25reacties

De 3 genomineerden Helmonder van het Jaar


Nieky Holzken, Stichting De Helmondse Musical en Stichting Dickensnight Brandevoort maken kans om de Helmonder van het Jaar 2016 te worden.
De winnaar ontvangt een cheque van 4000 euro en een bronzen sculptuur van de Helmondse kunstenaar Willem van der Velden. De 2 andere genomineerden ontvangen elk een cheque van 1000 euro en alle 3 krijgen zij een oorkonde. De prijzen worden beschikbaar gesteld door Rabobank Helmond. Maandag 9 januari 2017 wordt de Helmonder van het Jaar 2016, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente, in theater Speelhuis bekendgemaakt.
De jury over de 3 genomineerden:

  • Kickbokser Nieky Holzken vraagt als ambassadeur meer aandacht voor het pestprobleem. “Wees een maatje, geen pestkop” is zijn boodschap. Nieky wil de jeugd inspireren en hen na laten denken over wat pesten met je doet. Op de sportschool waar Nieky zelf traint, heerst veel respect voor elkaar. Luisteren naar de trainer en respect hebben voor iedereen, ook voor de tegenstander. Dat overbrengen wordt gezien als een vorm van opvoeding.
  • Met de tweejaarlijkse musical brengt Stichting De Helmondse Musical de belangrijke parels uit het enorme erfgoed van de stad Helmond breed en toegankelijk onder de aandacht. Met herkenbare onderwerpen en een schappelijke toegangsprijs is hun musical van en voor iedereen. De stichting zorgt hierdoor voor verbinding, vernieuwing, verbreding en vermaak in de Helmondse kunst- en cultuurwereld en plaatst zodoende de stad hoger op de prestigieuze ranglijst van De CultuurKaart van Nederland, van onderzoeksinstituut Atlas voor Gemeenten.
  • Traditiegetrouw staat de wijk Brandevoort ieder jaar in december in het teken van de schrijver Charles Dickens. Een hele zondag waant Brandevoort zich dan in het Engeland van 1850, bekend uit de boeken van Dickens. Er zijn jeugdige schoffies, verlegen tieners, arme sloebers, rijke stinkerds en de norse figuur Scrooge (bekend van A Christmas Carol van Dickens) te vinden. Dickensnight startte in 2003. De vrijwilligers van Stichting Dickensnight Brandevoort ontvingen destijds zo’n 1500 gasten, voornamelijk uit de eigen wijk. Afgelopen jaren bezochten zo’n twintigduizend mensen dit evenement.

Jaarlijks ontvangt de jury vele aanmeldingen waaruit men een keuze moet maken. Naast Peter de Bruin als juryvoorzitter bestaat de jury uit burgemeester Blanksma, Jan Jaspers, Bart Spoormakers en de winnaar van het voorgaande jaar, in dit geval Martin Thijssen (voorzitter Literair Café). De Helmonder van het Jaar is een persoon of instelling die zich verdienstelijk maakt voor de stad Helmond op sociaal, maatschappelijk of cultureel gebied. Iemand die de stad Helmond en haar medebewoners een warm hart toedraagt en zich op een bijzondere wijze hier belangeloos voor inzet.
Naast de juryprijs, wordt er ook op 9 januari ook de Publieksprijs uitgereikt. Vanaf half december kan er via www.rabobank.nl/helmond gestemd worden voor de Publieksprijs op de 3 genomineerden.
Eerdere winnaars zijn: Het Literair Café, Wim Daniëls, de Rimboband, Kasteel van Sinterklaas, Jan Visser Museum, Charel Nuytens, Popkoor Kolok, Pieter Gruijters, stichting Truckersday, Bernard van Lieshout van KBO Helmond, de centrummanagers Thieu de Wit en Jan Verspaget, Scouting Leonardus, Kitty van Bussel-van Duijnhoven (oprichtster Stichting Vluchteling als Naaste), Paul Smits van Kindervarieté Jacona, Carnavalsvereniging De Keiebijters, mede-oprichter Cor Tilburgs van de Rimbo Band, toneelvereniging St. Genesius, voorzitter Afra Claassen van de Gehandicapten Sportvereniging Gewest Helmond, pedagogische hogeschool De Kempel, de Algemene Hulpdienst en zuster Liesbeth van der Meijden van de stichting Mensen voor Mensen.

In de reacties hieronder staan updates.

Nieuw Helmonds nieuws
25 reacties
Reageer

Als bestuurslid van Stichting De Helmondse Musical ben ik hartstikke trots dat we genomineerd zijn, samen met Nieky en Stichting Dickensnight die het zeer zeker ook verdienen. Een grote eer!

Audrey van den Broek

Ik blijf het raar vinden dat een instelling waar meerdere personen bij betrokken zijn het enkelvoudige Helmonder van het jaar kunnen worden. Dat staat voor geen meter en is bovendien ook nog eens appels met peren vergelijken. Splits het dan in op in Helmonder en Instelling van het jaar.

Eens met Audrey! We zijn heel erg trots op de nominatie!! Ongeacht de uitslag; erg leuk dat we in dit rijtje mogen staan.

Perry Vermeulen

Oh wat jammer, ik mis Nathalie v.d. Zanden in dit rijtje.

@Audrey van den Broek op donderdag 1 december 2016 om 13:08:

Proficiat en veel succes we maken het mee op 9 januari

Je mag zeker trots zijn op zo'n nominatie. Wij als Stichting Dickensnight uiteraard ook, maar ook de vrijwilligers die dit jaar en de afgelopen jaren met een tomeloze inzet de Dickensmarkt hebben neergezet, mogen trots zijn. Ook voor hen deze nominatie.
We wensen Nieky Holzken en de stichting De Helmondse Musical alle succes toe met deze nominatie.

@Hein: Dat schreef ik vorig jaar ook al.

@Arve Omic dat maakt het niet minder waar, of moet je maar zwijgen als je eens iets gezegd hebt? Dat kan je het hele blog wel afschaffen

@Hein op donderdag 1 december 2016 om 13:11:

kan het wel vinden in jouw gedachten gang ik zou zeggen ,

voor een persoon : ambassadeur VOOR Helmond 2016

voor instelling/stichting/vereniging ambassadeurs VOOR Helmond 2016

groetjes inge

Update 1:
Nog 10 gratis kaartjes voor de zaal
Maandagavond 9 januari wordt de Helmonder van het Jaar 2016 bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente. Als je in de zaal van Theater Speelhuis met eigen ogen wilt zien of Nieky, de musical of Dickensnight wordt gekozen: er zijn op dit moment nog 10 gratis kaartjes beschikbaar. Via de Speelhuis-website kun je maximaal 2 kaarten voor het balkon reserveren.

Update 2:
De kaartjes voor ‘Helmonder van het Jaar’ in de zaal van Theater Speelhuis zijn uitverkocht. Aansluitend, vanaf 21.00 uur, is in de foyer van het theater de nieuwjaarsreceptie. Voor die receptie heb je géén toegangskaart nodig.

Update 3:
Je kunt stemmen op de publieksprijs voor de Helmonder van het Jaar
De jury kiest de Helmonder van het Jaar 2016, maar de stemmers beslissen wie de publieksprijs krijgt. Tot en met donderdag 5 januari kun je stemmen en meebeslissen wie deze eervolle vermelding krijgt.
Hieronder de filmpjes van de 3 genomineerden.

Niet holzken

Update 4:
Dickensnight Brandevoort is Helmonder van het Jaar 2016
Stichting Dickensnight Brandevoort is de Helmonder van het Jaar 2016 geworden. Dat werd zojuist bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in een uitverkocht Speelhuis.
De winnaar van deze juryprijs kreeg daarom een cheque van 4000 euro en een sculptuur van de Helmondse kunstenaar Willem van der Velden. De 2 andere genomineerden, Nieky Holzken en Stichting De Helmondse Musical, kregen ieder een cheque van 1000 euro.
De publieksprijs ging naar De Helmondse Musical die de internetstemming (zie update 3) won en daarom deze eervolle vermelding ontving.

Hoe kun je nu een evenement uitroepen tot persoon van het jaar....? We hebben een ex wereld kampioen in helmond.... echt wat een stad

Jammer dat het geen persoon is.

Lenie Weijnen

Tjezus wat slecht

En de officiële foto:

Dickensnight een Helmonder?

Carla Kentgens

Ik dacht toch echt dat onze Spartaan van de Wilma ( mijn oude wijk) Nieky de prijs ging pakken...maar dat was natuurlijk geen sprookje zoals s@#k my Dickens...idd wat een stad , zucht!

Jeremy Betrian

Het wordt steeds gekker hier in dat gekke Helmond...

Mario Coolen van Foto Cofoto maakte gisteravond deze foto. V.l.n.r. zie je Bob Grijpstra (voorzitter Stichting De Helmondse Musical), burgemeester Elly Blanksma, Rob Robben (voorzitter Stichting Dickensnight Brandevoort), Nieky Holzken en Peter de Bruin (directievoorzitter Rabobank Helmond)

Idd belachelijk een prijs vernoemen naar een persoon en die dan schenken aan een stichting ???
Werkelijk ik heb niks met kickboksen, maar als je al meerdere keren wereldkampioen bent in een discipline ben je op z'n minst een waardig ambassadeur voor je stad.
Het siert Nieky dat hij met een positieve attitude op de foto gaat met een delegatie bewindvoerders van een stad, die al meerdere keren blijk heeft gegeven van geen of nauwelijks waardering te hebben voor hetgeen hij gepresteerd heeft !!!

Belachelijk

Angelica Gubbels

Had zeker Nieky moeten zijn!
Oh zo jammer Nathellie Holzken, en belachelijk grrr...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: