Nieuw Helmonds nieuws

4reacties

Auto enkele keren over de kop op de A270


Op de A270 tussen Nuenen en Helmond is vanochtend rond 06.30 uur een automobiliste met haar auto enkele keren over de kop gegaan en in de berm tot stilstand gekomen. Diverse politie-eenheden en 2 ambulances werden naar de plaats van het ongeval gestuurd. De vrouw is met onbekende verwondingen maar wel aanspreekbaar per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, ook is er politie meegegaan. (meer…)

10reacties

Auto op zijn kant na aanrijding


Om 15.35 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op de kruising van de Kanaaldijk N.W. en Julianalaan. Daarbij belandde een auto op zijn kant en werd een verkeerslicht geraakt. Of er daarbij iemand gewond raakte, weten we op dit moment nog niet.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

(meer…)

2reacties

Gevluchte fietsendief aangehouden


Vannacht rond 03.25 uur kreeg de politie een melding dat er knipgeluiden hoorbaar waren bij het NS station ’t Hout. De gealarmeerde agenten zagen op de Slegersstraat een 47-jarige veelpleger op een fiets. Nadat de man werd aangeroepen dat hij moest blijven staan, ging hij er vandoor. Hij werd vervolgens aangehouden in een opgebroken schuur aan de Mierloseweg waar hij zich had verstopt achter een aantal dozen.
Het ringslot van de fiets waarop de verdachte reed was doorgeknipt. Tevens trof de politie op het station een tweede fiets waarvan zij vermoedden dat hij die op dat moment aan het stelen was. Het hangslot was namelijk al opengeknipt.
De politie is op zoek naar de eigenaren van deze 2 fietsen (zie foto’s hieronder). Zij kunnen contact opnemen met de politie in Helmond via 0900-8844 (referentienummer 2019148532).

Afgelopen 12 maanden werd er in Helmond 659 keer een diefstal geregistreerd van een bromfiets, snorfiets of een fiets. Dat blijkt uit de gegevens van de politie.

2reacties

Gevluchte auto-inbreker gezocht


Op de Slegersstraat in Mierlo-Hout werd zojuist bij een auto ingebroken. De dader is gevlucht op een herenfiets zo liet Burgernet weten.
Zijn signalement: een blanke man van plusminus 50 jaar oud met een normaal postuur, zijn lengte is ongeveer 1,70 meter. Hij droeg een wit petje, lichte jas en grijze broek. Heb je tips voor de politie, bel dan nu 112.

In de reacties hieronder staat een update.

21reacties

Helmonds echtpaar overleden bij ongeluk


Bij een zwaar ongeval op de N272 in Handel zijn vanochtend vroeg 3 doden gevallen. Het gaat om een echtpaar uit Helmond (55 en 59 jaar) en een 31-jarige man uit Erp. Ook raakten 2 personen gewond die ook uit Helmond komen. Het zijn een vrouw van 25 en een meisje van 15. Zij gingen ter controle en eventuele behandeling naar een ziekenhuis, maar hun letsel lijkt niet ernstig te zijn. (meer…)

13reacties

In het zwart geklede vrouw vermist


Een 45-jarige vrouw is vermist, zij werd voor het laatst gezien op de Markt. Dat meldde Burgernet zojuist.
De vrouw heeft donkere haren en een lengte van 1,80 meter. Zij draagt een bril, zwarte haarband, zwarte jurk, zwarte broek, zwarte schoenen met witte rand. Heb je tips, dan wordt je gevraagd te bellen naar 112.

In de reacties hieronder staan updates.

3reacties

Politie arresteert opstandige automobilist


Na een vrij onschuldige kop-staart-botsing bij een verkeerslicht is gisteravond een automobilist aangehouden. Dat ongeluk was rond 23.20 uur op Oostende ter hoogte van Kasteel-Noord.
De man was zo opstandig en agressief tegen de politie geworden dat hij werd aangehouden en naar het politiebureau is gebracht. Volgens omstanders zagen zij de man al slingerend over de weg rijden. Op het politiebureau wordt onderzocht of de man drank en/of drugs heeft gebruikt.
Waardoor de botsing is ontstaan is nog niet bekend. De politie was met meerdere eenheden ter plaatse. 1 Persoon is in de ambulance onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Harrie Fotografie maakte onderstaande foto’s.

(meer…)

11reacties

‘Man zwaait met vuurwapen op straat’


Een 35-jarige man en 24-jarige vrouw uit Helmond zijn aangehouden voor het bezit van vuurwapens en verdovende middelen. Gisteravond rond 22.00 uur kreeg de politie een melding dat op de Van Linschotenstraat in Helmond Oost een man met een vuurwapen liep te zwaaien op straat. Er werden diverse eenheden van de politie ter plaatse gestuurd en daar bleek dat hij inmiddels een woning was binnen gegaan. (meer…)

1reactie

Verbi genomineerd voor William Pijnenburg Award


Matrijzenmaker Verbi, gevestigd op Bedrijventerrein Helmond West, is 1 van de 3 genomineerden voor de William Pijnenburg Award 2019. MCM Liessel en HVL Metaal & Techniek (ook uit Liessel) zijn de andere kanshebbers. 
Arjen Vos, directeur/eigenaar van Verbi, is erg trots op deze nominatie. “De prijs staat voor de ontwikkeling van vakmensen, het bieden van werkgelegenheid en de verbinding tussen het bedrijfsleven en onderwijs. Dat zijn 3 punten waar ik mij hard voor maak. Zonder onze vakmensen kan ik geen kwalitatieve producten maken. Dus investeer ik ook in hen. Als bestuurslid van Stichting Hightech Helmond – de Peel open ik regelmatig onze deuren voor scholieren om hun interesse te wekken voor techniek.”
De award is vernoemd naar de in 2016 overleden William Pijnenburg. Als directeur en eigenaar van AAE zette hij zich in voor de ontwikkeling en promotie van technisch vakmanschap. Met deze jaarlijkse award leeft zijn gedachtegoed voort.
De William Pijnenburg Award wordt uitgereikt op woensdag 30 oktober 2019 tijdens het Brainport Industries Congres in Eindhoven. De 2 eerder winnaars waren Prodrive uit Son en het Eindhovense KMWE.

10reacties

Jonge fietsster aangereden door vrachtwagen


Ter hoogte van de op- en afrit naar de Wolfsputter Baan (verlengde van Rembrandtlaan) is vanochtend rond 11.45 uur een meisje op de fiets aangereden door een vrachtwagen. De fietsster werd in een ambulance onderzocht en behandeld. Zij hoefde niet mee naar het ziekenhuis en werd door haar moeder opgehaald.
De fiets is flink beschadigd, de vrachtwagen liep enige schade op. Hoe het ongeval is ontstaan is onbekend. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

13reacties

Jongeman beroofd op het Sjef de Kimpepad


Gisteravond rond 20.25 uur werd een jongeman door 4 jongemannen beroofd van zijn pinpas, identiteitskaart en telefoon. Deze straatroof vond plaats op het Sjef de Kimpepad. Het slachtoffer zou 1 van de daders kennen. Dat liet wijkagent Johan Meeuwsen vanmiddag weten. De politie gaat de zaak onderzoeken.
Enkele jaren geleden waren op het Sjef de Kimpepad in 10 maanden minimaal 5 straatroven. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde daar destijds aandacht aan. En in juni van dit jaar was er daar ’s nachts een beroving van een scooter.

Fietsster gewond na aanrijding met auto


Op de kruising van de Traverse en de Zuid Koninginnewal is een vrouw op de fiets vanavond rond 19.15 uur gewond geraakt. Zij fietste samen met een man over die kruising in het centrum toen een afdraaiende auto haar schepte. De vrouw is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Harrie Fotografie maakte de 2 onderstaande foto’s.

PIT-acties leiden tot nadere onderzoeken


Het Peelland Interventie Team (PIT) bezocht vrijdag 4 locaties in Helmond. “Die controles geven zeker aanleiding tot nadere onderzoeken van alle bezochte locaties” zo laat de gemeente weten.
Het PIT-team bezocht ’s middags 3 locaties om inzicht te krijgen in de aard van de activiteiten die daar werden uitgevoerd. Op basis van de verzamelde gegevens wordt nagegaan of de activiteiten passen binnen het bestemmingsplan. Op 1 locatie heeft de Belastingdienst gegevens verzameld. In de avond werd aan een vierde locatie een bezoekje gebracht. Daar is mogelijk sprake van overtredingen rondom salarissen, werktijden en sociale zekerheidsfraude. Verder wordt nader onderzoek gedaan naar adresfraude en de bouwkundige staat van het pand. We weten niet om welke adressen het gaat want anders zouden we dat natuurlijk melden. Maar wellicht dat er Helmonders zijn die dat wél weten en het in de reacties hieronder melden.
Bij de actie waren behalve de gemeente ook de politie, Belastingdienst, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost, Senzer, Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW) en de vreemdelingenpolitie (AVIM) betrokken.
Helmonders kunnen eventuele overlastsituaties en verdachte situaties aan het PIT doorgeven. Dit kan anoniem per telefoon 0492 587309 of per e-mail info@pitteam.nl. Tips worden vertrouwelijk behandeld, zo verzekert het PIT.

8reacties

SamenLoop voor Hoop brengt € 101.405 op


Zojuist werd bekendgemaakt dat de Helmondse SamenLoop voor Hoop in totaal 101.405 euro heeft opgebracht. In 2017 bij de vierde editie van dit wandelevenement werd 55.119 euro ingezameld. Ruin 7 honderd deelnemers in 29 teams wandelden dit weekend 24 uur op en rond de atletiekbaan van sportpark Molenven in Stiphout. Daarmee haalden zij geld op voor de bestrijding van voor KWF Kankerbestrijding en het Helmondse inloophuis De Cirkel.

14reacties

Fieke Boekhorst koninklijk onderscheiden


Fieke Boekhorst is bij haar afscheid vanmiddag bij de Hockeyclub Helmond benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De Helmondse oud hockey-international kreeg de Koninklijke Onderscheiding uitgereikt door burgemeester Elly Blanksma.
Gedurende haar hele leven heeft Fieke zich ingezet voor de hockeysport van club- tot internationaal niveau. Haar hockeycarrière begon in 1969 bij HUAC (later met HMHC gefuseerd tot HC Helmond) waarna ze op het hoogste niveau uitkwam bij EMHC, Eindhoven. (meer…)

4reacties

Gemeenteraadsleden krijgen een witte anjer


Burgemeester Elly Blanksma heeft alle Helmondse raads- en burgerleden een witte anjer toegestuurd. Met daarbij het verzoek deze vandaag (tijdens de Nederlandse Veteranendag) of komende week te dragen als symbool van erkenning en waardering voor alle Nederlandse veteranen.
Een motie (pdf) van Helder Helmond om meer aandacht te schenken aan de veteranen werd deze maand met 36 van de 37 stemmen in de gemeenteraad aangenomen. In overleg met de Stichting Veteranen Brabant Zuid Oost wordt nu naar een passende actie gezocht. dat zou de aanleg van een ‘Witte Anjer perkje’ kunnen zijn

13reacties

Helmondse cliënten tevreden over de Wmo


Circa 95% van de cliënten met een Wmo-voorziening vindt de kwaliteit van de ondersteuning in 2018 goed. Zij gaven daarvoor een 7,8 als rapportcijfer (in 2017 was dat een 7,8). “Dit is een groot compliment voor de zorgaanbieders in onze stad,” zo laat B&W weten. 
Gemeenten zijn wettelijk verplicht jaarlijks onderzoek te doen naar de ervaringen van cliënten met een Wmo-voorziening. Uit het factsheet (pdf) van dit cliëntervaringsonderzoek blijkt verder onder meer dat de meerderheid van de cliënten positieve ervaringen heeft met de toegang tot de zorg. Het meest positief zijn zij over het onderdeel dat men zich serieus genomen voelt. In 2018 maakten 10% (= 8.916) Helmonders gebruik van 1 of meer Wmo-voorzieningen.
De Wmo is een wet in het kader van hulp en ondersteuning. Het doel van de wet is om burgers te helpen, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en deel kunnen nemen aan de maatschappij. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor uitvoering van de Wmo.