Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.674 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
15reacties

Het winkelgebied aan de Hoofdstraat in Mierlo-Hout én het Winkelcentrum Brandevoort zijn 2 van de 10 finalisten van de Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2015. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Nederland Schoon onder 22.000 bezoekers van maar liefst 476 winkelgebieden.
Die bezoekers werden ondervraagd over hoe schoon zij hun winkelgebied vinden. Daarnaast keken observatieteams hoe het gesteld is met de schoonheidsgraad. Begin november maakt de stichting de winnaar en de Top 3 bekend. Ook de gemeente met de schoonste winkelgebieden en het schoonste stationsgebied wordt dan bekend.
Vorig jaar had Helmond de schoonste winkelgebieden van Nederland. In 2013 bleek onze stad ook al goed te scoren: Na Zwolle had onze stad toen de schoonste winkelcentra van het land. En Brouwhorst en winkelcentrum Brandevoort werden dat jaar 2 en 3 in het klassement schoonste winkelcentrum van Nederland. In 2012 had winkelcentrum Brouwhorst het op 1 na schoonste winkelcentrum van Nederland.
De andere mogelijke prijswinnaars dit jaar zijn Akersteenweg (Maastricht), Centrum Beekbergen (Beekbergen), Eindhoven Woensel (Eindhoven), Fahrenheitstraat-Thomsonlaan (Den Haag), Glacisweg (Maastricht), Kijkduin Promenade (Den Haag), Limburglaan (Eindhoven) en Miro Center Enschede (Enschede).

15 reacties:

Ik denk dat ze liever de prijs hadden gewonnen, drukste winkelstraten van Helmond ????

Beantwoorden

@Jan Modaal op maandag 26 oktober 2015 om 06:34:

De winkeliers in Brandevoort zitten voornamelijk in een landelijke keten. Als franchiser of zelfstandig ondernemer hou je het daar niet lang vol. Het winkelcentrum in Brandevoort is een steriel gebeuren. Geen enkele levendigheid. De bestuurders van de gemeente Helmond kiezen daar voor. Je krijgt die mensen niet op andere gedachten.

Beantwoorden

Winkelcentrum Brandevoort is vandaag gehuldigd als Schoonste Winkelgebied 2015. Het winkelcentrum scoorde een gemiddelde van 8,1.

Beantwoorden

daar zie je ook bijna nooit iemand,…….

Beantwoorden

Hahaha inderdaad als er niemand komt word het ook niet vuil

Beantwoorden
Irene van Scherpenzeel

Ze zijn in Brandevoort veel te druk met hun illegale kwekerijen om boodschappen te doen.

Beantwoorden

Een leeg winkelcentrum wordt inderdaad niet vuil.

Beantwoorden

Dat is dan óók de enige plek in Helmond die schoon is. Nogal wiedes als je het verschil ziet: De inwoners van Brandevoort die zich hiermee duidelijk onderscheiden met de rest van Helmond, die nog te lamlendig zijn om hun eigen rotzooi op te ruimen. Sommige ja, die vegen hun tuin leeg en flikkeren de rotzooi op straat, als het bij hullie maar schoon is. Voorbeeld: Helmond-Noord, winkelcentrum de Bus en ver daarbuiten…………………

Beantwoorden

Daar is ook nooit iemand buiten.

Beantwoorden

Brandevoort is het Schoonste Winkelgebied van Nederland
Winkelcentrum Brandevoort mag zich nu dus een jaar lang het ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’ noemen.
Wethouder Erik de Vries: “We zijn enorm trots dat Brandevoort als beste uit de bus is gekomen en zich een jaar lang Schoonste Winkelgebied van Nederland mag noemen. Een schoon en veilig winkelgebied is ontzettend belangrijk en hier wordt dan ook veel aandacht aan besteed door zowel de gemeente als de winkeliers zelf. Het is fantastisch dat onze inzet hiervoor ook zo wordt ervaren door bezoekers. Deze waardering is dan ook een kroon op ons werk!”
Jeroen van Helmond, manager Afval & Reiniging van de gemeente: “De wijkveger komt hier iedere werkdag. Daarnaast is het wijkgevoel van de bewoners en winkeliers behoorlijk groot. En dankzij het lik-op-stuk-beleid zie je nauwelijks graffiti in het winkelcentrum.”

Voor dit onderzoek van Stichting Nederland Schoon werden in totaal 476 winkelgebieden onderzocht. De positie van de 13 Helmondse winkelgebieden op de ranglijst van 2015:

Beantwoorden

Helmond finalist bij ‘Schoonste Stationsgebied van Nederland 2015’
De 3 finalisten van de Schoonste Stationsgebied Verkiezing 2015 zijn bekend. Deze stationsgebieden maken nog kans maken op de titel ‘Schoonste Stationsgebied van Nederland 2015’: Helmond, Breda en Oldenzaal. Op woensdag 18 november 2015 wordt tijdens het landelijk Zwerfafvalcongres ‘Het Rendement van Schoon’ in Utrecht de definitieve winnaar bekendgemaakt door Stichting Nederland Schoon. Voor deze verkiezing zijn in de zomer 60 Nederlandse stationsgebieden onderzocht aan de hand van enquêtes onder bezoekers en de inzet van observatieteams.
De winnaar volgt station Helmond op. Ons station werd in 2014 uitgeroepen tot schoonste van Nederland en maakt ook dit jaar kans op de titel.

Beantwoorden

Als gemeente Helmond nu eens de bladerhopen op zou ruimen? Iedereen doet zijn best om het blad te verzamelen. Bladkorf altijd meteen vol. Allemaal hoge hopen ernaast. Dan werden we misschien schoonste stad.

Beantwoorden

Niet Helmond , maar Breda won:

Beantwoorden

@Twan Peters op vrijdag 6 november 2015 om 20:23:

Ik reed woensdagmorgen 18 november door de Breitnerlaan, (Helmond-Noord dus) de ochtend na de storm en daar was iemand ijverig het blad bij elkaar aan het vegen. Zelfs het blad dat op de weg lag. Een uur later reed ik door Dierdonk. Daar waren straten die helemaal vol lagen met takjes. Geen beweging te zien van opruimende bewoners.

Beantwoorden

Zie je nooit iemand? Die dat zegt woont hier waarschijnlijk niet! Ti’s hier kei gezellig en schoon!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *