Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.193 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
40reacties

Gisteravond heeft de politie met 5 politiehonden en extra eenheden een confrontatie tussen supporters van Helmond Sport en MVV weten te voorkomen. Die dreigende confrontatie achter de Westtribune vond plaatst meteen na de wedstrijd rond 22 uur. Wat er precies is gebeurd, hebben we niet kunnen achterhalen. Maar zoals je op onderstaand filmpje kunt zien, reden 5 politieauto’s met achterin honden via het aangrenzende veld die kant op. De woordvoerster van de politie liet weten dat er geen aanhoudingen zijn verricht.

De supporters van deze 2 clubs uit de Jupiler League liggen elkaar al jaren niet. Gisteravond toonden MVV-supporters in het uitvak op De Braak een grote Brabantse vlag met een varkenskop erop. En via de social media komt met enige regelmaat deze afbeelding voorbij. Daarmee wordt verwezen naar de varkenskoppen die in 2007 ’s nachts in de tuin van toenmalig burgemeester Fons Jacobs werden gelegd. Uit protest tegen het weren van de Limburgse supporters bij de wedstrijd Helmond Sport – MVV. Jacobs had destijds namelijk een noodverordening ingesteld omdat het seizoen ervoor rellen waren uitgebroken tussen de fans van beide clubs.

In de reacties hieronder staan updates.

40 reacties:

beetje jammer dit alsof de politie nu een goede daad heeft verricht.
t verhaal is dat de hs supporters hadden geklaagd over de provocerende vlag omdat hs supporters dat een jaar eerder had en dit met geweld Door politie deze afhandig wer gemaakt. echter nu durfde 4 politie agenten niet het 200 man bezette uitvak in te gaan (eigen woorden politie). Na de wedstrijd gaan alle hs supporters zoals elke wedstrijd na de wedstrijd de kantine in en staan de nooddeuren open zodat er een terras bij is. tot er opeens uit t niets veel blauw met met honden in eens voor de hs supporters gaan staan. hierop reageren de hs supporters dat ze nu wel manetjes optrommelen en in t stadion niet durfden.
er was geen enkele aanwijzing dat de 2 groepen de confrontatie zochten. Dus in mijn ogen kan de kop van dit bericht vervangen worden door: falende politie

Beantwoorden

@falcon op zaterdag 6 augustus 2016 om 15:59:

Wat er na afloop is gebeurd, weet ik niet want daar was ik niet bij.
Maar tijdens de wedstrijd is de politie met knuppeltjes zeker wel het MVV-vak ingegaan om die vlag in beslag te nemen.

Zonde dat het seizoen zo moet beginnen. 🙁

Beantwoorden

Inderdaad eens met falcon. MVV supporters zijn netjes de 3 bussen ingegaan na de wedstrijd. Was dus helemaal geen confrontatie. Gesproken met een Helmond supporter en die bevestigde dat de woede zich op het provocerende politiekorps richtte.

Wel belachelijk dat een spandoek en vlag dat al jaren bestaat nu ook weer door de eigen stewards wordt goedgekeurd en vervolgens met veel bombarie uit het vak gehaald moet worden. Mooi dat het niet gelukt is, want het moet niet gekker worden anno 2016 natuurlijk als je hiervoor politie met knuppels een vak in komt.

Beantwoorden

Laat de filmer nog een sigaret aansteken

Beantwoorden

Echt triest om te zeggen falende politie…nee nee falende steward’s die zijn als het goed is met nadruk op goed geinstrueerd om vlaggen waar beledigende teksten etc…al bij voorbaat niet het stadion in te laten gaan!Deze stewards ja op het uitvak leggen al vaak deze instructies naast zich neer!Hopelijk worden ze nu door hun nieuwe veiligheids coordinator op hun falen gewezen!Maar ben bang dat ze zelfs daar ik zeg het hier best wel cru schijt aan hebben…

Beantwoorden

uiteindelijk heeft een MVV-speler de vlag afgepakt…

Beantwoorden

Update 1:
Vanuit diverse standpunten heeft de politie bij hun optreden gisteravond filmopnamen gemaakt van de supporters. Die zullen nog verder worden bekeken. Hoewel er tot nu toe geen aanhoudingen zijn verricht, wordt dat niet uitgesloten.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 6 augustus 2016 om 19:47:

Oh, dat was dan wel naïef van mij om te denken dat die opnames bedoeld waren voor de film The Boys are Back In Town http://www.deweblogvanhelmond.nl/actuele-onderwerpen-helmond/buurman-is-back-in-town/

Beantwoorden

Geef mij maar een reden waarom iemand aan gehouden zal moeten worden ?

Beantwoorden

@Jan op zaterdag 6 augustus 2016 om 16:20:

klopt 2 meter erin en daarna met 7 kleuren poep t vak weer uit erg jammer dus aangezien t optrede na de wedstrijd tege eigen supporters

Beantwoorden

was zeker falende politie dat je je zo agressief tegenover mensen opstelde voor mensen is dat agressie opwekken volgens mij is hun taak agressie voorkomen ipv opwekken

Beantwoorden

@Buurman op zaterdag 6 augustus 2016 om 19:27:

de vlag werd niet afgepakt maar hij zwaaide na afloop ermee op het veld

Beantwoorden

Het zal wel aan mij liggen.
Er is na de wedstrijd niets gebeurd. De beleidsmaker die besloot wat politiehondenauto’s het bijveld op te sturen, heeft goed opgelet tijdens de cursus ‘olie op het vuur’.
Er was niets aan de hand, het was een rustige avond. Als die MVV-vlag zo’n issue was, had die het stadion niet in mogen komen.

Beantwoorden

O Ja, Weblog, de titel van dit bericht snijdt indeerdaad geen hout.
Klok-klepelgeval?

Beantwoorden

@De Muws op zondag 7 augustus 2016 om 13:21:

We baseerden die titel (gegeven de beperkte lengte van een weblogtitel) onder andere op de onderstaande tweet van het Team Surveillance Honden Oost-Brabant. Andere vertegenwoordigers van de politie noemden het letterlijk “een rumoerig einde” en “een gespannen sfeer die daar hing”.
Als zij dat verkeerd waargenomen hebben en er inderdaad niets aan de hand was (zoals jij stelt), dan is het een goede zaak dat jij en andere aanwezigen dat hier rechtzetten. Want (zoals we al schreven): “Wat er precies is gebeurd, hebben we niet kunnen achterhalen.”

Beantwoorden

Zware onzin wat er verteld wordt, buiten met een man of 20 wordt er rustig wat gedronken en was het gewoon gezellig. Ze komen met 6 auto’s aanrijden. Meerdere politie agenten geven aan zich te schamen dat het nu wel kan en niet in het uitvak wat betreft de vlag.

Beantwoorden

Als je niet kunt achterhalen wat er precies gebeurt is, dan schrijf geen artikel! Maar goed het zal wel weer onder het mom ‘sensatie scoort’ zijn geschreven. Confrontatie in die tweet ging over de onrust bij Helmond supporters richting politie. Dus niet met MVV supporters.

Beantwoorden

Als het allemaal zo onschuldig is en er niks gebeurd is, ben ik toch benieuwd waarom die geweldige supporters in de voorste linie eerst hun gezicht bedekte met sjaals, vlaggen en shirts voordat ze begonnen met het gewoon maar een beetje onschuldig en gezellig rellen tegen de politie was
Was dat puur vanwege hun goede bedoelingen of speelde er religieuze afwegingen mee? 😉

Beantwoorden

Update 2:
Agenten geschopt, geslagen, bespuugd, bedreigd en beledigd
Na de thuiswedstrijd tegen MVV vorige week vrijdag zijn politieagenten geschopt, geslagen en bespuugd door supporters van de harde kern van Helmond Sport. Ook werden er bedreigingen en beledigingen geuit richting de politie. 1 Van de agenten heeft aangifte gedaan. Een woordvoerder van de politie liet dat vandaag aan de weblog weten.
Dit geweld tegen de politie vonden plaats bij het hek tussen het supporterscafé en het bijveld achter de Westtribune. Omdat er sprake was van een onrustige sfeer, besloot de politie versterking in te roepen om daar een confrontatie te voorkomen tussen supporters van Helmond en de bezoekende club. Zie ook de eerdere berichtgeving daarover hierboven.
Supporters van de thuisclub die uit hun supporterscafé kwamen, wilden door het toegangshek. Zover kwam het niet want de poort in dat hek was op slot. Om een minder valide supporter door te laten, maakte een sleutelhouder het hek aan de zijde van het café even open.
Op dat moment trachtte een paar harde kern supporters gebruik te maken van die geopende toegangsdeur, terwijl ze wisten dat ze daarvoor geen toestemming hadden. Het hekwerk kon uiteindelijk gesloten worden door de agressieve supporters terug te dringen. De politie moest daarbij gebruikmaken van de wapenstok. De agenten werden bij het dichtduwen van de toegangspoort, geschopt, geslagen en bespuugd. Ook werden er bedreigingen en beledigingen geuit richting de politie.
Er zijn nog geen personen aangehouden. Het onderzoek loopt nog en de politie sluit niet uit dat er aanhoudingen gaan plaatsvinden.

Beantwoorden

oke duidelijk!
er word hier Door verschillende ooggetuigen iets anders verklaard en n onzin verhaal van de agent die hogerop wil komen Door een lul verhaal op te hangen over de rug van de supporters word meteen gelooft

Beantwoorden

Gewoon geen publiek meer toelaten. Klaar!

Beantwoorden

@Marijke Tourne op maandag 15 augustus 2016 om 22:06:

Nee Marijke Tourne dit is erg overdreven zoals het wordt beschreven. heb ik uit betrouwbare bron vernomen….????

Beantwoorden

Ze moette zich bij de politie nie zo aanstelle

Beantwoorden

@Francis Morssink op maandag 15 augustus 2016 om 22:33:

Waar rook is vuur zeg ik altijd. En ook al is er maar de helft van waar dan nog is het belachelijk dat er politie aan te pas moet komen bij een potje voetballen ????

Beantwoorden

Is 1 agent geschopt, geslagen, bedreigd, bespuugd en beledigd en heeft hij of zij daar aangifte van gedaan? Of vonden de overige agenten die wat zou zijn overkomen een aangifte niet de moeite waard, en kiezen zij liever voor een toelichting in de media? Interessant artikel voor een factcheck, zo lijkt me

Beantwoorden

Sterk verhaal..ik stond ook ff buiten te praten en hier word duidelijk van een mug een olifant gemaakt. Best triest! Vooral erg jammer dat HS supporters onnodig weer in een slecht daglicht komen te staan. ????

Beantwoorden

@Maarten Driessen op maandag 15 augustus 2016 om 23:03:

Maarten, doe normaal

Beantwoorden

Politie was enorm provocerend bezig. Machtsvertoon mag, maar daarvan misbruik maken is een 2e.

Beantwoorden

@Marijke Tourne op maandag 15 augustus 2016 om 22:57:

Ik keur dit niet goed en ik keur dit niet af. Maar bij elke wedstrijd is politie. Dat is nou eenmaal zo. Bij elk evenement en elk publiek feestje is ook politie. Als ik ergens te hard rijdt kan er ook politie zijn. Misschien moet je andere woordkeuzes maken. Ik hoop voor je dat de vierdaagse van nijmegen helemaal niks kan schelen want daar is ook politie bij. Dus nogmaals ik keur het niet goed als er rellen zijn of vechtpartijen. Maar er lopen overal mensen rond die de regeltjes aan hun laars lappen en 100% dat jij er ook 1 bent die wel eens een regeltje overtreed. Groot of klein daar gaat het niet om maar het is gewoon zo.

Beantwoorden

laat de tribunes maar weg halen en de ingangen maar dicht lassen komt het toch nog goed met Helmond sport .

Beantwoorden

kunne ok jou ingang dicht lassen

Beantwoorden

Nou ik geloof de politie altijd nog eerder dan een stelletje voetbal kneuzen. In grote getale zijn zijn ze “helden” maar individueel gaan ze staan janken als een stelletje broekepoepers als de politie de bovenhand heeft.

Oh wacht! Helemaal vergeten! het is niet stoer als je niet klaagt over de politie.
Al die popie vitters op de politie, zouden alle steun van de politie ontzegt moeten worden wanneer ze de hulp nodig hebben!

Beantwoorden

Wat ik raar vind, als er dan helemaal niks is gebeurd na MVV, is dat Helmond Sport wel meteen dat weekend al stadionverboden heeft uitgedeeld. Zonder dat er nog maar iemand is aangehouden.
Iemand daar een verklaring voor?

Beantwoorden

Bart en frank er niet bij geweest?
mond houden dan lekker blind de media achterna lope keuze.
en voor jou bart wil best een keer aan je late zien of ik alleen ook durf

Beantwoorden

@Bart vroeger altijd gepest tijdens de gym door supporters? Praat niet over dingen waar je niet bij bent geweest. (Kan Helmond weblog ook wat van leren). 1 tegen 1? Heel graag wij zoeken geen ellende op maar zien dit wel als een uitdaging aangezien we ‘kneuzen’ ‘helden’ zijn volgens jou. Ben jij die gene die hier de agressie opwekt en met een ander taalgebruik begint. dus wie is hier de ‘kneus’ of de ‘held’ die alles achter de computer durft te type maar mensen niet durft aan te spreken wanneer je iets ziet gebeuren.. Helmond weblog weet eerst iets zeker voordat je wat neerschrijft of willen jullie de sensatie weblog worden. Voor mij zijn jullie afgeschreven en zou er alles aan doen om jullie tegen te werken.

Beantwoorden

@Helmonder op woensdag 17 augustus 2016 om 11:13:

Omdat we jouw kritiek op hetgeen wij hier schreven, graag goed begrijpen:
Je bedoelt dat we niet hadden moeten melden dat er volgens de politie die avond agenten werden geschopt, geslagen, bespuugd, bedreigd en beledigd? Die informatie hadden we onder de pet moeten houden?
Of is er iets anders dat we verkeerd hebben opgeschreven over de gebeurtenissen die avond?

Even in het algemeen:
Nadat we 11 dagen geleden het eerste bericht hierover plaatsten, kregen we oa via de mail een aantal tips, theorieën, feiten, stellingen, meningen en dergelijke. Dat varieerde van een zeer korte maar duidelijke mededeling “Haal dat bericht er maar vanaf want er klopt niks van” tot soms uitgebreide mailtjes met teksten als “ik heb gehoord dat…” en “…. een bestuurslid heeft mij dat zelf verteld!”
Gegeven dat het onderwerp op de weblog staat en een ieder hier (zoals wij dat zelf ook doen) zélf kan reageren, laten we dan eigenlijk standaard weten dat wie dat wil, dat zelf in de reacties erbij kan zetten. Dat vinden wij transparant vanuit onze gedachte “meer Helmonders weten nu eenmaal meer.”
Dat uitgangspunt hanteren we al sinds de oprichting van de weblog 11 jaar geleden en daar hebben we nog geen dag spijt van gehad. Want op die manier kan een ieder die (niet gecensureerde) tips, theorieën, feiten, stellingen, meningen en dergelijke lezen, naar waarde schatten en er (nu of later) eventueel iets mee doen doen en van vinden. Sommigen maken gebruik van die reactiemogelijkheid, anderen niet.

Beantwoorden

Ik hoorde (uit betrouwbare bron) dat de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven geen vrij vervoer zal worden. Erg jammer, andere jaren was het altijd erg gezellig in de binnenstad van Eindhoven. In 2014 bijvoorbeeld: http://www.deweblogvanhelmond.nl/columnisten/buurman/buurman-shitzooi/

Beantwoorden

@Marijke Tourne op maandag 15 augustus 2016 om 22:57:

Helemaal mee eens.

Beantwoorden

Ik voel mij als Helmond Sportsupporter enigszins aangesproken door enkele uitlatingen (eigenlijk door de hele discussie) en voel tegen mijn natuur in behoefte om even te reageren.
Bij Helmond Sport is het over het algemeen erg rustig met betrekking tot voetbalgeweld. En gelukkig maar. De vergrijzing, die ook op de tribune zichtbaar is, zorgt ervoor dat er minder opgewonden standjes de tribunes bevolken dan pakweg 25 jaar geleden. Ook ik vind het jammer dat de Weblog, toch een gerespecteerd medium in de stad, niet aan fact checking doet. Als de Weblog zich profileert als stedelijk journalistiek medium, en dat doet het, dan moet het zich daarnaar gedragen. Berichten klakkeloos plaatsen onder het mom van transparantie is mij wat te gemakkelijk. Mijn eigen, overigens niet te bewijzen waarneming: Ik was aanwezig bij de wedstrijd en heb niet geconstateerd wat de politie geconstateerd heeft. Toegegeven; ik heb slechts een paar ogen. Die doen het overigens wel heel erg goed.
De club Helmond Sport is, en dat weten we allemaal, wellicht niet zo professioneel, zo grotesk en zo succesvol als menigeen zou willen. De discussie rondom interim directeur Glaudemans en de daaraan gekoppelde tegenvallende resultaten tonen dat maar weer eens aan in mijn ogen. Dat zij zo. Helmond Sport is cult, Helmond Sport is oer-Brabants, Helmond Sport is bier en frikandellen (Tappaz!), Helmond Sport is intens Helmonds. Helmond Sport is en blijft mijn club.
Het is erg jammer dat voetbalsupporters door sommigen venijnig worden neergezet als ‘voetbalkneuzen’ en door anderen sarcastisch als ‘helden’. Ook onder Helmond Sportsupporters bevinden zich de nodige mensen met een titel voor hun naam, die samen met mensen die dat niet hebben tweewekelijks een gezellige avond hebben. Op de tribune is iedereen gelijk, wat zo prachtig is. Helaas lijkt het er af en toe op dat sommige politiebeambten en zeker ook medewerkers van Helmond Sport het merkwaardige beeld hebben dat het publiek op de Braak louter bestaat uit criminelen, mensen uit de laagste sociale klasse, te commanderen, te koeioneren minderwaardigen en horigen. Eenieder weldenkend mens begrijpt dat dat flauwekul is.
Ik draaf door en zal afsluiten. Forza Helmond Sport!

Beantwoorden

Dat kun je niet maken

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *