4reacties

2 Aanhoudingen en 17 stadionverboden


Naar aanleiding van de ongeregeldheden bij de voetbalwedstrijd tussen Helmond Sport en MVV hield de politie vandaag 2 verdachten aan. Tevens deelde de gemeente 17 gebiedsverboden uit en kregen die personen van Helmond Sport een stadionverbod.
Bij deze thuiswedstrijd tegen MVV ontstonden vorige week vrijdagavond ongeregeldheden waarbij met voorwerpen, onder meer stenen en vuurwerk werd gegooid. 5 Agenten werden hierdoor geraakt, niemand raakte ernstig gewond, zo meldt de politie.
Er werd vorige week direct een onderzoek opgestart om te achterhalen wie bij de ongeregeldheden betrokken waren. Hiervoor heeft de politie beeldmateriaal verzameld om verdachten te identificeren. Op basis daarvan hebben zij vanochtend de eerste 2 verdachte Helmond Sport-supporters aangehouden, een 21-jarige en een 49-jarige Helmonder. Zij zijn gearresteerd op basis van verdenking van openlijke geweldpleging en zitten vast voor het verdere onderzoek. 
Daarnaast kreeg de politie in het onderzoek ook zicht op 17 Helmond Sport supporters die zich provocerend gedroegen tijdens de ongeregeldheden. In overleg met de gemeente Helmond en Helmond Sport zijn tegen hen ook stappen ondernomen. De gemeente legt deze supporters een gebiedsverbod op van 9 maanden. Gedurende deze periode mogen zij bij thuiswedstrijden niet bij of in de directe omgeving van Sportpark de Braak komen. Helmond Sport weert deze supporters vervolgens ook door hen een voorlopig stadionverbod te geven. Het onderzoek van de politie is nog in volle gang. Het analyseren van de camerabeelden moet zorgvuldig gebeuren en is een tijdrovend project zo meldt de politie. Dit zijn de eerste verdachten die geïdentificeerd zijn. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen. Wie betrokken is geweest bij de ongeregeldheden, wordt gevraagd én geadviseerd zich te melden bij de politie.
Supporterscollectief We Are Helmond gaf vanmiddag een uitgebreide verklaring  met hun kijk omtrent de ongeregeldheden van vorige week. Daarin wordt verwezen naar de wedstrijd Helmond Sport – MVV in augustus 2016 waarover we dit weblogonderwerp hadden.

Helmond SportNieuw Helmonds nieuws
4 reacties
Reageer

Het zal nog stiller op de Braak zijn nu er 19 supporters minder zijn.

Afschaffen voor publiek!

Meggy van Laarhoven

Wat een gedoe op De Braak.

2 aanhoudingen, 17 stadionverboden.

Deze 19 betrokkenen weten vrijwel zeker niet uit hoeveel spelers een voetbalelftal bestaat.

As ik dat verhaal van We Are Helmond lees ben ik toch wel benieuwd hoe dit afloopt.

Piet de Wilde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: