Buiten is het 2 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.792 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
16reacties

Hare Majesteit Koningin Máxima is woensdagochtend 20 november aanwezig bij de ondertekening van het MuziekAkkoord Helmond, het lokale samenwerkingsconvenant voor muziekonderwijs op de basisschool. Het akkoord is een onderdeel van het programma Méér Muziek in de Klas van de gelijknamige stichting waarvan Koningin Máxima erevoorzitter is. De ondertekening vindt plaats tijdens een muziekfestival op Hogeschool De Kempel. Deze pabo heeft een muziekprofiel en viert zijn 150-jarig bestaan.
In het akkoord is afgesproken hoe het muziekonderwijs de komende jaren wordt vormgegeven. Dit zijn afspraken tussen partijen in de gemeente, waaronder schoolbesturen, culturele instellingen, de pabo en overheden, die moeten leiden tot structureel muziekonderwijs op 30 basisscholen. Het MuziekAkkoord Helmond wordt getekend tijdens een muziekfestival met optredens van basisschoolkinderen, jonge talenten, conservatoriumstudenten en artiesten.
Aansluitend spreekt Koningin Máxima met studenten en leerkrachten van basisscholen over de inzet van muzieklessen bij stages. Ook spreekt zij met muziekdocenten van pabo’s, opleidingmanagers en studenten van het conservatorium over de samenwerking tussen pabo’s en conservatoria.
De Stichting Méér Muziek in de Klas is het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal gestart om duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio te realiseren. Dit gebeurt door regionale partijen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Eerder werden er convenanten getekend in de provincies Limburg, Friesland, Zeeland en Drenthe en in diverse regio’s en gemeenten zoals de Liemers, Zutphen en omstreken en de stad Groningen.

In de reacties hieronder staan updates.

16 reacties:

Da’s wel een keer prettig. We hebben al genoeg minima in Helmond.

Beantwoorden

Waar is school de Kempel, heb er nog nooit van gehoord.
Overigens wat komt ze doen, of komt ze daar gehandicapten ondersteunen, ik weet echt niet waar en wat voor dschool het is.

Beantwoorden

Dan ben je geen echte Helmonder. Of niet geïnteresseerd hierin. De Kempel weet toch iedereen m.i..

Beantwoorden

@Jac op maandag 21 oktober 2019 om 20:29:

Wellicht hadden we in de tekst even een linkje moeten zetten naar Hogeschool De Kempel op de Deurneseweg. Bij deze https://www.kempel.nl/
En via deze link heb je nog wat meer achtergrondinfo.

Beantwoorden

Pffff, dagje uit voor madame, fijn voor haar.
Alsof er niets belangrijkers te doen is.

Beantwoorden

Update 1:
Koningin Máxima is in Helmond gearriveerd. In het bijzijn van burgemeester Elly Blanksma werd zij onthaald met een serenade.
Wat later volgde de muzikale ondertekening:

Beantwoorden

Wat gaaaaaf quinn

Beantwoorden

Heyyy Quin… wat gaaf!!

Beantwoorden

Update 2:

Vandaag droeg Koningin Maxima deze jurk, volgens de kenner is dat een ontwerp van Natan:

Beantwoorden

Wat gaaf zeg!

Beantwoorden

Id niks speciaals hoor

Beantwoorden

Update 3:
Voor de liefhebbers:

Beantwoorden

Vandaag blikken we terug naar de ondertekening van het MuziekAkkoord Helmond! Onze erevoorzitter Koningin Máxima bezocht de locatie van de ondertekening: Hogeschool De Kempel, een pabo die een voorbeeldfunctie heeft voor muziekonderwijs op de basisscholen.

Beantwoorden

@Méér Muziek in de Klas op zaterdag 18 juli 2020 om 14:35:

Shame on José want dat nieuws had ik destijds dus helemaal gemist.
Lang leve koningin Maxima! 💪‍👑 🧡

Beantwoorden

Het kan mij boos maken,als ik lees dat het niks speciaals is en heeft zij niets anders te doen.
Wat zijn dat voor reactie`s??
Het is juist belangrijk dat onze KONINGIIN naar Helmond komt.
Wij staan dan weer positief op de kaart.
Dit is goed voor onze stad,ook dat wij kunnen laten zien dat wij mee-doen aan dit belangrijke schoollesrooster.Want muziek brengt de mensen bijeen.
Een compliment aan alle scholen in Helmond en de gemeente – B/W etc.over enkele jaren kunnen wij misschien Helmondse artiesten begroeten tijdens de Kasteel concerten.Dank aan iedereen die dit op touw hebben gezet,in een woord GEWELDIG.

Beantwoorden

@Johan Lourenssen op vrijdag 24 juli 2020 om 12:24:

Juist gesproken!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *