18reacties

Carnaval: Gertjan van Stratum is stadsprins


Zojuist werd bekend gemaakt dat Gertjan van Stratum de nieuwe stadsprins van de Keiebijters is. Terwijl de Helmondse carnavalsverenigingen en andere carnavalsliefhebbers toekeken, werd hij geïnstalleerd als Prins Briek XLIII. Dat alles vond plaats op het plein voor het kasteel.
Daarmee volgt deze Helmonder David Stockx (Prins Briek XLII) op als Prins der Keiebijters. In het dagelijks leven is Gertjan commercieel directeur bij ‘t Helmondse Please Payroll. Mi Mekare..! is dit jaar het motto van het carnavalsseizoen waarvan op zondag 7 februari de optocht is.

CarnavalNieuw Helmonds nieuws
18 reacties
Reageer

Gefeliciteerd Gert-Jan, maak er mooi feest van! :-)

Alaaaaaaaaaaaf !! En een goede prins want in Stiphout geboren.

Gefeliciteerd Gertjan, oranje zal je goed staan.
Wim van den Broek maakt altijd heel veel mooie foto's. Gisteren waren hij en zijn camera er ook weer. Zouden jullie zijn foto's aub ook willen plaatsen?

@Tineke op zondag 10 januari 2016 om 10:47:

Wim stuurt ons vaker foto's die we dan plaatsen. Als hij foto's van gisteren mailt dan plaatsen we die natuurlijk ook. Dat geldt trouwens voor iedereen die foto's naar post@deweblog.nl mailt en daarbij vermeldt waar ze bij horen.
Staan je foto's al ergens op internet, dan is het voortaan nog makkelijk. Je kopieert de link waarin achteraan .jpg staat en plakt die link in een reactie. Nadat je de reactie plaatste, verschijnt die foto dan vanzelf. :-).

Update 1:
Prins Briek XLIII krijgt zaterdag de stadssleutel van de burgemeester
Prins Briek XLIII zwaait tijdens carnaval 2016 zijn scepter over heel Helmond. De gemeente is ervan overtuigd dat hij onder het motto ‘Mi mekare..!’ ervoor gaat zorgen dat we weer een fantastisch carnavalsfeest krijgen.
Daarom zal burgemeester Elly Blanksma hem komende zaterdag de stadssleutel overhandigen. Tenminste, mits de 43-jarige Prins en zijn gevolg de proeven van bekwaamheid naar tevredenheid uitvoeren. Deze proeven van bekwaamheid en de officiële sleuteloverdracht vinden carnavalszaterdag om 13.00 uur plaats in de Raadszaal van Helmond.Update 2 bij de bovenstaande foto die we vannacht plaatsten:

Als agent verkleedde jongen moest zijn carnavalskostuum inleveren
Een 17-jarige Helmonder had vannacht niet lang plezier van zijn carnavalskostuum. Verkleed als politieagent trok de jongen de aandacht van 2 'echte' politieagenten in het Helmonds uitgaansgebied. Hij droeg een namaak politiepoloshirt met daarop de originele politielogo’s. De agenten droegen hem op de polo ter plaatse uittrekken en inleveren.
Agenten zagen hem rond 1.00 uur door de stad fietsen. Hun geoefend oog viel op het poloshirt dat de jongen onder zijn jas droeg. Dat leek namelijk opvallend veel leek op die van het originele uniform van de politie. Bij controle bleek dat de replica voorzien was van originele politie-emblemen en dusdanig echt leek dat het in beslag werd genomen. De jongen was behoorlijk geschrokken en kreeg een waarschuwing.
Misbruik van politielogo, -uniform en -striping levert verwarring en onveiligheid op en is strafbaar. Het moet namelijk voor iedereen altijd meteen duidelijk zijn dat je met de politie te maken hebt. Daarop moet je kunnen vertrouwen. Het dragen van een namaakuniform kan tot ongewenste verwarring leiden bij hulpverleners en andere mensen, met alle kwalijke gevolgen van dien. Ook voor je eigen veiligheid is het een onverstandige keuze. Agressie en geweld tegen politiemedewerkers kunnen zich immers ook richten tegen feestvierders in uniform. De politie is daarom ook tijdens carnaval alert op het dragen van namaakuniformen die moeilijk van het echte uniform te onderscheiden zijn en treedt daar tegen op.

Update 3:
Een dolle boel in de raadszaal bij sleuteloverdracht aan stadsprins
Vanmiddag droeg burgemeester Elly Blanksma de Helmondse stadssleutel over aan de Stadsprins. Dat betekent dat zij het bestuur aan Prins Briek XLIII tot en met dinsdag toevertrouwd en overdraagt.
Achtereenvolgend maakten Sonja van der Graaf, Peter Adriaans (2X), Paul Smeulders, Jos van Bree (2X) en Lex Coolen met hun mobieltje de onderstaande foto's.

Na de sleuteloverdracht trok het gezelschap naar Hoftempel West Ende waar op 3 podia alle carnavalsverenigingen zich presenteren. Uit handen van de stadsprins ontvangen zij dan een replica van de stadssleutel.
Rond 16 uur is het traditioneel de tijd om daar de Kei uit de grond te halen. En dan start officieel het Helmondse carnaval onder het motto

@De weblog van Helmond op zaterdag 6 februari 2016 om 15:45:

Dè ziet 'r gezelliger oit dan d'n gemiddelde raadsvergadering

Rob Michiels

Bij Westend was het als vanouds weer een fijnfisjenie. :-)

Toon van Laarhoven

Tomas Paulavičius

Onderstaande video wordt vanavond vanaf 18.00 uur uitgezonden op Omroep Helmond:

Update 4:
De optocht in Brouwhuis gaat door. Maar vanwege het weer doen de wagens niet mee. Dat liet Carnavalsvereniging de Brouwhazen vanmiddag via Facebook weten. De optocht begint om 13.30 uur.

[fbvideo link="https://www.facebook.com/vkmag/videos/vb.147181238626097/1161314703879407/" width="468" height="400"]

Update 5:
Voormalige stadsprins stopt bij Please Payroll
De voormalige stadsprins Prins Briek XLIII, in het dagelijkse leven beter bekend als Gertjan van Stratum, vertrekt per 1 september bij Please Payroll. Dit Helmondse bedrijf aan de Panovenweg behaalde vorig jaar een omzet van 115 miljoen euro.
Commercieel directeur Van Stratum trad in juli 2015 toe tot de directie nadat hij zijn eigen payrollbedrijf dna360 had verkocht aan Please. Wat Gertjan van Stratum gaat doen, laat hij nog even in het midden: “In 2015 was de verkoop van mijn bedrijf aan Please een jongensdroom die uitkwam. Nu we gezamenlijk de integratie van de dna360 klanten hebben afgerond en additionele diensten hebben ontwikkeld, kan ik reflecteren op mijn volgende stap en met een gerust hart afstand nemen. Please staat er immers uitstekend voor en de perspectieven om verder te groeien zijn interessanter dan ooit.”
Hans van de Ven, algemeen directeur van Please, vindt het vertrek jammer, maar respecteert de persoonlijke afwegingen die ten grondslag liggen aan zijn besluit.

Is dit belangrijk nieuws?

Ria van Aerle

@Ria van Aerle op woensdag 21 juni 2017 om 18:06:

Goede vraag (die je natuurlijk bij vrijwel elk artikel en update kunt stellen). Het antwoord weten we niet, voor de ene Helmonder wel en de ander niet?
De grootte van dat Helmonds bedrijf was voor ons in ieder geval wel nieuws. Voor zo'n 20 duizend mensen regelden zij in 2016 onder andere de salarissen, waarmee zij dus een omzet van 115 miljoen euro scoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: