Buiten is het 10 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 90.306 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Begin volgend jaar start Next Door Development met de bouw van 30 appartementen aan de Torenstraat 46 op de hoek met de Anna van Eekerenstraat. B&W heeft hiervoor groen licht gegeven. De huurappartementen komen op het voormalige Euromaster-terrein waar auto-onderdelen en autoaccessoires werden verkocht. Dit terrein ligt al enige tijd braak. Zie ook deze Naw en Vruuger van 2008.
Voordat de bouw kan starten is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Voorheen was de locatie bestempeld als bedrijfslocatie. Door de bestemmingsplanwijziging goed te keuren, maakt de gemeente Helmond woningbouw mogelijk. Het nieuwe bestemmingsplan ligt vanaf morgen ter inzage in de Stadswinkel en via helmond.nl/bestemmingsplannen.
Door de bouw verdwijnt het hondenuitlaatveld aan de Torenstraat. Omdat dit een tijdelijk locatie was, komt er niet direct zo’n uitlaatveldje terug. Wel is een hondenuitlaatveld voorzien in het nog te ontwikkelen Watertorenpark. In 2020 wordt dit park gerealiseerd.
Wethouder Gaby van den Waardenburg: “Dat er gebouwd gaat worden aan de Torenstraat is één van de positieve ontwikkelingen in dit gebied, naast bijvoorbeeld de renovatiewerkzaamheden in De Waart en de ontwikkeling van Oranjekade.” 

3 reacties:

Er is zo veel plek om veel appartementen te maken. Lijkt soms wel net of ze expres niet maken om de huurprijs nog altijd duur te houden.

Beantwoorden

Wauw, een prachtige plek om te wonen! Lekker dicht bij het centrum, Appie tegenover en snel op snelweg naar mijn werk in Eindhoven. Ik ga het volgen, hopelijk zijn ze niet al te duur!

Beantwoorden

Een pot Nat maffia onder elkaar
Valt mee dat ten Brink het niet gaat bouwen 👿

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *