25reacties

Weblogmedewerkster Solveg is overleden


Vol ongeloof en verdriet melden we het overlijden donderdag van Solveg, ons voormalig teamlid van de weblog. Ze werd 63 jaar.

Solveg van Kooten-Diesveld was onze technische dame. Zij zorgde ervoor dat de weblog er tiptop uitzag én was verantwoordelijk dat (alles op) de weblog werkte. Formeel zat ze van juli 2006 tot maart 2010 in het weblogteam.
Eind 2005 begon ze echter al met incidentele karweitjes voor ons. Toen we haar begin 2006 vroegen bij het weblogteam te komen, stemde ze daarmee in. “Máár, ik wil eerst proberen een tegel op de Catwalk of Fame te halen.” Een lastige opgave omdat ze geen geboren en getogen Helmondse is. Die al lopende ronde in onze kennisquiz scoorde ze een derde plaats en de ronde daarop: jawel!
Nu kan ik meedoen, zei ze met trots. En dat deed ze! Met hart en ziel. Haar overgave bleek uit zoveel, zoals:

  • Letterlijk midden in de nacht kon je haar wakker bellen voor een noodgeval(letje). En die waren er regelmatig. Een beetje chagrijnig begon ze dan de klus, maar ze fikste het. Ging het wat langer duren, zei ze meestal: “ga maar slapen, ik los het wel op”. ‘s Morgens lag er dan eigenlijk altijd een mailtje met ‘gereed’ of ‘done’ of iets van die strekking. Soms was dat mailtje pas een half uurtje oud…
  • “Dit en dit moet beter!” “Maar Sol, het werkt nu toch?” “Jawel, maar het kán beter.” En enkele dagen of weken later: “Kijk eens, dit is beter hè?” En beter was het dan ook!
  • Soms bleek dat ze wekenlang van forum naar forum was gegaan, op veel van deze (internationale) fora hele discussies was aangegaan om net dat (in onze ogen) detail te vinden om de weblog weer net iets te verbeteren. In dergelijke zoektochten werd ook haar zoon Niels wel eens betrokken vanwege de specifieke technische kennis van die tiener.
  • Hoewel dat destijds onmogelijk leek, wist zij de code te schrijven om de foto’s bij onze rubriek Naw en Vruuger te tonen. Sindsdien kregen we regelmatig het verzoek die code door te geven. Maar dat mocht niet van haar. Dat heb ik gemaakt voor de weblog en daar blijft die.

Wat niet iedereen weet, is dat Solveg nadat ze in 2010 officieel stopte met de weblog, nog regelmatig meehielp. Minder vaak (mede omdat ze zich inmiddels vol gestort had op haar vrijwilligerswerk bij de Ruilwinkel), maar met dezelfde passie. We deden ook toen nooit, maar dan ook nooit, tevergeefs een beroep op haar. Terugkerende verzoeken waren “Hoe zat dat en dat ook alweer?” en “Wil jij dit maken want jij weet hoe het moet?” En soms kwam ze zelf met iets aanzetten dat zus en zus, zo en zo beter kon.
Zo belde Solveg eind 2011 op toen de weblog al een tijdje uit de lucht was. Vervolgens werd zij 1 van de kartrekkers bij dat herstel. Niet alleen door haar werkzaamheden. Maar ook als motivator/doordrammer. Zoals toen de rest elkaar, tijdens een bespreking weken later, aankeek met de blik van ‘dit gaat nooit lukken, dit is einde weblog.’ Solveg nam toen resoluut het woord: “De weblog MOET terug in de lucht!! Maakt me niet uit hoe we dat doen en wie we inschakelen, maar terug komt die. In volle glorie en misschien nog wel beter!” En dát typeert haar! Want zoals je ziet: het lukte!

Solveg bleef naar buiten toe altijd op de achtergrond. Als ze zag dat het (mede door haar inbreng) lekker liep, kon ze daarvan tevreden genieten.
Maar intern had ze een mening en díe kreeg je te horen. Of je wilde of niet. En natuurlijk ging het dan wel eens hard tegen hard. Zo was er achter de schermen eens een zeer principiële urenlange verhitte discussie nadat ze enkele wel erg felle en zeer uitgesproken reacties op de weblog had geplaatst. Immers, als weblogredactie nemen we altijd een neutrale positie in over de perikelen in onze stad. Solveg: “Ik ben ook een Helmonder en heb een mening, dus die mag ik geven! De weblog vindt toch dat iedereen er zijn mening mag geven?” Ja maar, jij zit ook bij de weblog en een naam als Solveg is dusdanig opvallend dat bezoekers zo’n naam aan de weblog verbinden. “Maakt me niet uit, ik zit niet bij de redactie. Ik geef mijn mening op de weblog.” En zo geschiedde…
Begin juni gaf ze haar laatste weblogreactie.

Bovenstaande foto werd gemaakt tijdens 1 van haar verre reizen.
Donderdag begon haar verste reis…
We gaan je missen Sol!
Kinderen en naasten wensen we we heel veel sterkte.

Navelstaren
25 reacties
Reageer

Sterkte

Gecondoleerd voor de betrokken.

Veel sterkte voor de nabestaanden.

Ach.. heel veel sterkte allemaal.. Solveg zal gemist worden!☆☆

Veel sterkte.

Heel jammer dat ik haar niet persoonlijk heb gekend. Wel steeds genoten van haar reacties. Eigenlijk zou er een ster met haar naam op de voorpagina moeten komen, maar ja, wie zal die maken.
Familie en vrienden sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Gecondoleerd en veel sterkte

Bij deze wil ook ik de kinderen en nabestaanden condoleren en hen en haar collega's, vrienden en kennissen heel veel sterkte wensen. Zij was voor velen een steun en toeverlaat blijkens dit bericht. Solveg was een voorbeeld voor anderen en dit maakte haar een pracht mens...

Jean-Pierre Poppeliers

R.I.P Solveg.

Sterkte voor alle die haar dierbaar zijn.

Rob en Marie-Elise,

Wat een groot verlies voor jullie zeg. En weer kun je dan zeggen dat het niet eerlijk is als er een dierbare weg valt. En dat is ook zo als iemand pas 63 jaar is geworden. Wij weten wat Solveg voor jullie betekend heeft, als mens en als medewerkster voor de Weblog. Sterkte voor jullie de komende tijd namens de fam. Peters.

Gecondoleerd en sterkte aan alle nabestaanden

Veel sterkte

Famillie en vrienden heel veel sterkte.

Solveg werd slechts 63. Haar bijdragen heb ik veel gelezen/gezien.
Ik begrijp niet dat een team als De weblog van Helmond tijdens de winterstop
volledig op zwart gaat. Wie wat/wat is De weblog van Helmond. Toch geen team van 100 mensen bijvoorbeeld? Het lijkt mij een regie van een paar personen.

Heel veel sterkte gewenst aan familie, vrienden en weblog collega's

Lonneke Maraczi

Geschrokken door het overlijden van Solveg. Ik heb vorig jaar voor een verhaal in het ED over de Ruilwinkel uitgebreid met haar gesproken. En enkele jaren geleden nam ze deel aan een cursus die ik gaf op ROC Ter AA. Solveg was een bewogen, betrokken vrouw, met een uitgesproken mening. Een persoonlijkheid Sterkte voor de nabestaanden.

Hans van de Ven

Sterkte

Dit zijn berichten die je liever niet hoort (of leest).
Sterkte allemaal.

bij deze wens ik de kinderen sterkte toe met het verlies.
ik heb jaren mogen samen werken met haar en heb er veel van geleerd.

Gijs Meulenmeesters

Gijs Meulenmeesters

Soms actief, soms passief maar toch ook al een heel aantal jaren zijn wij bekend met De Weblog. Wij waarderen dit initiatief enorm en hopen dat het nog lang zal blijven bestaan. Wij beseffen ons terdege dat dit soort initiatieven alleen blijven bestaan dankzij de belangeloze inzet van mensen. Solveg was daar een van. Een vrijwilliger die, vanuit die achtergrond, heel veel heeft betekend voor De Weblog.
Wij wensen haar kinderen, familie, vrienden en anderen van De Weblog heel veel sterkte met dit grote verlies.

Nathalie en Frans van der Zanden

Nathalie en Frans van der Zanden

Heel veel sterkte voor alle nabestaanden.

dag Solveg ...ik groet je nog.

Sterkte voor de nabestaanden! We gaan haar erg missen!

Da's droevig nieuws. Te jong! Nog hard nodig in divers vrijwilligerswerk maar vooral in haar familie. Sterkte voor de achterblijvers

gecondoleerd voor alle kinderen familie vrienden kennisen en colega.s en heel veel sterkte en sol ik zal je missen veel te vroeg ben je heengegaan van ons ik hoop dat je weer herenigd bent
met je grote liefde johan en mischien zien we elkaar later allemaal weer tot dan xxxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: