14reacties

Chahim: Campagne in Helmond

Column Mohammed Chahim PvdA

Het einde van een intense campagne is in zicht en het woord is aan de kiezer. Zittend aan mijn bureau probeer ik mijn column voor de weblog voor te bereiden. Ondanks de kou hebben we een goede campagne neergezet, gefocust op eigen kracht en positiviteit.

Campagne voeren vind ik ook een van de leukste zaken in de politiek. De reacties op straat zijn vooral positief, maar zo nu en dan krijg je ook een middelvinger naar je hoofd geslingerd. Die mensen die dit soort asociaal gedrag tonen, zijn vaak ook de mensen die schreeuwen dat we in Nederland leiden aan normen en waarden vervaging.  Mensen die teleurgesteld zijn in het land, maar zelf er weinig aan doen om daaraan iets te veranderen.

Maar goed, zowel de positieve als de negatieve reacties geven mij veel energie om door te gaan. Ik probeer ook met iedereen te praten en meid de critici niet. Ik merk dan op het moment dat je de tijd neemt en naar de mensen luistert dat ze ook begrip krijgen voor de positie van de politici. We hebben nu eenmaal in Nederland een politiek systeem, waar je gedwongen wordt om samen te werken met andere partijen en dus ook compromissen moet sluiten. Hierdoor komt het vaak voor dat je niet alles uit je programma uit kunt voeren, maar breek je hiermee een verkiezingsbelofte?

De komende periode wil ik graag mij wederom inzetten om Helmond verder op de kaart te zetten. Vanuit de PvdA Helmond hebben we het verkiezingsprogramma kunnen samenvatten door vijf speerpunten. Punten die wij belangrijk vinden om in de komende periode uitvoer aan te geven.

1. Voldoende banen voor Helmonders: uitbreiding met 3000 banen in 2014
2. Veiligheid is belangrijk
3. Aandacht voor armoede en bijzondere bijstand
4. Meedoen met duurzame economie
5. Een WMO toegankelijk voor iedereen met zorg op maat

Ik wens u allemaal veel wijsheid op 3 maart.

Mohammed Chahim
Raadslid PvdA