Buiten is het 17 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 103.708 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Bij het opzetten van het nieuwe Theater Speelhuis waren Theateradvies BV en architectenbureau cepezed betrokken. Daarvoor werden zij maandag op de Internationale Theatre Engineering and Architecture conferentie in Londen onderscheiden met de runner-up prijs. Deze prestigieuze design award werd uitgereikt door de Society of Theatre Consultants. Een prachtige prijs aldus de woordvoerster van het Speelhuis waar we erg blij mee zijn.
Deze organiisatie reikt eens in de 4 jaar de Practical Excellence in Design Award uit aan een theater dat zowel voor het publiek als de artiesten een gastvrije en inspirerende plek is, gecombineerd met uitstekende technische faciliteiten. Theater Speelhuis was 1 van de genomineerde theaters en de Engelse jury is het theater in de OLV-kerk komen bezoeken. Niet alleen zij, maar ook het publiek en de artiesten zijn vrijwel uitsluitend positief over het theater: “De fantastische akoestiek, de heerlijke stoelen, het goede zicht op het toneel en de bijzondere omgeving. Het is zo knap wat ze hier voor elkaar gekregen hebben. Ze zijn echt gek als ze nog een nieuw theater bouwen.”
Andere genomineerde theaters waren onder andere het Royal Shakespeare Theatre in Engeland, de MAC in Noord-Ierland, het Royal Opera House in Oman en het Musiktheater am Volksgarten in Oostenrijk. De eerste prijs werd maandag gewonnen door het Stavanger Concert House in Noorwegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *