1reactie

Nominatie Speelhuis voor prestigieuze Europese architectuurprijs


De omvorming van de O.L.V. kerk tot het nieuwe Theater Speelhuis is genomineerd voor de ‘Mies van der Rohe Award’. Met deze 2-jaarlijkse prijs beloont de Europese Unie hedendaagse architectuur in Europa voor de beste bijdrage aan de ontwikkeling van ideeën en technologieën in stedelijke ontwikkeling. De winnaar ontvangt zestigduizend euro. De prijs die sinds 1988 wordt uitgereikt, behoort tot Europa’s meest prestigieuze architectuurprijzen. Het niet onaardig vormgegeven concert- en congresgebouw Harpa in Reykjavik (IJsland) won deze prijs 2 jaar geleden, zie ook de lijst van alle winnaars tot heden.
Behalve dat de universiteitscampus in Kalding en het Moesgaard Museum in Aarhus (beide in Denemarken) ook genomineerd zijn, weten wie niet wie de andere kanshebbers zijn voor de editie 2015.
Het nieuwe Speelhuis-ontwerp is van architectenbureau cepezed uit Delft, zij ontwierpen ook de nieuwe Cacaofabriek. Aan dit bureau was de taak het door Piet Blom ontworpen en in december 2011 afgebrande theater in deze kerk een nieuwe plek te geven. In juni ontving het Speelhuis al een Design Award.

Speelhuis-dossierNieuw Helmonds nieuws
1 reactie
Reageer

Prachtig dat we hiervoor genomineerd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: