13reacties

Chahim: Afscheid, maar toch weer niet

Column Mohammed Chahim PvdADe afgelopen 2,5 half jaar heb ik met veel plezier columns geschreven op de deze weblog. Ik was dan ook altijd zeer nieuwsgierig naar de reacties van mensen positief of negatief en dat ga ik zeker missen.

Sinds de verkiezingen is er veel gebeurd (zeker de eerste week na de verkiezingen). Eerst gekozen als raadslid en vervolgens na de hertelling op even veel stemmen komen als mijn collega Mirjam van der Pijl. Ik heb ervoor gekozen om mijn raadszetel op te geven en hier heb ik tot de dag van vandaag geen spijt van. Direct na de verkiezingen is er veel geschreven over onze fractie en ik merkte bij mijzelf dat ik zwaar teleurgesteld raakte over de berichtgeving. Je ziet je naam staan in allerlei media en nergens staat bij of je wel de juiste kwaliteiten hebt om de Helmondse gemeenschap te vertegenwoordigen. Nee, je bent allochtoon en blijkbaar zijn andere kwalificaties dan overbodig. Ik ervoer het debat zelf zo dat je per definitie als allochtoon niet geschikt bent, omdat je je alleen met allochtonen dan wel “allochtonen zaken” bezig gaat houden. Hiertegen kun je jezelf niet verdedigen en dat is toch wel erg jammer.

Maar goed wat me niet doodt, maakt me sterker. Ik blijf actief binnen de Helmondse politiek en zal me bezig gaan houden met financiën en economie, zeker niet onbelangrijk nu er grote bezuinigingen aan gaan komen. Gezien ik alleen burgercommissielid ben, verlies ik hiermee ook mijn column op de weblog, dit vind ik jammer, maar ik denk dat de mening van een raadslid veel interessanter is dan van een burgercommissielid.

Rest mij iedereen te bedanken die mijn columns heeft gelezen. Ik wil de mensen die daarnaast ook nog de moeite namen op mijn columns te reageren nog meer te bedanken, deze hebben mij weer veel lees plezier gegeven. En natuurlijk alle vrijwilligers van de deweblog.nl, in het bijzonder Rob, die als ik te laat was met het indienen van een column altijd beleefd een mailtje stuurde. Mijn mede politiekcolumnisten die ik ook met veel plezier las.

Het gaat u allen goed!

Mohammed Chahim
Burgercommissielid PvdA

In de reacties hieronder een update.