8reacties

De stadsschrijver verhaalt op de weblog


Wellicht hoorde je al dat stadsschrijver Tania Heimans vanaf morgen letterlijk geschiedenis gaat schrijven met Helmonders. Wil je jouw Helmondse geschiedenis delen, dan kun je samen met haar jouw verhaal van Helmond vereeuwigen voor het nageslacht. Jouw verhaal kan over van alles gaan. Over het pleintje waar je 10 jaar geleden nog voetbalde, maar ook over je oma die in de huishouding van de fabrieksdirecteur werkte. Een selectie van de opgeschreven verhalen komt in een publicatie die elke deelnemer cadeau krijgt.
De komende maanden gaat de stadsschrijver daartoe 12 keer de wijken in. Morgenavond is de eerste bijeenkomst in Wijkhuis Westwijzer. Op onderstaande afbeelding zie je alle locaties waar je tot en met september welkom bent. Tania zou het leuk vinden als ook jij (met een beetje hulp van haar) stadsschrijver wordt. Dit heb je zo in de vingers na haar gratis workshop.
Wat je nog niet weet, is dat onze stadsschrijver over dit schrijfproject ‘Helmond Schrijft Geschiedenis’ zelf ook gaat schrijven. Op de weblog zal zij de komende 3 maanden over haar ontmoetingen en ontdekkingen verhalen.

Helmond schrijft geschiedenisNieuw Helmonds nieuws
8 reacties
Reageer

Morgenavond de zesde van de 12 bijeenkomsten:

Vanmiddag is er een bijeenkomst voor de bewoners van de Ameideflat waar zij Helmondse geschiedenis gaan schrijven met onze stadsschrijver.

Morgenmiddag kun je samen met onze stadsschrijver jouw verhaal over Helmond vastleggen. Een korte gratis workshop met tips helpt je om dat zodanig op te schrijven dat het eeuwigheidswaarde krijgt. Blijkt het zelf geschiedenis schrijven daarna toch nog lastig dan helpt Tania je natuurlijk. Als je dat wilt tenminste...
Over haar eerdere ontmoetingen en ontdekkingen tijdens dit schrijfproject schreef zij deze 3 verslagen.

Morgenmiddag:

Morgenmiddag:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: