Buiten is het 21 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.981 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Wellicht hoorde je al dat stadsschrijver Tania Heimans vanaf morgen letterlijk geschiedenis gaat schrijven met Helmonders. Wil je jouw Helmondse geschiedenis delen, dan kun je samen met haar jouw verhaal van Helmond vereeuwigen voor het nageslacht. Jouw verhaal kan over van alles gaan. Over het pleintje waar je 10 jaar geleden nog voetbalde, maar ook over je oma die in de huishouding van de fabrieksdirecteur werkte. Een selectie van de opgeschreven verhalen komt in een publicatie die elke deelnemer cadeau krijgt.
De komende maanden gaat de stadsschrijver daartoe 12 keer de wijken in. Morgenavond is de eerste bijeenkomst in Wijkhuis Westwijzer. Op onderstaande afbeelding zie je alle locaties waar je tot en met september welkom bent. Tania zou het leuk vinden als ook jij (met een beetje hulp van haar) stadsschrijver wordt. Dit heb je zo in de vingers na haar gratis workshop.
Wat je nog niet weet, is dat onze stadsschrijver over dit schrijfproject ‘Helmond Schrijft Geschiedenis’ zelf ook gaat schrijven. Op de weblog zal zij de komende 3 maanden over haar ontmoetingen en ontdekkingen verhalen.

8 reacties:

Beantwoorden

Beantwoorden

Beantwoorden

Morgenavond de zesde van de 12 bijeenkomsten:

Beantwoorden

Vanmiddag is er een bijeenkomst voor de bewoners van de Ameideflat waar zij Helmondse geschiedenis gaan schrijven met onze stadsschrijver.

Beantwoorden

Morgenmiddag kun je samen met onze stadsschrijver jouw verhaal over Helmond vastleggen. Een korte gratis workshop met tips helpt je om dat zodanig op te schrijven dat het eeuwigheidswaarde krijgt. Blijkt het zelf geschiedenis schrijven daarna toch nog lastig dan helpt Tania je natuurlijk. Als je dat wilt tenminste…
Over haar eerdere ontmoetingen en ontdekkingen tijdens dit schrijfproject schreef zij deze 3 verslagen.

Beantwoorden

Morgenmiddag:

Beantwoorden

Morgenmiddag:

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *