51reacties

Bemoeizorg 2 keer ingeschakeld bij PIT-actie

archieffotoHet Peelland Interventie Team (PIT) heeft gisteren bij controles in 4 woningen in Helmond onder andere bewoners aangetroffen die dringend hulp nodig hadden. Zo was er in 1 woning sprake van ernstige vervuiling en op een ander adres trof PIT inwoners met problemen in de relationele sfeer. In beide gevallen is de hulp van bemoeizorg ingeroepen. Bemoeizorg bestaat uit medewerkers van Novadic-Kentron en GGZ Oost Brabant die zich richten op mensen in nood. In het filmpje onderaan komen enkele cliënten en hulpverleners aan het woord over deze zorg. Zorg waarvan de meeste Helmonders hopelijk nooit gebruik hoeven te maken.

Daarnaast constateerde het PIT diverse overtredingen bij van de 4 woningen: bij 2 woningen is het gebruik mogelijk in strijd met het bestemmingsplan. Daarnaast zijn er mogelijk 2 gevallen van adresfraude en een van sociale zekerheidsfraude. Dit wordt verder onderzocht. Bij deze PIT-actie werkten de gemeente Helmond, Senzer, politie en vreemdelingenpolitie samen..
Een deel van hun bevindingen kwam aan het licht door meldingen van alerte buurtbewoners. Helmonders kunnen overlastsituaties en verdachte situaties rechtstreeks aan het PIT doorgeven. Dit kan anoniem via 0492 – 58 73 09 of  [email protected]. Tips worden vertrouwelijk behandeld, zo beloofd het PIT.