Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar đŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.182 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

foto door Pim VerkoelenNaar aanleiding van de ongeregeldheden bij de voetbalwedstrijd tussen Helmond Sport en MVV hield de politie vandaag 2 verdachten aan. Tevens deelde de gemeente 17 gebiedsverboden uit en kregen die personen van Helmond Sport een stadionverbod.
Bij deze thuiswedstrijd tegen MVV ontstonden vorige week vrijdagavond ongeregeldheden waarbij met voorwerpen, onder meer stenen en vuurwerk werd gegooid. 5 Agenten werden hierdoor geraakt, niemand raakte ernstig gewond, zo meldt de politie.
Er werd vorige week direct een onderzoek opgestart om te achterhalen wie bij de ongeregeldheden betrokken waren. Hiervoor heeft de politie beeldmateriaal verzameld om verdachten te identificeren. Op basis daarvan hebben zij vanochtend de eerste 2 verdachte Helmond Sport-supporters aangehouden, een 21-jarige en een 49-jarige Helmonder. Zij zijn gearresteerd op basis van verdenking van openlijke geweldpleging en zitten vast voor het verdere onderzoek. 
Daarnaast kreeg de politie in het onderzoek ook zicht op 17 Helmond Sport supporters die zich provocerend gedroegen tijdens de ongeregeldheden. In overleg met de gemeente Helmond en Helmond Sport zijn tegen hen ook stappen ondernomen. De gemeente legt deze supporters een gebiedsverbod op van 9 maanden. Gedurende deze periode mogen zij bij thuiswedstrijden niet bij of in de directe omgeving van Sportpark de Braak komen. Helmond Sport weert deze supporters vervolgens ook door hen een voorlopig stadionverbod te geven. Het onderzoek van de politie is nog in volle gang. Het analyseren van de camerabeelden moet zorgvuldig gebeuren en is een tijdrovend project zo meldt de politie. Dit zijn de eerste verdachten die geĂŻdentificeerd zijn. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen. Wie betrokken is geweest bij de ongeregeldheden, wordt gevraagd Ă©n geadviseerd zich te melden bij de politie.
Supporterscollectief We Are Helmond gaf vanmiddag een uitgebreide verklaring  met hun kijk omtrent de ongeregeldheden van vorige week. Daarin wordt verwezen naar de wedstrijd Helmond Sport – MVV in augustus 2016 waarover we dit weblogonderwerp hadden.

4 reacties:

Het zal nog stiller op de Braak zijn nu er 19 supporters minder zijn.

Beantwoorden

Afschaffen voor publiek!

Beantwoorden
Meggy van Laarhoven

Wat een gedoe op De Braak.

2 aanhoudingen, 17 stadionverboden.

Deze 19 betrokkenen weten vrijwel zeker niet uit hoeveel spelers een voetbalelftal bestaat.

Beantwoorden

As ik dat verhaal van We Are Helmond lees ben ik toch wel benieuwd hoe dit afloopt.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *