Buiten is het 23 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.580 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

64reacties

Beste weblogbezoekers,
twee jaar geleden was er al een groep Helmonders die vond dat De weblog van Helmond genomineerd moest worden voor Helmonder van het Jaar. Helaas leidde dat verzoek toen niet tot een nominatie. Nu twee jaar later en na het lezen van de vele enthousiaste reacties dachten wij, laten we het opnieuw proberen.

Al bijna tien jaar is De weblog van Helmond een ware ambassadeur van de stad. Een ieder die op de weblog komt en dit leest weet dat de vrijwilligers van de weblog belangeloos enorm veel tijd en liefde investeren in het up to date houden van deze site. Dagelijks komen er vele Helmonders digitaal bijeen om het nieuws over Helmond te volgen en bespreken. De wereld wordt steeds digitaler, het past anno 2014 dus geheel in het tijdsbeeld dat een digitale omgeving een nominatie krijgt voor de eretitel Helmonder van het Jaar.

Alle tien ondergetekenden zijn van mening dat De weblog van Helmond deze titel meer dan verdient en wij gaan de jury wederom verzoeken De weblog van Helmond te nomineren als Helmonder van het Jaar.
Wil jij deze nominatie ook ondersteunen en kun jij je vinden in onze brief (Word-bestand) die we gaan opsturen: mail dan je voor- en achternaam deze maand even naar [email protected]. Dan zetten we jouw naam er ook onder. Want met meer ondertekenaars maakt De weblog van Helmond meer kans.
Weet je nog iets te verbeteren aan de brief, zet dat dan in de reacties hieronder.

Mohammed Chahim Ling Ko
Antoinette Maas Lonneke Maraczi
Mirjam van der Pijl Stijn Smeulders
Martijn van Stratum Henriëtte Verouden
Gaby van den Waardenburg Noureddine Zarroy

64 reacties:

@Antoinette, Gaby, Henriëtte, Ling, Lonneke, Martijn, Mirjam, Mohammed, Noureddine en Stijn:

Wat geweldig leuk dat jullie de weblog voordragen als Helmonder van het Jaar. Dank je wel!!

Beantwoorden

Ik heb de brief net ook ondertekend. Ik kreeg een mailtje terug dat ik al de derde was. 🙂

Beantwoorden

Goeie actie.

Beantwoorden

Een geweldig initiatief. Al woon ik niet in Helmond, het voelt alsof ik er ben zodra ik de weblog bezoek. En ook belangrijk: het stadje stelt dan nooit teleur! Dus namens al degenen die uitgewaaierd zijn: verkies de weblog tot Helmonder van het Jaar, want dat is hij voor ons al jaren.

Beantwoorden

De teller staat op dit moment op 7.
Dus, als jij De weblog een warm hart toedraagt, stuur een mailtje met je naam!!
En laat die teller flink oplopen. 🙂

Beantwoorden

Gedaan 😉

Beantwoorden

Natuurlijk doen we dat. Helemaal terecht!

Beantwoorden

Update: de tellen staat nu op 11;-)

Beantwoorden

Kom op mensen, dit moeten er op z’n minst 111 worden…… dus zeker HONDERD meer.

Of is het een boel mensen – die regelmatig op deweblogvanhelmond verschijnen met terechte of onterechte reacties – er alleen aan gelegen “zichzelf te lezen”?
Dat kan toch gewoonweg niet…..!!

Beantwoorden

@brombeer in totaal zitten we nu op 21 personen.

Beantwoorden

De Weblog van Helmond is geen persoon toch? Ik vind die nominatie van de Weblog van Helmond voor Helmonder van het jaar net zo vreemd als het nomineren en uitroepen van de E.U. voor de nobelprijs van de vrede. Nomineer dan de uiteindelijke persoon achter dit weblog. Want de Weblog van Helmond is geen Helmonder; het is een…weblog!

Beantwoorden

Je moet niet zeveren Arve Omic! Het “Kasteel van Sinterklaas” is toch óók geen persoon (2013).

Beantwoorden

Als het Kasteel van Sinterklaas Helmonder van het jaar is geworden dan vind ik dat inderdaad ook zeer vreemd. Maar in dat geval kun je inderdaad de Weblog ook nomineren. Of het nieuwe station. Of het kanaal. Het zijn allemaal geen Helmonders. Ik vind het ridicuul. Maar ze en jullie doen maar. Van mij mag het Weblog gerust gekozen worden.

Beantwoorden

Wat zeur je dan?

Beantwoorden

Prachtig initiatief en heel terecht! Ik mag hier graag komen lezen en soms reageren. Ik kan jullie alleen met mijn ziel steuren. Met mijn pen kan dat niet omdat ik aan de Rabobank verbonden ben. Nog een schandaal bij onze bank kunnen we ons niet veroorloven. 😉

Heel veel succes en ik hoop dat er veel namen onder de brief komen. Dat werkt kan ik jullie verzekeren.

Beantwoorden

@wilco: bedoel je een maitlje gestuurd? Zo ja, heb niets ontvangen. Misschien is er iets fout gegaan. Kan ik je naam toevoegen?

Beantwoorden

Zie net dit initiatief en ben hier blij mee. Heb net een mail gestuurd. Als ChristenUnieHelmond was dit ons eerste platform nog ver voor de verkiezingen en we waren hier heel dankbaar voor. Het initiatief ging zelfs van de Weblog uit. Wij steunen dit dus graag.

Beantwoorden
Lodewijk den Breejen

Mail verstuurd!

Beantwoorden

@ Jan

Is je familie ook uitgesloten van de stemmingen? Soms staat dat inderdaad in de reglementen maar als dat niet zo is…

Beantwoorden
Mirjam van der Pijl

Hebben eventuele andere genomineerden nog wel een kans, nu er nu al zo gelobbyd wordt voor “De Weblog”?

Overigens steun ik de oproep voor ondersteuning,om tot een nominatie te komen, van harte.

Als grootaandeelhouder van tegels op de “Catwalk of Fame” kan dat ook niet anders 😉

Beantwoorden

Korte update: de teller staat nu op 31!

Beantwoorden

Dank je wel! Wat geweldig dat er in nog geen 100 uur al 31 aardige Helmonders zijn die de weblog voordroegen als Helmonder van het Jaar!
Bij de updates van Mohammed Chahim, maar ook als er hier weer iemand meldt een maitje gestuurd te hebben of als het bericht geretweet/gedeeld/geliked wordt, kijken we elkaar bij het weblogteam (virtueel) even aan met een blije lichtknikkende blik van ja hoor, dat is echt waar en dat gaat goed  🙂
En de maand is nog niet voorbij…

Beantwoorden

@brombeer op zondag 23 november 2014 om 09:45:

Ik zever en zeur niet. Ik geef aan dat ik het ridicuul vind dat non-Helmonders en zelfs non-personen tot Helmonder van het jaar kunnen (en blijkbaar dus ook worden) gekozen. Echter als de organisatie rond ‘Helmonder van het jaar’ kiest voor dergelijke ridiculiteit dan is het net zo prima om de Weblog te nomineren als het Kasteel van Sinterklaas. En net als dus het nieuwe station of het kanaal of de reuzenbloempotten aan de traverse, om een aantal andere non-personen en daarmee non-Helmonders te noemen.

Beantwoorden

Arve. Hou nu eens op.
Je had je standpunt reeds verkondigd.
Dit zijn jouw woorden:
” jullie doen maar. Van mij mag het Weblog gerust gekozen worden. ”

Waarom begin je dan weer opnieuw te stoken?

Een ding weet ik zeker, ene Arve Omic zal nooit genomineerd worden!!!

Beantwoorden

@case op dinsdag 25 november 2014 om 19:23:

Hoewel ik wél een persoon ben zijn er inderdaad weinig bekende redenen om mij te nomineren. Ik reageerde alleen nog even om een antwoord te geven op de vraag die brombeer mij stelde: “Wat zeur je dan?” Als er verder geen vragen of opmerkingen zijn zal ik niet meer kritisch reageren. 😉

Beantwoorden

Het zou zeer terecht zijn, dus ik heb gemaild, en mijn stem hebben jullie !!!

Beantwoorden

Laat ik maar eens weer een update geven: Charlotte is nummer 40!

Beantwoorden

Arve, je zult toch ook wel je stem hebben uitgebracht, of niet?
Flink aan de weg timmeren en héél erg je best doen. Misschien wordt je dan ook nog ooit eens genomineerd! Is best spannend als je te horen krijgt dat je genomineerd bent voor iets. Voor wat dan ook (weet het uit ervaring).

Bedankt voor de update: Mohammed Chahim. Maar het moeten er toch niet wel wat meer worden! Ja toch zeker?

Beantwoorden

Ik bedoel: Maar het moeten er toch nog wel wat meer worden! Dat niet sloeg natuurlijk nergens op. Sorry!

Beantwoorden

Nominatie verzonden. Kan me volledig vinden in de brief. Succes met de verdere werving. Opdat er nog veel mensen dit goede initiatief steunen.

Beantwoorden

Prima initiatief dit, waarin mijn stem ook is toegevoegd. Hopelijk beseft men bij de organisatie dat de Weblog van voor en door de Helmonders is. Een belangrijk nieuwsorgaan dat beloond mag worden om als geheel Helmonder van het jaar te worden. Dit zeg ik omdat ik weet welke fantastische mensen er achter de weblog verblijven, met al jarenlang een enorme inzet. Heel wat uren per dag , tientallen per week achter de computer en telefoon maken de Weblog tot wat het nu is. Een orgaan dat voor hoog en laag in deze gemeente en daarbuiten niet meer weg te denken is. Een diepe buiging is hier op zijn plaats voor de makers ervan. Dus, de Weblog is niet zomaar iets van hout, of van steen, zoals Arve Omic hier bedoelde te zeggen, het wordt in zijn geheel gemaakt door…… mensen, beste Arve .

Beantwoorden

Twan Peters: Dus, de Weblog is niet zomaar iets van hout, of van steen, zoals Arve Omic hier bedoelde te zeggen, het wordt in zijn geheel gemaakt door…… mensen.

Helemaal mee eens. En zo is het ook met het Kasteel van Sinterklaas. Allemaal mensen die dit festijn tot een succes maken/maakten.

Beantwoorden

Mooi initiatief!!
@Mohammed, mail is verstuurd!

Beantwoorden

Met de weblog heb ik een bietje m’n oude vertrouwde Helmonds Dagblad (d’n buil) teruggekregen. Nominatie meer dan terecht, en het winnen van de prijs zal alleen maar meer Helmonders hier naartoe brengen.

Beantwoorden

Leuk zoveel positieve reacties.

Het zou fijn zijn als er vanuit Helmond Sport uit ook meer waardering was voor De weblog van Helmond.

Beantwoorden

Zojuist ook een mailtje gestuurd!

Beantwoorden

Natuurlijk Brombeer,

geld hetzelfde voor Het Kasteel en de festiviteiten rond Sinterklaas. Maar het Weblog staat nu even bovenaan bij me.

Beantwoorden

We hopen natuurlijk dat de weblog het gaat worden

Beantwoorden

Twan: het kasteel hadden we al in 2012 (heb me ergens vergist, geloof ik. Het bericht van het ED was van 2 januari 2013).

Beantwoorden

@Mirjam van der Pijl op maandag 24 november 2014 om 23:56:

Ik heb geen idee eerlijk gezegd.

Beantwoorden

Vandaag weer een korte update: we staan nu op 45. Ik zal aanstaande maandag (1 december) de brief versturen. Hopelijk halen we de 50 🙂

Beantwoorden

De weblog, helmonder van het jaar?

Beantwoorden

Danny;

De Weblog, maar vooral de mensen die erachter zitten. Lees nog maar een keer terug!

Beantwoorden

Danny, een beetje ongenuanceerd, of niet? Zoals Twan zegt lees ook andere reacties eens, dan weet je wat meer!

Beantwoorden

Weblog Helmond is voor steeds meer mensen een geweldige digitale ontmoetingsplaats.Het versterkt de saamhorigheid. Daarom is Weblog Helmond deze nominatie meer dan waard. Ik wil iedereen die met plezier de weblog bezoekt en zich dus ook interesseert wat er in onze regio speelt oproepen de nominatie te ondersteunen. Samen maakt sterk !

Beantwoorden
Jean Pierre Poppeliers

Met de weblog bedoel ik ook de mensen die er achter zitten.
Zonder die mensen zou de weblog er ook niet zijn 🙂

Beantwoorden

Van Mohammed Chahim hoorden we dat de teller gisteravond al op 50 stond! Fantastisch dat zoveel Helmonders de weblog ondersteunen. Dank ook voor de mooie woorden, dat ons goed!

Maandag stuurt Mohammed de brief (Word-bestand) naar de Rabobank. Wil je dat jouw naam daar ook onderstaat, mail dan je naam naar [email protected]. Het kan nog net.

Beantwoorden

De brief is verstuurd. We zijn uitgekomen op 53 mede-indieners. Dank. Nu wachten op een reactie 🙂

Beantwoorden

53 Keer dank, we voelen ons vereerd.

@Mohammed Chahim op dinsdag 2 december 2014 om 11:32:
Dank je wel voor jouw inzet!

Beantwoorden

Wat veel mensen die de brief ondertekenden. Dat is nog nooit voorgekomen bij Helmonder van het jaar.

Beantwoorden

Helaas is De Weblog niet door naar de eindronde. Dus geen Helmonder van het jaar.

Beantwoorden

Berry van Aerle, Mario Coolen en Wim Daniels zijn de genomineerden.

Beantwoorden

@Ad op woensdag 10 december 2014 om 13:47:

Goed dat je dat nieuws hier al zo snel plaatste.
Jammer dat de weblog niet in dat rijtje van 3 staat.
Hartelijk dank aan iedereen die de weblog voordroeg, dat deed/doet ons goed!
Berry, Mario en Wim: gefeliciteerd met jullie nominatie!

Beantwoorden

En wanneer was de laatste keer dat de beste heren ooit iets belangeloos voor Helmond gedaan hebben? Zonder er zelf financieel beter van te worden?

Misschien dat ik de deze nominatie dan beter begrijp… Dat is toch waar de ‘Helmonder van jaar’ om gaat? quote, Rabobank:

“Vaak is dat een persoon of instelling die zich al jaren verdienstelijk maakt voor de stad Helmond op sociaal en/of cultureel gebied. Iemand die de stad Helmond en haar medebewoners een warm hart toedraagt en zich op een bijzondere wijze hier belangeloos voor inzet.”

Als dat niet zo is dan nomineer ik volgend jaar Ugur Ozdemir.

Beantwoorden

Bij die keuze mag je vraagtekens zetten, vooral m.b.t Daniëls uit Aarle-Rixtel naar mijn mening, haha? Is Aarle geannexeerd, of omdat Wim stiekem in Helmond woont of omdat hij stadsdichter is/was? Of hadden de drie soms een bankrekening bij de Rabo? Tja dan wordt het anders!

Desondanks gefeliciteerd met de nominatie voor Berry, Mario en Wim!

Beantwoorden

De keuze voor waarom Berry, is na het lezen van onderstaand artikel nu duidelijk… jammer weer een gevalletje ons kent ons…

http://www.docdroid.net/hdr8/berry-musical-dichterbij.pdf.html

Even ter duidelijkheid, ik heb niks tegen de 3 bovenstaande genomineerden, maar alsjeblieft zeg ‘organisatie’ of je doet het goed of je doet het niet.

Ben benieuwd wat er nog meer komt boven drijven deze maand.

Ik persoonlijk zou mezelf nu terug trekken als genomineerde, wat een farce.

Beantwoorden

Jammer jammer jammer.
Hoewel het drie mooie namen zijn die nu genomineerd zijn, ben ik wel benieuwd naar de motivatie. Want wees eerlijk:
Berry van Aerle zijn musical is nog niet eens begonnen.
Het kasteel van sinterklaas van Mario Coolen won al een keer.
En Wim Daniëls is geen Helmonder.

@Mohammed Chahim: Kreeg jij te horen waarom de weblog niet genomineerd werd?

Beantwoorden

Riekt het niet een beetje naar vriendjespolitiek? Zou inderdaad wel eens willen weten waarom de weblog niet is genomineerd!

Beantwoorden

@Jan bedankt wist niet dat Mario Coolen daar achter zat, maar wel beetje dubbel dat dan weer.

En de Wim, de Eindhovense Helmonder is het er ook mee eens:

http://www.omroepbrabant.nl/?news/221406612/Geen+Helmonder+en+toch+genomineerd+voor+Helmonder+van+het+Jaar,+Wim+Daniels+(60)+vindt+het+apart.aspx

Voor de rest tja, voortaan ga ik het dan maar ‘Rabobanker van het jaar’ noemen en me er verder niet meer mee bezig houden, zonde van al die jaren stemmen maar goed tot die tijd wacht ik dan maar totdat een onafhankelijke organisatie opstaat en een echte ‘Helmonder van het jaar’ te gaan organiseren.

Beantwoorden

@Jan Nee, heb niets gehoord. Niet eens een ontvangstbevestiging (in 2012 nog wel ontvangen).

Beantwoorden

@ Chamim. Gewichtige zaak. Hiervoor klim je wel in de pen.

Beantwoorden

@Patrick op donderdag 11 december 2014 om 20:24:

Alternatieve verkiezing op de Weblog organiseren?

Beantwoorden

Wim Daniëls is Helmonder van het jaar 2014
Stadsdichter Wim Daniëls is verkozen tot Helmonder van het Jaar 2014. De publieksprijs ging naar fotograaf en vrijwilliger Mario Coolen.
De Helmonder van het Jaar werd gisteren voor de 20ste keer verkozen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van gemeente Helmond. Voor de titel Helmonder van het Jaar waren 3 personen genomineerd: Berry van Aerle, Mario Coolen en Wim Daniëls.
Sinds begin 2011 is Wim Daniëls de stadsdichter van Helmond. Eind deze maand neemt hij daar officieel afscheid van. Hij laat dan een prachtige erfenis na. Het boek ‘Helmonds voor beginners’, het Helmonds woordenboek en de bundel ‘Stadsgedichten Helmond’ vormen slechts een klein gedeelte van zijn Helmonds nalatenschap. Wim Daniëls was ook vele jaren te horen en te zien op lokale en landelijke radio en tv en schittert regelmatig op het podium in diverse theaters, ook in Helmond. De jury van de verkiezing Helmonder van het Jaar gaf aan dat zijn hart en ziel uitgaan naar Helmond. Hij heeft een onmiskenbare binding met de stad en draagt dat ook uit.
Dit jaar is er ook weer gestemd voor de publieksprijs van de Helmonder van het Jaar. Er werden ruim 600 stemmen uitgebracht. De meeste stemmen gingen naar Mario Coolen. Hij is in de stad en vooral de wijk Mierlo-Hout bekend als fotojournalist, vrijwilliger en initiatiefnemer, bijvoorbeeld van het oorlogsmonument in Mierlo-Hout. Hij kent Helmond door en door en zet Helmond in een positief daglicht. Hij brengt alle trots van Helmond vrijwel dagelijks opnieuw in beeld. Hij werd door de jury ook geroemd om zijn inzet tijdens de jaarlijkse bevrijdingsherdenking van Mierlo-Hout.
De Helmonder van het Jaar is een persoon of instelling die zich al jaren verdienstelijk maakt voor Helmond op sociaal en/of cultureel gebied. Iemand die onze stad en haar medebewoners een warm hart toedraagt en zich op een bijzondere wijze hier belangeloos voor inzet. Iemand die Helmond als visitekaartje met zich meedraagt en dit vol passie uitdraagt. Het maakt daarbij niet uit of iemand is geboren in Helmond of niet. De winnaar van dit jaar zette zich voor lange tijd op een opvallende en positieve wijze in voor Helmond.
De winnaar ontvangt, naast alle eer, een bronzen sculptuur, een oorkonde en een cheque ter waarde van 4.000 euro. De twee andere genomineerden ontvangen naast de oorkonde een cheque ter waarde van 1.000 euro. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door Rabobank Helmond.

Beantwoorden

Nieuws: Wim Daniëls toch geen Helmonder van het Jaar.

Zoals uit het Rabobank-persbericht valt op te maken zijn de meeste stemmen tijdens de verkiezing van Helmonder van het Jaar gegaan naar Mario Coolen. Daarmee is Super Mario overtuigend uitgeroepen tot Helmonder van het Jaar 2015.

Voor Wim Daniëls is dit een hele teleurstelling, heb ik me laten vertellen, maar hij mag zich naar believen tooien met de titel:

Rabobank Helmonder van het Jaar, of Helmonder van het Rabobank Jaar, dan wel Wim Rabobank Daniëls Helmonder van het Jaar. Er gaan geruchten dat hij voor de laatste titel een vergoeding kan krijgen.

Mijn advies is: voor volgend jaar moet de Weblog van Helmond de verkiezing van Helmonder van het Jaar organiseren, zodat er geen misverstand meer kan rijzen over wie die titel toekomt..

z

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *