Buiten is het 12 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 90.279 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat. De gemeente krijgt namelijk 275.000 euro (van de 311.750 euro) terug van de firma Paktor omdat hun herstelwerkzaamheden van de voegen van de Henri Dunanttunnel ondeugdelijk bleken. Dat is de uitkomst van de schikking tussen de gemeente en het bedrijf.
In 2007 werden de voegen van de Henri Dunanttunnel vervangen door de firma Pakor (tegenwoordig PB Infra geheten). Hun toegepaste voegvulling gaven veel problemen. In 2008 problemen te geven omdat bij een aantal voegen scheuren ontstonden en het afval omhoog kwam. De gemeente verzocht het bedrijf uit Ridderkerk herhaaldelijk die probleem op te lossen, maar zonder concreet resultaat. Daarom werd Paktor in gebreke gesteld en werden noodmaatregelen getroffen en een aantal keer spoedoperaties uitgevoerd.
In 2011startte de gemeente een gerechtelijke procedure jegens het bedrijf. Dat leidde er uiteindelijk toe dat er met de verzekeraar van het bedrijf voor een bedrag van 275.000 euro werd geschikt. De oorspronkelijke opdracht aan Paktor voor het vervangen van de voegen bedroeg 311.750 euro.
De problemen met de voegen werden tijdens vrij uitgebreide wegwerkzaamheden door Rasenberg Wegenbouw in augustus en september 2012 opgelost. De Henri Dunanttunnel is bij veel Helmonders ook wel bekend als ‘de badkuip’. Maar vanwege het bovenstaande wordt dit kruispunt van de Deurneseweg met de Wethouder van Wellaan en Lage Dijk in hun branche ook wel de Pakorbak (zo leerde we van destralert).

Hoewel het niets met bovengenoemde problematiek van doen heeft, toch dit filmpje (van 33 seconden) uit 2011 van de badkuip:

2 reacties:

Compliment voor de gemeente!

Beantwoorden

Inderdaad. Het is makkelijk om op te geven in zo’n langdurige strijd met betreffende aannemer. Maar de aanhouder wint, dat blijkt maar weer eens. Met dank aan de zich vastbijtende ambtena(a)r(en).

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *