12reacties

Heuse natuurpoort in Stiphoutse bossen

Vlakbij de sportterreinen van Stiphout Vooruit en HAC komt een natuurpoort, een soort startpunt als je de Stiphoutse bossen ingaat. Een plek met een horecavoorziening (oppervlakte maximaal 500 m²) zal daar verrijzen met bijvoorbeeld een speeltuintje, dierenweide of touwparcours. Er zal informatie over de natuur en routes verkrijgbaar zijn en er wordt een openbare parkeergelegenheid voor zo’n 150 tot 170 auto’s aangelegd.
Vorige maand sloot de gemeente met het bedrijf Kero Bouw en Vastgoed uit Waalre een intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van deze natuurpoort. Dit alles zal de gemeenschap geen cent gaan kosten, alles is voor rekening en op risico van dit familiebedrijf. De gehele ontwikkeling gebeurt met respect voor de natuur, zo laat de gemeente weten (pdf).
Bovenstaande uitgangspunten worden nu uitgewerkt in een concreet projectplan met bouwplan als basis is voor de planologische procedures (bestemmingsplan). De bouw start als alle procedures zijn doorlopen en de vergunning is verleend. Het streven is dat de Natuurpoort Stiphout eind 2015 klaar is.
Omwonenden en andere belanghebbenden worden op de hoogte gehouden van de ontwikkeling van de natuurpoort. Zo wordt er een informatiebijeenkomst georganiseerd als de eerste conceptplannen klaar zijn.
De provincie Noord-Brabant wees de Stiphoutse bossen aan als de plek in Helmond die kansrijk is voor natuurpoortontwikkeling. En daarmee krijgt ook Helmond een natuurpoort.

In de reacties hieronder updates.