12reacties

Máxima komt naar Helmond


Hare Majesteit Koningin Máxima is woensdagochtend 20 november aanwezig bij de ondertekening van het MuziekAkkoord Helmond, het lokale samenwerkingsconvenant voor muziekonderwijs op de basisschool. Het akkoord is een onderdeel van het programma Méér Muziek in de Klas van de gelijknamige stichting waarvan Koningin Máxima erevoorzitter is. De ondertekening vindt plaats tijdens een muziekfestival op Hogeschool De Kempel. Deze pabo heeft een muziekprofiel en viert zijn 150-jarig bestaan.
In het akkoord is afgesproken hoe het muziekonderwijs de komende jaren wordt vormgegeven. Dit zijn afspraken tussen partijen in de gemeente, waaronder schoolbesturen, culturele instellingen, de pabo en overheden, die moeten leiden tot structureel muziekonderwijs op 30 basisscholen. Het MuziekAkkoord Helmond wordt getekend tijdens een muziekfestival met optredens van basisschoolkinderen, jonge talenten, conservatoriumstudenten en artiesten.
Aansluitend spreekt Koningin Máxima met studenten en leerkrachten van basisscholen over de inzet van muzieklessen bij stages. Ook spreekt zij met muziekdocenten van pabo’s, opleidingmanagers en studenten van het conservatorium over de samenwerking tussen pabo’s en conservatoria.
De Stichting Méér Muziek in de Klas is het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal gestart om duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio te realiseren. Dit gebeurt door regionale partijen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Eerder werden er convenanten getekend in de provincies Limburg, Friesland, Zeeland en Drenthe en in diverse regio’s en gemeenten zoals de Liemers, Zutphen en omstreken en de stad Groningen.

In de reacties hieronder staan updates.

Nieuw Helmonds nieuws
12 reacties
Reageer

Da's wel een keer prettig. We hebben al genoeg minima in Helmond.

Waar is school de Kempel, heb er nog nooit van gehoord.
Overigens wat komt ze doen, of komt ze daar gehandicapten ondersteunen, ik weet echt niet waar en wat voor dschool het is.

Dan ben je geen echte Helmonder. Of niet geïnteresseerd hierin. De Kempel weet toch iedereen m.i..

@Jac op maandag 21 oktober 2019 om 20:29:

Wellicht hadden we in de tekst even een linkje moeten zetten naar Hogeschool De Kempel op de Deurneseweg. Bij deze https://www.kempel.nl/
En via deze link heb je nog wat meer achtergrondinfo.

Pffff, dagje uit voor madame, fijn voor haar.
Alsof er niets belangrijkers te doen is.

Update 1:
Koningin Máxima is in Helmond gearriveerd. In het bijzijn van burgemeester Elly Blanksma werd zij onthaald met een serenade.
Wat later volgde de muzikale ondertekening:

Wat gaaaaaf quinn

Maaike Koppen

Heyyy Quin... wat gaaf!!

Wendy Swinkels

Update 2:

Vandaag droeg Koningin Maxima deze jurk, volgens de kenner is dat een ontwerp van Natan:

Wat gaaf zeg!

Anne van Boven

Id niks speciaals hoor

Wesley Slegers

Update 3:
Voor de liefhebbers:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: