Buiten is het 8 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.389 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
51reacties

archieffotoHet Peelland Interventie Team (PIT) heeft gisteren bij controles in 4 woningen in Helmond onder andere bewoners aangetroffen die dringend hulp nodig hadden. Zo was er in 1 woning sprake van ernstige vervuiling en op een ander adres trof PIT inwoners met problemen in de relationele sfeer. In beide gevallen is de hulp van bemoeizorg ingeroepen. Bemoeizorg bestaat uit medewerkers van Novadic-Kentron en GGZ Oost Brabant die zich richten op mensen in nood. In het filmpje onderaan komen enkele cliënten en hulpverleners aan het woord over deze zorg. Zorg waarvan de meeste Helmonders hopelijk nooit gebruik hoeven te maken.
Daarnaast constateerde het PIT diverse overtredingen bij van de 4 woningen: bij 2 woningen is het gebruik mogelijk in strijd met het bestemmingsplan. Daarnaast zijn er mogelijk 2 gevallen van adresfraude en een van sociale zekerheidsfraude. Dit wordt verder onderzocht. Bij deze PIT-actie werkten de gemeente Helmond, Senzer, politie en vreemdelingenpolitie samen..
Een deel van hun bevindingen kwam aan het licht door meldingen van alerte buurtbewoners. Helmonders kunnen overlastsituaties en verdachte situaties rechtstreeks aan het PIT doorgeven. Dit kan anoniem via 0492 – 58 73 09 of  [email protected] Tips worden vertrouwelijk behandeld, zo beloofd het PIT.

51 reacties:

Ah lekker, mosselen

Beantwoorden

Hoe kom je er toch bij dat die mense hulp nodig hebben?????

Beantwoorden

Ja lekker makkelijk. Je huis vermuiken en dan hulp krijgen bij t opruimen. Ik heb ook 3 machines strijkwas kan iemand helpen ?! Pff.
#varkensstal

Beantwoorden

Omggg????????

Beantwoorden

Werkt bemoeizorg harder dan de afdeling toezicht en handhaving anders heeft het geen enkele nut

Beantwoorden

Zielig ….hoeveel mensen wachten op hulp laat hem meehelpen dan weet hij wat het is om zo’n zooi te maken. …mensen zet het op Facebook dan krijg je hulp

Beantwoorden
Henriette van Schijndel

Wat een ellende… maar Bestaan er nog huizen met zulke geisers jah? ????

Beantwoorden

Aan de tandpasta op het gasfornuis te zien zijn ze daar wel gesteld op de persoonlijke hygiëne.????

Beantwoorden

Dat je in die vuiligheid kan wonen ???? gatverdamme… sorry hoor…

Beantwoorden

Ut zou je buurman maar zijn ????????

Beantwoorden

Goed dat dit ook naar buiten komt is diep triest dat t nog voorkomt … en ….
Wat is t toch makkelijk om een mening te hebben van achter je beeldscherm en vaak zonder t filmpje te kijken ….. of je er iets meer in te verdiepen voor je begint te tikken

Beantwoorden

Baba niet nodig dit

Beantwoorden

Als jullie eerst het artikel eens lezen en het filmpje kijken voordat je het je frustraties uitkotst.????

Beantwoorden
Miranda Janson-Vincent

Triest dat het hier in helmond zover moet komen… waarschijnlijk zit ook hier een heel verhaal achter , en vindt het dan ook niet kunnen dat dit hier geplaatst wordt met foto ????.
Ook ik wacht allang op hulp en krijg ook niks en waarschijnlijk vele met mij …
De gemeente faalt hierin , dus wie is de volgende?

Beantwoorden

Zelf op laten ruimen, gadverdamme

Beantwoorden

Te erg dat het zover gekomen is …

Beantwoorden

Niemand komt helpen bemoeizorg komt alleen zeggen opruimen of je huis uit. Thats it.. adviesgevers en ook nii altijd goede is mijn ervaring .

Beantwoorden

Je kent de achtergrond niet van de mensen,dit is gewoon zielig en ernstig.

Beantwoorden

@Angela van Ruth op donderdag 30 januari 2020 om 11:40:
@Anoniem op donderdag 30 januari 2020 om 12:29:

Dit is een foto van een aantal jaar terug die we in ieder geval in 2017 ook al gebruikten. Of er nu nog huizen met zulke geisers zijn, weten we niet.

Beantwoorden

Gadverdamme zeg, zo’n huis heeft iemand nodig die het wel bijhoud. Zet die vuillakken maar lekker onder een brug, kan je beter iemand inzetten die wel alles gewoon bijhoud

Beantwoorden

Bah bah

Beantwoorden

wat een trieste reakties hier weer ????

Beantwoorden

wat een troep!

Beantwoorden

Je zou er gewoon van over je nek gaan. Achtergrondverhaal? Flauwe kul! De achtergrond hoef ik niet te kennen.

Die bewoners kunnen niet op zichzelf wonen, dat moet toch duidelijk zijn. Zwakbegaafd of gewoon zo lui als een varken, dat ook kan. Een varkensstal.

Dadelijk wordt het opgeruimd en is het weer om aan te zien (ha, lekker die idioten zijn er in getrapt). Maar voor hoe lang? Die gaan toch weer in de fout, want wat er allemaal ligt is écht niet van een paar dagen.
Dit zijn gewoon smeerkezen!!

Beantwoorden

Is die foto wel van dat vervuilde huis, of is die gewoon geplaatst om te tonen hoe het eruit kan zien in geval van vervuiling.

Beantwoorden

mensen dit is egt zo en bij vele mensen meer als wij denken ,mensen ga optijd hulp zoeken je hoefd egt je nie te schamen dat je hulp moet vragen geen hulp vragen is schanden hier is ee riseltaad wat er kan gebeuren

Beantwoorden

Bemoeizorg is een mooi initiatief.
Ik word wel misselijk ven de meeste reacties. Kijk eerst het filmpje eens. voordat je commentaar levert.

Beantwoorden

Gatverdamme hoe kan iemand zo zijn.ongelofelijk

Beantwoorden

Valt toch mee, ff de bezem erdoor en klaar ????????

Beantwoorden

Wat een nare reakties. Waarschijnlijk van mensen die niet de moeite genomen hebben om de link te openen en het filmpje te kijken.
Want wat is het makkelijk oordelen met een goede gezondheid en vanachter je beeldschermpje. Stoer hoor!

Ik vind het goed dat deze zorg bestaat en dat mensen, hetzij met ambulante zorg hetzij met een opname, geholpen kunnen worden en hun leven weer op de rails krijgen. Petje af voor deze hulpverleners!

Beantwoorden

Ja je hebt van z,n mensen die zien dat zelf niet meer in waar ze het moeten zoeken en ze schamen zich om hulp te zoeken

Beantwoorden

De enige viezerikken zijn die mensen hier met hun bekrompen reacties. Heel goed dat deze mensen worden geholpen.

Beantwoorden

Dit kun je niet plaatsen

Beantwoorden

‘Heel Helmond Bakt’?

Beantwoorden

@Anoniem op donderdag 30 januari 2020 om 12:29:

Zo’n anonieme foto trekt aandacht en dat is juist goed voor zo’n trieste toestanden die er ook in Nederland bestaan. Maar of de mensen in dat filmpje er zo slim aan deden om herkenbaar te zijn, ik zou het niet doen. Wat een reacties zeg!!! 🙁

Beantwoorden

Niet oordelen zonder de achtergrond te weten

Beantwoorden

Heb bij mensen gewerkt, waar het zo was.
Is best wel erg.

Beantwoorden

Die vrouw hier woonde was maatschappelijke werker

Beantwoorden

dit gebeurd niet als iemand gelukkig is en een gezellige familie heeft! Dit is heel erg triest. Dus mischien idd een keer niet afbranden en verplaatsen in iemand zijn situatie

Beantwoorden

Man of vrouw zal waarschijnlijk in de war zijn. Of iets niet goed in t bovenkamertje. Alhoewel ik t niet goed praat..

Beantwoorden

Schandalige reacties, wacht maar tot de armoede u te pakken heeft, dan komen de bemoeiers ook te laat.

Beantwoorden

Ongelooflijk, echt verschrikkelijk die troep. Dat je het zover kunt laten komen, echt ongelooflijk.

Beantwoorden

Dat mensen in zo’n vieze bende kunnen wonen bah bah!

Beantwoorden

Pff ik gruwel van de meeste reacties hier. Achter deze foto schuilt iets, waarvan de meeste mensen hier een reactie op geven, terwijl ze niet eens de oorzaak hiervan weten. Het kan jullie net zo goed overkomen, wat ik niet hoop. Denk toch eens na !!

Beantwoorden

Mooi promotie filmke, meer zeg ik er nie over ????

Beantwoorden

Ik snap de negatieve reacties hierboven wel. Tot het jou zelf (of iemand die je vroeger kende) overkomt…

Ik vind het juist heel erg goed dat zulke mensen geholpen worden door die professionals van de bemoeizorg. Ze zitten vaak tot over hun oren in de problemen en zien door de rommel en viezigheid de bomen in het bos niet meer. Veel van hen schamen zich waarschijnlijk de ogen uit de kop voor zo’n toestand thuis en raken mede daardoor in een isolement. Want tja, wie vraag je nog op de koffie….
Maar ja, begin er zelf maar aan als je ook nog allerlei andere psychische problemen hebt… Dan een deels gedwongen steuntje in de rug krijgen, kam wonderen doen en hen onder begeleiding een verse start geven. Sommige kunnen daarna terugvallen, maar andere herrijzen als vanouds en kunnen weer deelnemen aan de maatschappij en bijvoorbeeld iemand op de koffie vragen.

@Marcél Davinci op donderdag 30 januari 2020 om 12:45:

Misschien is dat zo in andere steden, maar hier in Helmond helpen ze je op 100% zeker wel!! Die Bart uit dat filmpje bijvoorbeeld pakt letterlijk de handschoen op en gaat mee schoon maken. Al is het maar voor de vorm, om zijn cliënt te laten zien dat een beetje opruimen al een verschilletje maakt of om een paar kopjes af te wassen om samen een kopje instant koffie te kunnen drinken. Soms moet er ook een professioneel schoonmaakteam worden ingeschakeld omdat het voor normale mensen zoals jij en ik en ene Bart niet meer schoon te krijgen is. Mag het? Of moeten we onze medemens maar verder weg laten rotten…

Beantwoorden

Goed dat buurtbewoners dit aan het PIT gemeld hebben.

Beantwoorden

Waar zit hun verstand? Wat een puin hoop de muizen dansen snachts

Beantwoorden

Dit zijn mensen met een verstoord richtingsgevoel die kunnen niet goed mikken een kliko is tenslotte maar 40x40cm,grote kans dat je het er naast gooit.

Beantwoorden

Is dit ook bij koopwoningen???

Beantwoorden

Goed initiatief, goed verhaal en bijzonder veel waardering voor de (ex)-clienten die dit verhaal in de video vertellen! Dat vraagt heel veel moed!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *