Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.660 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Pedagogische Hogeschool De Kempel scoort het beste van alle 50 Nederlandse hogescholen en universiteiten. Dat blijkt uit een tevredenheidsenquête waaraan bijna 300 duizend (40%) van de studenten heeft meegedaan. Deze studenten van hogescholen en universiteiten vulden een uitgebreide vragenlijst in. Die jaarlijkse Nationale Studenten Enquête werd uitgevoerd door de Stichting Studiekeuze123, een initiatief van onder meer de Vereniging Hogescholen, de vereniging van universiteiten VSNU en de studentenorganisaties ISO en LSVb.
Van de 5 punten die een hogeronderwijsinstelling kon scoren, kreeg De Kempel met 4,75 het hoogste aantal, zie de tabel met alle tevredenheidsscores. De tevredenheid van de Kempel-studenten is op vrijwel alle onderdelen toegenomen in vergelijking tot de NSE van 2014 zoals blijkt uit het factsheet (pdf). Zoals vorige maand weer bleek, behoort deze katholieke hogeschool aan de Deurneseweg al jarenlang tot de beste lerarenopleidingen van het land,
Inholland, dat de laatste jaren in opspraak raakte wegens de slechte onderwijskwaliteit en het makkelijk verstrekken van diploma’s, kreeg van alle universiteiten en hogescholen met 3,65 punten de slechtste beoordeling.

3 reacties:

Gefeliciteerd Kempel, trots op Helmond.

Beantwoorden

respons was maar 40% dus dat is een 4 op tien !!

Beantwoorden

Blijft een interessant verschijnsel, die scores van De Kempel. Van studenten zelf hoor je terug, dat er via een visitatiecommissie gericht studenten worden gevraagd liefst positieve antwoorden te geven. Eindstages van Kempelstudenten vragen amper een beoordeling van leerkrachten op school, dus blijf ik het opvallend vinden, naar welke inhoudelijk niveau deze scores verwijzen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *