Nieuw Helmonds nieuws

Fietser gewond na aanrijding met auto


Een fietser raakte vanmiddag kort voor half 6 gewond na een aanrijding met een personenauto op Peelhof in de Rijpelberg. De automobilist die uit een zijstraat de Weg door de Rijpel op wilde rijden, zou de man op de fiets niet hebben gezien.
De fietser is met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

Brandstichting mogelijke oorzaak autobrand


Om 01.03 uur vannacht werd de brandweer gealarmeerd voor een autobrand in de Molenstraat. De brandweer was snel ter plaatse en zag de vlammen uit een geparkeerde auto slaan.
Het is onbekend waardoor het vuur is ontstaan. Brandstichting wordt echter niet uitgesloten, de politie onderzoekt dit. Er raakte niemand gewond maar de personenauto is door de brand verloren gegaan. (meer…)

5reacties

Ramkraak op kledingwinkel op de Steenweg


Vannacht rond 04 uur is een auto met de achterkant een kledingwinkel op de Steenweg binnengereden. De daders hebben vervolgens dure kleding in de kofferbak geladen.
De achterklep bleek niet (goed) dicht toen zij op de vlucht sloegen. Daardoor viel een groot deel van de gestolen kleding uit het voertuig en belandde over de hele Steenweg. In die straat werden ook 2 jerrycans met gele vloeistof aangetroffen. Waarom die daar stonden is vooralsnog onduidelijk. De dieven zijn voortvluchtig, de politie doet natuurlijk onderzoek naar deze ramkraak.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto´s. (meer…)

2reacties

Drugspand 12 maanden dicht


Gisteren liet burgemeester Elly Blanksma een bedrijfspand aan de Rooseindsestraat sluiten. Het pand blijft voor 12 maanden gesloten. In het pand trof de politie harddrugs en stoffen voor de synthetische drugsproductie aan. De sluiting maakt een einde aan deze verboden situatie.
De politie stelde op 17 oktober een onderzoek in bij het bedrijfspand en trof er 89 gram cocaïne aan. Daarnaast werd ook een grote hoeveelheid grondstoffen en hardware voor de productie van synthetische drugs aangetroffen. (meer…)

3reacties

Jongeman gewond na val van reling


In Snookertown in Mierlo-Hout is vanavond een jongeman 2 meter naar beneden gevallen. Hij viel van of door een reling bij die horecagelegenheid. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Enkele andere bezoekers raakten lichtgewond maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De om 20.49 uur opgeroepen traumahelikopter is niet geweest want hoefde niet in actie te komen. De politie kwam met diverse eenheden naar de Hoofdstraat
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

Busje van pakketdienst in brand


Op de Rooseindsestraat is een busje van een pakketdienst vanmiddag rond om 13.40 uur door brand getroffen. De chauffeur kon op tijd zijn voertuig verlaten en bleef ongedeerd.
Omdat de brandweerkazerne hemelsbreed op een paar honderd meter afstand is gehuisvest, waren de brandweerlieden snel ter plaatse. Zij blusten de brand maar het busje bleef zwaar beschadigd achter. Kortsluiting veroorzaakte vermoedelijk de brand. De pakketjes werden door een collega opgehaald en verder bezorgd.
Harrie Fotografie maakte zoals meestal de bijgaande 112-foto’s. (meer…)

8reacties

Albert Heijn in Dierdonk tijdelijk dicht


Zaterdag 26 november om 16.00 uur sluit de Albert Heijn in Dierdonk tijdelijk haar deuren. Deze supermarkt wordt namelijk compleet verbouwd. “We krijgen een moderne Albert Heijn waar alles nieuw is, van vloer tot aan plafond”, zegt supermarktmanager Marc Strijbosch trots. Dinsdag 6 december gaan ze om 11.00 uur weer open.
Die opening wordt volgens de supermarktmanager een feestje. De eerste 5000 klanten krijgen een leuke attentie, er zijn proeverijen en de levensgrote hamster komt natuurlijk.. (meer…)

10reacties

Auto met 3 inzittenden rijdt door schutting


Rond 12 uur vanmiddag reed een personenauto door een schutting van bakstenen en hout in Helmond Noord. Dat gebeurde bij een woning op de hoek van de Van Ruysdaelstraat met de Frans Halslaan. De 3 jongens in de auto bleven ongedeerd.
Toen de politie arriveerde waren 2 van de 3 jongens nog ter plaatse, de derde van het trio had de benen genomen. De bestuurder van het voertuig is inmiddels door de politie meegenomen naar het politiebureau. (meer…)

3reacties

Brand verwoest geparkeerde auto (7 foto’s)


Gisteravond om 23.16 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een autobrand in de Gerard Terborchstraat in Helmond Noord. Bij aankomst bleken de vlammen uit een geparkeerde personenauto te slaan. Het voertuig brandde volledig uit.
Er raakte niemand gewond. De oorzaak van deze autobrand is (nog?) onbekend. De eigenaar van de auto zou niet thuis zijn geweest. De politie is meteen aan buurtbewoners gaan vragen of zijn iets hoorden of zagen.
Harrie Fotografie maakte de 7 bijgaande foto’s. (meer…)

2reacties

Bestelauto vliegt in brand tijdens het rijden


Op het Nieuwveld in Helmond Noord vloog gisteravond rond 8 uur een bestelbusje ineens in brand. Dat gebeurde terwijl die aan het rijden was.
De chauffeur kon zijn voertuig tijdig verlaten en bleef ongedeerd. Het busje raakte echter zwaar beschadigd en moet als verloren worden beschouwd. De oorzaak van deze autobrand is vooralsnog onduidelijk.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande beelden. (meer…)

2reacties

3 Keer de Nobele Orde van de Papegay


In het Belgische Brugge werden gisteren 3 Helmonders van het Schutsgilde St. Catharina onderscheiden. Gildebroeders Ron, Frank en Marco ontvingen daar de Nobele Orde van de Papegay (Ordo Nobilis Papegayi). Dat is een hoge Europese onderscheiding waarmee sinds 1975 verdienstelijke gildeleden worden geëerd middels een medaille in diverse graden. (meer…)

1reactie

Scooterrijder gewond na aanrijding met auto


Om 21.28 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval met letsel op de Zonnehofstraat in de Binnenstad. Daar bleek een scooterrijder en personenauto met elkaar in botsing te zijn gekomen.
Een jongeman op de scooter kon een auto, die volgens buurtbewoners achteruit een straat kwam rijden, niet meer ontwijken. Hij reed er tegen en kwam ten val. Buurtbewoners verleenden hem hulp tot de hulpdiensten ter plaatse waren. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto.

Fietsaccu veroorzaakt schuurbrand


Bij een woning aan het Nemerlaerhof in de Rijpelberg was vanochtend brand in een schuurtje. Daarin stond een elektrische fiets waarvan de accu is gaan branden. De om 09.23 uur gealarmeerde brandweer kreeg de situatie snel onder controle, de inboedel is echter verloren gegaan. Er raakte niemand gewond.
Omdat er mogelijk asbest in het schuurtje is verwerkt, werd de Officier Gevaarlijke Stoffen erbij geroepen en de achterom afgezet. Uit voorzorg is de centrale afzuigventilator van een appartementengebouw in de nabijheid tijdelijk uitgeschakeld. 
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

2reacties

Kop-staartbotsing loopt met sisser af


Een auto reed vanmiddag op de Traverse achterop een aantal stilstaande voertuigen waaronder een motor. Het bleek een kop-staartbotsing zonder lichamelijk letsel. De motor is afgevoerd.
Om 16.48 uur kwam de meldkamer met de melding ‘aanrijding met zware beknelling’. Die bleek onjuist. De aanrijding liep af met een sisser, zo meldde de fotograaf van dienst. Alle hulpdiensten, waaronder de opgeroepen traumahelikopter, werden direct afgeschaald. 
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s. (meer…)

Drugswoning en drugsschuur tijdelijk dicht


Vandaag liet burgemeester Elly Blanksma een woning aan het Nieuwveld in Helmond Noord en een schuur aan de Berkendonk sluiten. Beide panden zijn voor een periode van 3 maanden gesloten. De politie trof er op dinsdag 20 september namelijk softdrugs aan. De sluitingen maken een einde aan deze verboden situatie en dient ter bescherming van de openbare orde en het ondernemers- en leefklimaat. (meer…)

4reacties

Brandweer redt persoon bij woningbrand


Iemand is vanavond door de brandweer uit een brandende woning gehaald in Helmond Noord. Die persoon wordt in een ambulance behandeld. De brandweer werd om 22.53 uur gealarmeerd voor deze uitslaande woningbrand aan de Dirk Boutstraat. Naast 2 bluswagens en een ambulance werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. (meer…)

5reacties

Viertal opgepakt na beroving met vuurwapen


Vannacht is op de Generaal Pattonstraat een man beroofd met een vuurwapen. Daarbij werden zijn telefoon en geld meegenomen. De rond 03.25 uur gealarmeerde politie viel later in de nacht een huis binnen en hield er 4 verdachten aan.
Meteen na de melding van het slachtoffer kwamen meerdere eenheden van de politie naar deze straat. De beroofde man werd meegenomen naar het politiebureau om uitgebreid aangifte te doen. (meer…)

5reacties

Leegstaand huis in brand in Helmond Oost


Op de begane grond in een woning in de Anjerstraat is vanavond brand ontstaan. Het betreft een leegstaande tussenwoning in Helmond Oost. De om 19.08 uur gealarmeerde  brandweer is met 2 bluswagens en een hoogwerker ter plaatse.
De buren staan buiten omdat in hun huizen rook hangt. Er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand wordt onderzocht. (meer…)

28reacties

Gewapende overval op woning in Brouwhuis


Op de Lingestraat in Brouwhuis heeft zojuist een gewelddadige overval plaatsgevonden. Daar stonden 2 gemaskerde mannen met een mes bij het slachtoffer aan de deur. Die bewoner raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. 
De recherche en Forensische Opsporing komen nu ter plaatse voor onderzoek, zo laat de om 16.41 uur gealarmeerde politie weten. Zij zijn zelf al met een buurtonderzoek begonnen. Het is ons niet bekend of er iets is buit gemaakt. (meer…)

29reacties

Slechtziende vrouw beroofd, dader gepakt


De politie hield gisteren een 34-jarige Helmonder aan voor de beroving van een 72-jarige plaatsgenoot vorige week woensdag. “Het ouder vrouwtje dat elke dag waggelend met kleine stapjes en een slechtziende stok door heel Helmond loopt.” Zo benoemde Jeroen van Lierop zijn moeder (zie foto) vorige week in zijn getuigen-gezocht-Facebookbericht. Mede met behulp van camerabeelden en enkele getuigen die zich bij de politie hadden gemeld, kon deze verdachte aangehouden, zo meldde de politie. (meer…)