Nieuw Helmonds nieuws

260 Hardrijders op de Aarle-Rixtelseweg


Gisteren hield de politie tussen 6 uur ‘s ochtends en 1 uur in de middag een radar snelheidscontrole op de Aarle-Rixtelseweg. Er werden in totaal 946 voertuigen gecontroleerd waarvan er 260 (dat is 27,5%) te hard bleken te rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/h terwijl daar 50 km/h is toegestaan.

12reacties

Snorfiets geschept door auto


Een autobestuurder zag vanmiddag rond 1 uur een snorfiets over het hoofd. Dat gebeurde toen hij het terrein van het tankstation aan de Nachtegaallaan in Helmond Noord op wilde rijden. Op de snorfiets zat een moeder en 2 kleine kinderen. De moeder en 1 kind zijn met de ambulance meegenomen voor controle in het Elkerliek ziekenhuis.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

50reacties

ABN AMRO vertrekt uit Helmond


Het ABN AMRO-kantoor op de Kasteel Traverse sluit per 5 maart. Steeds minder klanten bezoeken het kantoor omdat zij vaker hun bankzaken online regelen, aldus de bank. Ook groeit de populariteit van beeldbankieren en kunnen klanten hun medewerkers ook telefonisch bereiken. Daardoor is het voor klanten steeds minder noodzakelijk om een bankkantoor te bezoeken en werd de beslissing tot sluiting genomen. 
Als een kantoorbezoek nodig of gewenst is dan kunnen klanten, zo luidt hun advies, terecht bij het kantoor op de Vestdijk in Eindhoven.

3reacties

Gewapende overval bij de Lidl


Enkele minuten voor 8 uur vanavond meldde de politie een overval op de Lidl aan de Geysendorfferstraat in Helmond Oost. Zij lieten weten dat die overval op de supermarkt werd gepleegd door een getinte man met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hij maakte een kleine buit. Er zou niemand gewond zijn geraakt.
De dader vluchtte daarna te voet. Hij is ongeveer 35 jaar oud en 1,70 meter lang. Hij droeg een zwarte jas, zwarte muts en zwart mondkapje. (meer…)

1reactie

Nei Skoen maakt kans op Appeltje van Oranje


Zal koningin Maxima in mei het jaarlijkse Appeltje van Oranje uitreiken aan een Helmondse organisatie? Het zou zo maar kunnen, want Nei Skoen aan de Hoofdstraat in Mierlo-Hout is voor de prijs genomineerd. Deze stichting beoogt nieuwe kansen en mogelijkheden te creëren voor mensen die kampen met tegenslagen in het leven. Dit alles onder de leuze “samen leren, samen ontwikkelen en samen herstellen”. (meer…)

31reacties

Martijn Rieter op kandidatenlijst Code Oranje


Helder Helmond-raadslid Martijn Rieter is kandidaat-Kamerlid bij Code Oranje bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Dat laat lijsttrekker Richard de Mos van deze partij weten. Hij is blij met de steun uit Helmond, hij vindt het belangrijk als lokale politici de handen ineen slaan voor een stevig geluid in de Tweede Kamer. Op welke plek van de lijst Martijn komt is nog niet bekend, dat wordt later bekend gemaakt. (meer…)

1reactie

Brand in woning in de Molenstraat


Kort voor middernacht gisteravond was er brand aan de achterzijde van een woning aan de Molenstraat. De brandweer die groot opschaalde had de brand snel onder controle. Om het vuur beter te kunnen bestrijden werd een gat gemaakt in het dak van de aanbouw. De bewoners die thuis waren bleven ongedeerd. De oorzaak van de brand weten we niet.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

1reactie

Helmondse opgepakt na fatale schietpartij


Een man van 37 jaar is gisteren overleden na een schietincident in een woning aan de 44e straat in de wijk Lankforst in Nijmegen. Iets na 15.30 uur kwam de melding van een schietincident binnen op de meldkamer van de politie en direct zijn veel eenheden ingezet. De inzet van hulpdiensten waaronder een traumahelikopter bleek tevergeefs: het slachtoffer is ter plaatse overleden. (meer…)

Gewonden bij aanrijding op de Kanaaldijk


Bij een kop-staartbotsing op de Kanaaldijk Zuid-West vielen vanavond gewonden. De aanrijding vond plaats rond kwart voor 8 bij een verkeerslicht waar de eerste auto voor stopte. In deze auto zaten een man, vrouw en kind(eren). Zij zijn met een ambulance naar het ziekenhuis.
De bestuurder van de andere auto is door de politie meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Ook in die auto zaten meerdere personen. Zij raakten niet gewond. De weg is richting Weert afgesloten. De politie doet onderzoek.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

Bewoner gewond bij brand in woning


Bij een brand in een woning aan de Wesselmanlaan ter hoogte van het Elkerliek ziekenhuis is 1 bewoner gewond geraakt. Hij is ter plaatse geholpen door medewerkers van de ambulance.
De brand is vermoedelijk ontstaan door een omgevallen kaars waardoor meubilair is gaan branden. De om 01.47 uur opgeroepen brandweer was net klaar met de brand bij hotel West-Ende 2 straten verderop op de Steenweg en daardoor snel ter plaatsen. Zij hadden de brand snel onder controle.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

1reactie

Brand bij hotel West-Ende


Vannacht om 01.20 uur rukte de brandweer uit voor een brand bij hotel West-Ende op de Steenweg. De brand bleek zich in een technische ruimte te bevinden. Er is daardoor een gat in het dak ontstaan. De hotelgasten zaten in ander deel van het hotel, er zijn geen gewonden.
Op Facebook verscheen dit filmpje, Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

4reacties

Overval op de Jumbo in Stiphout


Kort na 8 uur vanavond meldde de politie dat er een overval is gepleegd op supermarkt Jumbo in Stiphout. Het is niet bekend of er iets is buitgemaakt. 
Harrie Fotografie maakte de foto.

In de reacties hieronder staat een update, het bleek loos alarm te zijn.

31reacties

Inleverpunt voor (illegaal) vuurwerk


Helmonders die vuurwerk willen inleveren, kunnen dat doen op woensdag 30 december tussen 8.00 en 13.00 uur op het terrein van de oude milieustraat aan de Kanaaldijk. Bij dit inleverpunt zijn medewerkers van een gespecialiseerde bedrijf aanwezig. Zij nemen het vuurwerk in ontvangst. Het vuurwerk wordt na inzameling afgevoerd en veilig vernietigd. Ook in het nieuwe jaar komt er nog zo’n een inlevermoment. De exacte datum wordt later nader bekend gemaakt. Vooraf een afspraak maken om in te leveren is niet nodig. (meer…)

1reactie

2 Gewonden na aanrijding bij het station


Vanavond rond half 10 was er een aanrijding op het Stationsplein. Door nog onbekende oorzaak reed een vrouw met haar auto achter op een rijdende auto. Ze is hierbij gewond geraakt en voor verder onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Even later arriveerde een tweede ambulance voor de bestuurder van de andere auto om hem na klachten na te kijken. We weten niet of hij ook naar het ziekenhuis is gegaan. De weg werd in 1 richting afgesloten.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

4reacties

2 Drugsdealers vlakbij het kasteel opgepakt


Vanmiddag zijn 2 mannen waarvan het vermoeden bestond dat ze handelden in drugs op heterdaad betrapt. Dat gebeurde vlakbij het kasteel aan De Wiel in het centrum. Daar zijn ze ook aangehouden.
Begin vorige week kreeg de politie informatie dat het tweetal zich bezig hield met het handelen in harddrugs in Helmond. Daarom werd een onderzoek gestart. Gedurende vorige week werden de 2 verdachten gevolgd en zag de politie dat ze vele malen drugs verkochten aan verschillende klanten. Ook een aantal van de afnemers werd gehoord. Daarop werd besloten om het duo vandaag aan te houden toen duidelijk werd dat er een deal plaats zou vinden aan De Wiel. (meer…)

3reacties

Weer een auto in Oost door brand beschadigd


Kort voor 22.30 vanavond werd de brandweer gealarmeerd voor een autobrand in de Icarusstraat in Helmond Oost. Bij aankomst was de brand al gedoofd.
Enkele buurtbewoners hoorden een hele harde knal. Toen ze naar buiten keken, zagen ze dat er brand was bij de geparkeerde auto. Op dezelfde plaats vond zondag ook al een autobrand plaats door brandstichting.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

Explosie en kleine brand bij spuitgieterij


Bij een explosie in een kunststof extruder is vanochtend rond half 8 een kleine brand ontstaan bij het bedrijf Lolaar Spuitgiettechniek aan de Waterbeemd op het industrieterrein. Hierdoor is het bedrijf meteen ontruimd. De brandweer werd direct opgeschakeld en ging met 2 blusvoertuigen en een redvoertuig ter plaatse. Dit omdat er rook gemeten werd in de transformatorruimte. Dit bleek gelukkig niet nodig te zijn. (meer…)

2reacties

Veel schade bij frontale aanrijding


Op de Wolfsputter Baan (N279) in Helmond heeft vanmiddag kort na 13 uur een ongeval plaatsgevonden. Een auto is door onbekende oorzaak op de andere weghelft terecht gekomen en raakte daarbij een andere auto. De bestuurder van de zwarte auto is gewond naar het ziekenhuis gebracht. In en rondom Helmond staat er een flinke file. De N279 naar Beek en Donk is afgesloten.
Pim Verkoelen maakte de bijgaande foto’s. (meer…)