Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.218 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
13reacties

Column Mohammed Chahim PvdADe afgelopen 2,5 half jaar heb ik met veel plezier columns geschreven op de deze weblog. Ik was dan ook altijd zeer nieuwsgierig naar de reacties van mensen positief of negatief en dat ga ik zeker missen.

Sinds de verkiezingen is er veel gebeurd (zeker de eerste week na de verkiezingen). Eerst gekozen als raadslid en vervolgens na de hertelling op even veel stemmen komen als mijn collega Mirjam van der Pijl. Ik heb ervoor gekozen om mijn raadszetel op te geven en hier heb ik tot de dag van vandaag geen spijt van. Direct na de verkiezingen is er veel geschreven over onze fractie en ik merkte bij mijzelf dat ik zwaar teleurgesteld raakte over de berichtgeving. Je ziet je naam staan in allerlei media en nergens staat bij of je wel de juiste kwaliteiten hebt om de Helmondse gemeenschap te vertegenwoordigen. Nee, je bent allochtoon en blijkbaar zijn andere kwalificaties dan overbodig. Ik ervoer het debat zelf zo dat je per definitie als allochtoon niet geschikt bent, omdat je je alleen met allochtonen dan wel “allochtonen zaken” bezig gaat houden. Hiertegen kun je jezelf niet verdedigen en dat is toch wel erg jammer.

Maar goed wat me niet doodt, maakt me sterker. Ik blijf actief binnen de Helmondse politiek en zal me bezig gaan houden met financiën en economie, zeker niet onbelangrijk nu er grote bezuinigingen aan gaan komen. Gezien ik alleen burgercommissielid ben, verlies ik hiermee ook mijn column op de weblog, dit vind ik jammer, maar ik denk dat de mening van een raadslid veel interessanter is dan van een burgercommissielid.

Rest mij iedereen te bedanken die mijn columns heeft gelezen. Ik wil de mensen die daarnaast ook nog de moeite namen op mijn columns te reageren nog meer te bedanken, deze hebben mij weer veel lees plezier gegeven. En natuurlijk alle vrijwilligers van de deweblog.nl, in het bijzonder Rob, die als ik te laat was met het indienen van een column altijd beleefd een mailtje stuurde. Mijn mede politiekcolumnisten die ik ook met veel plezier las.

Het gaat u allen goed!

Mohammed Chahim
Burgercommissielid PvdA

In de reacties hieronder een update.

13 reacties:

@Mohammed Chahim:
Hartelijk dank voor al jouw columns op De weblog van Helmond.
Omdat jij jouw verblijf in de gemeenteraad eindigde, eindigt daardoor vandaag ook jouw zeswekelijkse column op de weblog. Helaas, want we hadden jou als 1 van Onze Helmondse politici graag op de weblog blijven zien. Maar wellicht dat we ooit een andere invulling kunnen vinden. Afscheid, maar misschien toch ook weer niet…

Beantwoorden

Smeulders schreef ook als burgercommissielid!
Waarom moet jij dan stoppen?!

Beantwoorden

Ik kan de link ook niet zo snel leggen. Het kan natuurlijk zijn dat er diverse (nieuwe) raadsleden in de wachtkamer zitten die graag de ruimte van Mohammed over willen nemen. We zullen het wel zien.
Mohammed, van mij had je gerust mogen blijven. Ik zie je wel weer in de commissie MO&E.

Beantwoorden

Het was idd zeer jammer van de media die blijbaar een hype gevonden hadden dat de PVDA nogal wat Nederlanders met een buitenlandse afkomst op de lijst hadden staan.

Alhoewel ik geen sp er en geen pvda er ben, vind ik het jammer dat je niet meer in de raad zit. Wat ik het belangrijkste vind is dat je van dezelfde leeftijd als mij en hebben we het daardoor over sommige dingen dezelfde gedachtegang.

Door je leeftijd ben je in staat om bepaalde dingen uit eigen ervaringen en zienswijze aan te pakken, en zo problemen op te lossen.
Het belangrijkste is dat de raad een soort spiegel is van de mensen die in helmond wonen en stemmen.
Neem bv je gebeuren bij het uitgaan in eindhoven… Ik betwijfel dat iemand die in de jaren 45 plus zit dit ook mee zal maken.
Enz enz enz enz.
Maarja het is niet anders en ik respecteer je besluit daarom des te meer. Het zal geen makkelijke beslissing zijn geweest.
In ieder geval bedankt voor je bijdrage

Beantwoorden

@Lodewijk
Dat heb ik van de week ook privé gemaild aan Mohammed dat hij als burgerlid nét als Paul de afgelopen 2 jaar heeft gedaan gewoon verder zou moeten kunnen gaan! Sowieso héél jammer want samen met Paul hoorde hij inderdaad bij het jongere politieke aanstormende talent (vooraan in de 20). Nu is de ‘jongste’ columnist(e) volgens mij een 40-plusser. En heeft ook Pieter een punt. Maar Mohammed heeft mij nog niet geantwoord.
Laat onverlet dat ik vanaf deze plek als hij écht niet mocht terugkeren als burgerlid-jong-columnist, jou Mohammed van harte wil bedanken voor je jarenlange inzet. Maar we zien elkaar sowieso binnenkort in de politieke arena. Tot gauw en misschien tot schrijfs?

Beantwoorden

Aan Mohammed,
Ik reageer eigenlijk nooit maar nu wil ik dat wel doen. Ik las altijd met veel belangstelling jouw columns. Jammer dat je stopt en jammer dat ik niet op je stemde. Want met 1 stem meer was je zowel gemeenteraadslid als columnist. Succes met alles. Heb jij ook al een opvolger?

Met vriendelijke groet,
Martin van de Laar

Beantwoorden
Martin van de Laar

@michael: de redactie van deze weblog meet duidelijk met twee maten!

Beantwoorden

@Michael Rieter:
Of Ling Ko (de opvolgster van Paul Smeulders) al een 40-plusser is? Wij schatten haar wat jonger. 😉

@lodewijk:
Wellicht is het goed je bij te praten over hoe het proces is verlopen.
In oktober maakte Paul Smeulders bekend te stoppen. De 5 andere columnisten mailden wij eind december onder meer:
"De rubriek “Onze Helmondse politici” gaat na de gemeenteraadsverkiezingen gewoon door. Het liefst behouden we jullie na deze gemeenteraadsverkiezingen allemaal als columnist. Maar de weblog heeft daar helaas niet de bepalende stem in. Vandaar de vraag aan een ieder van jullie:
Als je in de Helmondse politiek blijft als gemeenteraadslid of wellicht zelfs wethouder wil je dan je 6 wekelijkse column op de weblog blijven schrijven?"

De keuze voor gemeenteraadsleden was een bewuste keuze, de reden wordt hierboven door Mohammed goed verwoord.
Prettig was het dat we 5 positieve antwoorden van onze columnisten kregen. Even leek het erop dat ze alle 5 ook zouden blijven. Een 100% score, niet verkeerd dachten wij. Hoewel we er in de verkiezingstijd ook een aantal keer op werden gewezen dat we toch ook andere raadsleden de kans hoorden te geven. Onze reactie daarop was dat daar iets in zat. Maar dat we erg tevreden waren met de huidige columnisten, we het bij 6 politieke columnisten willen houden en dat toen we begonnen met deze columns niet elke partij interesse had. Maar ook zeiden we dat er door natuurlijk verloop vrije plekken gaan ontstaan die we natuurlijk weer graag zullen vullen met andere politieke columnisten. En dat verloop heeft dus plaatsgevonden.
Want uiteindelijk bleek dat Mohammed toch geen raadslid werd en dat hij helaas afviel als columnist. Daarna is er met hem overleg geweest waarin hij aangaf het te begrijpen.

Beantwoorden

De vraag blijft staan waarom de een wel en de ander niet gevraagd wordt als burgercommissielid te schrijven als blogger!

Beantwoorden

Lodewijk solliciteer je nu of mauw de nauw???

Beantwoorden

@Helga: Ik solliciteer niet! Ik ben immers geen burgercommissielid laat staan raadslid!
Mo mag blijven!!!

Beantwoorden

Het ziet er nu toch naar uit dat Mohammed zijn bijdrage aan de Weblog weer kan voortzetten.

Beantwoorden

Update:
Morgen verschijnt de ‘eerste’ column van Mohammed Chahim, de fractievoorzitter van de PvdA. Het heeft even geduurd, maar vanaf dan kun je weer elke 6 weken zijn bespiegelingen over Helmond lezen en (als je wilt natuurlijk) daar iets van vinden.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *