25reacties

Vuurwerk door brievenbus van cafetaria


In de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 september rond 02.00 uur gooide een jongeman vuurwerk door de brievenbus van cafetaria Spoorzicht aan de Houtse Parallelweg 116 in Mierlo-Hout. Toen de eigenaren zaterdagochtend merkten dat er in de nacht ervoor vuurwerk door de brievenbus was gegooid, kregen zij de schrik van hun leven. Want wat had er allemaal kunnen gebeuren terwijl iedereen lag te slapen… De politie kwalificeert deze een poging tot brandstichting als “ontzettend gevaarlijk!”
De politie is op zoek naar in totaal 3 personen die waarschijnlijk betrokken zijn bij dit ernstige misdrijf. Zij vragen nu de hulp van het publiek. Daartoe wordt maandagavond Bureau Brabant bij Omroep Brabant ingeschakeld. Om 18.00 uur is de eerste uitzending, daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.
In 2017 en begin dit jaar werd dat cafetaria ’s avonds overvallen. De daders daarvan lopen nog rond, zo liet de politie ons weten.

In een reactie hieronder staat een update.

Nieuw Helmonds nieuws
25 reacties
Reageer

ik hoop dat ze de daders heel snel te pakken hebben en hoop dat ze dan een hele zware straf zullen krijgen en niet weer 80 uur werkstraf daar schiet je niks mee op veel sterkte voor de eigenaren en hoop dat de schade niet al te groot is

Gerumm ze moeten ze wel hebben pfff????‍♀️hoop dat ze snel gepakt wórden ????

Kan allemaal op 't Hout. Vuurwerk het hele jaar door. Knallen, bommen het kan niet op. Kan nou niet zeggen dat ik hier ook maar ooit preventief toezicht heb gezien

Mark Hammecher

Gasten die zoiets doen hebben geen hersens. Daar zit alleen zaagsel in, ontstaan door het gebruik van allerlei hersen-beschadigende middelen. Zelf hebben ze dat niet in de gaten, want daar zijn ze gewoon te dom voor!

Geruhmm ???? Iedere keer moeten ze hun hebben. Word er schijt ziek van.

Gatverdemme en wederom bij die lieve hard werkende mensen. Ik hoop op goede camerabeelden!!

Marjo van de Kimmenade

waar halen ze toch allemaal dat vuurwerk vandaan ,ik hoor het hier ook vaak...... ik dacht het mag toch alleen 31dec onbegrijpelijk dat dat allemaal maar kan word slecht gecontroleerd anders kan dat niet en hopelijk vinden ze snel de daders sterkte voor de mensen

Ja gerem is iedere keer daar te doen gewoon zielig voor die mensen

Sisca Tielemans

Het is toch verschrikkelijk voor die lieve mensen pff

Nog een archieffoto van cafetaria Spoorzicht, maar dan bij daglicht:

Erg hoor voor deze hardwerkende mensen .

Ophangen in de hoogste boom die lui.

Ja gedraag je gewoon als mensen is toch nie zo moeilijk

Maria Crielaars

Update:
Politie geeft camerabeelden vrij
Terwijl de eigenaren en hun kleine kindjes boven cafetaria Spoorzicht lagen te slapen, werd in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 september door een jongeman vuurwerk door de brievenbus gegooid. Er had zomaar brand kunnen ontstaan... ontzettend gevaarlijk dus.
Op de beschikbare camerabeelden zie je iemand het terras van de cafetaria op komen lopen. En vrijwel meteen rijdt er ook een scooter langs. De man op het terras steekt iets aan en stopt het in de brievenbus en gaat er meteen weer vandoor. Binnen zien we dat er iets ontploft. Buiten rent de dader richting die scooter en blijft daar dan bij lopen. Later is te zien dat er 2 mensen op zitten. Ze rijden en lopen weg richting de Pastoor Wichmanstraat.
De politie zoekt in totaal 3 personen, want zij denken dat ze alle 3 met deze poging brandstichting te maken hebben. Heb jij een vermoeden gekregen bij het zien van de onderstaande beelden? De politie vraagt dat dan aan hen te laten weten. Zij willen ook graag meer weten over een motief. Waarom moest er nou juist bij deze snackbar vuurwerk door de brievenbus? Waarom is deze snackbar doelwit? De eigenaren zelf hebben geen idee uit welke hoek dit komt, want er zijn geen problemen.
Je kunt de politie tippen via 0900-8844 of via het tipformulier.

Slechte beelde
Beelden op Mars zijn duidelijker

LoeLoe Holzken

Tja, k ga dit jaar mijn brievenbus voor altijd buiten werking stellen en hang en losse brievenbus op, je moet er toch niet aandenken dat zo'n idioot iets door je voordeur gooit... En politie? Die zijn er niet helaas, aangifte? Geen zin.

Lijkt me dat die meid toch wel herkend kan worden. Blond, pony, typische jas. De combinatie hiervan.

Els van Duijnhoven

Het is iig een schooier met nektasje.

Jeffrey Caris

Nee hoor. Is geen meid. Onze noord Afrikaanse vrinden dragen een handtasje om hun nek over hun bontkraagje heen getrokken.
Als je ze ziet rondlooen/waggelen zou je denken dat het een meisje is,maar ze schijnen toch echt een besneden gevalletje te hebben.

Richard Goosen

Een kerel met een Mannen tasje Tja ????????????

Wat er allemaal voor tuig rond loopt s'nachts!

Inmiddels staat ook het betreffende filmpje van Bureau Brabant online:

OMG wat erg wéér !! Dit had helemaal fataal kunnen aflopen ????

Godverdomme al weer bij die hard werkende mensen , Ik mag hopen dat ze
de daders pakken en dan dumpen op de middellandse zee zonder vleugeltjes ! Levens gevaarlijk daar liggen na een hard werkende dag een gezin met kleine kinderen te slapen ! onbegrijpelijk wat een tuig hebben het recht niet om te leven

dat is toch cor corkalaars die woont daar vlak bij , hij zij wel eens dat ze herrie maakten ,maar ja hij heeft het niet op zijn rijtje in zijn hooft ,als je weet wat ik bedoel ,maar hij zal nooit toe geven of sla je hem kapot zij hij ,ik zal maar op letten die gek

Lambert van Kilsdonk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: