Nieuw Helmonds nieuws

3,5 jaar cel voor gewelddadige verkrachting


Een 40-jarige man uit Lieshout is vandaag door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar. Hij verkrachtte zijn toenmalige vriendin op gewelddadige wijze in haar woning.
De verdachte ging in augustus 2020 ’s nachts naar het huis van zijn vriendin in Helmond. Zij sliep al en wilde verder slapen. Zij stapte uit bed om duidelijk te maken dat zij echt geen seks wilde.
Op enig moment pakte de man haar vast, gooide haar op bed en trok haar kleding hardhandig uit. Vervolgens verkrachtte hij haar op verschillende manieren. Daarbij sloeg hij de vrouw veelvuldig met zijn vuist, trok hij hard aan haar haren en kneep hij haar keel dicht. (meer…)

Automobilist reed 119 km/u waar 50 mag


De Verkeerspolitie Oost-Brabant heeft vandaag het rijbewijs ingevorderd van een automobilist uit Lieshout. De 33-jarige man reed binnen de kom op de Kanaaldijk N.W. in Helmond 119 km/u waar 50 km/u de maximaal toegestane snelheid is. Tevens haalde hij in over de doorgetrokken streep en was de APK van zijn auto vervallen. Het CBR is op de hoogte gesteld. Zij gaan kijken of hij nog wel geschikt is om een motorrijtuig te besturen.

3reacties

Meisje op fiets geschept door auto


Rond half 3 vanmiddag werd een meisje op een fiets geschept door een auto toen ze de Rijpelbergseweg in de Rijpelberg wilde oversteken. Ze zag de naderende auto over het hoofd. De fietsster is met onbekende verwondingen meegenomen naar het Elkerliek ziekenhuis. De bestuurder en bijrijder van de auto kwamen met de schrik vrij.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

1reactie

Drietal gepakt voor productie van harddrugs


De politie heeft eerder deze week in Helmond 3 personen aangehouden op verdenking van het produceren van harddrugs.
Aan De Ruiterstraat in de Binnenstad werden tijdens een politieactie in een woning 2 personen aangehouden. Het gaat hier om een 24-jarige vrouw en een 25-jarige man uit Helmond. Beide personen waren bezig met het maken van synthetische drugs in een schuur bij de woning toen de politie de woning binnenging. In de schuur werden grondstoffen gevonden voor de productie van synthetische drugs.
Een dag later is een 31-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij ook een rol heeft gespeeld bij de productie van drugs.
Specialisten van forensische opsporing doen verder onderzoek.

3reacties

Auto brandend geparkeerd bij benzinestation


Een automobilist merkte onder het rijden dat zijn auto in brand stond en is daarna de oprit van het Esso-tankstation aan de Europaweg opgereden. De om 18.38 uur gealarmeerde brandweer was snel ter plaatse en heeft het vuur geblust. Er is geen schade aan het tankstation ontstaan. De bediende heeft uit voorzorg alle pompen afgesloten.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

9reacties

Helmondse boa’s uitgerust met bodycams


Iedere boa in Helmond draagt voortaan een bodycam voordat hij of zij de straat opgaat. Daartoe heeft de gemeente er 16 aangeschaft. Het doel van deze bodycams is een afname in het aantal incidenten. Afgelopen donderdag zijn de boa’s uitgebreid getraind in het gebruik. Over een half jaar wordt er een evaluatie gehouden over de hoeveelheid incidenten en de veiligheidsbeleving van de boa’s. (meer…)

6reacties

Supermarkt ontruimd na poging plofkraak


Bij de Jan Linders supermarkt aan de Dijksestraat in Helmond was vannacht een poging tot een plofkraak op een geldautomaat. De supermarkt is vanochtend ontruimd, de omgeving afgezet en er wordt bekeken of meer nodig is. De EOD is onderweg om onderzoek te doen naar een mogelijk gevaar voor explosie. Een alerte burger alarmeerde de politie.
De politie vraagt personen die vannacht iets zagen of hoorden dat hier mee te maken kan hebben, hen te bellen op 0900-8844.

In de reacties hieronder staan updates.

2reacties

Auto ramt meerdere auto’s en huis


Een auto ramde vanavond meerdere geparkeerde auto’s en kwam tot stilstand tegen een woning in de straat met de naam Harz in Mierlo-Hout. De hulpdiensten werden om 20.39 uur gealarmeerd.
De bestuurder van de auto is nagekeken in de ambulance en werd daarna meegenomen naar het politiebureau. De politie onderzoekt of de man mogelijk onder invloed was. De gevel, een rolluik en de schutting bij het huis raakten flink beschadigd. Ook is er schade aan een scooter die bij het huis geparkeerd stond.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

5reacties

Veel rook bij brand in appartementencomplex


Vannacht rond 01.20 uur rook een bewoner op de 1e etage van een appartementencomplex aan de Groenstraat in de Binnenstad een brandlucht en belde 112. Hij had van te voren wat herrie gehoord in de bergingsruimte onder het wooncomplex. Toen de gearriveerde brandweer op onderzoek uit ging, zagen ze rook uit de ruimte komen. Er werd opgeschaald naar een middelbrand. Diverse bewoners kwamen uit voorzorg zelf naar beneden. (meer…)

7reacties

Integrale actieweek in de Binnenstad


Gedurende de afgelopen week waren er in de Binnenstad diverse controles van de politie en de gemeente. Daarbij schreef de politie bekeuringen uit voor tientallen verkeersovertredingen waaronder bellen achter het stuur, fout parkeren, rijden zonder rijbewijs en diverse snelheidsovertredingen. Van 1 persoon die zonder rijbewijs reed, is zijn scooter in beslag genomen. Ook zij er 3 personen aangehouden omdat zij nog een boete hadden openstaan. Verder is er een persoon beboet voor dronken rijden. (meer…)

4reacties

Bestrijding eikenprocessierupsen dit jaar


De gemeente bestrijdt al jaren de overlast die door eikenprocessierupsen wordt veroorzaakt. Begin van het voorjaar doen ze dit door eikenbomen op verschillende locaties preventief in te spuiten. Dit gebeurt met een biologisch bestrijdingsmiddel, dat alleen schadelijk is voor de rupsen. Maar ook met andere maatregelen wordt de eikenprocessierups bestreden. Denk aan het ophangen van vlinderfilterkasten en (later deze maand) de start van de repressieve bestrijding van deze rups. Op basis van meldingen worden de nesten dan geplukt of weggezogen. (meer…)

12reacties

Woning en schuur in brand in de Rijpelberg


De brandweer heeft vanochtend een brand in een woning en een schuurtje geblust aan de Peelhof in de Rijpelberg. De schuur is volledig verwoest door de brand. De brand ontstond in het bijgebouw en sloeg over naar de woning. 
De om 05.53 uur gealarmeerde brandweer was met 2 blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse en heeft de brand inmiddels onder controle. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De politie gaat samen met het Team Brandonderzoek van de brandweer nader onderzoek verrichten. Het is al de derde brand in deze wijk in 8 dagen, zie de 2 branden vorige week vrijdag.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

10reacties

Gestolen auto in het kanaal na woningoverval


Rond 05.15 uur was er een woningoverval in Mierlo-Hout. Een bewoner van de Eikenwal trof enkele mannen in zijn woning aan. Zij bedreigden hem en hij moest zijn autosleutels afstaan. Zijn auto werd kort na de overval in het nabijgelegen Eindhovensch Kanaal aangetroffen.
De overvallers zaten niet meer in de auto en zijn vermoedelijk lopend gevlucht. Heb je iets gezien of gehoord? Dan vraagt de politie hen te bellen op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

2reacties

Politie onderzoekt beschieting van man


Een man is vanavond vermoedelijk beschoten bij een woning aan de Dr. Klompélaan in Mierlo-Hout. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.
De politie kreeg meldingen binnen over een schietpartij in de straat. Een man belde 112 nadat hij naar eigen zeggen rond 21.30 uur beschoten werd. Meerdere mensen hebben een aantal schoten gehoord en zagen een auto met hoge snelheid wegrijden. (meer…)

4reacties

Brand verwoest bouwkeet in Brandevoort


Rond 02.50 uur vannacht werd de brandweer gealarmeerd voor een brand aan de Neervoortsedreef in de Brandevoort. Bij aankomst bleek het te gaan om een bouwkeet op een bouwterrein en sloegen de vlammen al uit het gebouwtje. De brandweer had moeite om bij de brand te komen vanwege hekken om en rolluiken aan het pand. De brandweer van Helmond en Nuenen en een watertransport uit Lieshout waren ter plaatse om de brand te blussen. Wat de oorzaak van de brand is geweest is nog niet bekend, de politie doet daar onderzoek naar. Er was niemand aanwezig bij de keet. De bouwkeet en de spullen erin zijn door de brand verloren gegaan.
Harrie Fotografie maakte de 8 bijgaande foto’s. (meer…)

16reacties

Politie beëindigt illegaal feest in bedrijfspand


De politie heeft vanmiddag rond 17.00 uur een illegaal feest beëindigd in een bedrijfspand aan de Hortsedijk in Helmond. Toen agenten ter plaatse kwamen waren er ongeveer 30 mensen aanwezig. Vermoedelijk waren er meer bezoekers omdat de politie bij aankomst een aantal auto’s zag wegrijden van het gebouw.
De politie ging naar het adres toe omdat ze meldingen kreeg van veel mensen die samen waren gekomen in het gebouw. Agenten besloten naar binnen te gaan, waar zij de feestgangers aantroffen. 3 Aanwezigen serveerden hapjes en drankjes en er stond muziek aan. Het feest werd vanwege de coronamaatregelen direct beëindigd, de organisator kreeg een boete en er wordt een bestuurlijke rapportage opgemaakt voor de gemeente. 

4reacties

Bootje in problemen op kanaal


Om 11.50 uur vanochtend werden de hulpdiensten gealarmeerd omdat een vaartuig op het kanaal in de problemen was geraakt. De boot die inmiddels aan de kant ligt zou motorproblemen hebben gehad en water maken. De brandweer is aanwezig om hulp te bieden.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)