Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.745 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
9reacties

Boekhandel Selexyz dominicanen in Maastricht is sinds 2006 gevestigd in de ruim zevenhonderd jaar oude Dominicanenkerk, gelegen in het hart van Maastricht. Selexyz dominicanen is hiermee de mooiste boekwinkel van de wereld.
Gebruik maken van oude kerken? Dat kunnen wij ook! In plaats van het platgooien van de OLV kerk is gekeken naar andere mogelijkheden voor dit prachtige pand. De OLV kerk waar we gedoopt zijn, onze plechtige communie nog gedaan hebben, onze ouders getrouwd zijn en opa en oma hun begrafenis hadden, is het nieuwe Speelhuis. Het principe om een nieuwe invulling te geven aan een leegstaand (monumentaal) pand is, zoals in dit geval, een prachtige oplossing. Als de kerk dan toch voortaan te weinig bezocht wordt, waarom niet?
Het gebouw naast de OLV kerk, de Mariaschool, is de school waar wij vroeger les hebben gehad. Ook de Mariaschool gaat van deze plaats verdwijnen en ook voor dit pand zou gekeken moeten worden naar een goede nieuwe invulling waarbij we de gemeente misschien een handje kunnen helpen. Uiteraard allemaal in het belang om de stad extra uitstraling te geven!
Helmond is Helmond en dat dorpse karakter wat het nu eenmaal heeft en ook zal houden mogen we best koesteren. Een dorps karakter voor wat betreft de betrokkenheid is prachtig maar het mag echter de eigenschappen en uitstraling van een grote stad gerust hebben. Met bijna 90.000 inwoners zijn we dat immers wel aan het worden.
Ons idee
De Keiebijters-kletsavonden bezoeken we trouw met onze familie en daar gaan we met veel plezier naartoe. De locatie waarin die avonden gehouden worden vinden we net als vele anderen verre van ideaal en misschien is het dus een idee om van de Mariaschool een mooie platte zaal te gaan maken. Daar naast ons nieuwe theater een leuk “zalencentrum” en het Brabant house in deze culturele driehoek gelegen waar een goede uitbater de scepter kan gaan zwaaien. Dit biedt mogelijkheden voor kunst, cultuur en uiteraard gezelligheid, allen vereisten om Helmond als stad te laten groeien en bloeien. Tja, dit is maar een idee..
Via deze weg willen we jullie vragen je eigen plan voor de Mariaschool kenbaar te maken. We horen graag de reacties van iedereen die vindt dat Helmond het verdient om gezien te worden en wellicht dat we de gemeente een eindje op weg kunnen helpen.

Fransje en Ellen de Kimpe

9 reacties:

het lijkt mij dan eerder een idee om een grote theaterzaal op de plek van de mariaschool tebouwen…

Beantwoorden

@tim op zaterdag 16 februari 2013 om 09:14:

Zou zonde zijn als er weer een gebouw plat gaat, Die Mariaschool is misschien wel 100 jaar oud. Dat hoort bij Helmond. Prima plan van Fransje en Ellen de Kimpe om er een zaal in te maken voor oa de Keiebijters.

Beantwoorden

Prima idee…meteen de draaiorgels meeverhuizen. Gezellig zo’n cultuur, erfgoed, theater, horeca, centrum- hoekje!!!

Beantwoorden

Historie en erfgoed. Dat gaat goed samen. Carnaval en draaiorgels. Gaat ook goed samen. Kortom. Huisvest de draairogels in de Mariaschool.

Beantwoorden

En vergeet niet…een mooi schoolplein voor gezellige zomeravond-dansants!

Beantwoorden

Goed idee dames, de zaal tegenover waar de Keiebijters zitten is het inderdaad niet.

Beantwoorden

@tim: juist het behoud van oude gebouwen is iets wat wij zouden willen stimuleren. Waarom zou jij ervoor kiezen om het gebouw in zijn geheel weg te halen? Misschien kan er d.m.v. een verbinding met de kerk wel een zaal in bijvoorbeeld de oude gymzaal gebouwd worden?

@mien en frans, zeker goede ideeën! Eventueel het schoolplein wat gezelliger maken door er een mooie stadstuin van te maken.

Nu het budget nog, 🙂

Beantwoorden

@Mien op zaterdag 16 februari 2013 om 22:45:

Dit is een Top idee,misschien kunnen we de SLOPERS van Helmond
der van weerhouden om dit gebouw te SLOPEN

Beantwoorden

De Mariaschool…. Een karakteristiek gebouw op een unieke plek in Helmond.
Laat in ieder geval de mooie gevel aan de Kromme Steenweg overeind staan en gebruik die bouwstijl ook aan de kant van de speelplaats. Binnen deze mooie gevels een goede nieuwbouw of renovatie. Zo kun je het goede behouden! De speelplaats als pleintje met wat groen. Dit is ook aardig richting Speelhuis. De bestemming kan alsnog gevonden worden. Het behouden van het gebouw/gevels is prioriteit 1!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *