Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.702 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Literair Café Helmond is de Helmonder van het jaar 2015. Dat werd zojuist bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in een bomvol Speelhuis. De winnaar kreeg een cheque van 4000 euro en een sculptuur van de Helmondse kunstenaar Willem van der Velden. Inloophuis De Cirkel en Festival Impact, de 2 andere genomineerden, ontvingen ieder een cheque van 1000 euro. Prijzen die de Rabobank Helmond beschikbaar stelde. De publieksprijs ging vanavond naar Inloophuis De Cirkel, zie foto. De Cirkel is een regionaal, laagdrempelig inloophuis in de Piet Heinstraat voor mensen met kanker en hun naasten
De Helmonder van het Jaar is een persoon of instelling die zich al jaren verdienstelijk maakt voor Helmond op sociaal en/of cultureel gebied. Iemand die de stad en haar medebewoners een warm hart toedraagt en zich op een bijzondere wijze hier belangeloos voor inzet.
Met gemiddeld 500 bezoekers per avond is het Literair Café Helmond in 25 jaar uitgegroeid tot ‘het grootste podium voor gerenommeerde schrijvers’, vindt de jury. Het Literair Café Helmond heeft het doel mensen uit Helmond en omgeving op een laagdrempelige manier (nader) kennis te laten maken met literatuur.
Vorig jaar werd Wim Daniëls de 20ste Helmonder van het jaar. De winnaars die hem voor gingen: Rimboband en zij wonnen ook de publieksprijs. Eerdere winnaars zijn: Kasteel van Sinterklaas, Jan Visser Museum, Charel Nuytens, Popkoor Kolok, Pieter Gruijters, stichting Truckersday, Bernard van Lieshout KBO Helmond, de centrummanagers Thieu de Wit en Jan Verspaget, Scouting Leonardus, Kitty van Bussel-van Duijnhoven oprichtster Stichting Vluchteling als Naaste, Paul Smits van Kindervarieté Jacona, Carnavalsvereniging De Keiebijters, mede-oprichter Cor Tilburgs van de Rimbo Band, toneelvereniging St. Genesius, voorzitter Afra Claassen van de Gehandicapten Sportvereniging Gewest Helmond, pedagogische hogeschool De Kempel, de Algemene Hulpdienst en zuster Liesbeth van der Meijden van de stichting Mensen voor Mensen.

5 reacties:

Beantwoorden

Waarom moet de verkiezing van de Helmonder van het Jaar geschieden onder de vlag van de Rabobank en bezit een jury van notabelen de beslissende stem? In Rotterdam bekommert een stichting zich om deze verkiezing en hebben de stemmers het zelf voor het zeggen. De Helmondse jury van notabelen bepaalt nota bele zelfs wie genomineerd worden, zoals de Weblog van Helmond heeft mogen ervaren.

Ik stel voor dat de Weblog deze verkiezing voortaan organiseert, en dan gewoon de stemmen laat tellen.

Beantwoorden

@JdJ op dinsdag 5 januari 2016 om 13:40:

Precies, de échte Helmonder van het jaar!

Deze constructie is al jaren net zo betrouwbaar en transparant als het seniorenconvent van Gemeente Helmond.

Beantwoorden

Het is sowieso raar dat de Helmonder van het jaar niet een persoon is. Noem het dan instelling van het jaar en laat Helmonder van het jaar een persoon zijn die zich positief voor Helmond heeft ingezet.

Beantwoorden

@JdJ op dinsdag 5 januari 2016 om 13:40:

Zou wel een mooie stunt zijn. 🙂

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *