2reacties

Eindelijk €275.000 terug ivm Dunanttunnel

Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat. De gemeente krijgt namelijk 275.000 euro (van de 311.750 euro) terug van de firma Paktor omdat hun herstelwerkzaamheden van de voegen van de Henri Dunanttunnel ondeugdelijk bleken. Dat is de uitkomst van de schikking tussen de gemeente en het bedrijf.
In 2007 werden de voegen van de Henri Dunanttunnel vervangen door de firma Pakor (tegenwoordig PB Infra geheten). Hun toegepaste voegvulling gaven veel problemen. In 2008 bleek dat bij een aantal voegen scheuren ontstonden en het asfalt omhoog kwam. De gemeente verzocht het bedrijf uit Ridderkerk herhaaldelijk die probleem op te lossen, maar zonder concreet resultaat. Daarom werd Paktor in gebreke gesteld en werden noodmaatregelen getroffen en een aantal keer spoedoperaties uitgevoerd.
In 2011 startte de gemeente een gerechtelijke procedure tegen het bedrijf. Dat leidde er uiteindelijk toe dat er met de verzekeraar van het bedrijf voor een bedrag van 275.000 euro werd geschikt. De oorspronkelijke opdracht aan Paktor voor het vervangen van de voegen bedroeg 311.750 euro.
De problemen met de voegen werden tijdens uitgebreide wegwerkzaamheden door Rasenberg Wegenbouw in de tweede helft van 2012 opgelost.
De Henri Dunanttunnel is bij veel Helmonders ook wel bekend als ‘de badkuip’. Maar vanwege het bovenstaande wordt dit kruispunt van de Deurneseweg met de Wethouder van Wellaan en Lage Dijk in hun branche ook wel de Pakorbak (zo leerden we van destralert).

Hoewel het niets met bovengenoemde problematiek van doen heeft, toch dit filmpje uit 2011 van de badkuip (als kleine beloning 😉 voor het lezen van het bovenstaande):