5reacties

30 Appartementen aan de Torenstraat


Begin volgend jaar start Next Door Development met de bouw van 30 appartementen aan de Torenstraat 46 op de hoek met de Anna van Eekerenstraat. B&W heeft hiervoor groen licht gegeven. De huurappartementen komen op het voormalige Euromaster-terrein waar auto-onderdelen en autoaccessoires werden verkocht. Dit terrein ligt al enige tijd braak. Zie ook deze Naw en Vruuger van 2008.
Voordat de bouw kan starten is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Voorheen was de locatie bestempeld als bedrijfslocatie. Door de bestemmingsplanwijziging goed te keuren, maakt de gemeente Helmond woningbouw mogelijk. Het nieuwe bestemmingsplan ligt vanaf morgen ter inzage in de Stadswinkel en via helmond.nl/bestemmingsplannen.
Door de bouw verdwijnt het hondenuitlaatveld aan de Torenstraat. Omdat dit een tijdelijk locatie was, komt er niet direct zo’n uitlaatveldje terug. Wel is een hondenuitlaatveld voorzien in het nog te ontwikkelen Watertorenpark. In 2020 wordt dit park gerealiseerd, zo laat de gemeente in haar persbericht weten.
Wethouder Gaby van den Waardenburg: “Dat er gebouwd gaat worden aan de Torenstraat is 1 van de positieve ontwikkelingen in dit gebied, naast bijvoorbeeld de renovatiewerkzaamheden in De Waart en de ontwikkeling van Oranjekade.” 

In de reacties hieronder staat een update.

Nieuw Helmonds nieuws
5 reacties
Reageer

Er is zo veel plek om veel appartementen te maken. Lijkt soms wel net of ze expres niet maken om de huurprijs nog altijd duur te houden.

Wauw, een prachtige plek om te wonen! Lekker dicht bij het centrum, Appie tegenover en snel op snelweg naar mijn werk in Eindhoven. Ik ga het volgen, hopelijk zijn ze niet al te duur!

Een pot Nat maffia onder elkaar
Valt mee dat ten Brink het niet gaat bouwen ????

Richard Vriens

Update:
De bouw van de hierboven aangekondigde 30 huurappartementen aan de Torenstraat start in in het vierde kwartaal van 2020. Ze worden verdeeld over 3 woonlagen in een appartementengebouw. De appartementen worden uitgevoerd in verschillende types. Dat meldde Reuvers Ontwikkeling & Bouw vanochtend. Dat bedrijf wordt de eigenaar van de te verhuren woningen.

mooie plek om te gaan wonen zijn de huurprijzen al bekend

maarten van berlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: