14reacties

Chahim: Campagne in Helmond


Het einde van een intense campagne is in zicht en het woord is aan de kiezer. Zittend aan mijn bureau probeer ik mijn column voor de weblog voor te bereiden. Ondanks de kou hebben we een goede campagne neergezet, gefocust op eigen kracht en positiviteit.

Campagne voeren vind ik ook een van de leukste zaken in de politiek. De reacties op straat zijn vooral positief, maar zo nu en dan krijg je ook een middelvinger naar je hoofd geslingerd. Die mensen die dit soort asociaal gedrag tonen, zijn vaak ook de mensen die schreeuwen dat we in Nederland leiden aan normen en waarden vervaging.  Mensen die teleurgesteld zijn in het land, maar zelf er weinig aan doen om daaraan iets te veranderen.

Maar goed, zowel de positieve als de negatieve reacties geven mij veel energie om door te gaan. Ik probeer ook met iedereen te praten en meid de critici niet. Ik merk dan op het moment dat je de tijd neemt en naar de mensen luistert dat ze ook begrip krijgen voor de positie van de politici. We hebben nu eenmaal in Nederland een politiek systeem, waar je gedwongen wordt om samen te werken met andere partijen en dus ook compromissen moet sluiten. Hierdoor komt het vaak voor dat je niet alles uit je programma uit kunt voeren, maar breek je hiermee een verkiezingsbelofte?

De komende periode wil ik graag mij wederom inzetten om Helmond verder op de kaart te zetten. Vanuit de PvdA Helmond hebben we het verkiezingsprogramma kunnen samenvatten door vijf speerpunten. Punten die wij belangrijk vinden om in de komende periode uitvoer aan te geven.

1. Voldoende banen voor Helmonders: uitbreiding met 3000 banen in 2014
2. Veiligheid is belangrijk
3. Aandacht voor armoede en bijzondere bijstand
4. Meedoen met duurzame economie
5. Een WMO toegankelijk voor iedereen met zorg op maat

Ik wens u allemaal veel wijsheid op 3 maart.

Mohammed Chahim
Raadslid

Onze Helmondse politiciMohammedRaadsverkiezingen
14 reacties
Reageer

Dag Mohammed Chahim,
Wat betreft punt 5: Dat klinkt mooi hoor! Hebt u de mails gelezen die ik u (en alle raadsleden)heb gestuurd en hier de weblog van zaterdag 27 februari???
U zegt dat u met iedereen wilt praten, maar ik krijg niet eens een ontvangstberichtje.
Met vriendelijke groet,
Rinie Gielen-Biemans

Nou, Rinie, dat zegt genoeg over de PvdA. Slap gedoe. Tijd voor daadkracht! Wat mij betreft mag het oude college met CDA, VVD, SDOH en D66 terugkomen. Dan gebeurt er tenminste wat. Dat hebben ze bewezen. Ik stem op een van die in ieder geval!

Hallo Missionaris,
Onder het oude"college werd ook maar 70% van het budget echt aan de zorg besteed. En CDA en VVD zitten nu toch ook in het college! Dit is ook hun beleid! Lees maar wat er vandaag in de krant staat op blz 4 onder de kop "Gehandicapte ontbeert hulp gemeente".

Beste Rinie,

we hebben uw mail inderdaad ontvangen. Ik als fractiesecretaris zal het ook op de agenda zetten voor de fractievergadering.

bedankt voor je reactie

Mohammed Chahim

Mohammed schreef:
"We hebben in Nederland een politiek systeem, waar je gedwongen wordt om samen te werken met andere partijen en dus ook compromissen moet sluiten. Hierdoor komt het vaak voor dat je niet alles uit je programma uit kunt voeren, maar breek je hiermee een verkiezingsbelofte?"

U zegt 'gedwongen' om samen te werken? Zeg liever 'mag' samenwerken. Samenwerking is één van de grondpijlers van democratie.

U zegt 'compromissen sluiten'. Graag, maar dat zie ik de PvdA nu net iets te weinig doen. Graag voorbeelden.

U zegt 'verkiezingsbeloften breken'? De kiezer is niet gek. Tip: maak de beloften reëel en waar.

Beste Mohammed,
De volgende vragen op jou punten:
1. Voldoende banen voor Helmonders: uitbreiding met 3000 banen in 2014
Betekent dit uitbreiding van industriegebieden? Dit ten koste van leefomgeveing van onder meer Brouwhuis en schaarse natuur die we om ons heen hebben?
Kijkt de PVDA naar opknapping van bestaande terreinen oa Hartmanterrein en Engelseweg?
3000 medewerkers erbij betekent wel dat er 1 of 2 grotere bedrijven naar Helmond gehaald dienen te worden.

2. Veiligheid is belangrijk
Hoe te realiseren? Gaan we klakkeloos politie erbij zetten en een bureau 24/7 openen? Of kijkt de PVDA waar de problemen op dit moment liggen. Met probleemgroepen in dialoog gaan? Of gaat de PVDA er voor zorgen dat er voor jongeren meer begeleiding en meer activiteiten te doen zijn zonder dat ze op straat hangen.

3. Aandacht voor armoede en bijzondere bijstand
Leuk punt. Ik hoop dat de PVDA dit wilt combineren met punt 1. Geld in een bodemloze put stoppen hebben we allemaal niets aan. Zorg dat deze mensen weer aan het werk komen, uit hun sociale isolement gehaald word.

4. Meedoen met duurzame economie
Makkelijker gezegd als gedaan. Duurzaam is schijnbaar het toverwoord. Als je het maar roept dan zou het goed zijn? Goede plannen heb ik bij geen enkele partij kunnen zien.

5. Een WMO toegankelijk voor iedereen met zorg op maat
Gelukkig. Elke partij in Helmond heeft daar zijn beste beentje voor. Gaat de PVDA het dit keer wel woorden in daden om zetten? De laatste 4 jaar is hier bar weinig aan gedaan.

Hopelijk zijn de komende 4 jaar in Helmond meer voor de Helmonders als prestige voor de gemeente.

Succes morgen!

Niels van den Hoven

@Mohammed,
Krijgen jullie als raadslid net voor de verkiezingen altijd veel verzoeken vanuit Helmondse organisaties waarop jullie moet reageren of valt dat wel mee?

@ Niels

goede reactie. Om hierop ons verkiezingsprogramma volledig te deponeren lijkt mij niet geschikt. Je mag me altijd bellen 0642140974. Toch even kort

ad 1) eerst opvullen van lege plekken daarna kijken naar eventuele nieuw locaties. Er zijn trouwens stricte regels over het minimale aantal werknemers per hectare.
ad 2) Veiligheid is belangrijk. Wij staan ook voor een goed politie apparaat. Met probleemjongeren (dus geen criminelen) moet je zeker in gesprek gaan en dit doen we ook. Zowel voor, tijdens als na de verkiezingen.
ad 3) Op armoede gebied hebben we nog veel werk te verrichten zeker nu met de economische crisis. Concrete projecten, zoals de supersociaal blijven we steunen.

ad 4) Kijk naar wat er allemaal bereikt kan worden in de automotive sector, hier blijven we in investeren.

ad 5) WMO is een moeilijk dossier. Ik denk dat we eerst het beleid goed moeten uitleggen aan de burgers en dat het allemaal minder ingewikkeld wordt.
Kijk op ons verkiezingsprogramma bij onze speerpunten dan vind je meer informatie. Bedankt voor je succeswens! (of is dit niet goed nederlands)

@Johan

Valt wel mee, het is natuurlijk wel het moment te proberen beloften los te krijgen.

Mohammed Chahim

@Mohammed en Johan
Als beloftes dan ook ingelost worden, prima! Maar ik heb toch zo mijn twijfels.
Zeker bij grote partijen wordt eerst flink sier gemaakt om vervolgens te stranden in uitvoering.
Mien goes local!

Mohammed, je kunt nog zo mooi praten en schrijven, PvdA is klaar in Helmond hoop ik. Afgelopen vier jaar is er bekant NIKS gebeurd!! En waarom?? Omdat PvdA alles tegenhoud met zijn intern geruzie en gefrot.

Helaas, het is klaar met de PvdA.

Ik zet mijn geld op Tielemans!

@Missionaris

Ik heb wel een idee wie jij bent, en als ik mij niet vergis sta jij op de lijst van het SDOH. Dat is prima, toch?

De PvdA de schult geven van alles is wel erg simpel. Toch wens ik jou een goed uitslag toe.

Mohammed Chahim

Hoe is het mogelijk dat je bij de PVDA op een overleden persoon kunt stemmen?!
(Dhr Lex Pellemans stond vandaag op het stembiljet!)

@Toke
Wel eens van Pim Fortuyn gehoord?

@ joke, een ingediende lijst kun je niet meer veranderen.

lodewijk den breejen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: