Nieuw Helmonds nieuws

6reacties

Man (40) bedreigt politieagente met de dood


Een 40-jarige Udenaar werd vandaag opgepakt in Helmond. Hij wordt verdacht van het bedreigen en uitschelden van een politieagente vanochtend. De verdachte bedreigde de agente met de dood tijdens een actie waarbij een vader en zijn dochter gearresteerd werden in hun woning in Uden. Ook schold hij haar uit. Op het moment zelf kon de verdachte niet aangehouden worden. De focus lag toen op de actie. De man is later alsnog opgepakt. (meer…)

6reacties

Helmonder zwaar mishandeld: 6 jaar geëist


In de vroege ochtend van dinsdag 1 januari 2019 wordt in de Q-park parkeergarage aan de Ten Hagestraat in Eindhoven een 38-jarige man uit Helmond zwaar mishandeld. Agenten treffen hem later aan met meerdere steekwonden in zijn gezicht en hoofd. Zijn hersenen blijken doorboord met een schroevendraaier en ook het brein is geraakt. 2 Neven stonden vandaag voor de rechter: “Er is ongekend veel geweld gepleegd, dat zomaar fataal had kunnen zijn.” (meer…)

7reacties

Beroepsinbreker krijgt 8 jaar cel


De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 57-jarige man die in België woont, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar voor zijn leidersrol in een criminele organisatie die tientallen woninginbraken onder meer in Helmond pleegde en de buit vervolgens witwaste. Zijn 57-jarige partner krijgt een celstraf van 3,5 jaar voor haar aandeel binnen de organisatie. Hun 29-jarige dochter moet een taakstraf van 50 uur verrichten voor schuldwitwassen. Een 66-jarige vrouw uit Waalwijk, die de man van en naar de woningen vervoerde, krijgt 2,5 jaar cel. (meer…)

1reactie

Kop-staart botsing bij mist in de Rijpelberg


In de mist kort voor 8 uur vanochtend was er een kop-staart aanrijding op de Rijpelbaan in de Rijpelberg. Een personenauto stond om onbekende reden stil op de rijbaan waardoor er een achter rijdende auto tegen aan reed. 1 Van de inzittenden is in een ambulance onderzocht, we weten niet of deze persoon is meegenomen naar het ziekenhuis.
Het verkeer vanuit de richting Veghel werd omgeleid hetgeen zorgde voor wat verkeershinder in de nabijgelegen woonwijk. Beide auto’s worden door een bergingsbedrijf opgehaald.
Harrie Fotografie en Dirk van Dam maakten de 3 foto’s. (meer…)

22reacties

Onder bedreiging van mes beroofd van jas


Op de Bloemvelderbrug tussen Dierdonk en Helmond Noord is in de nacht van zaterdag op zondag iemand beroofd. Onder bedreiging van een mes moest hij afstand doen van zijn merkjas. Dat meldde wijkagent Henry van Dongen. De politie is een onderzoek opgestart naar een blanke dader van circa 18-21 jaar.

1reactie

Valse kentekenplaat bij dronken scooterrijder


Vannacht hield de politie een 22-jarige scooterrijder aan op de Rijpelbaan in de Rijpelberg voor het rijden onder invloed. Daarbij bleek dat de scooter een valse kentekenplaat voerde. De herkomst van het voertuig bleek onduidelijk, mogelijk uit Duitsland zo liet wijkagent Henry van Dongen de weblog weten. De man werd ingesloten voor nader onderzoek.

13reacties

Auto belandt in sloot, 1 persoon bekneld


Op de Wolfsputten Baan (N279) is vanmiddag rond 15.24 uur een personenauto van de weg geraakt en in de sloot terecht gekomen. 1 Van de inzittenden zit bekneld in de auto en wordt er op dit moment door de brandweer uit gehaald. Volgens omstanders zouden er 4 personen in de auto gezeten hebben.
De weg is afgesloten tussen de kruisingen in Helmond Noord en Beek en Donk.
Harrie Fotografie maakte de 2 foto’s. (meer…)

21reacties

Molotovcocktail in leegstaand pand gegooid


Om 19.39 uur rukte de brandweer uit voor een uitslaande woningbrand op de Nachtegaallaan in Helmond Noord. Daar aangekomen bleek een molotovcocktail in een leegstaande woning gegooid te zijn. Die brandde op dat moment nog goed. De fles was echter niet gebarsten waardoor de brand snel onder controle was. De politie doet onderzoek om te achterhalen wie de fles heeft gegooid.
Pim Verkoelen maakte de 4 foto’s. (meer…)

6reacties

Verdachte steekincident vandaag opgepakt


De politie hield vanochtend rond 06.00 uur een 20-jarige man uit Boekel aan in zijn woning. Hij wordt er van verdacht een 15-jarige jongen met een mes gestoken te hebben in Stiphout. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.
De verdachte en het slachtoffer waren op vrijdag 13 december betrokken bij een vechtpartij op de Steenovenweg. Daarbij zou de verdachte de 15-jarige jongen uit Deurne gestoken hebben. De jongen uit Deurne raakte gewond aan zijn arm.

8reacties

€ 1000 per rookvrije speeltuin en sportpark


Helmondse sportparken en speeltuinen die rookvrij zijn worden beloond met een waarderingssubsidie ter waarde van 1.000 euro. Dat besluit nam B&W een maand geleden. In eerste instantie wordt daarbij de focus gelegd op de buiten speeltuinen die tevens omheind zijn. Voor deze subsidies is dit jaar een budget van maximaal 16.000 euro beschikbaar. (meer…)

13reacties

Traumaheli bij aanrijding van jonge fietsster


Om 08.36 uur vanochtend rukten de hulpdiensten uit voor een ongeval waarbij een fietsster door een auto werd aangereden en gewond raakte. Dat gebeurde op de Kasteel-Traverse ter hoogte van de fietsersovergang.
Het meisje wilde met daar met haar fiets de Traverse oversteken richting het station en werd aangereden door een Mercedes. Door de aanrijding werd haar fiets meters verder op de weg geslingerd. De fietsster is met onbekende verwondingen per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Ook de bestuurder van de personenauto raakte gewond en ging voor controle naar het ziekenhuis.
Er is ook een traumahelikopter ter plaatse geweest. Die landde om precies 09.00 uur om 20 minuten later weer te vertrekken. De Traverse is enige tijd in beide richtingen afgesloten geweest voor onderzoek.

Halve van Helmond is opvolger van Nightrun


Op zondag 19 april is de eerste editie van de ‘Halve van Helmond’. Bij dit nieuwe hardloop- en wandelevenement staat de halve marathon centraal. Ook zijn er hardloopwedstrijden over 5 km en 10 km, is er een bedrijvenloop, een kidsrun en een wandeltocht van 15 km. Een groots Helmonds evenement voor jong en oud, voor wedstrijdatleten en voor recreatieve lopers, zo laat de organisatie vanochtend in hun persbericht weten. (meer…)

10reacties

Autobrand vannacht in Helmond Noord


Om 03.14 uur vannacht rukte de brandweer uit voor een auto die in brand stond op de Helmondselaan in de Helmond Noord. De oorzaak van deze autobrand is onbekend. De politie doet onderzoek en roept een ieder op die iets verdacht heeft gezien en/of tips voor hen heeft, te bellen naar 0900-8844.
Hanny maakte de foto.

5reacties

Zwaar beschadigde auto aangetroffen in bos


In de Bakelse bossen op de Rijpelberg hebben mensen een personenauto aangetroffen die tegen een ijzeren slagboom was gereden. Vermoedelijk heeft het ongeval vannacht plaats gevonden.
Van de auto waren de kentekenplaten en het slot verwijderd. Er is niemand in of bij de auto aangetroffen. Het is dan ook nog niet bekend of er iemand gewond is geraakt. De politie heeft er onderzoek gedaan en een bergingsbedrijf heeft de wagen weg getakeld.
Harrie Fotografie maakte de 4 foto’s. (meer…)

37reacties

Rijksrecherche onderzoekt dood naakte man


Een bebloede man liep vannacht naakt door Helmond. Politieagenten brachten hem naar het ziekenhuis, waar hij kort daarna overleed. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het overlijden van de man.
Na een melding dat een bebloede man vannacht rond 03.30 uur naakt over de Zeeltstraat in Mierlo-Hout liep, gingen agenten poolshoogte nemen. Ze troffen daar een naakte buurtbewoner aan, die een verwarde indruk op hen maakte en met spoed hulp nodig had. Een ambulance was niet snel genoeg beschikbaar, waarop de man onder verzet in een politieauto naar het ziekenhuis is gebracht. Na reanimatie overleed hij in het ziekenhuis.
De Rijksrecherche is, onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Brabant, een onderzoek gestart naar de dood van de Helmonder.

In de reacties staan updates.

16reacties

De Vlisco toch weer in de min


Hoewel de omzet met 3,6 miljoen groeide naar 231,9 miljoen euro, leed de Vlisco in 2018 een nettoverlies van 1,0 miljoen euro. Een jaar eerder werd er een kleine winst van 2 ton geboekt. Dat blijkt uit hun goedgekeurde jaarverslag (pdf) dat half december bij de Kamer van Koophandel werd ingediend. (meer…)

3reacties

Scooterduo na val gewond naar ziekenhuis


Rond 01.35 uur vannacht raakten 2 mannen die op een scooter zaten, gewond op de oversteekplaats bij de Kanaaldijk N-W en de Eikendreef. De 2 kwamen door onbekende oorzaak ten val en raakten onder meer gewond aan het hoofd en gezicht. Een ambulance heeft het duo meegenomen naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.
De scooter waarop zij reden raakte zwaar beschadigd en is door de politie in beslag genomen voor onderzoek. Harrie Fotografie maakte de 4 foto’s. (meer…)

8reacties

Containers in brand gestoken in de Rijpelberg


In de Rijpelberg zijn vannacht op verschillende plekken afvalcontainers in brand gestoken. Die brandstichtingen vonden plaats tussen 04.45 en 05.30 uur. Op de Weg door de Rijpel zijn op 2 plekken containers in brand gestoken, op het Twentehof is een container in brand gestoken en op het Scheerderhof gebeurde dat op 2 locaties, ruim 20 meter van elkaar. In die laatste straat stond 1 van de containers dicht bij de huizen. Bij die woning zijn de kerstlichtjes verschroeid en liep de schutting schade op. De politie doet onderzoek. Zij roepen getuigen op om met hen contact op te nemen via 0900-8844.
Pim Verkoelen maakte de 6 foto’s. (meer…)

16reacties

Brand verwoest paardenstallen in Stiphout


Om 23.28 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Peppeldonk. Bij aankomst bevond de brand zich op de nabij gelegen Elsdonk. Hier stonden enkele paardenstallen in brand. Een deel daarvan is door de brand verloren gegaan. De brandweer die met meerdere blusvoertuigen en een watertank ter plaatse was, kon door een scheiding in het dak te maken een deel van de stallen behouden. Waardoor de brand is ontstaan is ons niet bekend. De paarden stonden gelukkig in de wei tegenover de stallen. Het materiaal in de stallen en een caravan zijn verloren gegaan.
Om 00.13 uur meldde de brandweer dat de brand onder controle was. Daarna waren zij nog enige tijd bezig met het nablussen van de brand. De brandweer van Helmond en Nuenen waren ter plaatse.
Harrie Fotografie maakte de 11 foto’s. (meer…)