10reacties

Van der Pijl: De kloof

Column Mirjam van der Pijl PvdA HelmondHet wordt zo vaak beweerd: er is een kloof tussen politici en burgers.
Nou ben ik al niet zo’n fan van het woord burgers, het klinkt zo ouderwets en doet denken aan heren met een gleufhoed en dames met een permanentje die met een pinkje in de lucht van hun kopje thee met een ulevel genieten in een tearoom. Niks tegen gleufhoeden en permanentjes maar ik hoop dat jullie de sfeer te pakken hebben….
Die bewering stamt volgens mij uit dezelfde tijd als de dame en heer zoals ik hiervoor beschreef.
Al heel vaak is met gedegen onderzoek aangetoond dat die kloof helemaal niet bestaat. Dat de gedachte blijft bestaan snap ik overigens wel. Als je niet alle achtergronden kent, lijken beslissingen die in de politiek genomen worden soms zo verschrikkelijk onlogisch. En, laten we eerlijk zijn, soms gebeuren er ook onlogische dingen. Soms snap ook ik het niet… en ik zit er toch dicht bij!
Maar wij politici moeten zorgen dat we benaderbaar zijn, gezien worden, problemen waarvoor de overheidsinstanties verantwoordelijk zijn oppakken en aanpakken. En als we iets doen (of níet doen) waar u niks van begrijpt dan moeten we dat wel duidelijk kunnen uitleggen.
Dat je daar je best voor moet doen en er tijd in moet steken weet ik maar al te goed. Helaas blijkt het onmogelijk iedereen te bereiken, al wil je nog zo graag. En dan bedoel ik niet dat ik het iedereen naar de zin moet kunnen maken, want die illusie heb ik gelukkig nooit gehad. Maar ik zal altijd blijven proberen die kloof vol te storten met wat ik maar kan vinden om dichter bij de mensen te kunnen komen waarvoor ik me wil inzetten.
Wat is het dan heerlijk als blijkt dat de kloof wel degelijk gedicht kan worden en dan nog wel vanaf de andere kant! Als mensen die tegen een probleem zijn aangelopen hiermee zelf flink aan de slag gaan en dan politici aanspreken om hen in hun strijd te helpen! De strijd van Roland voor een huis voor Samantha en voor een urgentiesysteem bij de woningcorporaties heeft u hier op de weblog kunnen volgen. Grote bewondering heb ik voor zijn inzet, vasthoudendheid en uithoudingsvermogen.
En hij heeft het belangrijkste doel van zijn missie inmiddels bereikt; een woning voor Samantha. Het tweede deel van zijn missie is nu ook een eind op streek!
Voor De PvdA en de SP was de actie van Roland de katalysator die zij al lang zochten om het slecht functioneren van het woonieziesysteem aangepakt te krijgen. De PvdA en de SP hebben elkaar over dit onderwerp heel gemakkelijk kunnen vinden en hebben samen opgetrokken in de strijd, die zij met Roland als inspirator, voorvechter en vooral voorbeeld hebben gestreden. De eerst succesjes zijn er, nu de rest nog!
Laat Roland ook uw inspirator zijn en zoek ons op als u iets wilt veranderen of bereiken. Schrijf, mail , bel of kom naar het PvdA Ombudsteam dat elke laatste vrijdagavond van de maand in de Fonkel te vinden is.

Mirjam van der Pijl
Raadslid
PvdA