9reacties

‘Ons idee om de Mariaschool te behouden’

Boekhandel Selexyz dominicanen in Maastricht is sinds 2006 gevestigd in de ruim zevenhonderd jaar oude Dominicanenkerk, gelegen in het hart van Maastricht. Selexyz dominicanen is hiermee de mooiste boekwinkel van de wereld.
Gebruik maken van oude kerken? Dat kunnen wij ook! In plaats van het platgooien van de OLV kerk is gekeken naar andere mogelijkheden voor dit prachtige pand. De OLV kerk waar we gedoopt zijn, onze plechtige communie nog gedaan hebben, onze ouders getrouwd zijn en opa en oma hun begrafenis hadden, is het nieuwe Speelhuis. Het principe om een nieuwe invulling te geven aan een leegstaand (monumentaal) pand is, zoals in dit geval, een prachtige oplossing. Als de kerk dan toch voortaan te weinig bezocht wordt, waarom niet?
Het gebouw naast de OLV kerk, de Mariaschool, is de school waar wij vroeger les hebben gehad. Ook de Mariaschool gaat van deze plaats verdwijnen en ook voor dit pand zou gekeken moeten worden naar een goede nieuwe invulling waarbij we de gemeente misschien een handje kunnen helpen. Uiteraard allemaal in het belang om de stad extra uitstraling te geven!
Helmond is Helmond en dat dorpse karakter wat het nu eenmaal heeft en ook zal houden mogen we best koesteren. Een dorps karakter voor wat betreft de betrokkenheid is prachtig maar het mag echter de eigenschappen en uitstraling van een grote stad gerust hebben. Met bijna 90.000 inwoners zijn we dat immers wel aan het worden.
Ons idee
De Keiebijters-kletsavonden bezoeken we trouw met onze familie en daar gaan we met veel plezier naartoe. De locatie waarin die avonden gehouden worden vinden we net als vele anderen verre van ideaal en misschien is het dus een idee om van de Mariaschool een mooie platte zaal te gaan maken. Daar naast ons nieuwe theater een leuk “zalencentrum” en het Brabant house in deze culturele driehoek gelegen waar een goede uitbater de scepter kan gaan zwaaien. Dit biedt mogelijkheden voor kunst, cultuur en uiteraard gezelligheid, allen vereisten om Helmond als stad te laten groeien en bloeien. Tja, dit is maar een idee..
Via deze weg willen we jullie vragen je eigen plan voor de Mariaschool kenbaar te maken. We horen graag de reacties van iedereen die vindt dat Helmond het verdient om gezien te worden en wellicht dat we de gemeente een eindje op weg kunnen helpen.

Fransje en Ellen de Kimpe