15reacties

Brandevoort of Hoofdstraat NL-schoonste?

Het winkelgebied aan de Hoofdstraat in Mierlo-Hout én het Winkelcentrum Brandevoort zijn 2 van de 10 finalisten van de Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2015. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Nederland Schoon onder 22.000 bezoekers van maar liefst 476 winkelgebieden.
Die bezoekers werden ondervraagd over hoe schoon zij hun winkelgebied vinden. Daarnaast keken observatieteams hoe het gesteld is met de schoonheidsgraad. Begin november maakt de stichting de winnaar en de Top 3 bekend. Ook de gemeente met de schoonste winkelgebieden en het schoonste stationsgebied wordt dan bekend.
Vorig jaar had Helmond de schoonste winkelgebieden van Nederland. In 2013 bleek onze stad ook al goed te scoren: Na Zwolle had onze stad toen de schoonste winkelcentra van het land. En Brouwhorst en winkelcentrum Brandevoort werden dat jaar 2 en 3 in het klassement schoonste winkelcentrum van Nederland. In 2012 had winkelcentrum Brouwhorst het op 1 na schoonste winkelcentrum van Nederland.
De andere mogelijke prijswinnaars dit jaar zijn Akersteenweg (Maastricht), Centrum Beekbergen (Beekbergen), Eindhoven Woensel (Eindhoven), Fahrenheitstraat-Thomsonlaan (Den Haag), Glacisweg (Maastricht), Kijkduin Promenade (Den Haag), Limburglaan (Eindhoven) en Miro Center Enschede (Enschede).