9reacties

Arrestatie na aantreffen drugs in woning


In een woning in Helmond trof de politie vandaag diverse soorten harddrugs aan. De bewoner werd aangehouden.
Naar aanleiding van bij de politie binnengekomen informatie dat in een woning aan de Willem Beringsstraat in de Binnenstad waarschijnlijk drugs aanwezig zouden zijn, brachten zij vanochtend een bezoekje aan het pand. In de woning werden onder meer ruim 2 kilo amfetaminepasta, ruim 500 XTC-pillen, een liter GHB, een kleine hoeveelheid henneptoppen en illegaal vuurwerk (een cobra en een mortierbom) gevonden. De bewoner van het pand is aangehouden en zit vast voor verder onderzoek. De politie maakt een zogenaamde bestuurlijke rapportage op voor de gemeente, zodat burgemeester Blanksma kan onderzoeken of het pand op basis van de Wet Damocles voor bepaalde tijd (zoals deze ook) gesloten kan worden.
Vorig jaar, zo meldden we vanochtend, had 1 op de 37 Helmonders (= 2,7%) veel overlast van drugsgebruik of drugshandel in de buurt. Wil je drugsoverlast melden, bel dan de politie op 0900-8844. Ook als je vermoedt dat er in jouw buurt of wijk wordt gehandeld in drugs, zo vraagt de politie. Bestrijding van de lokale handel in harddrugs heeft hun volle aandacht. Ze willen elke plaats aanpakken waar wordt gedeald. Het gebruik van drugs leidt namelijk tot meer criminaliteit en heeft schadelijke effecten voor de volksgezondheid. Zij vragen jouw hulp omdat zij die hulp hierbij nodig hebben. “Meld verdachte omstandigheden daarom bij ons” aldus de politie.

In de reacties hieronder staat een update.

Nieuw Helmonds nieuws
9 reacties
Reageer

Vanmorgen stond er, weinig drugs overlast in Helmond. Wa ist nou wel/ niet ????????????

Hanny van den Broek

@Hanny van den Broek op maandag 24 juli 2017 om 16:20:

Het 1 sluit het ander blijkbaar niet uit. :-)

@De weblog van Helmond op maandag 24 juli 2017 om 16:27:

Dat blijkt wel ????

Hanny van den Broek

weinig drugs overlast hebben zeker allemaal hun ogen dicht als ze door helmond lopen autootjes rijden af en aan !!!

Hanny,

dat is alleen de schijnwereld van b.v. Dierdonk en Brandevoort, daar hebben ze weinig...last.

Inderdaad Twan, hier in de binnenstad zie je superveel jonge mensen die een veel te dikke auto rijden, en het zijn altijd allochtonen.

Update:
Burgemeester sluit dit drugspand voor 4 maanden
Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag deze woning aan de Willem Beringsstraat voor 4 maanden gesloten. "In het pand is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt en er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting" zo meldt het persbericht daarover.
Op maandag 24 juli trof de politie bij het doorzoeken van de woning in totaal 2.180 gram amfetamine, 77 gram ketamine, 517 XTC-tabletten, 1 liter GHB en 25 gram henneptoppen aan. Amfetamine, ketamine, XTC en GHB zijn harddrugs en hennep is softdrugs. De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis daarvan heeft de burgemeester de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de bewoner, de eigenaar en de beheerder van het betreffende pand. De beheerder heeft vervolgens zienswijze ingediend, waarna de burgemeester het besluit tot sluiting heeft genomen.

Zeker geen woning van een niet-nader-genoemde politicus?

"Amfetamine, ketamine, XTC en GHB zijn harddrugs en hennep is softdrugs."

Alcohol en tabak zijn harddrugs, en koffie, thee en paracetamol zijn softdrugs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: