Nieuw Helmonds nieuws

7reacties

Aanhoudingen en veel overtredingen gisteren


De gemeente en de politie hebben gisteren bij een gezamenlijke actie in de Binnenstad een verkeerscontrole gehouden en 3 adressen bezocht. Hierbij zijn verschillende overtredingen geconstateerd. Ook de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost, Senzer, Omgevingsdienst Oost Brabant, de Douane en op de achtergrond het OM en de Belastingdienst waren betrokken bij de actie. (meer…)

36reacties

Koninklijke onderscheiding voor Marlies


Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om Marlies Venema- Schraa te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontving de onderscheiding gistermiddag de kapel van het Elkerliek Ziekenhuis uit handen van burgemeester Elly Blanksma voor haar jarenlange, belangeloze inzet in het onderwijs, bedrijfshulpverlening, het verenigingsleven en de sport. Vincent Knoops was erbij en maakte foto’s. (meer…)

9reacties

Vrouw gewond na aanrijding in Brouwhuis


Een vrouw op een snorscooter is vanochtend gewond geraakt bij een ongeluk op de Rivierensingel in Brouwhuis. Kort voor 11.29 uur zou zij zijn aangereden bij het oversteken. Ze is met de ambulance naar ziekenhuis gebracht.
De weg is door de politie afgesloten voor een onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De oversteekplaats is beveiligd met haaientanden. 
Harrie Fotografie maakte de 5 bijgaande foto’s. (meer…)

2reacties

Garage zwaar beschadigd na brand


Op de Jan de Withof in de Rijpelberg is vanochtend een garage zwaar beschadigd geraakt bij een felle brand. De brand is vermoedelijk ontstaan in een ruimte boven de garage. Daar lagen verschillende spullen opgeslagen.
De om 11.18 uur gealarmeerde brandweer kon overslag naar de woning voorkomen. De brand trok veel bekijks. In het pand zit ook een hondenkapsalon. We weten niet of er op dat moment honden aanwezig waren.
Pim Verkoelen maakte de bijgaande 5 foto’s. (meer…)

23reacties

Grootschalige actie levert veel overtredingen


Bij een grootschalige actie door verschillende organisaties is gisteren op diverse plekken in de Helmondse binnenstad een breed scala aan overtredingen geconstateerd. Er werden onder andere 2 panden en een bovenwoning gesloten, handelshoeveelheden soft- en harddrugs in beslag genomen, tientallen verkeersboetes uitgeschreven en duizenden euro’s aan openstaande belastingen geïnd. (meer…)

12reacties

Grote controle door politie en belastingdienst


Op de parkeerplaats bij De Braak heeft een groep van de verkeerseenheid uit Vught vanmiddag een algehele controle gehouden samen met de belastingdienst. Motoragenten ‘begeleidden’ bestuurders van voertuigen zoals auto’s met aanhanger, busjes en scooters naar dat terrein. Er zijn diverse bekeuringen uitgeschreven en voertuigen in beslag genomen voor onder meer openstaande bedragen. Het is op dit moment ons niet bekend wat de vangst dit keer is geweest van de controle. Wel weten we dat het niet de eerste controle daar op De Braak was en zeker ook niet de laatste.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande 3 foto’s. (meer…)

22reacties

OM: cel voor handtastelijke rijschoolhouder


Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, gaat een 64-jarige Helmonder de cel in voor ontucht met 4 minderjarige meisjes. Deze man zou in zijn functie als rijschoolhouder, meerdere meisjes hebben aangerand. De officier van justitie: “Hij heeft op een volstrekt onbehoorlijke wijze misbruik gemaakt van zijn leerlingen”, zo laat het OM in een nieuwsbericht weten. (meer…)

8reacties

Huurappartementen voor starters in centrum


Hendriks Coppelmans Bouwgroep en Woonbedrijf, woningcorporatie in Eindhoven, hebben overeenstemming bereikt over de realisatie van 44 sociale huurappartementen in het centrum vlakbij het kasteel. Die komen op de hoek van de Kerkstraat Zuid en het Beugelsplein. Het gaat om sociale huurappartementen voor 1 of 2 personen. Naar verwachting begint de bouw begin volgend jaar en loopt alles volgens planning dan zijn de woningen begin 2022 klaar. De huurprijs (zonder servicekosten inclusief parkeerplaats) is minder dan 619 euro per maand, dus huurtoeslag aanvragen is mogelijk. (meer…)

13reacties

Man verdient tonnen met valse asielverhalen


Een 56-jarige Iranees uit Helmond heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) tonnen verdiend met verzonnen asielverhalen: “Het enkele gegeven dat deze verdachte een verblijfsvergunning garandeert als deze mensen met hem een contract aangaan is op zijn zachtst gezegd moreel verwerpelijk, maar daarnaast gewoon hartstikke strafbaar.” De officier van justitie eiste vanochtend een celstraf van 4 jaar. Verder wil ze dat hij 10 jaar lang zijn beroep niet kan uitoefenen en dat mensen gewaarschuwd worden: “Er lopen helaas meer mensen rond die zich schuldig maken aan dit soort praktijken.” (meer…)

2reacties

Schuur en caravan door brand verwoest


Om 04.51 uur vannacht werd de brandweer gealarmeerd voor een brand aan de Hemelrijksestraat in de Binnenstad. Bij aankomst sloegen de vlammen meters hoog uit de schuur. Door de hevigheid van de brand werden enkele bewoners van de eerste appartementen uit hun woning gehaald. Er raakte niemand gewond.
De schuur en caravan van de buren (die aan de andere kant van een houten schutting stond) zijn ernstig beschadigd en verloren gegaan. Een elektriciteitshuisje tegen de schuur liep ook schade op. Waardoor de brand is ontstaan is nog niet bekend. 
Harrie Fotografie maakte de 7 bijgaande foto’s. (meer…)

5reacties

Drugsdealer gisteravond aangehouden


De politie hield gisteravond rond 20 uur een 28-jarige Helmonder aan op de Wolfstraat. Hij was vermoedelijk drugs aan het dealen.
Agenten die bezig waren met een onopvallende surveillance in het centrum, zagen hem eerder op de avond rijden in een personenauto. Omdat zij de man kenden als een drugsdealer, besloten ze de man te volgen. Daarbij zagen ze hem diverse stops maken waarbij hij vermoedelijk drugs verkocht.
Op de Wolfstraat kreeg hij uiteindelijk een stopteken. Er werd bij hem een hoeveelheid softdrugs en cocaïne aangetroffen. Ook had hij 3 verschillende mobiele telefoons op zak. Deze zijn door de politie in beslag genomen voor verder onderzoek. De drugs zal worden vernietigd.
De aanpak van het dealen van drugs heeft in Helmond al langer een hoge prioriteit, zo laat de politie weten.

5reacties

Rijdende klassieke Mercedes vliegt in brand


Op de Heikantseweg in Dierdonk is vanavond een klassieke Mercedes tijdens het rijden in brand gevlogen. De bestuurder kwam ongedeerd uit zijn auto die volledig uitbrandde. De eigenaar stond daarna met tranen in zijn ogen te kijken naar zijn trots in vlammen. Ook het gras in de berm is deels weggeschroeid.
Pim Verkoelen maakte de bijgaande foto. Zo meteen volgen de andere foto’s in een reactie hieronder. We moeten de kentekenplaten namelijk nog onleesbaar maken.

14reacties

Brand in de Bakelse Bossen


In de Bakelse Bossen in de Rijpelberg heeft vanmiddag een brand gewoed. “Vanwege de droogte en de harde wind rijden we met extra voertuigen. De brand aan het Gooisehof is onder controle. Door een snelle inzet is de schade beperkt gebleven tot een oppervlakte van ongeveer 100 m²”. Dat meldt de woordvoering van de brandweer kort voor 4 uur.
Pim Verkoelen maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

20reacties

Ravage na ongeval op de Traverse


Op dit punt op de Kasteel-Traverse raakten vanochtend 3 wagens flink beschadigd. Door onbekende oorzaak kwam 1 auto op de verkeerde weghelft terecht, waardoor er een botsing met de andere 2 zou zijn ontstaan.
Het ongeluk leidde tot een grote ravage en tot afsluiting van deze drukke weg door Helmond. Voor zover ons bekend, is er 1 inzittende gewond geraakt.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande 4 foto’s. (meer…)

Bosbrand bij Berkendonk snel onder controle


Bij een bosbrand op de Raktweg bij recreatieplas Berkendonk ging vanmiddag een stuk bos van in totaal plusminus 10 bij 10 meter in vlammen op. De rookwolk was in de omgeving goed te zien.
De om 17.09 uur gealarmeerde brandweer kwam met 2 tankautospuiten en 1 watertank ter plaatse. Zij kregen de brand snel onder controle en gaven een dik kwartier later het sein ‘brand meester’.
Pim Verkoelen maakte de bijgaande 7 foto’s. (meer…)

28reacties

Drugsnetwerk: weer 3 verdachten opgepakt


De politie heeft de afgelopen dagen nog 3 mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij handel in harddrugs. Vrijdagochtend werden in Helmond al 3 Helmonders van 24, 25 en 35 jaar aangehouden. De politie verdenkt hen ervan dat zij voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor het dealen in de onze Binnenstad en daarbuiten. Ook de nu aangehouden verdachten behoren tot hetzelfde netwerk. (meer…)

‘Slapende’ agent betrapt 2 Helmonders


In de nacht van donderdag op vrijdag waren 2 Helmonders het haasje. Zij werden elders in Brabant op heterdaad aangehouden door een melding van een politieman in zijn vrije tijd en collega’s van hem die wel aan het werk waren.
Die nacht om 02.20 uur schrikt een slapende politieman in Goirle wakker van geluid in zijn straat. Hij kijkt meteen naar buiten en ziet 2 mannen lopen. Komend vanaf een bouwterrein draagt dat duo een warmtepomp en leggen die achter in een auto. (meer…)