Nieuw Helmonds nieuws

4reacties

2 Auto’s door brand verloren gegaan


Vanochtend om 05.42 uur rukte de brandweer uit voor een autobrand in de Philips van Almondestraat in Helmond Oost. Daar stonden 2 auto’s in brand die naast elkaar geparkeerd waren. Beide auto’s zijn door de brand verloren gaan. Waardoor de brand is ontstaan is (nog) niet bekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. Er is niemand gewond geraakt.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

20reacties

Honden voortaan welkom in het centrum


Per 1 januari zijn inwoners en bezoekers mét hun hond(en) welkom in het centrum van Helmond. De honden moeten wel aangelijnd zijn en hondenpoep moet door de eigenaar opgeruimd worden. B&W heeft hiertoe besloten op verzoek van de ondernemers in het centrum. De ondernemers vonden het verbod niet passend bij een gastvrij centrum. Ze hopen op meer bezoekers en extra besteding door bewoners en toeristen. Dit is extra welkom vanwege schade die ze hebben geleden door de corona-maatregelen. (meer…)

7reacties

Auto tegen boom, bestuurder bekneld


Een personenauto is vanavond tegen een boom gereden op de Vossenbeemd op het industrieterrein. De bestuurder raakte daarbij bekneld, onduidelijk is hoe ernstig hij gewond is, hij is wel aanspreekbaar.
De hulpdiensten rukten om 18.44 uur uit. Wat de oorzaak van het ongeval is, weten we niet.  
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

8reacties

Jong meisje op de fiets aangereden


Vanmiddag rond 14.00 uur is een jong meisje op de fiets aangereden bij het oversteken van de Rivierensingel in Brouwhuis. Ze werd aangereden door een personenauto en raakte gewond. Ze is momenteel in een ambulance, we weten niet wat de aard van haar verwondingen zijn.
De automobilist is ongedeerd maar wel geschrokken. Het meisje kreeg hulp van omstanders totdat de hulpdiensten aanwezig waren. De auto zal worden weg getakeld vanwege de schade aan het raam.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

9reacties

Brandweer haalde na 24 uur poes uit boom


Vanmiddag haalde de brandweer een poes uit de boom in de Van Weerden Poelmanstraat in Helmond Oost. Het diertje zat al ruim 24 uur in de boom achter de woning van de eigenaar van de poes. Voordat het beestje uit zijn benarde positie werd bevrijd, had de buurt al die tijd naar het gemiauw moeten luisteren.
De poes was naar het hoogste puntje in de boom geklommen en durfde daarna niet meer naar beneden. Hij bleef rustig zitten zodat hij met de brandweer naar beneden kon.
Harrie Fotografie maakte de foto’s. (meer…)

1reactie

Man gewond bij steekpartij


Vannacht was er een steekpartij in een woning aan de Kortenaerstraat in Helmond Oost. Daarbij is een man gewond geraakt, hij is in het ziekenhuis aan de steekwonden behandeld. De politie hield later in de nacht een 42-jarige vrouw aan.
Het steekincident heeft waarschijnlijk plaatsgevonden in de relationele sfeer. De politie heeft bloed aangetroffen in de woning in het appartementencomplex De Kortenaer. Veel is nog onduidelijk, zo laat de politie weten. Zij bewaken de woning waar later vandaag technisch onderzoek zal plaatsvinden. De toestand van het slachtoffer is onbekend.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

12reacties

Slotenmaker krijgt boete van € 250.000


De Autoriteit Consument & Markt (ACM) geeft KeyService Nederland / Plumberservice uit Helmond boetes voor agressief en misleidend handelen. Consumenten in heel Nederland dachten dat zij een lokale slotenmaker inschakelden, maar dit was niet zo. Ze kregen onverwacht extreem hoge rekeningen en werden gedwongen die te betalen. Het bedrijf krijgt een boete van 200.000 euro. De leidinggevende krijgt een boete van 50.000 euro. (meer…)

8reacties

Achtervolging eindigt in ernstig ongeval


De politie hield gisteravond 2 Helmonders (50 en 46) en een Liesselnaar (44) aan na een achtervolging vanuit Uden. De verdachten reden in een gestolen auto. Zij worden onder meer verdacht van het inrijden op politieagenten tijdens de achtervolging én een poging tot inbraak in een auto. De achtervolging eindigde in Veghel toen de bestuurder van de gestolen auto de macht over het stuur verloor en tegen een boom aan botste. (meer…)

2reacties

Geparkeerde auto in brand en rolt weg


Een geparkeerde auto is vanavond rond 10 voor 11 in brand gevlogen en ging daarna rollend van zijn plaats. Daardoor werd een andere geparkeerde auto beschadigd, de brandende auto kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Door de brand is de auto verloren gegaan. Er is niemand gewond geraakt.
Waardoor de personenauto is gaan branden is nog onbekend. De politie doet onderzoek bij buurtbewoners of zij iets gezien of gehoord hebben. De brand vond plaats op een binnen parkeerplaats aan de Blinkertsestraat in de Binnenstad.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

15reacties

Gewapende overval bij tabaksspeciaalzaak


Om 4 minuten over 12 vanmiddag meldde de politie dat er een gewapende overval met een vuurwapen was geweest bij tabaksspeciaalzaak Ellen in de Azalealaan. De verdachte is te voet op de vlucht geslagen richting de Jumbo, ook in de Azalealaan. Zijn signalement: donkere huidskleur, donkere jas, muts en een zwart mondkapje.
De politie vraagt dat als je de verdachte of iets verdachts ziet of meer weet, hen te bellen op 112. Uitdrukkelijk wordt gemeld zelf geen actie richting de gevluchte verdachte te nemen.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

18reacties

Politie neemt rijbewijs in van Helmonder (18)


Een jonge automobilist moest gisteravond zijn rijbewijs inleveren na een forse snelheidsoverschrijding. Ook krijgt hij een fikse boete. Waar de maximale toegestane snelheid 50 km/h is, reed de 18-jarige Helmonder met 102 kilometer op de Europaweg door onze stad. Hij werd betrapt door de verkeerspolitie. Die laat aanvullend weten dat het niet de eerste keer was dat deze beginnend bestuurder gepakt werd voor te hard rijden.

In de reacties staat een update.

1reactie

Auto door brand verwoest


Een personenauto die geparkeerd stond op het Overspoor in de Binnenstad is door onbekende oorzaak gaan branden. Ondanks dat de om 23.24 uur gealarmeerde brandweer snel ter plaatse was, is de auto verloren gegaan.
Het is (nog) onbekend wat de oorzaak van de autobrand was. Er raakte niemand gewond. De auto wordt door een bergingsbedrijf opgehaald. 
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

Powerbank vat vlam in huiskamer


Een powerbank is de oorzaak van een binnenbrandje vanochtend in een huiskamer aan de Maarten van Heemskerkstraat in Helmond Noord. Deze lag achter de bank op te laden toen deze spontaan vlam vatte. Het vuur viel mee maar er was veel rookvorming. De om 10.46 uur gealarmeerde brandweer heeft de woning geventileerd. De bewoner had zichzelf in veiligheid gebracht.
De foto werd gemaakt door Walter van Bussel.

1reactie

Ernstig ongeval op de Europaweg


Kort voor 19 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor ongeval op de Europaweg ter hoogte van Brandevoort. Bij dat ongeval is een auto in de middenberm beland en in brand gevlogen. De toestand van de inzittende(n) is onbekend. Er werd een traumahelikopter opgeroepen en een deel van de A270/N270. werd afgesloten.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto.

In een reactie hieronder staat een update.

3reacties

Scooter vliegt spontaan in brand


Vanmiddag is een rijdende scooter spontaan in brand gevlogen. De jongen op de scooter heeft de scooter op de Jan van Brabantlaan (bij het ziekenhuis) neergelegd en om 16.19 uur de brandweer gebeld. Helaas was deze te laat om nog iets van de scooter te kunnen behouden. Er is niemand gewond geraakt en het wrak zal later worden geborgen.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

15reacties

Jongen (17) mogelijk zwaar mishandeld


Een 17-jarige jongen uit Helmond werd vanochtend rond 05.45 uur in zwaargewonde toestand aangetroffen op de Barrierlaan in Mierlo-Hout. Hij bleek niet aanspreekbaar te zijn en is overgebracht naar het ziekenhuis. “Zijn verwondingen zijn vermoedelijk het gevolg van een geweldsincident” zo laat de politie weten. Zij denken dan ook dat de jongen het slachtoffer is geworden van een zware mishandeling. (meer…)

2 Schuurtjes flink beschadigd door brand


Vannacht zijn 2 schuurtjes op de Johannes Vermeerlaan in Helmond Noord bij een brand flink beschadigd. Bij aankomst van de om 02.44 uur gealarmeerde brandweer sloegen de vlammen al uit het dak. De brandweer die met 2 blusvoertuigen ter plaatse was, had na enige tijd de brand onder controle.
De ene schuur met alles wat er instond is verloren gegaan en de tweede schuur liep ook fikse brandschade op. De brandweer wist nog wel tijdig een gasfles uit de schuur te halen. (meer…)

Keukenbrand in appartement in Brouwhuis


Vanavond om 23.09 uur rukte de brandweer uit voor een keukenbrand in een appartement aan De Middenloop in Brouwhuis. De bewoner zag rook uit zijn keuken komen en bij controle bleek er brand te zijn ontstaan bij een pannetje dat op het vuur stond.
De brandweer had de brand snel onder controle. De keuken liep enige rook- en brandschade op. Er raakte niemand gewond. Na ventilatie en controle van de brandweer kon de bewoner weer zijn woning in.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

6reacties

Ongeluk in Brouwhuis


Rond half 6 vanmiddag botsten er 2 personenauto’s op elkaar op de Deltaweg in Brouwhuis. 1 Van de inzittenden wordt op dit moment in de ambulance behandeld. Zij werd door het ambulancepersoneel en met behulp van brandweer uit de auto gehaald.
Harrie Fotografie maakte de foto’s. (meer…)