Buiten is het 16 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 88.230 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
503reacties

Nieuw Helmonds Nieuws uit en over HelmondRegelmatig ontvangen wij persberichten over wat er in de gemeente Helmond te gebeuren staat of gebeurd is. Veel van die berichten zijn (in onze ogen) niet bruikbaar voor een nieuw log omdat we denken dat ze weinig of geen Helmondse tongen zullen losmaken. Dergelijke berichten lieten we daarom altijd ongebruikt. Maar vaak betreft het wel nieuws dat later die dag (of de dag erna) bij Omroep Brabant en/of het Eindhovens Dagblad verschijnt omdat zij dezelfde persberichten krijgen.
Vanaf vandaag gaan we daarom die berichten in de reacties onder dit log plaatsen. Zeker niet met het idee dat we je daarmee een volledig overzicht van het Helmonds nieuws bieden, maar meer vanuit de gedachte ‘waarom niet delen wat wij al weten’.

Het kan natuurlijk ook zijn dat jij ergens een bericht opvangt dat én de moeite én feitelijk Helmonds nieuws is. Hieronder is daarvoor de plek. Plaats dat nieuws dan zonder je eigen mening in de reactie. Heb je er een mening over, dan plaats je die in een nieuwe reactie daaronder. Zo blijft nieuws & mening gescheiden.
Berichten over aankomende evenementen plaats je (zoals altijd) nog steeds in het log Zet je evenement op de agenda. Betreft het roddel en niet echt hard nieuws dan blijft Helmonds Eigen RoddelRubriek de aangewezen plek.

Omdat we zojuist weer nieuw Helmonds nieuws binnenkregen, kunnen we dat al meteen als eerste plaatsen.

503 reacties:

Gewapende overval in de Beelsstraat zojuist
2 getinte mannen, van 18 tot 24 jaar, 170-175 cm, schoudertassen met wit/rood logo, zwarte jassen en bivakmutsen Tips: 0900-8844
Meer informatie is er nog niet.

Beantwoorden

Man voor zware mishandeling op de Steenweg aangehouden
De politie heeft vandaag omstreeks 02.15 uur een 19-jarige Helmonder aangehouden op de Steenweg in Helmond.
De verdachte bleek buiten bij een horecagelegenheid een 17-jarige jongen tegen zijn hoofd te hebben geslagen. Als gevolg daarvan waren bij hem diverse tanden afgebroken en losgeslagen.
De onenigheid was in een horecagelegenheid begonnen, waarna de betrokkenen door de portier naar buiten werden gebracht. Volgens afspraak met de lokale horeca belde de portier de politie. Nog voordat die ter plaatse was, werd het slachtoffer op straat door de dader geslagen.
De politie heeft de verdachte overgebracht naar het politiebureau te Eindhoven, waar hij is ingesloten voor nader onderzoek. Naar de aanleiding van deze mishandeling wordt een onderzoek ingesteld. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht.

Beantwoorden

Overval in Beelsstraat was bij de belwinkel
In aanvulling op dit eerdere bericht: de politie is op zoek naar getuigen van een overval op een belwinkel aan de Beelsstraat in Helmond.
Zaterdagavond rond 21.15 uur kwamen twee mannen van ongeveer 20 jaar oud met een lichtgetinte huidskleur de belwinkel aan de Beelsstraat binnen. Ze kwamen met bivakmutsen op het pand binnen en dreigde met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Ze zijn zonder buit vertrokken, vermoedelijk omdat ze gestoord werden.
Beide mannen zijn ongeveer 1.70 tot 1,75 lang en droegen zwarte kleding. Ze hadden een schoudertas bij zich met een wit-rood logo.
Buurtonderzoek heeft tot op heden nog geen nieuwe informatie opgeleverd, vandaar dat we nu de hulp van oplettende burgers inroepen. Getuigen van de overval of mensen die weten wie en/of waar de daders zijn, vragen wij zich melden bij de politie in Helmond Centrum via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Man met inbrekersgereedschap en verdovende middelen aangehouden
De politie heeft zaterdag omstreeks 02.30 uur een 38-jarige Helmonder aangehouden op de Engelseweg in Helmond.
De man, die een auto bestuurde, bleek geen rijbewijs te hebben en had bovendien inbrekersgereedschap in zijn auto.De man werd overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.
De verdachte bleek ook nog in het bezit te zijn van een buisje met het verdovende middel GHB en 18 zakjes met in totaal ruim 20 gram hennep. De verdovende middelen zijn in beslag genomen. De verdachte is in de loop van de dag, na verhoor, heengezonden

2 Dieven aangehouden
De politie heeft zaterdag omstreeks 18.00 uur een 24-jarige en 26-jarige Helmonder aangehouden op de Sperwerstraat in Helmond.
Zij worden ervan verdacht op zaterdag omstreeks 17.00 uur een woning in Lieshout te zijn binnengedrongen en daarbij een wasmachine te hebben gestolen. De wasmachine is op aanwijzing van de verdachten aangetroffen in de woning van één van hen en is in beslag genomen.
De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Beantwoorden

Na betaling met vals geld 2 personen aangehouden
De politie heeft zaterdag rond 15.15 uur op de Ameidestraat een 23-jarige man uit Almere aangehouden.
De politie kreeg een melding van een marktkoopman dat betaald werd met vals geld. Agenten zagen een man lopen die voldeed aan het opgegeven signalement en hielden hem aan. Omstanders vertelden de agenten dat er nog een tweede persoon betrokken zou zijn bij de uitgifte van het valse geld. Rond 15.55 uur werd op het Stationsplein een 15-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden. Hij voldeed aan het opgegeven signalement. De verdachte uit Almere is in verzekering gesteld. De Amsterdammer is na verhoor vrijgelaten.

Beantwoorden

Overval en in beslag genomen sieraden in Opsporing Verzocht
Televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt deze week aandacht aan een overval in Eindhoven en in beslag genomen sieraden in Helmond.
De eigenaar van een oud ijzer-/papierhandel krijgt zondag 16 november 2008, rond 04.45 uur, thuis een melding van inbraak bij zijn bedrijf aan de Kanaaldijk Noord in Eindhoven. Het lijkt loos alarm, maar net als de eigenaar weer naar huis wil gaan, duikt er een man op die zonder een woord te zeggen op hem schiet.
Woensdag 28 januari is door de politie in Helmond een 26-jarige man als verdachte van heling/diefstal aangehouden. Bij de man zijn allemaal horloges (geen nieuwe) aangetroffen die in een zwartleren horloge-/sieradenetui zaten. Wie zijn de werkelijke bezitters van deze horloges?
De uitzending van Opsporing Verzocht is op dinsdag, om 21.50 uur op Ned. 1. De herhaling: is op woensdag, 10.05 uur op Ned. 2.

BRZN pakt vierde Eindhovenaar op in verband met overvallen
De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft vandaag nog een vierde verdachte opgepakt in verband met gepleegde overvallen in de regio Brabant Zuid-Oost. Een 24-jarige Eindhovenaar werd rond 13.00 uur op zijn werk in Helmond aangehouden. Vanochtend arresteerde de BRZN rond 6.00 uur al drie Eindhovenaren (twee van 19 jaar en een van 20 jaar) in hun woningen in Gestel.

Beantwoorden

Dwangsom voor langdurig opslaan afval in aanhanger
Stadswachten hebben proces verbaal opgemaakt tegen een bewoner van de Isidoor Opsomerstraat voor het bewaren van oud vuil in een aanhangwagen die aan de weg stond. Tevens heeft de gemeente Helmond een dwangsom opgelegd van € 250,-. Het plaatsen van aanhangwagens met afval zoals metaal, witgoed en bankstellen is in sommige Helmondse wijken een groot probleem. Het geeft het straatbeeld een verloederde en vervuilde indruk. Dit leidt weer tot een onveilig gevoel bij bewoners en bezoekers.
Aanhangers met afval moeten daarom op de dag van laden worden afgevoerd naar een afvalverwerkend bedrijf, zoals de milieustraat. Het zichtbaar plaatsen van aanhangers met afval is verboden volgens de Afvalstoffenverordening Helmond 2008. Deze regel en het feit dat het een verloederde en onveilige indruk geeft hebben ertoe geleid dat bij het Leefregelproject Helmond-Noord is afgesproken dat de Stadswacht en de gemeente handhavend gaan optreden. Ook in alle andere wijken van Helmond gaat de Stadswacht actiever controleren en bekeuren.
Inmiddels zijn veel aanhangers met afval uit het straatbeeld verdwenen maar de betreffende bewoner van de Isidoor Opsomerstraat bleef na waarschuwingen van de Stadswacht en aanschrijvingen van de gemeente Helmond in zijn gedrag volharden. Als betreffend persoon er niet voor zorgt dat het afval wordt afgevoerd zal de gemeente een dwangsom opleggen van € 250,- per dag die kan oplopen tot een maximum van € 2.500,-

Beantwoorden

Man bij bank maakt stampei omdat hij geen 100.000 euro krijgt
De politie heeft maandagmiddag omstreeks 15.00 uur in een bank op de Kasteel Traverse een 33-jarige Helmonder aangehouden.
De man wilde €100.000,- opnemen, terwijl dat niet op zijn rekening stond. Vervolgens wilde hij het pand niet verlaten. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt.

Beantwoorden

Het was meer een bankoverval, anders kan elke bankovervaller zich er voortaan onderuit praten.

Beantwoorden

Overval met mes in Brandevoort
Een overval met een mes vond plaats op De Plaetse door 1 dader. De dade is blank, heeft een zonnebril, een zwarte capuchon met bontkraag, blauwe broek, plastic tas. Op fiets richting Polder.
Tips:0900-8844

Beantwoorden

Hennepkwekerij in Mierlose woning: 2 Helmonders de pineut
De politie heeft woensdag rond 22.40 uur in een woning een 21-jarige man en een 24-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. De politie had informatie dat in het pand een hennepkwekerij aanwezig zou zijn. Op de eerste verdieping en op de zolder werd een hennepkwekerij met de benodigde apparatuur aangetroffen. De spullen zijn door de politie in beslag genomen. De twee mensen uit Helmond waren in het huis aanwezig toen de politie binnen viel. De twee verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Belangrijke impuls kinderopvang Brandevoort
Kinderopvangorganisaties Spring en Korein gaan de uitbreiding van de kinderopvang in de Brandevoortse scholen verzorgen. Het betreft ongeveer 60 plaatsen in de peuterspeelzaal en 570 kindplaatsen in de kinderopvang voor buitenschoolse opvang en hele dagopvang.
De kindplaatsen worden gerealiseerd in de twee semipermanente gebouwen van de nog te bouwen derde en vierde school in Brandevoort. Daarmee is de kinderopvang in combinatie met de basisscholen in Brandevoort voor de periode van 2009 tot en met 2013 geregeld. De ontwikkeling van scholen voor de periode na 2013 worden nauw gevolgd.
Naast deze uitbreiding zal dit najaar een extra uitbreiding plaatsvinden bij kinderopvang 'Villa Vrolijk'. Het betreft hier 80 kindplaatsen buitenschoolse opvang en hele dagopvang. Hiermee komt het totaal aan extra kindplaatsen voor Brandevoort op 650, waardoor 1.300 kinderen extra opgevangen kunnen worden.
De gemeente Helmond is erg blij met het feit dat er op korte termijn een oplossing komt voor de acute problemen en het knellend plaatsgebrek van de kinderopvang in Brandevoort.
Eind vorig jaar is de gemeente Helmond gestart met de openbare inschrijving voor het verzorgen van de kinderopvang in Brandevoort. De kinderopvangorganisaties Spring en Korein hebben hiervoor een aanbieding gedaan. De aanbiedingen van de kinderopvangorganisaties zijn door de gemeente Helmond en de twee betrokken schoolbesturen, Stichting Katholiek Primair Onderwijs Helmond (SKPOH) en Stichting Openbaar Basisonderwijs Helmond (SOBH) beoordeeld.
Voor de derde school is Korein en voor de vierde school is Spring geselecteerd. Zij zullen samen met de betreffende schoolbesturen de bouwconcepten van deze brede scholen uitwerken. In de tussentijd zullen zij gezamenlijk gebruik gaan maken van de tweede semipermanente schoollocatie, die naar verwachting medio 2009 in gebruik zal worden genomen.
Nu het duidelijk is met welke partners de schoolbesturen in zee gaan, zal met de nodige voortvarendheid de bouw van de twee definitieve scholen ter hand worden genomen. Het streven is dat in 2011 de derde school (SKOPH) en in 2013 de vierde school (SOBH) in Brandevoort in gebruik genomen kunnen worden.

Beantwoorden

4 Helmonders vast vanwege overval op juwelier in Someren
De politie heeft vijf verdachten aangehouden voor de overval op een juwelier aan de Kanaalstraat in Someren. Op woensdagmiddag 7 januari van dit jaar vond daar een gewapende overval plaats. De eigenaar werd bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp waarna de mannen er met een grote hoeveelheid sieraden vandoor gingen. Een rechercheteam met 8 rechercheurs hield zich bezig met het onderzoek. Tussen 31 januari en 11 februari zijn vijf verdachten aangehouden. Het gaat om vier Helmonders van 19, 20, 23 en 27 jaar oud en een 20-jarige Eindhovenaar. Drie Helmonders (19, 20 en 23) en de Eindhovenaar worden ook verdacht van betrokkenheid bij een overval op een modezaak in de Veestraat in Helmond. Daar werden op 9 december vorig jaar twee medewerksters vastgebonden en bedreigd met een pistool. Bij deze overval werd een onbekend geldbedrag weggenomen. Aanhoudingen werden verricht op 21 januari en 3 februari. In deze zaak werd ook een 17-jarige meisje aangehouden. Na onderzoek bleek dat zij niets te maken had met de overval. Zij is in vrijheid gesteld. Uitgebreid onderzoek en tips naar aanleiding van de uitzendingen in Bureau Brabant en Opsporing Verzocht leidden tot deze aanhoudingen. Alle verdachten zijn in bewaring gesteld.

Beantwoorden

Werkzaamheden Coendersberglaan-Dierdonkseheide
Van 2 maart tot 3 april gaat de gemeente een nieuw kruispunt maken bij Dierdonkseheide-Coendersberglaan-Sandenburglaan-Horstlandenpark. Het hele plangebied Dierdonkse Heide wordt ontsloten op de Coendersberglaan. Hiervoor wordt de nieuw aan te leggen Sandenburglaan (deze is al bouwrijp gemaakt; het profiel ligt er dus al) aangesloten op de Coendersberglaan. Daarbij wordt deze aansluiting Sandenburg-Coendersberglaan samengetrokken met de aansluiting Horstlandenpark-Dierdonkseheide zodat een volwaardig kruispunt ontstaat. Dit is vanuit verkeersveiligheid de beste oplossing.
De nieuwe aansluiting van de Dierdonkseheide verschuift vergeleken met de huidige aansluiting naar het noorden. Hierdoor wordt ook de aansluiting van het Horstlandenpark aangepakt, zodat beide wegen recht tegenover elkaar op de Coendersberglaan uitkomen. Door deze wijzigingen worden ook de aansluitingen van de fietspaden aangepast.
De werkzaamheden aan het kruispunt Coendersberglaan duren volgens planning ongeveer 5 weken. Tijdens deze werkzaamheden is het kruispunt gesloten voor alle verkeer. Er komt een omleidingsroute met de bekende gele borden. Bij slechte weersomstandigheden kan de planning vertraging oplopen.

Beantwoorden

Hennepkwekerij in garagebox ontdekt
De politie heeft donderdag rond 16.00 uur een hennepkwekerij ontdekt in een garagebox aan de Tiendstraat. Een surveillerende agent rook in de buurt van de garagebox van een woning een sterke hennepgeur. In de garagebox ontdekte de politie een hennepkwekerij. In totaal werden 470 hennepplanten aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt. De apparatuur is in beslag genomen en de hennepplanten worden vernietigd. In de garagebox hield de politie de hoofdbewoner van de woning aan, een 49-jarige man uit Helmond. Ook werd een 43-jarige man uit Helmond aangehouden. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen beide mannen en hen na verhoor in vrijheid gesteld.

Man voor flessentrekkerij aangehouden
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag rond 1.00 uur een 36-jarige man uit Grave aangehouden op de Europaweg. De man had bij een tankstation aan deze straat diverse broodjes en flesjes melk genuttigd, maar weigerde hier voor te betalen. Een medewerker van het tankstation waarschuwde de politie. De politie heeft de man ingesloten voor verder onderzoek.

Fietsendief aangehouden
De politie heeft donderdagavond om 20.00 uur een 27-jarige man uit Eindhoven aangehouden op het Stationsplein. Agenten zagen de man rond 19.15 uur een fiets wegnemen uit de fietsenstalling aan dit plein. Deze fiets stond niet op slot. Bij een controle door de politie bekende de man dat de fiets niet van hem was. Hierop is de man aangehouden voor fietsendiefstal. Hij is na verhoor en met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Beantwoorden

Vanaf 1 april: Hondenpoep? Wij trappen er niet meer in
Hondenpoep op de stoep is één van de grootste ergernissen in onze samenleving. In Helmond moeten honden uitgelaten worden op de speciaal daarvoor ingerichte uitlaatplaatsen en losloopveldjes. Toch kan er daarbuiten soms een 'ongelukje' gebeuren. Sinds dit jaar is elke hondenbezitter in Helmond verplicht een opruimzakje bij zich te hebben – én te gebruiken – tijdens het uitlaten van de hond. Vanaf 1 april is het waarschuwen voorbij en worden er boetes uitgedeeld. Want hondenpoep, daar trappen wij niet meer in.
Het opruimzakje – een speciaal milieuvriendelijk zakje of een eenvoudig plastic zakje – is eenvoudig te gebruiken en mag vervolgens in een hondenpoepbak (DepoDog) of afvalbak gestopt worden. Thuis weggooien kan natuurlijk ook. Uitwerpselen in de goot of in straatputjes gooien is niet meer toegestaan.
De stadswachten gaan – ook in burger – streng toezien op de nieuwe regel. Hondenbezitters die tijdens het uitlaten geen zakje bij zich hebben, krijgen voorlopig een waarschuwing en een gratis milieuvriendelijk opruimzakje. Vanaf 1 april leidt het niet kunnen tonen van een opruimmiddel (zakje) bij het uitlaten tot een bekeuring van 60 euro. Het niet opruimen van de uitwerpselen op een plek buiten de uitlaatplaatsen en losloopveldjes levert een boete van 90 euro op. Er wordt het meest gecontroleerd op plekken waar de overlast het grootst is.
Veel Helmonders beleven dagelijks plezier aan hun hond. De nieuwe regel is dan ook niet bedoeld om de hondenbezitters dwars te zitten. Het verplicht bij de hand hebben – én gebruiken – van het opruimzakje zorgt voor minder overlast door poep en neemt daarmee een grote ergernis weg. Zo heeft de hondenbezitter nog steeds plezier van zijn huisdier en trappen anderen er niet meer in.
Het opruimzakje vormt het sluitstuk als het gaat om het minimaliseren van de overlast die honden soms kunnen veroorzaken. Eerder al nam de gemeente Helmond maatregelen tegen loslopende honden en honden in verboden gebied, zoals speelplekken en bijzondere locaties als de Kasteeltuin. Verspreid over de hele stad heeft de gemeente speciale veldjes, loslaatterreinen en uitlaatplaatsen aangelegd, waar honden hun behoefte kunnen doen. Deze plekken worden regelmatig gereinigd. De poep hoeft hier niet te worden opgeruimd.

Beantwoorden

Enkele straten korte tijd afgesloten tijdens carnaval
Tijdens carnaval zijn er in Helmond van vrijdag 20 tot en met dinsdag 24 februari enkele straten korte tijd afgesloten door carnavalsoptochten en andere activiteiten. Een deel van de Kanaaldijk Noord-West en een gedeelte van de Steenweg zijn – op enkele momenten na – de hele carnaval afgesloten. De overlast voor het verkeer wordt zo veel mogelijk beperkt. Toch kan er, ook als mensen met de bus reizen, sprake zijn van enig oponthoud.

Centrum
Een gedeelte van de Kanaaldijk Noord-West (tussen Traverse en Havenweg) en een gedeelte van de Steenweg (tussen Kanaaldijk en Kromme Steenweg) zijn afgesloten voor alle verkeer van: zaterdag 21 februari 11.00 uur tot woensdag 25 februari 6.00 uur, behalve op de volgende momenten: maandag 23 feb. 6.00 – 11.00 uur en dinsdag 24 feb. 6.00 – 12.00 uur. Verkeer wordt omgeleid via de Jan van Brabantlaan en Eikendreef.
Tijdens de optocht wordt het doorgaand verkeer op zondag van 9.00 tot 17.00 uur omgeleid via de Jan van Brabantlaan – Eikendreef en Zuidende – Binderseind.

Mierlo-Hout
Op zaterdag van 13.30 tot 16.00 uur zijn onder meer de Hoofdstraat (incl. spoorwegovergang) en Houtse Parallelweg afgesloten. De omleiding loopt via de Heeklaan.

Stiphout
Een aantal straten (o.a. Dorpsstraat) zijn op zaterdag van 13.30 tot 16.00 uur afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Gasthuisstraat en Wilde Wingerd.

Brouwhuis
Door de carnavalsoptocht zijn enkele straten afgesloten op maandag van 12.00 tot 16.30 uur en wegens de jeugdoptocht op dinsdag van 12.30 tot 14.30 uur. De omleiding loopt via de westelijke Rivierensingel.

Helmond-Noord
Op vrijdagochtend vanaf 9.00 uur zijn enkele straten rondom OBS De Bundertjes korte tijd afgesloten.

Brandevoort
Op vrijdag tussen 12.00 en 14.00 uur zijn diverse straten afgesloten. Verkeersregelaars begeleiden de afsluiting.

Beantwoorden

Jongen gooit trottoirsteen stadion De Braak in
Een 15-jarige jongen uit Helmond is vrijdagavond omstreeks 21.45 uur door de politie aangehouden ter hoogte van het voetbalstadion. De jongen was kort daarvoor betrapt: Hij gooide een trottoirsteen over het hek in de richting van supporters van de uitclub. Er was namelijk een voetbalwedstrijd aan de gang tussen Helmond Sport en FC Emmen. Zover bekend werd niemand geraakt. Tegen de stenengooier is proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Meisje van 16 met mes bedreigd en beroofd in de Rijpelberg
Een 16-jarig meisje uit Helmond is maandagochtend rond 8.30 uur het slachtoffer geworden van een beroving op de Nemerlaerhof. Het meisje werd op deze straat door een onbekende jongen aan haar arm een gangetje in getrokken. Ze viel hierbij op de grond. Vervolgens pakte de jongen haar vast en bedreigde haar met een mes. Het meisje wist de jongen van haar af te werken. Hierna sloeg hij haar in het gezicht en rende hij weg in de richting van de Weg door de Rijpel. Bij de beroving werd een klein geldbedrag buit gemaakt. Signalement van de dader: man, circa 1.80m, 20-25 jaar oud, kort geschoren zwart haar, normaal postuur, grote neus, donkere schoenen, zwarte korte jas, zwarte trainingsbroek met witte strepen aan de zijkant en witte pet. De politie verricht vandaag een buurtonderzoek. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Helmond, via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan ook, via 0800-7000.

Beantwoorden

Hennepkwekerij in woning in de Rijpelberg opgerold
De politie heeft dinsdagmiddag een hennepkwekerij ontdekt op de zolder van een woning aan het Overijsselplantsoen.
De politie heeft de 26-jarige bewoner van het pand aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De kwekerij bestond uit 266 hennepplanten. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. De hennepplanten en de apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Beantwoorden

11 Helmonders bij drugspanden aangehouden
De politie heeft dinsdagmiddag tussen 15.00 uur en 16.00 uur vier verdachten aangehouden.
In hun woningen aan de Isidoor Opsomerstraat werden een 57-jarige en een 72-jarige Helmonder aangehouden. Een 38-jarige Helmondse werd in haar woning aan de Jacob Marisstraat aangehouden. Haar 46-jarige partner werd aangehouden op de Engelseweg. De politie had informatie dat vanuit de drie panden softdrugs werd verkocht aan minderjarigen. Dat leidde gistermiddag tot een inval. In de drie woningen werd een grote hoeveelheid softdrugs aangetroffen. Dat is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Er werd ook een stroomstootwapen in beslag genomen. De vier verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
In en rond de woningen aan de Isidoor Opsomerstraat zijn nog zeven mensen aangehouden. Zij hadden softdrugs gekocht in het pand. De gebruikershoeveelheden die zij op zak hadden zijn in beslag genomen en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man via DNA-bewijs voor 2 oude woninginbraken aangehouden
De politie heeft afgelopen maandag een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in het huis van bewaring in Tilburg.
De man wordt verdacht van een woninginbraak in 2003 op het Ockenburghpark in Helmond en een woninginbraak in 2007 aan de Zwaluwlaan in Best. Bij beide inbraken werd door de politie destijds een DNA-spoor aangetroffen. Eind januari 2009 kwam er een bericht van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) dat er een zogenoemde match was aangetroffen. De verdachte bleek al voor een andere zaak een straf uit te zitten in het huis van bewaring in Tilburg. Daar werd hij dus aangehouden en meegenomen voor verhoor. Inmiddels is de man weer terug naar het huis van bewaring. Hij zal daar nog verder worden verhoord. De politie sluit niet uit dat hij ook verantwoordelijk is voor een aantal andere inbraken in de regio.

Beantwoorden

Verdachte van mishandeling AH-medewerker aangehouden
De politie heeft donderdagochtend rond 9.00 uur een 37-jarige man uit Helmond aangehouden in zijn woning in Helmond Centrum. De man wordt verdacht van een mishandeling op maandag 9 februari 2009. Hij zou toen rond 19.00 uur een 39-jarige medewerker van de Albert Heijn supermarkt aan de Dijksestraat hebben geslagen na een discussie over het gebruik van een winkelmandje. Het slachtoffer deed aangifte tegen de man. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Beantwoorden

Verkeerscontrole in Brouwhuis levert geld op
Twintig agenten van de politieafdeling Helmond Oost hebben donderdagavond tussen 18.45 en 21.00 uur een verkeerscontrole gehouden in de wijk Brouwhuis. De controle werd gehouden op de Edelhertlaan. Een 43-jarige man uit Helmond werd aangehouden omdat hij een boete van 618 euro niet betaald had. Omdat hij die niet kon betalen, is hij ingesloten op het politiebureau. Een 29-jarige man uit Helmond kreeg een bekeuring voor niet-handsfree bellen. Bij het uitschrijven van deze bekeuring bleek hij nog voor ruim 485 euro aan boetes niet betaald te hebben. Deze heeft hij betaald. Een vriend van een 32-jarige vrouw uit Helmond betaalde 400 euro aan openstaande boetes die zij open had staan bij de politie.
De politie nam 64 blaastesten af. Geen enkele bestuurder had teveel gedronken. De politie schreef verder bekeuringen uit voor het niet dragen van de autogordel (1x), verlichting (1x), geen kinderzitje (1x), niet kunnen legitimeren (5x).

Beantwoorden

Man met vals geld wordt boos en aangehouden na poging mishandeling
Op de Noord Koninginnewal is zaterdag rond 2.20 uur een 20-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding geprobeerd hebben om bij een horecagelegenheid met vals geld te betalen. Toen het personeel dit ontdekte werd hij buitengezet. De man werd kwaad en vernielde een bloembak. Hij bedreigde het personeel. Even later kwam hij terug met een paal waarmee hij in de richting van het personeel begon te slaan. De medewerkers zagen kans om de man vast te houden en de politie te waarschuwen. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tijdens de fouillering werden bij de verdachte twee briefjes van 50 euro aangetroffen die vermoedelijk vals zijn. Deze zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De man is ingesloten op het politiebureau.

Beantwoorden

Roekeloze automobilist moet rijbewijs inleveren
Agenten zagen zaterdagochtend rond 1.10 uur een 23-jarige automobilist uit Helmond met hoge snelheid over de Lucas Gasselstraat rijden. Hierop volgden zij de auto via de Willem Prinzenstraat, het Oostende, de Kanaaldijk Noord Oost, de Julianalaan, de Jan van Brabantlaan naar de Boerhavelaan. De bestuurder passeerde onderweg diverse kruisingen met snelheden van zo’n 100 km/u. Op de Boerhavelaan passeerde de bestuurder diverse vluchtheuvels met hoge snelheid. Uiteindelijk konden de agenten de automobilist stoppen door het politievoertuig voor zijn auto te zetten. De man moet zijn rijbewijs bij de politie inleveren voor het onveilige rijgedrag. Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Man in een kroeg slaat met een glas: proces-verbaal
In een horecagelegenheid aan de Steenweg is zondagochtend rond 2.00 uur een 18-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het met een glas slaan van een 17-jarige inwoner van Helmond in de horecagelegenheid kort voor zijn aanhouding. Het slachtoffer liep een verwonding aan zijn hoofd op waaraan hij in het ziekenhuis werd behandeld. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deuk in auto trappen: verdachte in de cel.
Op de W. Prinzenstraat is zondag even na middernacht een 31-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding een deuk in een geparkeerde auto aan de W. Prinzenstraat hebben getrapt. De verdachte is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Beantwoorden

De 3 verdachten van mishandeling meisje (16) en vriend verhoord en vrij
Op de Heeklaan werden zaterdagavond rond 18.30 uur een 16-jarig meisje uit Helmond en haar vriend mishandeld. Een auto kwam de straat in rijden. Hier stapten twee mannen uit en die duwden het meisje op de grond en zij werd vervolgens geschopt. Ook haar vriend werd geslagen. De politie stelde een onderzoek in en hield zaterdagavond rond 19.50 uur op de Paulus Potterstraat een 23-jarige vrouw en een 25-jarige man uit Helmond aan. Zondagmiddag rond 12.30 uur werd in zijn woning in Helmond een derde verdachte aangehouden, een 26-jarige man. De 23-jarige vrouw werd zaterdag na verhoor in vrijheid gesteld. De twee mannen zijn zondag verhoord. Ook zij mochten hierna naar huis. Tegen de verdachten wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Man voor bezit harddrugs aangehouden
De politie heeft maandag rond 2.40 uur op de Veestraat een 20-jarige Helmonder aangehouden. Hij bood daar een 36-jarige man uit Leveroy (Limburg) cocaïne aan. Toen de man de drugs zag, schakelde hij de politie in. De Helmonder is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Man aangehouden voor mishandeling ex
De politie heeft maandag rond 5.00 uur in een woning in het centrum een 26-jarige Helmonder aangehouden. Hij zou kort daarvoor zijn ex-vriendin in haar woning hebben mishandeld. De man zou haar hebben geslagen en een kopstoot hebben gegeven. Vervolgens is de man naar het huis van familie gelopen waar hij is aangehouden.

Beantwoorden

Man aangehouden voor geweld tegen zijn vriendin
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 1.15 uur in zijn woning in Helmond West een 43-jarige man aangehouden. De man zou zijn 28-jarige vriendin uit Helmond hebben mishandeld. De verdachte is meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten.

Beantwoorden

Overval op frietzaak De Braak op het einde van de middag. Met daarna een helikopter in de lucht, ik denk om de dader of daders te pakken.

Beantwoorden

Jongen (15) werd bedreigt met alarmpistool
De politie heeft dinsdagmiddag rond 15.00 uur een 19-jarige man uit Helmond aangehouden op de Rijnlaan. De 19-jarige man zou op deze straat rond 14.30 uur een 15-jarige jongen uit Helmond bedreigd hebben met een pistool. De twee zijn bekenden van elkaar en hadden ruzie. Bij zijn aanhouding had de 19-jarige man geen pistool bij zich. Het wapen werd door de politie in zijn ouderlijk huis gevonden en in beslag genomen. Het bleek om een alarmpistool te gaan. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Na zware achtervolging ook vierde verdachte aangehouden
De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.00 uur een 42-jarige man uit Ochten (Gld), een 21-jarige man uit Dodewaard (Gld) en een 26-jarige man uit Ede (Gld) aangehouden op het Rembrandtplein. De drie mannen zaten in een personenauto die op het Rembrandtplein werd gecontroleerd door de politie. Zij konden zich bij deze controle niet legitimeren en werden daarom aangehouden. Een vierde inzittende, een 20-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, sloeg op de vlucht. Agenten zetten de achtervolging in. Daarbij werden diverse politieauto’s, bikers en een politiehelikopter ingezet. Na een achtervolging te voet over diverse schuttingen en daken van schuurtjes, kon de politie de 20-jarige man aanhouden op de Van Ruysdaelstraat. Hij bleek nog twee weken celstraf uit te moeten zitten. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de drie andere mannen. Ze zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Beantwoorden

Gewapende overval op de Aldi in Winkelcentrum De Bus
Zojuist vond een overval met een wapen plaats op de Aldi aan het Nieuwveld. Er zijn 3 daders, 2 kleinere en 1 grotere. 1 met masker en 2 met capuchon, ze dragen donkere kleding en hebben een getint uiterlijk. Tips:09008844

Beantwoorden

Gewapende overval op Aldi (Aanvullend op bovenstaand bericht)
De politie zoekt getuigen die kort voor, tijdens of na de overval wellicht iets hebben gezien dat met dit misdrijf te maken kan hebben. Donderdagmorgen omstreeks 7.30 uur vond er een overval plaats op een supermarkt aan de Nieuwveld. Een 26-jarige medewerker van de supermarkt werd door drie overvallers gedwongen de zaak te openen en een kluis in de zaak open te maken. Dat gebeurde onder bedreiging van een steekwapen. De buit bestaat uit verpakt muntgeld. Hierna vluchtten de drie overvallers weg in onbekende richting. Van hen is het volgende signalement bekend. Ze droegen allen donkere kleding en het gaat vermoedelijk om mannen van begin 20. Een dader heeft een lengte van ongeveer 1,85 m en had verder een normaal postuur. Hij droeg een zwarte sweater met capuchon en hield voor zijn mond een rode sjaal met zwarte bewerking (vermoedelijk blokjes). Verder droeg de man een donkere broek, mat zwarte schoenen en zwarte handschoenen. De tweede dader is een kop kleiner en had op het moment van de overval een donkere jas/sweater aan met capuchon. Ook hij droeg een donkere broek. Opvallend aan deze dader was dat hij een wit Halloween-achtig masker op had. De derde dader, eveneens een kop kleiner dan de eerste dader, droeg donkere kleding maar had verder een zwarte sjaal over zijn neus en mond gedaan. Getuigen kunnen de politie bellen, tel: 0900 – 8844. Anoniem kan ook, tel: 0800 – 7000.

Rijbewijs dronken automobilist ingenomen
De politie heeft woensdagavond rond 21.35 uur op de Ameidewal een 30-jarige Helmonder aangehouden. Agenten controleerden daar de bestuurder toen bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Op het politiebureau blies hij een alcoholpromillage van ruim 1,40. Het rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zakkenroller aangehouden
De politie heeft donderdag rond 7.40 uur in een pand aan de Haaglaan een 18-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt verdacht van zakkenrollerij gepleegd op 14 februari op de Hertogstraat in Helmond-West. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Beantwoorden

WEER een beroving!!!
Vrijdag rond 9.00 uur heeft op de Caroluslaan een beroving plaatsgevonden. Een 40-jarige Helmonder wilde geld gaan storten bij het Postagentschap aan de Mierloseweg. De man parkeerde zijn auto op de Caroluslaan en stapte uit. Op dat moment wordt hij van achter vastgepakt en roept iemand om geld. Het slachtoffer valt op de grond en laat zijn portemonnee vallen. Een dader pakt de portemonnee en rent ermee weg richting de 2e Haagstraat. Een tweede verdachte rent achter de eerste verdachte aan.
De eerste dader was ongeveer 20/22 jaar, 1.87m. lang, hij droeg een donkere jas met vest en capuchon. De tweede dader was ook ongeveer 20/22 jaar, iets kleiner rond de 1.70m, ook hij droeg een donkere jas met vest en capuchon.
Getuigen van deze beroving worden verzocht contact op te nemen met de politie Helmond via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Beantwoorden

Man gaat naar politiebureau, beledigt en vernielt daar en moet blijven
De politie heeft vrijdag rond 13.45 uur in het politiebureau aan de Deltaweg een 44-jarige Helmonder aangehouden. De man kwam in het politiebureau voor een gesprek met een baliemederwerkster. Tijdens dit gesprek liepen de emoties hoog op bij de man. De man werd opeens zo kwaad dat hij de medewerkster uit begon te schelden. Aan de man werd gevraagd het bureau te verlaten. Dit deed hij maar bij de uitgang trapte hij meerdere keren tegen de elektronische tussendeur. De Helmonder werd door agenten aangehouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Beantwoorden

Man grijpt zijn echtgenote bij de keel
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag rond 2.10 uur een 33-jarige man uit Helmond aangehouden in de woning van zijn ouders in Helmond West. De man zou in hun woning zijn 30-jarige vrouw uit Helmond bij de keel hebben gegrepen na een ruzie. De vrouw deed hiervan aangifte bij de politie. De man is ingesloten op het politiebureau.

Dronken bestuurder aangehouden
De politie heeft zondag rond 21.15 uur een 36-jarige man uit Helmond aangehouden op de Wolfsputter Baan. Agenten zagen de man op het Nuijeneind in Bakel in een personenauto rijden. Bij een controle bleek hij gedronken te hebben. Hij blies ruim 1,45 promille. De politie heeft zijn rijbewijs ingenomen en proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Jongen met mes op school ogepakt door politie
De politie heeft maandag rond 10.55 uur in een school aan de Nachtegaallaan een 14-jarige Helmondse jongen aangehouden. Bij een tassencontrole van de leerlingen werd bij de verdachte een mes aangetroffen. Er werd door de politie gecontroleerd op steekwapens en verdovende middelen in samenwerking met het bestuur van de school. Het mes is in beslag genomen en tegen de jongen is proces-verbaak opgemaakt.

Bestuurder zonder rijbewijs, met hasj en openstaande boete opgepakt
De politie heeft maandagmiddag rond 16.15 uur op Bij de Populieren een 40-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man daar rijden in zijn auto. Bij controle van de auto bleek dat de eigenaar niet in het bezit was van een rijbewijs. Bij de bestuurder werd ook nog een blok hasj aangetroffen. De politie heeft de man meegenomen naar het bureau waar bleek dat er nog een boete open stond. De hasj is in beslag genomen. De Helmonder kon zijn openstaande geldboete niet betalen en is daarom ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Getuigen gezocht van poging tot gewapende overval in de Dijksestraat
De politie zoekt getuigen van een poging tot een gewapende overval op maandagavond rond 22.25 uur op een eetgelegenheid aan de Dijksestraat. Op dat tijdstip kwam een man met een bivakmuts op de zaak binnen en bedreigde het 66-jarige vrouwelijke personeelslid dat op dat moment aan het werk was met een steekwapen. De man wilde geld van haar, maar zij weigerde dat af te staan en dreigde de dader vervolgens iets aan te doen. Die is daarop weer vertrokken. Het signalement van de dader:
Man, 1,80 – 1,85 meter groot, breder postuur. Hij droeg een groene, legerachtige jas, een donkerblauwe bivakmuts en zwarte handschoenen.
De politie is op zoek naar getuigen van deze overval of mensen die mogelijk iets gezien hebben dat er mee te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Helmond West via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Beantwoorden

Dat is volgens mij (in ieder geval) al de 2e keer dat ze daar de rovers weg hebben gejaagd. De vorige keer had de man een pan heet vet naar de rover gegooid.

Beantwoorden

Dronken bestuurder weigert blaastest: rijbewijs kwijt
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond 1.00 uur een 61-jarige man uit Helmond aangehouden op een parkeerplaats aan de Kasteel Traverse. De politie trof de man aan terwijl hij lag te slapen in een personenauto met draaiende motor. Hij bleek gedronken te hebben. De man weigerde mee te werken aan een blaastest. Hierop is de man door de politie aangehouden en wordt zijn rijbewijs ingenomen. Ook is proces-verbaal opgemaakt tegen de man. Later werd wel een bloedtest bij de 61-jarige man afgenomen. Hiermee kan het alcoholpromillage later worden vastgesteld.

Beantwoorden

Unieke verkeerslichten in Stiphout
Bij twee oversteekplaatsen aan de Dorpsstraat in de Helmondse wijk Stiphout worden innovatieve verkeerslichten geplaatst, die de wachttijd tot groen licht en de oversteektijd aangeven. Helmond is één van de eerste gemeenten in Nederland waar deze unieke verkeerslichten worden geplaatst. De aanleg vindt plaats van maandag 9 tot donderdag 26 maart, waarna de nieuwe lichten gaan werken.
Dankzij de wachttijdindicatie weten voetgangers precies hoe lang zij bij de oversteekplaats moeten wachten tot zij groen licht krijgen en kunnen oversteken. Als het licht vervolgens op groen springt, geeft het verkeerslicht aan hoe lang er (nog) overgestoken kan worden. Deze oversteektijd is afgestemd op mensen die eventueel slecht ter been zijn.
Door de bouw van het nieuwe appartementencomplex "Kloostergebouw" aan de Dorpsstraat is de vaste oversteekplaats op die locatie een tijd geleden verplaatst naar de Trudostraat, waar tijdelijke verkeerslichten zijn geplaatst. Het nieuwe, innovatieve verkeerslicht komt weer terug op de oorspronkelijke locatie bij het "Kloostergebouw". Ook ter hoogte van de winkels aan de Dorpsstraat komt een innovatieve variant. Als de nieuwe verkeerslichten werken, verdwijnen de tijdelijke lichten bij de Trudostraat weer.
Tijdens de aanleg van maandag 9 tot donderdag 26 maart is het verkeerslicht ter hoogte van de winkels buiten werking. Omdat er ook nieuwe kabels aangelegd moeten worden, wordt het trottoir op enkele plekken opgebroken. Voetgangers kunnen gebruik maken van een smalle strook over de weg, die is afgezet voor het autoverkeer. In sommige gevallen zal de straat overgestoken moeten worden. Daarbij kan gebruik gemaakt worden van de tijdelijke verkeerslichten bij de Trudostraat, die wel blijven werken. Omdat ook KPN nieuwe kabels gaat aanleggen aan de Dorpsstraat, is er afgelopen woensdag 4 maart al deels met de graafwerkzaamheden begonnen. De winkels blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.
De nieuwe innovatieve verkeerslichten passen in het rijtje van allerlei slimme oplossingen en mogelijkheden die je tegenwoordig in het verkeer tegenkomt. Een ander voorbeeld zijn de 'intelligente' verkeerslichten, die in staat zijn om te reageren op het verkeersaanbod. Helmond is één van de eerste gemeenten in Nederland die met de voetgangersverkeerslichten met wachttijd en oversteektijd gaat werken.

Beantwoorden

Fietser gewond bij botsing met auto
Donderdag rond 13.15 uur is op de Vossenbeemd een 57-jarige Helmonder gewond geraakt bij een ongeval. De man fietste over de Vossenbeemd en stak over richting de Churchilllaan. Een 29-jarige Helmondse automobilist kon de fietser niet meer ontwijken en reed met zijn auto tegen de fietser aan. Het slachtoffer vloog over de motorkap en kwam terecht op het wegdek. De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de toedracht van het ongeval in onderzoek.

Beantwoorden

2 Illegale vogelhandelaars opgepakt
Het Regionaal Milieu Team van de Politie Brabant Zuid-Oost heeft de afgelopen maanden een onderzoek uitgevoerd naar het illegale bezit van beschermde inheemse vogels. Ook deed zij onderzoek naar illegale handel in vogels. Op maandag 2 maart werden op twaalf locaties in Nederland zoekingen verricht. Hierbij kreeg het team ondersteuning van de Algemene Inspectie Dienst. De zoekingen vonden plaats in Helmond en Eindhoven maar ook buiten de regio, onder meer in Limburg en Midden- en West Brabant. Twee Helmonders van 56 en 59 jaar werden aangehouden bij hun woning in Helmond. In diezelfde week werden op twee andere locaties in Helmond huiszoekingen verricht. In totaal werden 56 beschermde vogels, waaronder nachtegalen, sperwergrasmussen en karekieten, in beslag genomen. De Helmonders worden ook verdacht van het aanbrengen van valse ringen bij vogels.
De verdachten zijn in vrijheid gesteld. Het Regionaal Milieu Team heeft proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Verdachte overval op woning aan de Isidoor Opsomerstraat aangehouden
De politie heeft vrijdagmiddag rond 12.15 uur een 38-jarige Helmonder aangehouden in zijn woning in Helmond West. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een overval op een woning aan de Isidoor Opsomerstraat. Deze overval vond plaats op zondagavond 15 februari rond 22.15 uur. Door meerdere daders werden de 31-jarige bewoner en zijn 30-jarige vriendin bedreigd en mishandeld. De daders zijn er zonder buit vandoor gegaan.
De 38-jarige verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Beantwoorden

Man voor huisvredebreuk gearresteerd
De politie heeft zaterdagavond rond 22.45 uur een 39-jarige Helmonder aangehouden in zijn woning in Helmond Centrum. Hij zou kort daarvoor een 36-jarige Helmonder in zijn woning in Helmond Centrum hebben mishandeld. Omdat hij niet werd binnengelaten, vernielde hij de voordeur van de woning. Aanleiding was een ruzie in de relationele sfeer. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Beantwoorden

Hennepkwekerij in woning ontdekt
De politie heeft maandag rond 10.20 uur in een woning aan De Calsstraat een hennepkwekerij aangetroffen. Bij de politie was informatie binnen gekomen dat er in het pand een kwekerij aanwezig was. Op de bovenverdieping troffen agenten in totaal 518 hennepplanten aan. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De hennepplanten zullen worden vernietigd.

Helmonder aangehouden ivm hennepkwekerij in woning in Milheeze
De politie heeft maandag rond 11.15 uur in een woning aan de Heibloem een hennepkwekerij aangetroffen. Bij de politie was informatie binnen gekomen dat er in het pand een hennepkwekerij aanwezig was. Op de zolder van het huis werd door de politie 611 hennepplanten aangetroffen drie personen zijn vervolgens in het pand aangehouden. Een 36-jarige man uit Gemert, een 40 jarige man uit Helmond en een 54-jarige man uit Rheden. Zij zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

1-Richtingincident leidt tot aanhouding automobilist en vluchten bijrijder
De politie heeft maandag rond 18.00 uur op de Matthijs Vermeulenstraat een 25-jarige man uit Waalre aangehouden. Even daarvoor kreeg de politie de melding van een 43-jarige Helmondse automobilist dat hij werd bedreigd. De Helmonder reed in zijn auto over de Hurksestraat. Tegen het verkeer in kwam de Waalrenaar hem in zijn auto tegemoet. De Helmonder kon met zijn auto niet uitwijken en de man uit Waalre kon er met zijn auto niet door. De Waalrenaar werd hier kwaad over en stapte samen met zijn bijrijder uit de auto. Beide mannen begonnen bedreigingen te uitten tegen de Helmonder. Zij stapten weer in de auto en gingen er van door. Agenten zagen de Waalrenaar rijden over de Matthijs Vermeulenstraat en lieten de auto stoppen. De bijrijder ging er meteen te voet van door. Tijdens zijn vlucht gooide de man een vuilniszak weg. In de vuilniszak zat ruim 800 gram aan henneptoppen. De Waalrenaar kon worden aangehouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Beantwoorden

Zwitser aangehouden voor diefstal uit hotel West Ende
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond 2.10 uur een 43-jarige man uit Zwitserland aangehouden in een hotel aan de Steenweg. De man zou in het hotel een mobiele telefoon hebben gestolen. Deze lag achter een balie. De diefstal werd gezien door de portier van het hotel. De politie hield de man aan in zijn hotelkamer. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Zoon mishandelt vader
De politie heeft dinsdag rond 19.30 uur een 19-jarige man uit Helmond aangehouden in zijn ouderlijk huis in Helmond Oost. De man zou zijn 59-jarige vader in deze woning een kopstoot hebben gegeven na een ruzie. De man is ingesloten op het politiebureau.

Helmonder in Laarbeek mishandelt zijn ex
De politie heeft woensdagochtend rond 9.00 uur een 26-jarige man uit Helmond aangehouden op de Oranjelaan. De man zou eerder op de ochtend in haar woning in Aarle-Rixtel de keel van zijn 36-jarige ex-vrouw hebben dichtgeknepen. Hierna was hij met zijn auto weggereden. Agenten zagen de man rijden op de Oranjelaan en hielden hem aan. Hij is ingesloten op het politiebureau.

Beantwoorden

Man met 2100 euro aan openstaande boetes al 3de keer zonder rijbewijs
De politie heeft woensdag rond 11.30 uur een 24-jarige man uit Helmond aangehouden op de Rijpelbergseweg. Bij een controle bleek dat de man zonder rijbewijs in een personenauto reed. De man bleek nog voor ruim 2100 euro aan boetes niet betaald te hebben. De man was door de politie al twee keer eerder betrapt op rijden zonder rijbewijs. Daarom heeft de politie zijn auto in beslag genomen. Ook is proces-verbaal opgemaakt tegen de Helmonder.

Beantwoorden

Man botst onder invloed van drugs: rijbewijs kwijt
De politie heeft woensdag het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige automobilist uit Helmond Centrum. De politie kreeg woensdagmiddag omstreeks 16.30 uur de melding dat de verdachte in de straat waar hij woont tegen een geparkeerd staande auto botste. Toen hij uitstapte was de man volgens omstanders nauwelijks aanspreekbaar, tevens sprak hij wartaal uit. Vervolgens ging hij zijn woning binnen. Toen de politie arriveerde zagen ze de man door het raam op de grond liggen. Agenten tikten een ruitje in en gingen vervolgens naar binnen. De man is, vermoedelijk onder invloed van drugs, naar het ziekenhuis vervoerd. Hier is ter controle bloed afgenomen.

Beantwoorden

Poolse steelt vlees
De politie heeft donderdagochtend rond 11.00 uur bij een bedrijf aan de Roggedijk een 46-jarige medewerkster uit Polen aangehouden. Voordat de verdachte deel moest nemen aan een tascontrole bij het bedrijf waar zij werkt, werd ze betrapt op het weggooien van vlees dat ze uit haar tas haalde. Dit vlees had ze eerder weggenomen uit het bedrijf. Ze is meegenomen naar het politiebureau waar ze een verklaring heeft afgelegd. Na betaling van een boete van €120,- mocht de vrouw weer naar huis.

Beantwoorden

Fietsendief betrapt door agent in burger
De politie heeft donderdag rond 21.00 uur een 41-jarige man uit Helmond aangehouden op de Molenstraat. Een agent in burger zag dat de man op de Noord Koninginnewal probeerde een fiets te stelen die in een fietsenstalling stond. De agent waarschuwde zijn collega’s in uniform. Zij hielden de man even later aan op de Molenstraat. Hij bleek gereedschap bij zich te hebben. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en de man na verhoor in vrijheid gesteld.

Beantwoorden

Helmonder rijdt op agent in, vlucht maar gepakt in Eindhoven
De politie heeft vrijdagmiddag om 15.25 uur een 25-jarige Helmonder aangehouden op de Tongelresestraat in Eindhoven. De man was surveillerende agenten in Helmond eerder op de middag opgevallen toen hij in zijn auto met hoge snelheid over de Heistraat reed. Hij reed daarbij bijna een fietster omver. Toen één van de agenten de bestuurder een stopteken gaf negeerde die dat en gaf gas bij. Daarbij reed hij recht op de agent af zodat die van de weg moest springen om niet aangereden te worden. De agent heeft op de fiets nog een korte achtervolging ingezet, maar raakte de auto kwijt. Aan de hand van het signalement en het kenteken kon hij later op de Tongelresestraat in Eindhoven alsnog worden aangehouden. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Beantwoorden

Verkrachter bij slachtoffer (24) gearresteerd
De politie heeft zaterdagmorgen rond 3.25 uur een 30-jarige Helmonder aangehouden op het Piet van Bokhovenpad. Een 24-jarige vrouw uit Helmond had even daarvoor nog naar huis gebeld met de mededeling dat zij achtervolgd werd door een man. De gealarmeerde ouders hebben de politie ingeschakeld en die heeft direct een grootschalige zoekactie gestart in de omgeving. Op het Piet van Bokhovenpad troffen ze de Helmonder en zijn slachtoffer. Zij bleek verkracht te zijn. De man is door de politie aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Politie pakt man op voor huiselijk geweld
De politie heeft zaterdagmorgen rond 7.10 uur een 49-jarige man aangehouden in zijn woning in Helmond West. Wat eerder op de morgen kreeg de politie de melding dat de man zijn partner had bedreigd. Hij zou haar ook hebben vast gepakt waardoor ze was gevallen. De gealarmeerde politie heeft de man uiteindelijk aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Meisje (17) aangehouden voor mishandeling van haar moeder
De politie heeft zaterdagavond rond 19.55 uur een 17-jarig meisje aangehouden in haar woning in Helmond West. Wat eerder op de avond zou ze ruzie hebben gekregen met haar moeder in diens huis in Helmond Centrum. Daarbij zou de verdachte haar moeder hebben aangevallen en een pluk haar uit haar hoofd hebben getrokken. Daarop is ze vertrokken. De politie kon haar later dus aanhouden. Ze is meegenomen naar het bureau en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Man (19) met mes in uitgaansgebied aangehouden
De politie heeft zondagmorgen om 1.05 uur een 19-jarige Helmonder aangehouden op de Havenweg. Door een getuige was gezien dat de man een mes bij zich droeg toen hij dat achter zijn broekband stak. De getuige waarschuwde daarop de politie en die kon de man even later aanhouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Het mes is in beslag genomen.

Man voor mishandeling en bedreiging van schoonbroer aangehouden
De politie heeft zaterdagmiddag om 16.15 uur een 54-jarige Helmonder aangehouden in zijn woning in Helmond Centrum. De man zou eerder op de dag zijn 30-jarige schoonbroer hebben bedreigd bij diens woning in Helmond West. Ook zou hij met een scooter op hem ingereden zijn en met stenen hebben gegooid. De gealarmeerde politie kond de verdachte later dus aanhouden in zijn woning. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.

Beantwoorden

Dirk Jan Derksen stopt als betaald voetballer
Dirk Jan Derksen heeft besloten een punt te zetten achter zijn loopbaan als betaald voetballer. Derksen heeft een imposante carrière achter de rug. De 36-jarige spits is sinds 1990 actief in het betaalde voetbal waar hij bij BVV Den Bosch zijn debuut maakte. Sindsdien heeft hij bij 11 verschillende BVO's gespeeld waarbij hij in vele seizoenen topscoorder werd.
Helmond Sport wordt zijn laatste club in het betaalde voetbal. Dit seizoen heeft Derksen 8 doelpunten achter zijn naam staan. Hiermee komt het totaal aantal competitiedoelpunten op 155.
Dirk Jan Derksen: "Ik heb lang nagedacht maar sta volledig achter deze beslissing. Ik heb een mooie loopbaan als betaald voetballer gehad en ben trots op wat ik hierin bereikt hebt. Ik hoop dat ik mijn carrière bij Helmond Sport op waardige wijze kan afsluiten".
Derksen zal per 1 juli bij VVV Venlo aan de slag gaan als commercieel medewerker.

Beantwoorden

Man met mes bedreigt zijn ex en zijn vader, broer en zus
De politie heeft maandagmiddag rond 16.45 uur bij zijn woning in Helmond West een 22-jarige man aangehouden. De Helmonder wordt ervan verdacht in zijn ouderlijke woning zijn 25-jarige ex-vriendin uit Helmond en zijn vader, zus en broer (personalia onbekend) te hebben bedreigd met een mes. De man is meegenomen naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld.

Helmonder met mes bedreigt zijn vriendin in Eindhoven
Maandagavond heeft de politie rond 19.00 uur in een woning in Eindhoven Gestel een 22-jarige Helmonder aangehouden. De man zou even daarvoor zijn 22-jarige vriendin uit Eindhoven in haar woning bedreigd hebben met een mes. Tevens zou hij haar geslagen en woordelijk bedreigd hebben. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij voor verder onderzoek in verzekering is gesteld.

Beantwoorden

Dronken, lastige en agressieve man aangehouden
De politie heeft dinsdag om 22.20 uur een 41-jarige man uit Grave aangehouden op de Molenstraat. De politie kreeg een melding dat de man hier in dronken toestand overlast veroorzaakte. Toen agenten ter plaatse kwamen en de man vorderden om weg te gaan, reageerde hij agressief. Hij sloeg en schopte een agent hierbij in zijn gezicht. Hierop is de man aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Jonge fietsendieven (13 en 15) op heterdaad betrapt
De politie heeft dinsdag om 15.30 uur twee jongens (13 en 15 jaar oud) uit Helmond aangehouden op het Stationsplein. Agenten betrapten de jongens op heterdaad toen zij een fiets wegnamen uit de fietsenstalling op dit plein. De fiets stond niet op slot maar tegenover de agenten bekenden de jongens dat de fiets niet van hen was. De fiets is door de politie in beslag genomen en de jongens zijn meegenomen naar het politiebureau. Ze zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Ook is proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

3 Helmonders aangehouden in Arendonk/Veldhoven ivm woningoverval
De politie heeft woensdagochtend drie mannen (22, 36 en 37 jaar) uit Helmond aangehouden. Ze worden verdacht van het plegen van een overval op een woning in Arendonk in de nacht van 26 op 27 januari. De bewoners werden gekneveld, waarna een auto en kostbare goederen werden meegenomen. Het opsporingsprogramma Bureau Brabant heeft onlangs aandacht besteed aan deze zaak. Na die uitzending zijn drie tips binnengekomen, die voor het onderzoek bruikbaar bleken te zijn. De politie onderzoekt nog of het drietal ook te maken heeft met een overval op een woning in Veldhoven in de nacht van 1 op 2 januari. De verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Getuigen van overval op de Blokker in de Bus gezocht
De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een winkel aan het Nieuwveld. Woensdagochtend rond 9.00 uur kwam een man via de achterkant de zaak binnen. Hij bedreigde het aanwezige personeel met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. Hij is er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. Het gaat om een man met een blanke huidskleur, ongeveer 1,75 meter lang, met een smal postuur. Hij droeg een zwarte muts, een grijze sjaal en een blauw vest. De man is er vermoedelijk met een witte bestelbus (kenteken PT-BN-??) vandoor gegaan. De politie heeft na de overval een SMS-Alert verstuurd en heeft een buurtonderzoek gehouden. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die weten wie en/of waar de verdachte is. Zij kunnen zich melden bij de politie in Helmond via 0900-8844.

Hennepkwekerij in woning ontdekt
De politie heeft woensdagmiddag rond 13.00 uur een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Spuistraat. Dat gebeurde na een anonieme melding die bij de politie binnenkwam via de telefoonlijn van Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Er stonden ongeveer 725 planten en de nodige kweekapparatuur in het huis. Alles is in beslag genomen en vernietigd. Er was niemand in de woning aanwezig. De politie onderzoekt de zaak.

Beantwoorden

Aankoop schoolgebouwen en sportvelden door de gemeente
Met de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs, gevestigd te Tilburg is overeenstemming bereikt over de aankoop van drie schoolgebouwen. Het betreft de schoolgebouwen op de navolgende locaties:
-het Ter Kemenade College aan de Cortenbachstraat 80 te Helmond;
– het Dr Knippenbergcollege aan de Hurksestraat 1C te Helmond;
– het Carolus Borromeus College aan de Gasthuisstraat 79 te Helmond.
Tevens is met de Sint Borromeus Stichting, gevestigd te Helmond overeenstemming bereikt over de aankoop van de sportvelden gelegen te Helmond aan de Europaweg.
De prijs waarover overeenstemming is bereikt voor het totaal van de aankopen bedraagt € 4.791.000,00.
Het schoolgebouw aan de Cortenbachstraat 80 en een gedeelte van de sportvelden zullen op korte termijn aan de gemeente in eigendom worden overgedragen. De schoolgebouwen Hurksestraat 1c, de Gasthuisstraat 79 en het resterende gedeelte van de sportvelden zullen in eigendom worden overgedragen zodra deze niet meer in gebruik zijn als schoolgebouw. De school aan de Gasthuisstraat (Carolus) zal verplaatst worden naar Brandevoort . De voorbereidingen hiervoor zijn opgestart .
De aankoop van de schoolgebouwen en de sportvelden zijn strategische aankopen. De school Cortenbachstraat kan in de ontwikkelingen van de wijkvisie Helmond West benut worden voor een wijkhuis-brede school of grondexploitatie. De locatie Hurksestraat 1c kan een herontwikkeling tot woningbouw krijgen. De sportvelden aan de Europaweg zijn nodig voor het plan Molenbunders en de ontwikkeling van de Goorloopzone. Afhankelijk van de definitieve invullingen van de diverse plekken zijn nagenoeg sluitende exploitaties te realiseren.
Voor de school aan de Gasthuisstraat die relatief van een goede kwaliteit is zal bezien worden of deze beschikbaar kan blijven voor Onderwijshuisvesting in Helmond. Een onderzoek hier toe zal op termijn opgestart worden. In het huidige onderwijshuisvestingsprogramma dat tot 2015 loopt is hiervoor niets opgenomen. Indien Onderwijs aan de orde is voor deze locatie is het een zeer verantwoorde investering. Indien niet, moet gekeken naar andersoortige bestemmingen (kantoren,bedrijven etc), waarbij wellicht een deel onrendabel kan worden, waarvoor alsdan dekking gevonden moet worden. De panden worden ingebracht in het Grondbedrijf en in dat traject zal uiteindelijk de afwikkeling (financieel) plaatsvinden.

uit Raadsinformatiebrief van het College van Burgemeester en Wethouders

Beantwoorden

Bedrijvencentrum Heistraat voor creatievelingen in september klaar
In de Binnenstad van Helmond wordt op de hoek van de Lithoyenseweg/ Heistraat het Bedrijvencentrum Heistraat gerealiseerd. Het bedrijvencentrum is een gezamenlijk project van Gemeente Helmond en Woningbouwvereniging Volksbelang en wordt een multifunctioneel gebouw waarin wonen en werken optimaal met elkaar worden gecombineerd.
Het project bestaat uit:
* Een commerciële ruimte op de begane grond (ca. 275 m²)
* 15 vrij indeelbare werkunits op de begane grond (ca. 18m² tot 35 m²)
* 12 royale koopappartementen (ca. 85 m² tot 104 m²)
* 10 royale huurappartementen (ca. 85 m² tot 122 m²)
* 34 parkeerplaatsen op eigen terrein
Het doel van het Bedrijvencentrum Heistraat is het stimuleren van de wijkeconomie van de Binnenstad en mogelijkheden bieden aan startende ondernemers. Vanuit een sociale doelstelling wordt ook ingezet op startende ondernemers uit een uitkeringssituatie. Volgens verantwoordelijk wethouder Yeyden van Economische Zaken wordt gestreefd naar een goede mix tussen deze starters, reguliere starters en jonge bedrijfjes, waarbij een stimulerende omgeving wordt gecreëerd. De focus ligt op bedrijven uit de creatieve branche, hoewel andere branches niet worden uitgesloten. Een aantal voorbeelden van creatieve bedrijven zijn een reclamestudio, fotograaf, webdesigner, naaiatelier of binnenhuisarchitect. De eerste kandidaten hebben zich al aangemeld.
Gemeente Helmond biedt ondernemers de eerste jaren een huurgewenningsubsidie en begeleiding om de slaagkans van de ondernemingen te vergroten.
Naar verwachting is de oplevering rond september dit jaar. De verhuur en verkoop van de appartementen, werkunits en commerciële ruimte zijn van start gegaan.

Beantwoorden

Uitreiking Vrijwilligerspenning
Zojuist heeft wethouder J. Boetzkes de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond uitgereikt aan de heer A.H.J. de Groot vanwege zijn belangeloze inzet gedurende meer dan 25 jaar voor de Gehandicapten Sportvereniging Gewest Helmond (GSGH). Deze uitreiking vond plaats tijdens de ledenvergadering in zwembad "de Wissen".
Sinds 1983 is de heer De Groot actief binnen het bestuur, vanaf 2001 heeft hij het voorzitterschap op zich genomen en is daarnaast tevens penningmeester gebleven. Vandaag neemt hij afscheid als bestuurslid van Gehandciapten Sportvereniging Gewest Helmond.

Beantwoorden

Automobilist onder invloed van drugs door politie aangehouden
De politie heeft vrijdagmiddag rond 16.35 uur op de Deurneseweg een 38-jarige automobilist uit Valkenswaard aangehouden. De bestuurder werd slapend in zijn auto aangetroffen met draaiende motor langs de kant van de weg. Hij maakte een verwarde indruk waarop de politie om die reden de man aan hield waarna hij is overgebracht naar een ziekenhuis. Daar werd bij hem een buisje aangetroffen met vermoedelijk GHB. Van de verdachte is ook bloed afgenomen.

Beantwoorden

Uitreiking van 4 vrijwilligerspenningen
Gisterenavond reikte wethouder J. Boetzkes 4 vrijwilligerspenningen van de gemeente Helmond uit. 4 Helmonders mochten die in ontvangst nemen vanwege hun belangeloze inzet gedurende ieder meer dan 25 jaar voor de Helmondse zwemvereniging Lutra. Het betreft de dames J.M.E. Verberne-Bakermans en G.J.A. van Melis en de heren M.L.M. van Lierop en P.A.H. Jans.
Deze uitreikingen vond plaats tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond in de City Sporthal.

Beantwoorden

3 Gemaskerde mannen dringen woning in Mierlo-Hout binnen
Zaterdagavond rond 20.20 uur zijn drie gemaskerde mannen een woning aan Rodenburg te Helmond binnengedrongen. Vooralsnog lijkt er niets te zijn weggenomen. De technische recherche is ter plaatse geweest en er is buurtonderzoek gedaan. De politie onderzoekt de ware toedracht. Getuigen die verdachte omstandigheden hebben gezien in de omgeving van de woning in de afgelopen week, worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. De 48-jarige bewoonster is met hartritmestoornissen opgenomen in het ziekenhuis. De twee zonen van 18 en 21 jaar die boven in het pand aanwezig waren, zijn in de loop van de nacht elders ondergebracht.

Beantwoorden

2 Vrouwen vechten op het Stationsplein
De politie heeft maandagmiddag omstreeks 16.30 uur op het Stationsplein een 16-jarig meisje uit Deurne en een 20-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. De politie kreeg de melding dat het tweetal aan het vechten was op straat. Ze zijn meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal is opgemaakt.

Beantwoorden

Ik hoorde van 'n stroomstoring ergens in de Rijpel.

Beantwoorden

Man met alarmpistool en inbrekerswerktuig aangehouden
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond 2.30 uur een 44-jarige man uit Helmond aangehouden op de Straakvense Bosdijk. De man reed op een fiets over deze straat en werd gecontroleerd door surveillerende agenten. In zijn fietstassen vonden de agenten inbrekerswerktuig. Hierop is de man aangehouden. Toen agenten de man fouilleerden, bleek hij een alarmpistool bij zich te hebben. De wapens en het werktuig zijn in beslag genomen en de man is meegenomen naar het politiebureau.

Automobilist van 16 zonder rijbewijs aangehouden
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag om 1.45 uur een 16-jarige jongen uit Helmond aangehouden op de Rijnlaan. Hij reed in een personenauto over de Rivierensingel. Bij een controle door de politie gaf de jongen een valse naam en geboortedatum op. Al gauw bleken de gegevens niet te kloppen en constateerden de agenten dat de jongen geen rijbewijs had. Hierop is hij door de politie aangehouden. Hij is na verhoor en met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Beantwoorden

Politie vindt goederen voor hennepkwekerij in woning
De politie heeft woensdag rond 10.45 uur in een woning aan de Trompstraat benodigdheden voor een hennepkwekerij aangetroffen. In de woning is een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De politie vond hier apparatuur om hennep te kweken. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. Ook vond de politie resten van hennepplanten. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De apparatuur is door de politie in beslag genomen.

Beantwoorden

Man verzet zich hevig bij aanhouding voor openstaande boetes
De politie heeft woensdag rond 15.00 uur in zijn woning in Helmond Oost een 21-jarige Helmonder aangehouden. De politie bezocht de man omdat hij nog verschillende openstaande boetes moest betalen. De man gaf aan geen geld te hebben voor de boetes. De agenten wilden hem hierop aanhouden maar hier was de man niet van gediend. Hij verzette zich hevig. Met enige moeite konden de twee agenten de man in de politieauto krijgen. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten.

Roekeloze automobilist moet rijbewijs inleveren
De politie heeft woensdag rond 15.45 uur op de Deurneseweg een 19-jarige man uit Venray aangehouden. Omdat het rijgedrag van de man de agenten opviel besloten zij hem te volgen. De agenten zagen dat de automobilist met zijn auto steeds spinnend optrok. Door deze manoeuvre had hij zijn auto niet goed onder controle. Ook haalde hij een andere automobilist rechts in. Met zijn rijgedrag bracht de man anders weggebruikers in gevaar. Het rijbewijs van de verdachte is ingenomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Man wil Elkerliek ziekenhuis niet verlaten
De politie heeft donderdag rond 3.40 uur op de Wesselmanlaan een 50-jarige Helmonder aangehouden. De man was daar het ziekenhuis binnen gegaan omdat hij rugpijn had. Nadat hij was behandeld weigerde de man het ziekenhuis te verlaten. De verdachte heeft een lokaalverbod voor het ziekenhuis. Dit lokaalverbod werd nu overtreden omdat de man weigerde het ziekenhuis te verlaten. Door agenten werd de man aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten.

Fietser gewond bij ongeval
Woensdag rond 15.30 uur is op de kruising Deurneseweg/Wethouder van Wellaan een 60-jarige Helmonder gewond geraakt bij een ongeval. De man is nog door onbekende oorzaak met zijn fiets onder de auto van een 21-jarige vrouw uit Oostrum terecht gekomen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft de toedracht van het ongeval nog in onderzoek.

Beantwoorden

4 Helmondse hennepknippers in een caravan opgepakt
Donderdagochtend heeft de politie in een caravan aan de Beemdweg vier Helmonders aangehouden voor het knippen van hennep. Het gaat om twee vrouwen van 29 en 35 jaar en twee mannen van 38 en 53 jaar. De politie kreeg een anonieme melding dat er mensen hennep aan het knippen waren. De caravan was speciaal ingericht voor het knippen van hennep en is in beslag genomen, evenals twee vuilniszakken met henneptoppen. Het viertal is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal is opgemaakt. Verder onderzoek aan de Beemdweg leidde nog tot een kleine hennepkwekerij met zes planten in een schuurtje. De planten en de bijbehorende apperatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De 29-jarige eigenaresse van het schuurtje met de henneplanten, meldde zich later vrijwillig op het politiebureau. De vrouw is verhoord en daarna in vrijheid gesteld. Ook tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Scooterbestuurder bedreigt agent en verzet zich hevig tegen aanhouding
De politie heeft donderdagmiddag rond 14.30 uur op het Binderseind een 41-jarige Helmonder aangehouden. Tijdens het afhandelen van een aanrijding met materiële schade, waarbij de bestuurder van de scooter betrokken was, wilde de politie een blaastest bij hem afnemen. Hierop werd de verdachte agressief en bedreigde en beledigde een agent. Hij is, onder hevig verzet, aangehouden. Op het bureau is de verdachte in verzekering gesteld.

Helmonder in Someren gearresteerd voor verkopen hennep aan 14-jarige
De politie heeft donderdagmiddag rond 13.15 uur op het Wilhelminaplein een 14-jarige jongen (woonplaats onbekend) en een 24-jarige Helmonder aangehouden. De politie verdenkt de man ervan te handelen in hennep. De 14-jarige jongen werd door de politie betrapt met een zakje hennep van 12 gram. Hij is meegenomen naar het bureau waar hij is verhoord. Hij wordt doorgestuurd naar bureau HALT. De Helmonder wordt ervan verdacht de hennep aan de jongen verkocht te hebben. Ook hij is meegenomen naar het bureau. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmondse posterplakker in Eindhoven gearresteerd
De politie heeft donderdagavond rond 20.30 uur op de Nieuwe Emmasingel een 25-jarige Helmonder aangehouden. Een stadswacht betrapte de man op het plakken van posters en waarschuwde de politie. Hij is meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal is opgemaakt.

Beantwoorden

Weer beroving met wapen, nu in Stiphout
Beroving met wapen in Helmond/Stiphout gepleegd door een getinte man van tussen de 20 en 30 jaar, met zwart krullend haar en een opvallend platte brede neus. Gekleed in grijze jas, blauwe spijkerbroek. Tips: 0900-8844

Beantwoorden

Als je zo’n bericht over weer een beroving leest, dan lijkt het toch onderhand of we in een getto wonen. Ik word hier erg triest van.

Beantwoorden

aanvulling op bovenstaand berovingsbericht
Vrijdagmiddag rond 12.30 uur is een vrouw overvallen in haar woning aan de Kuijpersstraat in Stiphout. Een dader drong het pand binnen. Hij bedreigde de vrouw met een steekwapen. Vervolgens vluchtte hij met nog onbekende buit de woning uit en rende weg in onbekende richting.

Politie houdt jongen van 16 aan voor huisvredebreuk
Donderdagavond heeft de politie omstreeks 21.00 uur in een jeugdhonk aan de Pastoor van Leeuwenstraat een 16-jarige Helmonder aangehouden. De jongen kreeg die middag een verbod op het betreden van het jeugdhonk. Die avond was hij toch weer naar binnen gegaan. De politie hield de jongen, onder hevig verzet, aan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Man slaat en duwt dochters en is daarom aangehouden
De politie heeft zaterdagmiddag rond 16.25 uur een 42-jarige Helmonder aangehouden in zijn woning in Helmond Oost. De man wordt ervan verdacht dat hij vrijdagavond zijn 20-jarige dochter zou hebben geslagen. Ook zou hij haar zus hebben geduwd. De man is door de politie aangehouden en op het bureau in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Vrouw met 13 gram hennep betrapt door horecapersoneel
De politie heeft zondagmorgen om 4.15 uur een 17-jarige vrouw uit Geldrop aangehouden op de Steenweg. De vrouw was daar in een horecagelegenheid betrapt toen een zakje met hennep uit haar zak was gevallen. De vrouw werd door het personeel aan de politie overgedragen die haar vervolgens aan hield. Ze bleek 13 gram hennep bij te hebben. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Gewelddadige beroving vrouw op de Heistraat.
De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van de gewelddadige beroving van een 42-jarige Helmondse op de Heistraat tussen 4.25 en 4.35 uur (zomertijd) op zondagmorgen. Rond dat laatste tijdstip kreeg de politie de melding dat op de Heistraat een bewusteloze vrouw op straat lag. Zij had verschillende verwondingen aan haar gezicht. Haar tas en enkele juwelen bleken verdwenen te zijn. Er is geen signalement bekend van een mogelijke dader. De politie wil toch graag een oproep doen aan mensen die zich rond dit tijdstip op of in de buurt van de Heistraat bevonden. Mogelijk dat zij de overval gezien hebben of iets dat er mee te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Helmond via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

3 Mensen voor bedreiging en niet betalen taxirit aangehouden
De politie heeft zondagmorgen rond 8.40 uur een 40-jarige man uit Heerlen en een 22-jarige vrouw uit Helmond aangehouden op de Kerkstraat. Om 9.30 uur werd een 22-jarige Helmondse aangehouden op het politiebureau aan de Kasteel Traverse. De drie hadden eerder vannacht, samen met een nog onbekende vrouw, een taxi genomen vanuit Tilburg naar Helmond. Eenmaal in Helmond wilden ze de taxichauffeur, een 48-jarige man uit Tilburg, niet betalen. Toen ze er vandoor liepen ging de chauffeur achter ze aan. Hij werd vervolgens door de 40-jarige man bij de keel gegrepen en bedreigd. Toen de chauffeur vol hield dat hij zijn geld wilde, werd hij door de man bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Daarop is de chauffeur vertrokken. De gealarmeerde politie kon de man en de twee vrouwen later deze ochtend aanhouden. Zij zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.

Beantwoorden

Vrouw mishandelde cafébaas
De politie heeft maandag rond 3.30 uur op de Kasteellaan een 20-jarige vrouw uit Deurne aangehouden. De vrouw kwam tegen 3.00 uur een café aan de Kasteellaan binnen en vroeg aan de 35-jarige café-eigenaar of hij een taxi wilde bestellen. Zonder aanleiding werd de vrouw ineens kwaad en sloeg de man met gebalde vuist in het gezicht. De vrouw is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Man voor vernieling en dronkenschap aangehouden
De politie heeft zondag rond 23.20 uur in Helmond Centrum een 48-jarige Helmonder aangehouden. De politie kreeg even daarvoor de melding dat iemand een ruit had ingetrapt van een pand aan de Kluisstraat. Een getuige zag de verdachte in een auto stappen en noteerde het kenteken. De politie ging naar de woning van de verdachte en hield hem op de oprit van zijn woning aan. De man bleek gedronken te hebben. Hij had een alcoholpromillage van ruim 2. Het rijbewijs van de man is ingenomen en hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Beantwoorden

Tovergroen nu in Helmond
Verkeersgedeputeerde Cora van Nieuwenhuizen en wethouder Trix Houthooft-Stockx van de gemeente Helmond onthullen op donderdag 2 april Tovergroen. Dit gebeurt bij de kruising Wolfsputterbaan/N279 – Coendersberglaan. Tovergroen is een elektronisch systeem waarbij vrachtverkeer langer groen licht krijgt.
Vrachtwagens hoeven dankzij Tovergroen minder vaak te stoppen en op te trekken. Dat is goed voor de doorstroming, de veiligheid én voor het milieu. De provincie heeft op diverse locaties in Brabant goede ervaringen met Tovergroen opgedaan. Helmond is de eerste van de vijf Brabantse grote steden (Eindhoven, Breda, 's-Hertogenbosch, Tilburg en Helmond) waar nu ook Tovergroen wordt geplaatst.

Beantwoorden

Man mishandelt en stalkt 15 jarige ex
De politie heeft maandagochtend rond 9.20 uur een 19-jarige man uit Helmond aangehouden in zijn woning in Helmond Centrum. De man zou zijn 15-jarige ex-vriendin op 9 maart 2009 hebben mishandeld en haar telefoon hebben vernield. Daarna zou de man haar diverse malen lastig hebben gevallen op straat, op haar werk en op school. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Beantwoorden

Na 2 achtervolgingen man voor zware mishandeling agente vastgezet
De politie heeft maandagavond rond 23.00 uur op het Piet van Bokhovenpad een 37-jarige Helmonder aangehouden. De man reed op een scooter en had geen licht aan. Op de kruising Rembrandtlaan – Ebbenlaan reed de bestuurder door rood. De politie gaf hem een stopteken, wat hij negeerde. Er ontstond een achtervolging waarbij de verdachte onder meer tegen het verkeer inreed en nogmaals door rood reed. Op de J Jordaenstraat stopte de bestuurder. Toen een agente uitstapte, trok de bestuurder zijn voorwiel omhoog om te draaien. Vervolgens liet hij het voertuig tegen het been van de agente vallen en ging er weer vandoor. Na een nieuwe achtervolging wist de politie hem, onder veel verzet, op het Piet van Bokhovenpad aan te houden. Hij bleek alcohol gedronken te hebben en een rijontzegging te hebben. De man is meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten. De scooter is in beslag genomen.

Jongetje (14) gewond geraakt bij verkeersongeval
Maandagavond heeft rond 19.45 uur een ongeval plaatsgevonden op de Burg van Houtlaan. Een 14-jarige fietsster uit Helmond fietste in de richting van de Prins Karelstraat toen een 8-jarige jongen uit Helmond het fietspad overstak. Hierdoor ontstond een botsing waarbij zowel de het meisje als de jongen vielen. De jongen is met een gebroken been naar het ziekenhuis vervoerd.

Politie arresteert man voor mishandeling ex
De politie heeft maandagavond omstreeks 18.30 uur in de Veestraat een 27-jarige Helmonder aangehouden. Hij zou zijn 25-jarige ex-vriendin aan haar haren hebben getrokken en hebben geslagen. Hij is meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal is opgemaakt.

Beantwoorden

Burgemeester Jacobs bracht werkbezoek aan Nicaragua
Burgemeester Fons Jacobs heeft van 23 tot en met 29 maart een werkbezoek gebracht aan een zusterstad van Helmond, San Marcos in Nicaragua. De burgemeester heeft onder meer de lokale omroep voor San Marcos in werking gesteld en kennis gemaakt met het nieuwe stadsbestuur. Het werkbezoek werd afgesloten met de ondertekening van een verklaring, waarin is vastgelegd hoe Helmond en San Marcos elkaar blijven steunen.
Het werkbezoek van burgemeester Jacobs was bedoeld om kennis te maken met het nieuwe stadsbestuur van San Marcos, dat gekozen is bij de gemeenteraads- en burgemeestersverkiezingen in november 2008. Verder werden de projecten uit het landenprogramma van Nicaragua nader besproken en kwam een gezamenlijk project tussen de zustersteden aan bod: de stichting Vrienden Helmond – San Marcos, dat geld bijeen brengt voor een tehuis voor ouderen in de Nicaraguaanse stad.
Samen met de burgemeester van de Duitse stad Jena en een vertegenwoordiger van het Zwitserse Biel, ook zustersteden van San Marcos, heeft burgemeester Jacobs de lokale omroep voor San Marcos in werking gesteld en overgedragen aan een onafhankelijke organisatie. Weinig mensen in Nicaragua lezen de krant of hebben een tv en dus is de radio bij uitstek het middel om op de hoogte te blijven van de gebeurtenissen in het land.
Het werkbezoek werd afgesloten met de ondertekening van een intentieverklaring van alle partnersteden om "de vrienden in Nicaragua te blijven steunen". Daarnaast tekende burgemeester Jacobs een verklaring tussen Helmond en San Marcos, waarin is vastgelegd hoe de twee steden elkaar dit jaar en volgend jaar blijven steunen.
Helmond is één van de zestien Nederlandse gemeenten met een partnerstad in Nicaragua. Deze gemeenten werken samen in het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland-Nicaragua. Het werkbezoek vond plaats in het kader van het landenprogramma Local Governement South. Naast Helmond namen nog zes andere Nederlandse gemeenten deel aan het werkbezoek.

Beantwoorden

Eerste middelbare school in Helmond aangemeld voor BVL
Het Dr. Knippenberg College, locatie Nachtegaallaan, is de eerste middelbare school in Helmond die zich heeft aangemeld voor het Brabants Verkeersveiligheids Label (BVL). De school gaat nu – met ondersteuning van de gemeente Helmond, het SRE en de provincie Noord-Brabant – inspanningen leveren om voldoende punten te scoren voor zaken die de verkeersveiligheid van de school en haar leerlingen bevorderen. Bij voldoende score ontvangt de school het Label.
In januari van dit jaar zijn alle middelbare scholen in Helmond en het ROC Ter Aa aangeschreven om zich aan te melden voor BVL. Het Dr. Knippenberg College heeft zich daarop als eerste aangemeld. Binnenkort worden de andere Helmondse scholen in het voortgezet onderwijs actief benaderd om ook deel te nemen. Op die manier moet de verkeerseducatie uitgebreid worden naar de volledige doelgroep van BVL: jongeren van 4 tot 18 jaar. Op dit moment staan al 22 Helmondse basisscholen ingeschreven bij het BVL, waarvan zestien met het Label.

Het BVL is een project van de provincie Noord-Brabant, dat scholen en gemeenten de helpende hand biedt om structureel en meer op de praktijk gerichte verkeerseducatie te geven. De essentie van het BVL is dat scholen punten scoren voor zaken die de verkeersveiligheid van de school en haar leerlingen bevorderen, zoals communicatie over BVL, verkeerslessen en een verkeersveilige schoolomgeving.
De scholen staan er bij het BVL-project niet alleen voor. Het BVL-team, andere BVL-scholen, gemeente, politie, VVN en vele andere organisaties zorgen voor gedegen ondersteuning. Bij deelname aan het BVL krijgen de scholen (financiële) ondersteuning van de gemeente, het SRE en de provincie Noord-Brabant. Dat gebeurt in de vorm van subsidies voor de aanschaf van lesmateriaal, tegemoetkoming in organisatiekosten, kant-en-klare lesproducten en een ondersteuningsnetwerk.
Dagelijks zijn duizenden scholieren in het basis- en voortgezet onderwijs op weg van en naar school, meestal per fiets, brommer of met het openbaar vervoer. Helaas gaat dat niet altijd zonder gevaar. In de periode 2003-2007 waren er in Helmond 512 jongeren tussen 12 en 18 jaar betrokken bij een verkeersongeval. Hierbij vielen 145 (letsel)slachtoffers te betreuren, waarvan vier met een dodelijke afloop. Riskant verkeersgedrag in combinatie met een gebrek aan kennis en ervaring is de belangrijkste oorzaak van deze ongevallen. De verkeerseducatie binnen het BVL-project moet ertoe bijdragen dat het aantal ongevallen en (letsel)slachtoffers in de toekomst terugloopt.

Beantwoorden

Stadswachten delen 1.000 gratis opruimzakjes voor hondenpoep uit
De Stadswacht Helmond heeft in de afgelopen zes weken ongeveer duizend gratis opruimzakjes uitgedeeld aan mensen die hun hond uitlieten in Helmond. Zij werden tevens gewaarschuwd voor de nieuwe regel die per 1 januari 2009 geldt, dat hondenbezitters tijdens het uitlaten van hun hond verplicht zijn een opruimzakje bij zich te hebben. Vanaf 1 april is het waarschuwen en gratis uitdelen van de zakjes voorbij en worden er boetes uitgedeeld.
In de eerste week dat de Stadswacht ging controleren, werden er nog zo'n driehonderd opruimzakjes uitgedeeld. In de weken daarna werd dit steeds minder en in de laatste week is er nog maar een tiental zakjes overhandigd. Steeds meer mensen bleken al een zakje bij zich hebben tijdens het uitlaten van hun hond.
Vanaf 1 april wordt er niet langer gewaarschuwd en levert het niet bij je hebben van een opruimzakje tijdens het uitlaten van de hond een boete van 60 euro op. Het niet opruimen van de hondenpoep op een plek buiten de uitlaatplaatsen en losloopveldjes kost 90 euro. De komende tijd gaat de Stadswacht zich vooral richten op overlastlocaties van hondenpoep. Er zullen ook controles in burger plaatsvinden.

Boetes voor onjuist uitlaten
Door de intensivering van het toezicht door de Stadswacht zijn er in de afgelopen zes weken veel meer boetes uitgedeeld voor het onjuist uitlaten van de hond. De hond is dan bijvoorbeeld niet aangelijnd of bevindt zich in verboden gebied (speelplek, de kasteeltuin). In totaal werden in zes weken tijd 57 boetes uitgedeeld voor het onjuist uitlaten van de hond of het niet opruimen van de hondenpoep.

Beantwoorden

Man voor beroving, bedreiging en mishandeling opgepakt
Dinsdagochtend heeft de politie omstreeks 10.30 uur op het politiebureau aan de Kasteel Traverse een 42-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zondag 15 maart rond 18.30 uur op het Speelhuisplein een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats te hebben beroofd en bedreigd. Tevens zou hij hem meerdere malen in zijn arm hebben gestoken met een mes. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Lokfiets lokt 2 boefjes van 16 en 17
De politie heeft dinsdag rond 16.20 uur twee jongens (16 en 17 jaar oud) uit Bakel aangehouden op de Smalstraat. Agenten betrapten de jongens op heterdaad toen zij een zogenoemde lokfiets wegnamen vanaf het Stationsplein. Deze lokfiets wordt door de politie gestald op plaatsen waar veel fietsen worden weggenomen. De politie kan op deze manier fietsendieven op heterdaad betrappen. Omdat beide jongens minderjarig zijn, worden zij voor een alternatieve straf doorverwezen naar Bureau Halt.

Jongen van 17 mishandelt 16 jarige
De politie heeft dinsdagavond rond 21.15 uur een 17-jarige jongen uit Helmond aangehouden op de Watermolenwal. Hij zou een 16-jarige jongen uit Helmond op de Markt hebben mishandeld. De twee zijn bekenden van elkaar. De politie hield de 17-jarige jongen aan. Hij is na verhoor en met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Beantwoorden

Man met € 2550 aan openstaande geldboetes gearresteerd
De politie heeft donderdag rond 0.45 uur op de Markt een 42-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden. Hij werd daar gezien door de politie en gecontroleerd toen bleek dat hij nog de nodige boetes had openstaan. In totaal voor een bedrag van 2550 euro. In afwachting van betaling is de verdachte ingesloten op het politiebureau.

Helmonder opgepakt na diefstal uit auto in Deurne
De politie heeft donderdag rond 0.55 uur op de Kortenaerstraat een 18-jarige Helmonder aangehouden. Een oplettende getuige had rond die tijd gezien dat een persoon goederen uit een auto wegnam op de Leigraaf in Deurne. Een surveillance-eenheid zag even later een auto met daarin twee personen rijden in Helmond. Toen de auto vervolgens op de Kortenaerstraat gecontroleerd werd zat alleen de bestuurder nog in de auto. De politie vond in het voertuig een tas met spullen van de auto in Deurne. Hij is meegenomen naar het politiebureau. De auto van de verdachte is in beslag genomen. De Helmonder is ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Voortzetting gratis busvervoer op zaterdag
Op 7 juli 2007 is de gemeente Helmond gestart met de uitvoering van twee pilots met gratis busvervoer. Pilot 1 behelst het aanbieden van gratis busvervoer aan jongeren en ouderen. Pilot 2 behelst het aanbieden van gratis busvervoer op zaterdagen.
Op 13 januari 2009 heeft u als raad besloten het gratis busvervoer voor jongeren en ouderen te beëindigen om zodoende aan te sluiten op pilot 1 van de provincie, jongeren en ouderen reizen voor 30 cent. Tevens is besloten het gratis busvervoer op zaterdagen te continueren tot 1 april 2009 in afwachting van de ontwikkelingen met betrekking tot pilot 2 van de provincie in het SRE-gebied. Pilot 2 biedt reizigers in de leeftijdsklasse 12 t/m 65 jaar goedkoop busvervoer aan, middels verschillende tariefacties.
Ondanks diverse pogingen om pilot 2 in heel Brabant op eenzelfde wijze in te stellen is dit niet haalbaar gebleken, met als resultaat een uitgeklede variant die reizigers in het SRE-gebied goedkope abonnementen en dagkaarten aanbiedt. Dit is met name interessant voor reizigers die hoog frequent of over langere afstanden reizen. Het is echter niet interessant voor veel reizigers die nu gebruik maken van het gratis busvervoer op zaterdagen voor bijvoorbeeld een bezoek aan het winkelcentrum.
Onderzoek heeft eerder uitgewezen dat gratis busvervoer op zaterdagen succesvol is. Nu pilot 2 van de provincie niet in volle omvang in het SRE-gebied wordt uitgevoerd, stelt het college van burgemeester en wethouders voor het gratis busvervoer op zaterdagen te verlengen tot 30 juni 2010. Dit is tevens de einddatum van pilot 2 van de provincie. De provincie zal haar eigen pilots evalueren en zal medio 2010 een keuze moeten maken of en in welke vorm de pilots een vervolg krijgen. Voor de gemeente Helmond is dit een goed moment om te beoordelen of het gratis busvervoer op zaterdagen voortgezet kan worden of dat het beter is aan te sluiten bij de tariefacties van de provincie/SRE.
Omdat het niet haalbaar is het voorstel van burgemeester en wethouders voor 1 april 2009 ter besluitvorming aan de raad voor te leggen is gekozen om het gratis busvervoer in de maanden april en mei te continueren en te financieren met het restant van het huidige budget voor het gratis busvervoer. Het streven is om het voorstel te agenderen voor de raadsvergadering van 12 mei 2009. Dit biedt eveneens ruimte om de vervoerder en reiziger tijdig te informeren.
Ter verduidelijking worden de huidige tariefacties die betrekking hebben op Helmond hieronder nogmaals toegelicht:
* De leeftijdscategorieën 4 t/m 11 jaar en 65+ reizen in Helmond en Brabant voor 30 cent. Deze pilot is een initiatief van de provincie en loopt tot 31 oktober 2009.
* In het SRE-gebied kunnen reizigers maandabonnementen kopen tegen een tarief van 27 euro (20 euro voor daluren) en dagkaarten tegen een tarief van 3 euro. Deze pilot is een initiatief van de provincie / SRE en loopt tot 30 juni 2010.
* Op zaterdagen is het busvervoer in Helmond gratis. Deze pilot is een initiatief van de gemeente Helmond en loopt tot 30 juni 2010.
In deze raadsinformatiebrief is de huidige stand van zaken weergegeven. Het voorstel om het gratis busvervoer op zaterdagen te continueren wordt in april aangeboden aan de commissies RF en MO&E met als streven besluitvorming in de raad op 12 mei 2009.

Raadsinformatiebrief van de burgemeester en wethouders van Helmond

Beantwoorden

Automobilist zonder rijbewijs maar met nog 15 dagen cel gearresteerd
De politie heeft vrijdagochtend rond 10.15 uur op de Rijpelbaan een 47-jarige automobilist aangehouden. De bestuurder reed in zijn voertuig en droeg geen autogordel. Hierop controleerde de politie de Helmonder. Hij bleek nog 15 dagen gevangenisstraf open te hebben staan. Hij is meegenomen naar het bureau. De verdachte bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. De man is ingesloten en het voertuig is in beslag genomen.

Astenaar aangehouden voor mishandeling Helmonder
Donderdagavond heeft de politie omstreeks 18.15 uur in zijn woning een 52-jarige man aangehouden. Hij zou even daarvoor op de Markt een 22-jarige Helmonder, een bekende van de verdachte, mishandeld hebben. De man is meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal is opgemaakt.

Beantwoorden

Helmonder met stroomstootwapen en openstaande boetes opgepakt
Eindhoven Woensel Noord: De politie heeft zondag rond 16.55 uur op de Herentalsweg een 23-jarige Helmonder aangehouden. Politiemensen zagen daar een auto staan met daarin drie personen. Bij controle van de auto en de inzittenden werd bij één van hen een stroomstootwapen en wat hasj aangetroffen. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij nog een aantal boetes open had staan van 1000 euro. Het wapen en de hasj is door de politie in beslag genomen. Hij is ingesloten voor de boetes die hij niet kon betalen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Helmond centraal in blad Monumenten

Helmond en de geschiedenis van de stad staan centraal in het aprilnummer van het tijdschrift Monumenten.

Maandag 6 april presenteerde wethouder C. Bethlehem (cultuur) in hotel St. Lambert het katern Helmond aan de pers en genodigden.

Monumenten is een blad dat maandelijks wordt uitgegeven, het brengt de vele aspecten van het cultureel erfgoed in beeld. Een aantal keren per jaar staat in het blad een gemeente centraal. In april is dat de stad Helmond. Hoewel in deze uitgave (26 pagina’s) geen compleet overzicht kan worden gegeven is geprobeerd de verschillende facetten van de geschiedenis van Helmond te laten zien. Het geheel is ruimschoots voorzien van foto’s zodat een zeer aantrekkelijke en representatieve uitgave is ontstaan.

Het tijdschrift Monumenten is voor 5,25 te koop in de boekhandel. Een beperkte oplage van het losse katern Helmond is voor 2,50 te koop in het Gemeentemuseum Helmond. Bron: Nieuwsbank.

Beantwoorden

Helmonder voor wapenbezit gearresteerd na achtervolging in Eindhoven
Maandagmiddag heeft de politie rond 14.15 uur op de Heezerweg een 40-jarige Helmonder aangehouden. De man zat als bijrijder in een voertuig dat de politie op de rotonde Leenderheide controleerde. Hij bleek door de politie gezocht te worden op verdenking van wapenbezit. De bestuurder kon zich niet legitimeren waarop de politie beide mannen aan wilde houden. Hierop gaf de bestuurder gas en reed weg. Na een achtervolging waarbij de automobilist gevaarlijke verkeerssituaties veroorzaakte stopte het voertuig op de Leostraat en ging de automobilist er te voet vandoor.Hij wist te ontkomen. De Helmonder werd meegenomen naar het bureau waar hij voor verder onderzoek is ingesloten.

Pool opgepakt voor vervalsen rijbewijs
De politie heeft maandagmiddag rond 15.00 uur op de Weg Door de Rijpel een 29-jarige man uit Polen aangehouden. De automobilist droeg geen gordel waarop de politie hem controleerde. Hij bleek een vervalst Pools rijbewijs te hebben. Hierop is hij meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal is opgemaakt. Het valse rijbewijs is ingevorderd.

Beantwoorden

Lijnbussen in Helmond beter toegankelijk
De gemeente Helmond is deze week gestart met het aanpassen van een aantal bushaltes in Helmond. De haltes worden verhoogd, zodat ouderen en gehandicapten, maar ook mensen met kinderwagens of bagage, een betere toegang krijgen tot de stads- en streekbussen. De modernste lijnbussen zijn inmiddels – door busmaatschappij Hermes – zo ingericht dat ze precies afgestemd zijn op de verhoogde haltes.
Het aanpassen van de bushaltes in Helmond wordt verspreid over drie jaar uitgevoerd. Dit jaar worden de volgende haltes verhoogd: Hoofdstraat (2 stuks), President Rooseveltlaan, ter hoogte van het Elkerliek Ziekenhuis (1), Fokkerlaan (2), Kasteel Traverse, nabij Zuid-Koninginnewal (2), Dorpsstraat (1) en Van Speijklaan-De Lier (2).
Voor het aanpassen van de haltes aan de Hoofdstraat wordt de weg afgesloten van dinsdag 14 tot zaterdag 25 april. Het verkeer wordt omgeleid middels de bekende gele borden. Voor de verhoging van de overige bushaltes is het afsluiten van wegen niet noodzakelijk. Naast de bovenstaande bushaltes worden ook de haltes aan de Noord-Koninginnewal en een halte aan de Wesselmanlaan verbeterd. Dat gebeurt tegelijkertijd met de uitvoering van andere werkzaamheden.
De bushaltes in Helmond worden aangepast om de participatie van ouderen en gehandicapten in de samenleving – en het openbaar vervoer in het bijzonder – te verbeteren. Door de aanpassing van zowel de haltes als de lijnbussen wordt gelijkvloers instappen mogelijk.

Beantwoorden

Man wil het politiebureau niet verlaten
De politie heeft dinsdagmiddag rond 12.00 uur op het politiebureau aan de Kasteel Traverse een 25-jarige Helmonder aangehouden. De man kwam met een vraag op het politiebureau. Toen een agent hem wilde helpen bedreigde hij hem. Nadat hem meerdere malen gevraagd was weg te gaan, weigerde hij dit nog steeds. Hierop is hij aangehouden. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Man voor bedreiging aangehouden
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond 0.15 uur een 23-jarige man uit Helmond aangehouden op de Berkelstraat. De man zou daar een 22-jarige buurtbewoonster zonder enige aanleiding hebben bedreigd. De politie heeft de man aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Beantwoorden

Weer 3 verdachten overval woning Isidoor Opsomerstraat aangehouden
De politie heeft dinsdagmorgen tussen 5.00 uur en 10.00 uur in hun woningen in Helmond West een 19-jarige en een 21-jarige man en op de Overspoor een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De drie worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een overval op een woning aan de Isidoor Opsomerstraat. Deze overval vond plaats op zondagavond 15 februari rond 22.15 uur. Door meerdere daders werden de 31-jarige bewoner en zijn 30-jarige vriendin bedreigd en mishandeld. De daders zijn er zonder buit vandoor gegaan. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Beantwoorden

Tweetal met harddrugs aangehouden in de Wolfstraat
De politie heeft woensdagavond rond 20.00 uur op de Wolfstraat een 35-jarige man uit Helmond en een 34-jarige vrouw uit Mierlo aangehouden. De man reed in zijn auto achterwaarts het trottoir af waarbij hij bijna tegen een scooter reed. Hierop werden de man en vrouw gecontroleerd. In het voertuig en bij de verdachten werd 8,6 gram cocaïne, 2 gram wiet en 3 XTC pillen aangetroffen. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau waar ze is ingesloten.

Man opgepakt voor rijden zonder rijbewijs
Woensdagavond heeft de politie omstreeks 19.15 uur op de Weg Door de Rijpel een 18-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Tijdens een controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij is meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal is opgemaakt.

Beantwoorden

Zatte moeder mishandelt dochter
De politie heeft vrijdagochtend rond 7.15 uur een vrouw van 32 jaar aangehouden in haar woning in Helmond-West. Bij de politie was de melding binnengekomen dat ze kort daarvoor in de woning haar 12-jarige dochter had mishandeld door haar met haar hoofd tegen een deur te slaan. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek de moeder onder invloed van alcohol te zijn. De dochter had een bult op haar voorhoofd. De vrouw is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Automobilist zonder rijbewijs met openstaande celstraf aangehouden
De politie heeft vrijdagmiddag rond 12.30 uur een man van 22 jaar uit Eindhoven aangehouden op de Deurneseweg. Bij een controle bleek dat de automobilist daar reed terwijl hij geen rijbewijs heeft. Hij is meegenomen naar het bureau, waar bleek dat hij nog elf dagen gevangenisstraf had openstaan. Hij is daarvoor ingesloten. Voor het rijden zonder rijbewijs is proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

2 Mannen (18 en 19) met wapen aangehouden
Op de Wethouder Ebbenlaan heeft de politie vrijdagmiddag rond 14.35 uur een 18-jarige en 19-jarige Helmonder aangehouden. Bij de politie kwam de melding binnen dat er twee mannen in een geparkeerde auto zaten met een vuurwapen. Toen agenten ter plaatse kwamen zaten de mannen nog steeds in de auto en hadden inderdaad een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich. Het bleek om een imitatiewapen te gaan. De twee zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Politie houdt man aan voor mishandeling en vernieling
Een 24-jarige Helmonder is vrijdagavond rond 22.25 uur aangehouden bij de woning van zijn vriendin in Helmond Centrum. De twee kregen eerder die avond onenigheid elders in Helmond. Voor café Zeezicht op de Steenweg werd er ‘nog maar’ hard tegen elkaar geschreeuwd en duwde hij haar. Bij het Havenplein trapte de man de vrouw tegen haar been en duwde haar. Later diezelfde avond vernielde hij de ruit van de voordeur van haar woning. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Rijbewijzen ingevorderd van man en vrouw na ongelukken
Het rijbewijs van een 39-jarige man uit Helmond is vrijdagavond rond 20.20 uur ingevorderd op de Molenstraat. Bij de politie kwam de melding binnen dat er een verkeersongeval had plaatsgevonden op de Molenstraat. De Helmonder reed in zijn auto achter een 23-jarige automobilist uit Lieshout. Toen die moest remmen botste de Helmonder achterop de auto van de man uit Lieshout. Niemand raakte gewond. De Helmonder bleek gedronken te hebben, hij blies een promillage van 2,20. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
Vrijdagavond rond 19.55 uur is het rijbewijs van een 37-jarige vrouw uit Helmond ingevorderd op de Merenweg in Wintelre. Zij reed daar met haar auto de sloot in. De vrouw raakte daarbij niet gewond. Ze bleek onder invloed van medicijnen en drugs te zijn. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Beantwoorden

Na grote vechtpartij in de Rijpelberg 2 verdachten aangehouden
Zondagochtend zijn rond 1.05 en 1.35 uur een 29-jarige en een 28-jarige Poolse man aangehouden. De twee waren zaterdagavond betrokken bij een vechtpartij in een woning aan de Weg door de Rijpel. In de woning ontstond een vechtpartij tussen twee groepen, er werd gebruik gemaakt van slag- en steekwapens. Vier Poolse mannen raakten gewond. Twee van hen, een 21-jarige en een 24-jarige man, zijn ernstig gewond opgenomen in het ziekenhuis. De twee aangehouden Polen raakten lichtgewond en werden na behandeling in het ziekenhuis aangehouden. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de vechtpartij en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Beantwoorden

Dief op heterdaad betrapt door de politie
In de Zuiderstraat is zondagochtend rond 4.35 uur een 38-jarige Helmonder aangehouden. Bij de politie kwam de melding binnen dat er werd ingebroken bij een woning. Toen de agenten ter plaatse kwamen zagen zij dat de achterdeur van de woning opengebroken was. In een slaapkamer troffen zij de verdachte aan. De Helmonder had inbrekerswerktuig bij zich. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Jongen (17) achter het stuur aangehouden
De politie heeft zondagavond rond 20.45 uur een 17-jarige jongen uit Helmond aangehouden op de Kanaaldijk Zuid Oost. Surveillerende agenten zagen hem op de Varenschut in een auto rijden. Toen hij de politiemensen zag, probeerde hij weg te komen door snel een zandpad in te rijden. De agenten zijn er achteraan gegaan en hebben de wagen laten stoppen. De bestuurder bleek minderjarig te zijn en dus ook nog geen rijbewijs te hebben. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Stichting Kinderhulp Polen is gestart met een nieuw project: “een brug naar de toekomst” In het najaar komen een 12 tal geestelijk gehandicapten een kijkje nemen in verschillende werkplaatsen waar deze mensen werkzaam zijn. Van het gehele verblijf wordt een beeldverslag gemaakt om in Polen aan te kunnen tonen dat er ook voor gehandicapten vele mogelijkheden zijn om in het arbeidsproces actief te zijn. Om het verblijf gedurende 10 dagen mogelijk te maken zijn wij nog op zoek naar sponsoren. Lees meer hier over op de website van de
stichting: http://www.kinderhulp-polen.nl

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *