV Senzer, vinden dat iedereen meetelt binnen ons bedrijf. Wij zijn een aanspreekpunt voor iedereen in ons bedrijf. Wij komen op voor de collectieve belangen, denk daarbij bijvoorbeeld aan het ziekteverzuimbeleid.
Ook de werkdruk nemen wij serieus. Tijdens de reorganisatie zoeken wij samen naar de juiste oplossingen, deze kunnen collectief zijn of individueel.
Samen staan we sterker dan jij alleen, samen met iedereen in het bedrijf.

Maar ook de BLG heeft tijd nodig om haar voelsprieten uit te zetten. We herkennen al veel problemen.

Hopelijk kunnen we ons later voorstellen aan onze collega's binnen het werkbedrijf Senzer.

Met vriendelijke groet,
Dirk van Dam
Voorzitter Bedrijfsledengroep Senzer

De OR van Senzer filtert naar mijn mening ook veel dingen. De voorzitter van de OR is een senior arbeidsmakelaar die volgens mij bepaalde zaken niet bespreekt met de rest van de OR.

@mark, daar heb ik nu nog geen zicht op. De OR is ook een belangrijk orgaan binnen het werkbedrijf Senzer. Zij hebben mede ook voor dit onderzoek gezorgd.

@edwin,
Ik begrijp je frustratie, maar ook wij zijn gewoon mensen die graag aan het werk gaan. Voor jou was het misschien ongemakkelijk om tussen collega's te staan, waar je eerder mogelijk niet mee in aanraking bent geweest.
Heb je dit ook gemeld aan de leidinggevende?

Kut bedrijf is het hoe ze daar met mensen omgaan echt triest heb er zelf 2 jaar gewerkt maar echt blij dat ik der weg ben je mocht er niks van zeggen kinderstoeltjes. Die afgekeurd worden snel maken en. Inpakken en hup weg gaan in vrachtwagen terwel ze Helmaal uit elkaar moeten als het afgekeurd is maar goed daar draai het allemaal op de aantalen en veligheid voor kinderen /baby telt niet!

Tyron Samantha

Er is een nieuwe directrice aangesteld hopelijk gaat er nu wat verandering in komen want Dhr Walenberg was niet van alles op de hoogte ( hij heeft nu tijd genoeg om na de EFTELING te gaan om daar zijn sprookjes te delen) Hopelijk wordt er nu wel gekeken en gewerkt zoals het zou moeten in een sociale werkvoorziening, Goed hoor een BLG top heeft Senzer echt nodig, maar deze weg is nog heel lang , verder als dat u allen kunt zien.

Zou mooi zijn als die trubbel daar nu eindelijk eens wordt opgelost! Hopelijk dat niet alleen de SP zich hier hard voor maakt. Het gaat immers veelal om Helmonders die daar werken die het toch al niet zo gemakkelijk hebben.

Dankzij dit o zo niet leuke bedrijf zit ik voorgoed thuis hoezo niet over ruggen gaan van mensen

chiara farscape

Senzer is gewoon een corrupte organisatie met (veel) verkeerde mensen op leidinggevende plekken. Leidinggevenden die wel opkomen voor de zwakkeren van onze samenleving kunnen ontslag krijgen/contract wordt niet verlengd. Geld wordt verkwist aan verkeerde doelgroepen als voorbeeld de statushouders, op 1 statushouders zitten meerdere duur betaalde participatie coaches en zolang het op papier maar klopt wordt deze geldverslindende asiel industrie in stand gehouden ten koste van potentiële werknemers. Zolang Senzer aan de desbetreffende gemeentes kan laten zien dat statushouders 'sucsesvol' aan het werk zijn is er geen haan die er naar kraait. De werkelijkheid is dat deze statushouders vaak na korte tijd weer thuis gaan zitten omdat ze weten dat hoe dan ook hun uitkering toch niet wordt gestopt/gekort. Hier wordt in grote aantallen misbruik van gemaakt. En de leiding van Senzer is hier zeer zeker van op de hoogte. Deze doelgroep krijgt bijvoorbeeld een dure heftruckopleiding gratis aangeboden terwijl op hetzelfde moment personen die ergens 40 jaar (zonder werk vaak door faillliet bedrijf)hebben gewerkt bijvoorbeeld als vrachtwagen chauffeur moeten staan schoffelen voor hun bijstand tot ze pensioengerechtigd zijn. Deze mensen willen zó graag omgeschoold worden maar krijgen de kans niet en staan diep diep ongelukkig hun laatste werkzame jaren te verslijten in o.a de plantsoenendienst. Voor hun is geen geld. Voor de jonge gezonde statushouders die gewoon niét willen werken wel. Maar zolang het plaatje maar klopt he? Mensen die parttime een baan hebben met aanvullende bijstand , worden gedwongen deze parttime baan op te geven voor een fulltime baan via een uitzendburo ingehuurd door Senzer. Zo wordt er weer dubbel verdiend aan deze mensen. Mensen in de bijstand waarvan bekend is dat deze fraude plegen worden niet aangepakt, puur omdat Senzer dit niet aandurft en banger is voor een rechtszaak dan gerechtigheid te halen voor dit soort mensen. Binnen Senzer worden werknemers letterlijk monddood gemaakt en aan de kant geschoven. Hopelijk worden de gemeentes die nu zaken moeten doen
met Senzer eens wakker en willen ze nog meer actie! Want zo een onderzoek zelf uitgevoerd binnen de organisatie is natuurlijk gewoon een lachtertje! Een slager die zijn eigen vlees keurt!
De overbetaalde leidinggevende dekken elkaar altijd en dat zullen ze ook altijd blijven doen binnen deze organisatie!

oplichters ontmaskert

En dat leidinggevende zich consequent blijven verschuilen achter; het is de schuld van de overheid, zij hebben sociale werkplaatsen opgeheven.
Is te triest voor woorden!
Net alsof werknemers die voorheen bij Atlant of Helso werkten nu opeens gezonde mensen zijn die mee kunnen draaien in een regulier bedrijf.
Deze mensen dienen beschermt en gekoesterd te worden en niet tot de grond afgebroken zowel lichamelijk als geestelijk onder het mom van 'sociale werkplaatsen bestaan niet meer'

Diep en diep triest!

oplichters ontmaskert

Geloof er niks van dat de problemen echt aangepakt worden bij senzer.. om de simpele rede dat de mensen daar elkaar allemaal een hand boven het hoofd houde.. liege, bedriege en dreige.. ik werk er nu al vele jaren en ik er hardstikke misbruikt.. ik had veel extra taken en ineens ben ik als vuilnis aan de gesmeten.. toen was ik alleen maar goed genoeg voor hersendodend productie werk.. want ander werk is er gewoon niet.. ze liege al vele jare dat er meer werk gaat komen maar het word alleen maar minder.. werk word heel vaak niet compleet geleverd.. of fouten gemaakt.. en maar nie te spreke over de slechte hygiene.. als je er de leiding op aan spreekt zeggen ze er iets aan te doen maar er gebeurd niks..

Het ergste vind ik hoe ze om gaan als je ziek bent.. je word gedreigd of ze beslissen zelf zonder naar de arbo te gaan want ze zeggen de wachtlijst is veels telang wanneer je moet werken of hoe te opbouwen.. en als je dit dan niet lukt krijg je nog een trap na dat ze zeggen dat je je niet aan de afspraken houdt.

Je leeft in een angst culteur.. de regels gelde alleen als het de leiding uit komt.. ik geloof er niks van dat er nu verandering komt.. gewoon een hoop leugens om te zorge dat de media straks senzer weer met rust laat en daarna gaan ze lekker verder zoals ze het al zolang gaat..

Maja ik zal wel in de problemen komen als ze erachter komen wie ik ben..

En zoals Privé hier boven schrijft is het,
maar komt de WAARHEID nu boven??
Het kan geen DAGLICHT verdragen!!
Eruit met die ROTTE APPELS en dat zijn er nogal wat!!
Samen staan we sterker
Dus Senzer medewerkers kom met je verhaal na buiten, samen kunnen we het een heel stuk aangenamer maken!

Update:
Pas eind 2018 B&W serieuze signalen dat het niet goed zat bij Senzer

Dat en meer antwoordde B&W op de raadsvragen die de SP stelde. Hieronder de volledige antwoorden. 

 1. Vraag: Herkent het college de bevindingen in het eindrapport?
  Antwoord: Eind vorig jaar kwamen er via de ondernemingsraad van Senzer serieuze signalen uit een deel van de organisatie. Het bestuur, met daarin wethouders uit alle zeven deelnemende gemeenten, heeft in reactie daarop besloten om samen met de ondernemingsraad een intern onderzoek uit te laten voeren. De resultaten daarvan liggen nu op tafel en worden herkend door de medewerkers van Senzer. Het college heeft kennisgenomen van het eindrapport en concludeert dat er een belangrijke taak ligt bij het management van Senzer om de gesignaleerde problemen op te lossen. 
 2. Vraag: Hoe gaat het college zorgen dat de juiste stappen gezet gaan worden binnen Senzer, zodat de situatie zich verbeterd? En hoe gaat het college hierbij de vinger aan de pols houden?
  Antwoord: De verantwoordelijkheid om van Senzer weer een gezonde organisatie te maken waar zowel oog is voor de mensen als het resultaat ligt in de eerste plaats bij de directie en het management van Senzer. Uiteraard blijven zowel het bestuur als de ondernemingsraad hier nauw bij betrokken. Via het bestuur blijven ook de colleges van de deelnemende gemeenten op de hoogte.
  Overigens concludeert de onderzoeker dat er in de afgelopen maanden al stappen in de goede richting zijn gezet. Dat geeft ons vertrouwen voor de toekomst.
 3. Vraag: Is het college het met ons eens dat het verwarrend, zo niet onwerkbaar is, voor de medewerkers als de verschillende gemeente ieder een eigen kijk op de dienstverlening en uitvoering hebben? Zo ja, is het college bereid hierover in overleg te treden met de andere gemeenten, met als doel om samen tot een werkbare situatie te komen voor de medewerkers?
  Antwoord: Voor de tweede helft van 2019 staat de evaluatie van de GR Senzer op het programma; zie raadsinformatiebrief 69 (pdf) van 14 mei. Daarnaast loopt op dit moment het traject om te komen tot een sluitende meerjarenbegroting voor Senzer. Daarover hebben wij u geïnformeerd via raadsinformatiebrief 72 (pdf) van 22 mei. In beide trajecten zal de vraag op tafel komen hoe om te gaan met de opdrachtverlening vanuit de zeven gemeenten. Dit sluit aan bij de conclusie uit het nu voorliggende onderzoek dat er meer duidelijkheid nodig is over de koers van de organisatie. De algemeen directeur heeft naar de medewerkers al aangegeven dat duidelijkheid over de koers voor haar een belangrijke prioriteit is.
 4. Vraag: Is het college het met ons eens dat de gemeente de beleidskaders stelt en de regie dient te nemen, dat Senzer het door ons vastgestelde beleid daadwerkelijk uitvoert en dit voor iedereen duidelijk moet zijn? Zo ja, hoe gaat het college hier actie op ondernemen?
  Antwoord: Ja, dat zijn wij met u eens. Zie ook het antwoord op vraag 3.
 5. Vraag: Is het college het met ons eens dat niet alleen de medewerkers die betrokken zijn geweest bij dit intern onderzoek, maar alle medewerkers van Senzer zich erkend en gehoord moeten voelen?
  Antwoord: Ja, dat zijn wij met u eens. De directie van Senzer ziet dat ook nadrukkelijk als haar verantwoordelijkheid. Er zijn vanuit de directie op regelmatige basis contacten met onder andere vakbonden, ondernemingsraad, georganiseerd overleg en vertrouwenspersonen. Wanneer er signalen zijn dat mensen zich niet gehoord voelen, kunnen die daar op tafel komen. Daarnaast is de directie graag bereid het gesprek aan te gaan met mensen die naar aanleiding van dit onderzoek hun verhaal kwijt willen.
 6. Vraag: Is het college bereid om de gemeenteraad op de hoogte houden van de voortgang?
  Antwoord: Ja, daar zijn wij uiteraard toe bereid. Wij zullen via het presidium het voorstel inbrengen om de algemeen directeur van Senzer komend najaar een presentatie te laten geven in de Commissie Inwoners. Zij kan u dan vertellen over hoe zij, enkele maanden na haar indiensttreding, tegen de organisatie aankijkt en hoe zij de ontwikkeling van Senzer in de komende jaren voor zich ziet.

Ik begrijp alle negativiteit in de reacties hierboven heel goed, en toch kijk ik er anders tegen aan.

Dit onderzoeksverslag luidt een nieuwe fase in. De signalen van jaren zijn nu door een onafhankelijke partij bevestigd en de nieuwe algemeen directeur gaat ermee aan de slag.

Tijd voor een nieuwe website. Ik houd pestwerk.nl voor alle zekerheid nog even in de lucht, maar nu de klachten worden erkend, vind ik een toekomstgerichte, optimistische naam beter op zijn plaats. Daarom doe ik op

(tromgeroffel)

ZichtOpHarmonie.nl

mijn visie op de bevindingen van de onderzoekster uit de doeken.

Mijn verwachting is dat er weinig gaat veranderen. Hoe kun je het tij nu keren wanneer intimidatie er door de gehele organisatie ingebakken zit?

Werkleiders veranderen niet zomaar.

@De weblog van Helmond op zaterdag 13 juli 2019 om 10:03:

natuurlijk wisten Burgemeester en wethouders al lang van die misstanden, maar ze keken (berust?) de andere kant op, omdat Walenberg maar bleef volhouden dat het om "een kleine, oproerkraaiende" minderheid zou gaan, die erop uit was het bedrijf in diskrediet te brengen.

Christ Beekmans

Ik denk dat ze elkaar de hand boven het hoofd hebben gehouden...

Carinne van der Horst

Ben benieuwd hoe het nu verder gaat,
Ze praten, vergaderen enz enz maar wie van jullie is erbij op de werkvloer?
LOZE BELOFTES dat is Senzer.

Senzer, de naam alleen al.. vroeger kon je er kopieren internetten en raad vragen.
Nu kan je jouw naam doorgeven en je bent een nummer.

Mooi dat u positief bent Sander Lam. Maar vergeet niet dat zo iemand als René Niks enkel en alleen zo lang op deze manier kon functioneren omdat er meerdere mensen met hem meededen. Als hij alleen zo was zou er al veel eerder actie zijn ondernomen. Meneer Niks kan dan wel weg zijn (lees; in dienst bij de firma die de beoordelingsgesprekken voor Senzer medewerkers maakt, verwerkt en beheerd) , maar zijn rechterhanden (en vele linkse handjes) zitten er nog gewoon fijn dik betaald over de koppen van de kwetsbaarste in onze samenleving te werken. Is er dus iets veranderd? Nee! Enkel voor het schijn naar de buitenwereld toe, om burgemeesters en wethouders zoet te houden heeft meneer Niks 'vrijwillig ontslag' genomen. Allemaal schone schijn er verder loze acties.

oplichters ontmaskert

@oplichters ontmaskert op maandag 7 oktober 2019 om 12:33:

Ervaringen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Zie http://www.zichtopharmonie.nl: door het gedwongen vertrek van Niks en het daaropvolgende onderzoek is Atlants Schoonschijngeheim op straat komen te liggen. Wat eenmaal bekend is geworden, valt niet meer geheim te houden. Wel zal het nog enige tijd nawerken.

Zoals Theo van Kroonenburg onbedoeld de bedrijfscultuur ziek heeft gemaakt, zo zal het Marion van Limpt vast wel lukken doelgericht de bedrijfscultuur weer gezond te maken. Maar niet van de ene dag op de andere. Eerst gaat de begeleidende kern van Senzer veranderen, pas daarna gaat dat zijn doorwerking hebben voor de mensen die de bestaansreden van het bedrijf vormen.

Senzer is een gigantisch bedrijf, vergelijkbaar met een olietanker: nadat het roer is omgegooid, duurt het nog geruime tijd voordat de nieuwe koers merkbaar wordt.

Als je iets verkeerd ziet gaan wat nog afgedekt wordt door schone schijn, meld dat dan via een van de vele kanalen die daarvoor zijn. Het kan eventueel ook anoniem via mij, maar een niet-anonieme melding werkt beter.

Beste allemaal,

Inmiddels heb ik (voorzitter FNV-Bedrijfsledengroep, Senzer) een eerste gesprek gehad met algemeen directeur Marion van Limpt.
Zij heeft ons (de bedrijfsledengroep) gevraagd om een aantal problemen op de werkvloer op te halen.

Inmiddels hebben we deze punten medegedeeld met Marion van Limpt.

Ook hebben we als BLG (bedrijfsLedenGroep) nog een aantal vragen per mail verstuurd aan Marion van Limpt.

We zullen binnenkort ons zichtbaar en kenbaar gaan maken binnen Senzer. Eerder onder René Walenberg was dit niet mogelijk. En konden we geen voet aan de grond krijgen.

Nu met Marion aan het roer heb ik er alle vertrouwen in dat uiteindelijk (het is echt niet vandaag op morgen geregeld en opgelost) goed gaat komen, en dat collega's bij ons terecht kunnen voor vragen en of problemen.

We hopen dat collega's ons FNV Bedrijfsledengroep gaan weten te vinden, zodat we samen kunnen werken aan de toekomst van Senzer.
Niet over ons, maar met ons.
Binnenkort zal er meer duidelijkheid komen over de BLG.

Met vriendelijke groet,

Voorzitter
FNV-bedrijfsledengroep, Senzer
Dirk van Dam

Veelal geen deugende werkleiding. Zo heb je van die collega kontekruipers en slijmballen die denken dat alles om hun draait. Zitten te huichelen bij de werkleiding en zitten je de hele dag in de gaten te houden om de gewone man een oor aan te naaien. Werken doen ze nauwelijks omdat ze het te druk hebben om alles in het oog te houden Die sukkels worden ook nog de hand boven de kop gehouden deze lui zijn de rotte appels van senzer buiten schoppen zulk soort klootzaken

Beste Anoniem,

De situatie die je schetst is zorgelijk. Graag geef ik je de tip om contact op te nemen met de externe vertrouwenspersoon. Je kunt daar je klachten en observaties kenbaar maken. Zij gaat hier zeer vertrouwelijk mee om.
Mochten meer dezelfde klachten haar bereiken dan kan zij daarop mogelijk een plan van aanpak maken.

Blijf zelf zo rustig mogelijk en houdt voor jezelf bij, waar je last van hebt en waarom. Zo'n schets geeft een beeld waarom jij de situatie niet prettig vindt.

Mocht je nog contact met ons willen, de FNV Bedrijfsledengroep, Senzer, dan zou je een mail kunnen sturen naar:

Dirk_van_Dam_FNV@hotmail.com

Met vriendelijke groet
Dirk van Dam

Voorzitter FNV-bedrijfsledengroep, Senzer
Lid Brabants platform-SW
Pilot deelnemer Leerambassadeur FNV-SW
Lid branchebestuur-SW

Dank je dirk voor je tip. Maar heb ook zitten denken om met marion v limpt in gesprek te gaan over de gang van zaken bij ons op de afdeling

het is een blijft een "foute" instelling, Senzer. Was bij haar voorgangers niet anders zo'n 30 jaar geleden.
Met klachten wordt niets gedaan. Het "werkende" personeel, werkt niet en de leidinggevenden zijn klaplopers, die er alleen maar rondlopen om iedere maand een buidel met geld te kunnen vullen. Er is totaal geen kennis van zaken hoe je met mensen moet omgaan!
Ik was buitenshuis tewerkgesteld. Een externe dus!! Afspraak was: maandelijks bezoek en overleg. Ik mocht blij zijn als een leidinggevende een keer per jaar kwam opdagen. Ik vond het overigens niet erg als die lam-lul niet kwam!

Ik kan "anoniem" goed begrijpen en hij heeft volkomen gelijk. In mijn tijd was het ook al zo en de toenmalige leiding was niet gevoelig voor klachten! Maar of een gesprek zal helpen "anoniem". Ik wens je succes!!

Beste Anoniem,

Graag gedaan.
Wij BLG hebben ook contact met Marion van Limpt. Zij neemt klachten zeer serieus en begrijpt ook de verschillende doelgroepen. Wel heeft ze tijd nodig om de cultuur te veranderen/verbeteren. Veel collega's, assistent werkleiders en werkleiders zijn 'gewend' geraakt aan een bepaalde manier van handelen.

Het is aan ons allemaal om de verandering te gaan maken en met respect elkaar op dingen die anders zouden kunnen gaan, aan te spreken.

@punt uit.

Heel vervelend dat ook die afspraken niet nagekomen zijn. Helaas hoorden we voorheen vaker dat beloftes gedaan werden voor een hele groep collega's (mondeling). om vervolgens zelfs te durven zeggen (werkleider) voor dezelfde groep collega's, dat heb ik nooit gezegd, en ik ben eerlijk!
Daar stonden we dan, 30 leugenaars tegenover 1 personen. Dat voelde zeer onrechtvaardig.
Deze signalen hebben we dan ook kenbaar gemaakt bij Marion van Limpt toen zij bij onze BLG vergadering aangesloten was.

We hebben er alle vertrouwen in dat de situaties bij Senzer zullen verbeteren. Maar daar zullen we allemaal aan mee moeten weken.
In 2020 willen we als BLG ons zichtbaarder gaan maken, zodat we signalen die er zijn, kunnen aanhoren en samenvattingen ervan kunnen delen met de directie/ Marion van Limpt.

Met vriendelijke groet
Dirk van Dam

Voorzitter FNV-bedrijfsledengroep Senzer
Lid Brabants platform-SW
Lid branchebestuur-SW
Pilot deelnemer Leerambassadeur FNV-SW

Dirk van Dam

een grote puinzooi is het daar met name bij de werkleiding je zit ziek thuis vanwege een ernstig probleem dan wordt er doodleuk verteld dat je gewoon moet komen,de werkleiding gaat op de stoel van de dokter zitten en by the way ze vertellen je gewoon der bij je contract wordt toch niet verlengd ik heb zoiets in mijn werkzame leven nog nooit meegemaakt zo onbeschoft wordt je door de werkleiding behandeld.

Beste it's me,

Zou je me hier meer over kunnen vertellen?
De werkleider mag absoluut niet op de stoel van de dokter en of bedrijfsarts gaan zitten. Wij hebben ook dit al aangegeven bij Marion.

Graag zien wij de Bedrijfsledengroep (BLG) van Senzer, je email tegemoet.

Dirk_van_Dam_FNV@hotmail.com

We willen graag meer weten wat er mis is gegaan, zodat we jou daarin mogelijk kunnen helpen.

Ik adviseer om ons te mailen, en het hier op een openbare weblog niet te plaatsen.

Graag nogmaals zien we jou mail tegemoet.

Met vriendelijke groet
Dirk van Dam

Voorzitter FNV-bedrijfsledengroep Senzer
Lid Brabants platform-SW
Lid branchebestuur-SW
Pilot deelnemer Leerambassadeur FNV-SW

Dirk van Dam

Senzer, Hopeloos achter de feiten aan net zoals Helmonds weblog met het actuele nieuws wat niet te lezen is, weblog doe uw werk goed of stop.

@levi op zaterdag 4 januari 2020 om 20:15:

Hoe actueel wil je het hebben?

Atlant/Senzer werd jarenlang landelijk bewonderd om zijn kwantitatieve successen, erkent nu dat dat ten koste is gegaan van de menselijkheid en de menselijke maat, en is nu bezig met een radicale koerswijziging om dat te herstellen. Omdat het zo'n gigantisch bedrijf is, gaat er net als bij een olietanker nog wel even tijd overheen voordat de draai merkbaar wordt, en al die tijd kun je op De weblog van Helmond hierover meepraten, -huilen en -lachen.

Hier wordt geschiedenis geschreven!

Grote schoonmaak rotte appels eruit en de grote hielenlikkers ( slijmballen huichelaaars (collega.s) en dan die kliek vorm tussen sommige werkeiders en personeel.. Als je een conflict hebt met zo.n galbak meteen achter je rug werkleider bellen terwijl een asistent aanwezig is op de vloer. Wat voor zwakke broeder ben je dan. In een woordt ( zijn zware zwakzinnigen) die op zo.n manier hun gelijk willen halen en een wit voetje. Bah een hekel aan zulke lui. En dan op het hoofdkantoor daar moet zeker de bezem door. Want daar zit ook voor 5 cent bij elkaar fatsoen hebben ze niet en van sommige sta ik van te kijken dat die ooit dat zo.n functie gekregen hebben. Als teamleider ster. Ze nemen maar wat aan die niet met mensen om kunnen gaan

Beste Anoniem,

Hierbij nogmaals het verzoek om de klachten die je hebt, met uitleg te mailen naar:

Dirk_van_Dam_FNV@hotmail.com

Zodat wij de klachten kunnen verzamelen. We kunnen dan met jou meekijken wat er misschien mogelijk is.

Mochten er meerdere klachten zijn over bijvoorbeeld dezelfde werkleider en of assistenten, dan kunnen wij ook dit kenbaar maken bij Marion van Limpt.

Graag zien we je mail tegemoet, dit kan veilig, we zullen klachten altijd geannonimiseerd doorsturen als dit nodig mocht zijn. Anoniem dus, ze zullen niet weten van wie de klacht komt.

Met vriendelijke groet,

Dirk van Dam

Voorzitter Bedrijfsledengroep Senzer

Een socialer beleid is nog steeds ver weg op de foodafdeling constant wisseling van werkleiders die ontslagen worden en de reden word in de doofpot gestopt..(onderzoek sexuele intimidatie) nu zijn er werkleiders en managers van het oude 'dorelteam' daar kwamen voorheen de meeste klachten vanaf. Werkoverleg...haha de leiding zegt wat ze te zeggen hebben en als wij wat vragen wat ze niet uitkomt stappen ze er overheen of negeren het...OPLOSSING: EXTERNE INTEGRITEITSCOMISSIE ALS JE EEN SOCIALER BELEID BELOOFD MEVR. DE DERECTRISCHE MOET JE DAT OOK NAKOMEN....

Beter anoniem

@Beter anoniem op zaterdag 1 februari 2020 om 16:17:

Wat zou die externe commissie volgens jou moeten doen wat de BLG of de externe vertrouwenspersoon niet kan doen?

De ROTTE APPELS eruit
Sexuele intimidatie wordt NIET serieus genomen.
Werkvolk op de vloer heeft werkleiding tevens Arts/Specialist God hey wat een kundigheid bij Senzer die werkleiders!!!

Senzer is en blijft een organisatie die de wet naar eigen hand wil zetten. Ik vraag me af wanneer er eindelijk eens een volkomen onafhankelijk diepgaand onderzoek komt vanuit de provincie. Machtsmisbruik, kleineren van de zwakkeren in onze samenleving, schofferen en leugens. Eind vorig jaar is er al een zeer zwaar ongeluk gebeurd met de kettingzaag (wat zoveel mogelijk onder de pet word gehouden) puur door het falen van het management in het groen en de incompetentie van P&R . Vele malen werd er vanuit 'de lagere rangen' op de werkvloer gewaarschuwd dat het wachten was op zulke zware ongelukken. En dan gebeurd het -een werknemer zwaar gehandicapt voor het leven- en het eerste wat er gebeurd is proberen alles onder de mat te vegen en de schuld bij de werknemer zelf neer te leggen. Als de leiding groen en P&R ook maar enige mensenkennis hadden, of beter gezegd: énige interesse in de mensen op de werkvloer i.p.v enkel de cijfertjes kloppend maken was dit niet gebeurd. Klachten over wangedrag participatiecoaches worden laks behandeld, bij mensen in de bijstand word zonder vooraankondiging de uitkering gestopt voor 1 of meerder maanden, die dan weer ernstig in de problemen komen met huur e.d, en degenen die fraude plegen in de bijstand worden met rust gelaten. Een angstcultuur onderling bij collega's die er nog steeds heerst, mensen worden monddood gemaakt, degenen die toch durven te praten word simpelweg het contract niet meer verlengd. Seksistische en denigrerende opmerkingen naar de de mensen op de werkvloer die voorheen onder de sociale werkplaats vielen. Met als gevolg dat veel van deze groep ziek en overspannen thuis komen te zitten (vaak zelfs met suïcidale neigingen) Deze mensen moeten beschermd en geholpen worden en niet tot de grond afgebroken door de smerige Senzer cultuur. Vooruitgang bij Senzer? Nee dus!Mevrouw van Limpt, Burgemeesters en wethouders van de gemeentes, provinciale staten, commissaris van de Koning; grijp nu eens in! Of moet het zover komen dat er werknemers van Senzer (weer) zelfmoord plegen of dat het volgende kettingzaagongeluk wel fataal afloopt?

Beste @anoniem,

Graag zou ik in contact komen met u. Zou u uw opmerkingen en uitleg over deze zorgelijke berichten met ons willen delen?
Weet dat bedrijfsongevallen ALTIJD gemeld moeten worden bij de inspectie.

We willen als FNV BedrijfsLedenGroep hier naar kijken waar mogelijk.
Dit klinkt zeer ernstig.

Zou u een mail kunnen sturen aan:

Dirk_van_Dam_FNV@Hotmail.com

We zien graag uw bericht tegemoet! We gaan ook vertrouwelijk om met uw email!

Met vriendelijke groet,
Dirk van Dam
voorzitter Bedrijfsledengroep Senzer

Beste anoniem
Ben het helemaal met je eens ze zijn bij senzer incontienent kreeg op mijn donder omdat ik een geintje maakte een simpel geintje maar de assistent werkleider vondt het nodig om de werkleidster uhm uhm erbij te halen. Dan denk ik waar gaat het om hebben ze niks beters te doen dan zich bezig houden met zulke onzin. Maar wel dik salaris krijgen ze kun je nagaan hypocriete bende. Nogmaals. Een keer. Met een groep naar van limpt stappen. En proberen die rotte appels te dumpen want ze steken de hele kist aan. Klootzakken zijn het tuig wat daar niet thuishoort maar in het reguliere berijf niks hebben berijkt komen ze bij senzer de slimmerik uithangen en net doen of ze zi goed geleerd zijn. Nou dat valt tegen. Anders hadden ze wel in het reguliere berijf gezeten. Ze hebben zelf een beperking ondat ze niet met mensen om kunnen gaan dat kantoor schorem . Amen

@Patricia op woensdag 5 februari 2020 om 22:53:

Door wie wordt sexuele intimidatie niet serieus genomen? Heb je al gesproken met de BLG en/of de externe vertrouwenspersoon?

@anomiem op dinsdag 11 februari 2020 om 16:32:

Uit het vorig jaar gehouden onderzoek kwam naar voren dat er in het verleden binnen het bedrijf van alles scheef is gegroeid. De huidige directie werkt er hard aan om de boel weer recht te trekken, maar daar is tijd voor nodig.

Ik kan me dus wel voorstellen dat je om je heen dingen ziet die niet in de haak zijn, maar één ding is er al wel veranderd: die dingen kun je nu gewoon aan de orde stellen. Graag zelfs! Als je dat liever niet bij je werkleider doet, kun je bijvoorbeeld terecht bij de BLG of de externe vertrouwenspersoon.

Wat je schreef over een onder de pet gehouden ongeluk vond ik zeer schokkend. Ik heb daarom Marion van Limpt gewezen op jouw bericht en gevraagd of zij op de hoogte was. Ze antwoordde:

"Zeker is dit ongeval mij bekend. We betreuren het ongeluk ten zeerste. We hebben intensief contact met onze medewerker en zijn familie. Ook hebben we het bestuur en de collega's regelmatig geïnformeerd waarbij we de communicatie- en privacywensen van de medewerker en zijn familie leidend hebben laten zijn.

Bij Senzer staat veiligheid hoog in het vaandel. We houden de wet- en regelgeving op gebied van veiligheid en arbo in acht en sturen hier ook op in de organisatie. Zo hebben wij, conform onze protocollen, dit ongeluk uiteraard gemeld bij de Inspectie sociale zaken en werkgelegenheid (opvolger van de Arbeidsinspectie)."

Ook liet ze weten dat ze graag antwoord geeft op eventuele aanvullende vragen, maar dat ze het niet passend vindt om te reageren op berichten van anonieme mensen op social media. Dus je kunt gewoon rechtstreeks bij haar terecht als je nog ergens mee zit.

@Anoniem # op zondag 16 februari 2020 om 14:59:

Goed idee, een keer met een groep naar Van Limpt stappen. Ik weet zeker dat ze graag met jullie praat, alleen om praktische redenen zou ik eerst even een afspraak maken via haar secretaresse.

@Christ Beekmans, wat jammer dat je zo zuur blijft reageren en maar om blijft kijken naar het verleden. Sander Lam heeft jouw zeer negatieve verhalen, die wellicht deels terecht waren, jarenlang gepubliceerd.

Sander Lam ziet nu ook in dat het verleden achter ons ligt en dat we op een positieve manier vooruit moeten kijken. Het zou jou sieren als je ook niet achterom blijft kijken en de toekomst ook positief tegemoet ziet. Ik heb 30 jaar lang met veel plezier bij achtereenvolgens Helso Helmond, Atlant Groep en Senzer gewerkt en kijk met veel plezier terug op deze periode en geniet van wat de toekomst gaat brengen.

Ik heb er alle vertrouwen in dat de nieuwe directie van Senzer het beste met de organisatie voor heeft en dat het haar gaat lukken om de plannen te verwezenlijken.

Noud van Kuijen

@Noud van Kuijen op zondag 14 juni 2020 om 12:07:

Fijn dat jij met zoveel plezier bij Helso/Atlant/Senzer hebt gewerkt (op welke afdeling?), maar onderschat alsjeblieft niet hoe diep de pijn bij Christ en zoveel anderen zit.

Ik heb een beetje moeite met "Sander Lam ziet nu ook in dat", alsof ik voorheen op een dwaalspoor zat maar nu tot inkeer ben gekomen. Terwijl nu juist het onderzoeksverslag van vorig jaar een erkenning inhield van de jarenlange klachten.

De directie en de politiek zien nu ook in dat de in 2002 ingeslagen koers ten koste is gegaan van de menselijkheid en de menselijke maat. Zonder klagers was dat inzicht er nooit gekomen.

Er is nog een lange weg te gaan. De directie wil toe naar een sfeer waarin het volstrekt normaal is om elkaar erop aan te spreken als er iets niet goed gaat, maar nog lang niet alle leidinggevenden stralen dit uit en nog lang niet iedereen op de werkvloer durft daadwerkelijk de mond open te doen.

Dus nogmaals aan iedereen bij Senzer die ergens mee zit: zeg het gewoon, bijvoorbeeld tegen de BLG, de "oren en ogen van de directie". Grote kans dat veel collega's met hetzelfde zitten en maar wat blij zijn dat het hoge woord er eindelijk uit is. Denk niet "Er verandert toch niets", want er kan veel meer dan je denkt.

Werk mee aan een toekomst waarin iedereen weer met net zo veel plezier als Noud van Kuijen naar het werk gaat. Daar heb je recht op.

Haalt allemaal niks uit. Is een corrupte zooi. Heb 10000000 % bewijs van boekhoudfraude.met mijn uitkering (zelfstandige) Je kunt nergens terecht.maar word bewust kapot gemaakt. Geen een gemeenteraad heeft een goede bezwaar of klachtenregeling.Alles gaat via senzer.De slager die zijn eigen vlees keurt. En de politiek blijft stil.Begrijpeloijk hebben zelf dire monster gemaakt.

Henk Verbeek

@Henk Verbeek op dinsdag 7 juli 2020 om 21:05:

Heb je al contact opgenomen met de externe vertrouwenspersoon?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: