Nieuw Helmonds nieuws

3reacties

Auto gaat in vlammen op in Mierlo-Hout


Vannacht om 03.14 uur rukte de brandweer uit voor een autobrand aan de Noord Parallelweg in Mierlo-Hout. Een geparkeerde personenauto ging daar door nog onbekende reden in vlammen op. Omdat er geen auto’s in de buurt stonden, bleef het bij deze auto. De politie doet onderzoek naar de brand. Zij sluiten brandstichting niet uit en doen een buurtonderzoek. Wie tips voor hen heeft,  getuige was of iets verdachts zag, wordt opgeroepen om hen op 0900 – 8844 te bellen.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

Brandweer schiet vogel te hulp


De brandweer werd vanochtend opgeroepen om een vogel achter gaas weg te halen. De vogel zou daar al 2 dagen zitten bij de woning in de Narcissenstraat in Helmond Oost.
De bewoners hadden dat gaas tussen de dakgoot en een rolluik juist gespannen om vogels weg te houden. Hoe de vogel daarachter is gekomen is niet duidelijk. De dierenambulance riep de brandweer er om 10.00 uur bij omdat zij er niet bij konden. Nadat de vogel uit die benarde positie was gehaald, vloog die weg, het vrije leven tegemoet.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

8reacties

Fietser ernstig gewond bij ongeval


Bij de kruising van de Deurneweg en de Weg door de Rijpel raakte rond 13.00 uur vanmiddag een fietser ernstig gewond bij een ongeval. Hij werd bij een oversteekplaats aangereden door een personenauto. Onduidelijk is wat voor verwondingen de fietser precies heeft opgelopen. Wel is er een traumahelikopter opgeroepen.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

2reacties

Drugdealer in 1 week 2 keer aangehouden


De politie in Helmond heeft in 1 week een 20-jarige inwoner van Veldhoven tweemaal aangehouden op verdenking van de handel in drugs.
Tijdens een lopend onderzoek naar de ondermijnende drugscriminaliteit in de binnenstad is op donderdag 1 april een drugsdealer op heterdaad betrapt. Hij was in het bezit van 47 bolletjes harddrugs. Ook is er 600 euro aangetroffen waarvan er vermoedens zijn dat dit is verdiend met criminele activiteiten. Dit geld is afgepakt. (meer…)

1reactie

Scooterrijdster gewond bij aanrijding


Op de Rijnlaan in Brouwhuis vond vanochtend rond half 10 een ongeval plaats tussen een scooter en een personenauto. De vrouw op de scooter raakte daarbij gewond en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Het ongeval vond plaats in een bocht van de weg. Op het moment van het ongeval was het glad door de sneeuwval. Wat de oorzaak van het ongeval is geweest is niet bekend. De politie doet daar onderzoek naar.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

12 Maanden voor verboden vuurwapenbezit


De rechtbank Oost-Brabant heeft een 25-jarige Helmonder veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Hij had een verboden vuurwapen en munitie in bezit en waste crimineel geld wit.
De verdachte zat op 22 februari 2019 op de achterbank in een auto met een vuurwapen in zijn hand op de Heistraat. Het vuurwapen ging af en de kogel raakte zijn vriend die op de bijrijdersstoel zat in de onderrug. (meer…)

7reacties

Nu ook in Helmond supersnel Ziggo-internet


Ziggo biedt vanaf vandaag in 1 klap razendsnel internet aan bijna 38.000 huishoudens en bedrijfspanden in Helmond. Daardoor zijn downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde mogelijk. Dat liet het bedrijf vanochtend weten. In heel Nederland voorziet Ziggo met deze nieuwste aansluiting meer dan 3 miljoen huishoudens en bedrijven van gigabitsnelheden, zo was Eindhoven vorige maand aan de beurt. (meer…)

1reactie

Auto belandt in de sloot in Dierdonk


Op de Scheepstal in Dierdonk is vanavond rond 22 uur een personenauto in de sloot beland. Het ongeval is vermoedelijk ontstaan door te hoge snelheid maar daar doet de politie onderzoek naar.
De jonge bestuurder is in een ambulance aan zijn verwondingen geholpen maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De jongeman is wel door de politie meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. De auto heeft veel schade opgelopen door het ongeval.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

11reacties

Aangifte ivm agressie richting handhavers


De gemeente Helmond heeft aangifte gedaan tegen een inwoonster die grove beledigingen heeft geuit richting 2 handhavers en daarbij fysiek agressief werd. De gemeente doet waar mogelijk altijd aangifte in het geval van fysieke of verbale agressie of bedreiging van medewerkers.
De gemeente laat weten dat de handhavers de vrouw op straat tegenkwamen nadat de avondklok van kracht was en wilden een controle uitvoeren. (meer…)

5reacties

36 Bekeuringen gisteravond in de Binnenstad


Bij een controle bij 3 panden in Helmond zijn gisteravond diverse overtredingen geconstateerd. In het centrum werden tegelijkertijd verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden 36 processen-verbaal uitgeschreven.
In totaal werden door verschillende organisaties 3 panden bezocht. Bij 2 bedrijven in de binnenstad werden meerdere overtredingen geconstateerd, waaronder milieuovertredingen en overtredingen in het kader van de brandveiligheid. Ook werd niet voldaan aan de vergunningsvoorschriften. (meer…)

2reacties

3 Mannen aangehouden op industrieterrein


Het Peelland Interventie Team (PIT) hield gistermiddag een integrale bestuurlijke controle op het industrieterrein. De politie hield 3 mannen voor overtreding van de Opiumwet.
Tijdens de actie werd op industrieterrein De Weijer een bedrijfsverzamelgebouw met 12 loodsen gecontroleerd. Daar werden verschillende misstanden geconstateerd waaronder milieuovertredingen, strijdigheid met het bestemmingsplan en overtredingen van de brandveiligheid. Op last van de gemeente werd door een eigenaar meteen goederen opgeruimd die in de openbare ruimte waren gestald. (meer…)

2reacties

Opening tweede mobiele pannakooi


Vandaag heeft wethouder Dortmans namens Jeugdvriendelijke Stad samen met leerlingen van de Korenaer de tweede mobiele pannakooi in Helmond geopend. De pannakooi staat tot en met 19 april op het schoolplein van de Korenaer en verhuist daarna naar de Warande om vervolgens verder te rouleren door heel de stad.
De eerste mobiele pannakooi staat tot en met 12 april in de Van der Weidenstraat in Stiphout. Daarna verplaatst deze naar het basketbalveld aan de Straakvensebosdijk. (meer…)

9reacties

Agent veroordeeld voor verkeersongeval


Een 25-jarige politieagent uit Eindhoven is vandaag door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden. Hij veroorzaakte met zijn dienstauto een verkeersongeval waarbij een bromfietser zwaargewond raakte.
De agent ging op 7 januari 2020 achter een auto aan nadat de bestuurder een stopteken van de politie had genegeerd. Op een kruising van de Traverse ter hoogte van de Smalstraat, botste de agent met een overstekende bromfietser. Het slachtoffer brak zijn heup, enkel en voet en is nog altijd aan het revalideren van dit zwaar lichamelijk letsel. (meer…)

7reacties

Poes bij brand in woning overleden


Bij een woning aan de Rivierensingel in Brouwhuis was vanochtend brand. De om 11.25 uur gealarmeerde brandweer moest zich toegang tot de woning verschaffen. In de woning werd een poes aangetroffen. De hulpdiensten hebben nog een reanimatiepoging gedaan, maar dat mocht niet meer baten. Hoe de brand is ontstaan is ons onbekend.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

Politieagenten ontdekken schuurbrand


Politieagenten die op de N270 tussen Helmond en Eindhoven reden, ontdekten vannacht brand in een schuur aan de Schootense Dreef in Stiphout. De agenten waarschuwden de bewoners en alarmeerden de brandweer. 
Er ontstond veel rookontwikkeling. De om 03.40 uur opgeroepen brandweer kreeg het vuur snel onder controle en ventileert de schuur. Er zijn geen gewonden gevallen. In de schuur bleek alleen wat garage- en hobbymateriaal te staan. Door de grote hoeveelheid rook in de schuur is het nog onduidelijk hoe groot de schade is.
Walter van Bussel maakte de foto’s. (meer…)

5reacties

N279 gaat tot juli 20 keer dicht


Van 25 maart tot 28 juni voert aannemer Vermeulen in opdracht van provincie Noord-Brabant onderhoudswerkzaamheden uit op de N279. Dat betreft het deel dat tussen Asten (A67) en Veghel (A50) ligt, waartoe dus ook de Helmondse Wolfsputter Baan behoort. Het gaat onder meer om het vervangen van asfalt-deklagen, het repareren van voegovergangen en repareren van betonschades. De schades zijn volgens de provincie dermate groot dat vervanging hiervan noodzakelijk is om de provinciale weg veilig berijdbaar te kunnen houden tot de grote reconstructie van de N279. (meer…)

4reacties

Eerste Tiny Forest in Helmond aangelegd


Kinderen van Openbaar Kind Centrum De Stroom hebben vandaag 900 bomen en struiken geplant voor een Tiny Forest op het IJsselplein in Brouwhuis.
Het Tiny Forest is een initiatief van buurtbewoners en de school, in samenwerking met IVN Natuureducatie, de gemeente en de provincie. Het maakt deel uit van een plan voor het vergroenen van het schoolplein en de buurt. Op het schoolplein zijn tegels verwijderd om groene speelplekken te maken. Op het aangrenzende IJsselplein heeft de verharding plaatsgemaakt voor het Tiny Forest. (meer…)

2 Mannen aangehouden


In een lopend onderzoek naar verdovende middelen is vanochtend een 29-jarige man in een woning aan de Peelhof in de Rijpelberg aangehouden.
Ook een woning aan de Trompstraat in Helmond Oost werd doorzocht. Daar troffen agenten in de vervuilde woning verschillende voorwerpen aan voor het verwerken en verpakken van harddrugs. (meer…)