50reacties

Van den Bogaard: Duurzaamheid dichtbij huis


Duurzaamheid, een belangrijk thema. Maar soms lijkt duurzaamheid heel ver weg. Als het bijvoorbeeld gaat om het smelten van de ijskappen of het stijgen van de zeespiegel, dan is het soms lastig om het te vertalen naar onze eigen situatie. Ook zien we steeds vaker de gevolgen van klimaatsverandering. Het VN-klimaatrapport dat vorige week verscheen, schetst een verontrustend toekomstbeeld. Zo zorgen stevigere regenbuien steeds vaker voor wateroverlast, ook in Helmond. En in hete periodes zijn veel versteende plekken veel te warm. Door in te zetten op duurzame gebiedsontwikkeling worden deze effecten binnen onze gemeente tegengegaan. Zo worden bijvoorbeeld versteende plekken omgezet in groenzones. In het centrum is het Burgemeester Geukerspark aangelegd, komt nog een mooi park bij de Watertoren en wordt in het gehele centrum de oude Aa terug aan de oppervlakte gebracht. Allemaal maatregelen die helpen bij de klimaatadaptatie.

Ook operatie Steenbreek is in Helmond van start gegaan. De gemeente Helmond heeft de ambitie om in 2050 klimaatbestendig te zijn. In de gemeente Helmond is ruim 70% van de tuinen versteend en het is belangrijk om samen met inwoners daarin verandering te brengen. Een mooie opzet waarbij inwoners worden gestimuleerd om tegels uit de tuin zoveel mogelijk te vervangen door planten. En ook het ontkoppelen van de regenafvoer door deze aan te sluiten op een regenton doet al veel.

Het is mooi om te zien dat ook veel inwoners zich inzetten voor het klimaat. In Brandevoort hebben onlangs de bewoners de handen ineengeslagen en samen subsidie aangevraagd voor het vergroenen van de daken van 34 bergingen. In Helmond hebben we namelijk een groene daken subsidie waarbij de gemeente tegemoetkomt bij het aanleggen van een groen dak. In sommige gevallen kan deze groene daken subsidie ook worden aangevuld met een bijdrage van waterschap Aa en Maas in het kader van de stimuleringsregeling ‘Klimaatactief bebouwd gebied’.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om bij de gemeente een duurzaamheidslening aan te vragen. Hiermee kan de woning worden verduurzaamd met bijvoorbeeld zonnepanelen, een zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, vloer- of bodeminstallatie. We zien al mooie voorbeelden van inwoners die gebruik maken van deze subsidie. Bestaande woningen die bijvoorbeeld met behulp van een warmtepomp worden verduurzaamd en de kosten daarvan uiteindelijk gedekt worden door de besparing.
Zo dragen we allemaal ons steentje bij. Dat vinden wij als D66 Helmond belangrijk. We gaan immers voor een stad waarin het voor iedereen fijn wonen is.

Jochem van den Bogaard
Raadslid D66 Helmond

JochemOnze Helmondse politici
50 reacties
Reageer

Heel het gezever is blijkbaar nog niet een reactie waard.

Je bent wel eerlijk.

@Peter op woensdag 18 augustus 2021 om 12:22:

;) beetje sarcastisch moet kunnen.

Duurzaamheid, een toverwoord voor D66 debielen. En meteen erop, zonder uitleg, smeltende ijskappen en zeespiegel. Wel nu die zeespiegel stijgt al eeuwen constant met 1 mm per jaar. Data door alle wetenschappers erkend door knmi etc.
Maar dan richt de VN toch een eigen bureau van wetenschap op? Het IPCC. Dan kunnen ze lekker hun eigen waarheid beleiden.
Dan hoppen we vrolijk door naar lokaal. 75 procent van Helmond is racistisch en legt betegelde tuinen aan. Foei. Daardoor hagelt en onweert het extra hard. Het ligt echt aan bewoners.
En dus krijgen mensen de mogelijkheid om zichzelf dieper in de schulden te stoppen via subsidies voor bewezen niet werkende prietpraat.
Lekker klimaatneutraal in 2050. Wat zullen we dan genieten van een totaal gepolariseerde D66 samenleving. Op werkelijk elk vraagstuk zit D66 volledig foute informatie te propageren.

Samen verandering brengen in de architectuur van uw tuintje.
Je voelt het aankomen. Trekt u de beurs maar vast.
Want D66 en "samen" kennen we nu wel.
Samen gaan we voor nieuwe bestuurscultuur, samen gaan we dus voor Rutte.

@ Twanneman

Nee. Het gezever is inderdaad geen reactie waard daarin heb je 100% gelijk.
Ik onthoud me verder van commentaar over D66, maar hun handelswijze ( net als die van de VVD)speekt boekdelen tijdens deze formatien. Net als overigens de houding van het totaal kaalgeplukte CDA, na het debacle Pieter Omtzigt.

D66 staat in mijn ogen niet voor samenwerking, maar voor drammen. Ik wacht dan ook met smart op een reactie van dhr. van Geel.( Dus toch een beetje commentaar😂)

@Jochem van den Bogaard

Je vergeet de regenton subsidie .....
Of hebben we die niet ?

Ach Jochem is één van de propagandeurs van het deugisme. d66 met de grootste financier van terrorisme in Nederland aan het roer heeft door heel het land van die gladde mooipraters.
Pleur een end op met je onzin Jochem doe dat lekker op joop.nl of bij de gesubsidieerde media en niet hier.

Jochem denkt echt dat de meerderheid van de Helmonders denken als deuger maar Jochem ik heb nieuws voor je dat is niet. En dat gaat dat clubje wensdenkers van je ook niet lukken.

d66 staat gelijk aan zoiets als alcohol het maakt namelijk meer kapot dan één ieder lief is.
d66ers gaan ook nooit de discussie aan met anders denkende ze zwijgen ze liever letterlijk en figuurlijk dood.

En wat te denken van de gemeente zelf.

Ruimtelijke ordening: (denk een beetje mee)
Straat/weg, vanzelfsprekend betegeld. Dan hadden we vroeger nog een voortuin. Maar dat kan heden ten dage niet meer. Huis. Achtertuin. Omdat we nieuwbouw nogmaar ongeveer 350 meter tellen voor een gemiddelde wijk houden we nog 100 meter over. Fietsenstalling, dus nog een tuin van 6x6. Hoe durf ik die te betegelen. En achter mijn woning direct weer een huis. Zo ziet elke wijk er uit.
En dan is het de schuld (weer) van de burger. Hoe durven zij die enkele meters grond niet groen te maken! Misdadigers! Ruimtelijke ordening is niet de taak van de burger.
Grond is schaars. Maar leg aub niet elke keer de schuld bij de consument/burger. Dat woord samen kennen we nu wel. Dat betekent veel, maar niet samen.

Als je wilt verduurzamen moet je beginnen bij de grote vervuilers. Tata Steel braakt meer vuiligheid uit dan tienduizend huishoudens inclusief hun auto's.

Prachtige ideeën weer, ondertussen staat in Polen een bruinkoolcentrale harder dan ooit te draaien en bouwt China komend jaar 43 nieuwe steenkoolcentrales maar laten we vooral hier mensen op kosten jagen zodat we het huis wat in lichterlaaie staat proberen te blussen met een plantenspuit.

@Frits op woensdag 18 augustus 2021 om 19:01:

Beste Frits,

Bedankt voor je vraag. Fijn dat er ook nog mensen zijn die constructief reageren.
We hebben in de gemeente Helmond geen aparte regenton subsidie. Wel een duurzaamheidssubsidie, waarmee je energiebesparende maatregelen in en aan uw woning kunt financieren. Het ontkoppelen van de regenafvoer door deze aan te sluiten op een regenton is ook zeker een goede, energiebesparende maatregel.

Jochem van den Bogaard

@Jochem van den Bogaard op donderdag 19 augustus 2021 om 09:44:

Alleen constructief wat jou uitkomt, volgens mij geeft JdeP voldoende realistisch feitenmateriaal, maar ja dat valt natuurlijk niet in jouw elitaire straatje.......

@JdeP op woensdag 18 augustus 2021 om 23:58:

Beste,

Er wordt helemaal geen schuld gelegd bij de burgers. Dat lees je nergens terug in mijn column. Ik draag alleen maar mogelijkheden aan waarop je zelf je steentje bij kunt dragen aan de duurzaamheidsopgave waar we voor staan. Daar komt geen drang of dwang aan te pas.

Ik ben het met je eens dat de gemeente hier zelf ook een voorbeeldrol in heeft en een voortrekkersrol hierin moet spelen. Dit doen we al door in te zetten op duurzame gebiedsontwikkeling Zo worden bijvoorbeeld versteende plekken omgezet in groenzones. In het centrum is het Burgemeester Geukerspark aangelegd, komt nog een mooi park bij de Watertoren en wordt in het gehele centrum de oude Aa terug aan de oppervlakte gebracht. Allemaal maatregelen die helpen bij de klimaatadaptatie en het vergroenen van de stad.

Jochem van den Bogaard

@D'n dieje op donderdag 19 augustus 2021 om 07:07:

Beste,

Daar ben ik het helemaal mee eens. Daar is de meeste winst te behalen. We zijn daarbij echter afhankelijk van landelijke maatregelen. In mijn column heb ik het over wat we lokaal kunnen doen om te verduurzamen. Alle beetjes helpen.

Jochem van den Bogaard

@Bertus op donderdag 19 augustus 2021 om 09:49:

Ik heb zojuist een reactie gegeven op JdeP. Niet te vroeg oordelen dus ;)

Jochem van den Bogaard

@Jochem van den Bogaard op donderdag 19 augustus 2021 om 09:44:

Frits was sarcastisch, als je dat nog niet snapt, werkelijk.

@Twanneman op donderdag 19 augustus 2021 om 10:44:

Dag Twanneman,

Knap dat jij ziet en weet dat het sarcastisch bedoeld is. Ik lees alleen een normale vraag, dus daar krijgt Frits ook gewoon antwoord op. Of het nou sarcastisch bedoeld is of niet.

Jochem van den Bogaard

Bedankt voor de reactie @Jochem van den Boogaart.

Aan de ene kant was het misschien beetje sarcastisch bedoeld.
Gezien dit echt een maatregel is die ik mis in het hele rijtje. En bij veel andere gemeenten er wel is. Waar ik veel andere maatregelen die betaalbaar of haalbaar waren reeds had genomen. Namelijk niet ieder huis is geschikt voor deze maatregelen (denk aan soort dak) of voldoe je niet aan de hoeveelheid m2 (glas isolatie) benodigd voor subsidie. En alles tegelijk kost nogal wat. Die duurzaamheidslening krijg ik nl. nooit. Voldoe niet aan de eisen.

Aan de andere kant is die regenton subsidie erg serieus. Gezien dat mist in Helmond en wel een is die voor veel mensen wel degelijk direct haalbaar is. Misschien zou deze nog toegevoegd kunnen worden.

@Frits op donderdag 19 augustus 2021 om 11:43:

Ter aanvulling, ik denk dat het vooral een kwestie van gemak moet zijn. Een regenton is niet zo heel duur, het gedoe om die vervolgens ook aan te sluiten is denk ik het voornaamste wat mensen ervan weerhoudt om het te doen. Misschien is een combinatie met een aansluitservice een optie?

Dat en dat men niet goed weet waar je dat opgevangen regenwater voor kan gebruiken. Regenwater heeft bijna geen kalk erin, wat niet alleen beter is voor de planten in je tuin, maar ook bijvoorbeeld om je auto mee te wassen. Overigens zitten we hier in een gebied met zacht water, dus qua kalk maakt het minder verschil dan bijvoorbeeld in Noord-Holland. Dat kraanwater daar is echt niet te zuipen.

Michiel van Geel

@MFvGeel. Een beetje regenton, kost bij voertonnen
nl ong 200 Euro., wil je tenminste meer inhoud als een afwastijltje hebben. Ik vind 200 Euro best veel geld.
Overigens moet ik er wel om lachen waar D66 raadsleden zich druk om maken. Wetende met welke dossiers dit college momenteel worstelt.

De installatie van regenton is overigens een fluitje van een cent.
Met veel belangstelling blijf ik deze discussie, zeker met de naderende verkiezingen met veel belangstelling volgen. Het zal de opkomst zeker een positieve boost geven.

@Michiel van Geel op donderdag 19 augustus 2021 om 12:49:

Regenton is een BAR slecht idee want in zomermaanden heb je niets aan 200 liter en dan komt normaal gezien het natte najaar er aan en dan hoef je niet te vergaren en LET OP tegen winterperiode moet je dat hele ding elk jaar leeg laten lopen en ook nog eens afkoppelen ivm bevriezingsgevaar. Wat een gedoe voor iets wat weinig zoden aan de dijk zet.

@Bertus op donderdag 19 augustus 2021 om 14:57:

Ik heb een regenton van 360 liter en kan daar (zeker deze "zomer" ;) ) eigenlijk de hele zomer mijn planten van watergeven, alles wat in een pot zit dan, de bodem komt weleens in zicht, maar 1 regenbui en hij is weer vol.
Alles wat in de volle grond staat red zich over het algemeen zelf wel.
Tegen de winter laat ik hem leeglopen en blijft de kraan open staan.
De kosten van de ton, 270 euro, tja dat duurt even voor je dat eruit hebt, daar hoef je het niet voor te doen, maar dat is met veel (groene) dingen.

Het wordt tijd dat de rechtse populisten in plaats van het constant bekritiseren van alles en iedereen dat een beetje opleiding heeft gedaan eens kritisch naar zichzelf gaan kijken. Ik leef nu al decennia lang in een land waarbij wetenschappers keer op keer belachelijk werden gemaakt en hun gedegen onderzoek keer op keer door complotdenkers onderuit werd gehaald. De populisten dachten het iedere keer beter te weten. Nu het erg duidelijk is hoe ver deze rechtse populisten er naast zaten en hun verhalen inmiddels te vergelijken zijn met die van de flat earth society zie je niet dat deze eens kritisch naar zichzelf kijken, maar toch kritiek (en beledigingen) blijven uiten op de mensen / politici die wel vertrouwen hadden en hebben in de onderzoeken van onze slimste koppen. De beledigingen, doodsbedreigingen en geweld dat voort komt uit dit rechts populisme is niet meer een klein probleem, maar een directe aanval op onze samenleving. Eerst zag je nog dat dit groepje een klein beetje macht had maar nu je ziet dat populistisch rechts verhalen verspreid waardoor er vele doden meer in onze verzorgingstehuizen zijn gevallen vind ik ook dat we deze groep strenger mogen bejegenen als ze zich weigeren aan te passen aan onze westerse normen en waarden. Ze zouden er verstandig aan doen om te beginnen met excuses aan de Nederlandse samenleving voor het verspreiden van nepnieuws ten aanzien van covid en het gigantische klimaatprobleem. Iedereen met een beetje boerenverstand weet dat de inmenging van Baudet gezorgd heeft voor de dood van duizenden mensen die ons land hebben opgebouwd. In plaats van als samenleving met zijn alle verantwoordelijkheid te nemen dachten ze alleen maar aan ikke ikke ikke. De reden dat conservatieve populisten niet serieus worden genomen is omdat ze vaak slachtoffergedrag vertonen. Wie had er 2 jaar geleden bijvoorbeeld verwacht dat de grootste groep mensen die de discriminatiekaart trekken de rechts conservatieven zijn en wie had er verwacht dat de rechts conservatieven de grootste groep is die de inwoners van onze verzorgingstehuizen hebben aangevallen met hun nepnieuws, het weigeren van mondkapjes en het niet nakomen van de maatregelen die nodig waren om deze doden te voorkomen.

@rick.
Wat heeft dat met een regenton te maken?

Je vraag@E Betgem op donderdag 19 augustus 2021 om 17:03:

Niks. Ik reageer dan ook op een bericht over duurzaamheid, en niet op een bericht over regentonnen.

@Rick op donderdag 19 augustus 2021 om 16:55:

Je slaat de spijker op z'n kop. Helemaal mee eens. Ik vrees alleen dat je het verwijt krijgt te 'demoniseren'...

@Rick volgens mij was het wel die rechts populist die al in januari stond te roepen over dit virus. En werd er door de rest vooral genegeerd omdat hij de persoon was die hierover begon. We hebben gezien dat we daardoor toch beetje laat en vooral achteraf gingen reageren in deze crisis. En dat is nu nog zo.

Wat betreft de regenton 270 euro is veel geld. Daarom zou een subsidie wel op zijn plek zijn. Wie het kleine niet eert..... Jochem.

@Mieke op donderdag 19 augustus 2021 om 18:10:

Het was een populist die al in januari stond te roepen over dit virus en het waren andere populisten die er inderdaad niks mee deden. Daarom zeg ik ook: luister naar de experts (dus zeker niet naar Rutte)! Rutte noemt zichzelf ook een populist maar hij ziet dat dan als het goede populisme. De experts (World Health Organisation) waarschuwde ons natuurlijk al eerder voor covid19.
De experts roepen al decennia lang dat dit soort problemen er gaan komen en zeker door onze (de Nederlandse) rol in de verspreiding van de gekke koeienziekte zouden we eens deze experts een keertje wel serieus nemen.
Ondertussen is het populisme gemeengoed in ons democratisch proces en is er voor de expert geen ruimte meer om hun expertise goed uit te voeren. Wel blijf ik aan de nationaal conservatieve populisten vragen of ze hun excuses willen aanbieden voor de vele doden die zijn gevallen door het massaal weigeren mee te werken aan de maatregelen, en het verspreiden van nepnieuws. Deze ouderen hebben ons land opgebouwd en de gemiddelde fvd stemmer vond dat een minder groot probleem dan een mondkapje dragen. Misschien kunnen ze hier eens een weekje als vrijwilliger mee gaan draaien op de zorgafdelingen zodat onze hardwerkende zorgmedewerkers ook eens rust kunnen ervaren. Dat hebben ze wel verdient na alle ellende die de populisten hebben veroorzaakt.

@rRick Zo is-t

@Job op donderdag 19 augustus 2021 om 17:42:

@Rick, je demoniseert.

@Twanneman op vrijdag 20 augustus 2021 om 11:10:

*LOL*

En nu even inhoudelijk on topic? Rick verkoopt hierboven in tegenstelling tot die populistische toetsenbordhelden op de weblog geen kletspraat, maar feitelijkheden. Je hoeft het inhoudelijk niet met hem eens te zijn, maar hij bedient zich niet van nepnieuws om zijn gelijk te halen. Daar kunnen een aantal mensen hier op de weblog een hoop van leren. Het verspreiden van nepnieuws en onkunde vind ik tien keer enger dan gemekker over De Buitenlander, klimaatbeleid of wat dan ook. Daar is geen fatsoenlijk gesprek over mogelijk. Het heeft namelijk niets te maken met opbouwende kritiek of een onderbouwde mening, maar juist met doelbewust stelselmatig feiten verdraaien, omdat dat degene beter uitkomt.

Je ziet (na alle Trumpiaanse leugens in de VS) wat het concrete gevaar hiervan ook in Nederland is: kijk naar de toename van de bedreigde journalistiek in ons land. Molotovcocktails door de ruit van een journalist? Heel normaal toch, als je het niet eens bent met een nieuwsbericht?

Vrijheid... zo'n loze term die vooral door populisten wordt gebruikt. Vrijheid is allereerst - zoals Rick hierboven ook terecht aanhaalt - vrije journalistiek, onderzoek, vertrouwen op de wetenschap. Vertrouwen in mensen die zich grondig verdiept hebben in materie. Die iets vanuit meerdere kanten bekijken.
Dat zijn dus niet de dansleraren, kroegbezoekers en politici die handtastelijke medewerkers de hand boven het hoofd blijven houden.

Redeneer vanuit verstand, niet vanuit impulsen en kroegpraat. Het is aanlokkelijk om je eigen huis-tuin-probleem te simplificeren en tot Jip en Janneke niveau, dat bekt lekker, maar je lost er de kern allesbehalve mee op.

@E Betgem op donderdag 19 augustus 2021 om 14:47:

Even snel gegoogled. Een regenton van 227 liter heb je al voor een tientje of zes. 320 liter kost 111 euro bij karwei op dit moment. Voor 140 euro kun je zelfs een 1000 liter tank kopen (zien er best geinig uit). Je kunt natuurlijk voor een dure design regenton gaan, maar lijkt me niet dat de overheid dat zou moeten subsidiëren.

Michiel van Geel

Tientje of 6, 140 euro excl plaatsen en attributen. Want zelf lukt dat echt niet. Moet ook nog de hele maand boodschappen kunnen doen.
Het lukt nu al amper.

Regenton subsidie. Dit is er in andere gemeenten wel. Dus waarom niet bij de gemeente die koploper duurzaam, innovatief, groen en fair trade wil zijn. We gaven toch immers ook eerder al vogelhuisjes weg.
Wie niet al klein wil beginnen bereikt nooit iets groters.

@MFvGeel. De regentonnen vd Karwei zijn niet duurzaam geproduceerd. Kijk naar totaalplaatje.

@Job en @Rick

Onthutsend hoe jullie hier reageren en menen dat jullie zo goed geïnformeerd zijn.
Jullie praten poep, zoals dat heet. Jullie weten van toeten noch blazen.
Regentonsubsidie is een achterlijk plan, zal wel als afleiding naar domme gansjes zijn.
Verder goed dat Jochem dus wel reageert. Ook al zie je weer snel hoe een d66 linkse politicus maar met de wind mee waait.
Voor alle andere mensen heb ik geen complimenten want met hen ben ik het grotendeels eens.

@Andre op zaterdag 21 augustus 2021 om 23:36:

Weer terug van vakantie, André...? :-)

Het is weer het standaard verhaal, dat voor de zoveelste maal exact bevestigt wat de 'Linksen' voorspellen in hun bijdrage.
Termen als 'Onthutsend', 'Jullie menen', 'Praten poep' passen precies in het rijtje naast het genoemde 'demoniseren'.

Wat is de inhoudelijke onderbouwing? Waarom zijn Rick en ik slecht geïnformeerd? Geen argumenten. Wat klopt er feitelijk niet?
Dat is precies wat ik zo gevaarlijk vind. Alles is de schuld van Groen Links en D66. Wat is het leven toch kinderlijk eenvoudig.

Waarom ik op Rick reageerde is omdat ik het hier op de weblog een verademing vind als mensen eens reageren vanuit verstand en feiten benoemen. Het is verschrikkelijk dat het tegenwoordig hip is om alle energie te steken in het ontkennen van feiten en eerder te vertrouwen op roeptoeters dan op de wetenschap en journalistiek. Dáárdoor krijg je die bananenrepubliek waar populisten bang voor zijn.

@Job op zondag 22 augustus 2021 om 11:06:

Ik vind dit een interessante discussie: wat moet zwaarder wegen, het gevoel of het verstand? Jouw verstand zegt: het verstand. Andre's gevoel zegt: het gevoel. Het is maar net wat je zwaarder laat wegen.

@Andre op zaterdag 21 augustus 2021 om 23:36:

Je mag het met mij oneens zijn, maar waarom zou je zo beledigend en hard zijn tegenover anders denkende? De reden dat populistisch rechts zo'n slechte naam heeft is omdat het hele internet vol staat met mensen die alleen maar beledigen en inhoudelijk weinig toe voegen zoals jij nu doet. Jarenlang heeft populistisch rechts gedaan alsof wetenschappers er helemaal niks van begrepen. De politici die onze wetenschap wel respecteren kregen vaak het verwijt dom en naïef te zijn. Nu het onomstotelijk bewezen is dat populistisch rechts er compleet naast zat gaan jullie maar gefrustreerd mensen beledigen?
Vaak lees ik dat populisten het gevoel hebben te worden gedemoniseerd maar als je normen en waarden zo ver af staan van de gemiddelde Nederlander mag je daar een reactie op verwachten. Als ik jouw gedrag zie dan voel ik letterlijk plaatsvervangende schaamte. Wat mij betreft kan je wel een inburgeringscursus gebruiken want zo hoort een Nederlander zich niet te gedragen.
Probeer gewoon een beetje aardig te zijn en je mede populisten aan te moedigen om dat ook te zijn; dan zal het demoniseren ook snel voorbij zijn. Met dit soort gedrag zet je jezelf compleet buitenspel. Ik zal niet snel D'66 stemmen maar de D'66 stemmers in mijn omgeving hebben vaak wel gestudeerd en hun argumentatie is vaak intelligenter, inhoudelijker en genuanceerder dan die van jou. Om juist die groep dom te noemen komt dan ook niet bepaald intelligent over.

@Rick op donderdag 19 augustus 2021 om 16:55:

En het geweld van de Rara, Radicaal Anarchistisch front, en het rapport van de AIVD dat aangeeft dat juist links gewelddadig is, licht zeker ook aan iedereen die een beetje vaderlandslievend is? Manmanman; wat een slap gezever van je. Jij begint te zaniken over rechtse populisten.....

Quote rapport AIVD:
Aan geweld maakt extreem-rechts in Nederland zich echter niet of nauwelijks schuldig. Bij links-extremisme is vaker sprake van geweld dan bij rechts-extremisme.

@Job op zondag 22 augustus 2021 om 11:06:

Waarom moet Rick olie op het vuur gooien door de discussie weer over rechtse populisten te laten gaan? Ga gewoon op de inhoud.

@hanzel op woensdag 25 augustus 2021 om 12:35:

Hahahahahha natuurlijk!
Dat wordt inderdaad door alternatieve media zoals Jensen en Geenstijl verspreid, maar zoals je vast wel weet heeft de AIVD dit regelmatig ontkent en waarschuwen ze ook voor websites die dit soort onzin verspreiden. Laat een bron zien direct afkomstig van de AIVD die dit bevestigd en jij weet net zo goed als ik dat je deze niet kan vinden. Dit soort nepnieuws is een gevaar voor onze samenleving. Ik hoopte dat populisten na al die duizenden doden in onze verzorgingstehuizen wel hun gedrag zouden verbeteren, maar blijkbaar malen jullie niet om de ouderen die ons land hebben opgebouwd. Een beetje nederigheid zou jullie goed doen maar blijkbaar maak jij de keuze om door te gaan met het verspreiden van nep nieuws.

Rechtse rakker haha

@rick

Zou jij willen laten zien waar de aivd dit ontkent? Ik kan t niet vinden. Wel rapporten over linkse activisten. Gewoon op de website van aivd.

@Rick op woensdag 25 augustus 2021 om 13:38:

Jij verspreidt zelf nepnieuws door jouw mening als werkelijkheid te verkondigen. Hoezo is de reactie nepnieuws? Let op: je doet je vrienden van D66 veel verdriet hiermee, dadelijk kunnen ze “nepnieuws” niet meer gebruiken voor de verkiezingsretoriek. Groeten aan Van Geel en consorten.
Reactie van Betgem in 5 minutes……

Maat van de maatnemers

@Rechtse rakker haha op woensdag 25 augustus 2021 om 23:00:

Waarom weer zo beledigend en hard, mag ik geen mening hebben? Probeer het gewoon bij de inhoud te houden. Verder staat er in geen 1 artikel dat links extremisme gewelddadiger is (omdat dat niet zo is). Hanzel zijn quote is afkomstig van extreem rechtse fake news sites en jouw bronnen zijn niet extreem rechts, maar daar staat dan weer niet in dat extreem links gewelddadiger is.
Ik hou hiermee op aangezien jullie keer op keer je eigen stellingen niet onderbouwen maar gewoon met de normale haat en fake news blijven komen. Nog een keer: als de aivd dit zegt dan kan je dit gewoon laten zien. Dit zijn 3 artikelen over links extremisme maar ik weet dat er ook links extremisme en geweld is, dat heb ik ook nooit ontkend. Extreem rechts is natuurlijk wel een groter probleem, dat wordt ook nergens ontkend in de artikelen.

@Helmondert op woensdag 25 augustus 2021 om 23:04:
Hansel dacht dat links extremisme gewelddadiger was, en het is aan hem om dat aan te tonen. Het is niet aan mij om aan te tonen dat het niet zo is. Ik heb het gezien in een interview bij 1vandaag een tijdje terug en gelezen in de nrc, geen idee meer welke uitzending en welke oplage dat hou ik niet bij.
Ik weet trouwens dat het op de site van de aivd ook over links extremisme gaat; dat is namelijk ook een probleem. Niet zo'n groot probleem als extreem rechts maar wel een probleem. Als je het jaarverslag 2020 hebt gelezen zie je ook dat ze bang zijn voor rechtse terroristen en dat dit gevaar aanzienlijk toegenomen is. Maar ja ik heb niks te maken met extremisme, ik keur al het geweld af. Deed Baudet dat ook maar; zich uitspreken tegen het geweld veroorzaakt door zijn medestanders. Dat Baudet het opnam voor die militair die die viroloog zijn familie wilde vermoorden vind ik dan ook een hele enge gedachte. En ook hier zie ik jullie geen afstand nemen van extreem rechts geweld; jullie lijken het alleen maar te bagatelliseren en andere de schuld te geven.

@Maat van de maatnemers op donderdag 26 augustus 2021 om 00:37:
Ik denk dat ik mijn mening onderbouw met feiten maar bedankt voor de opbouwende kritiek joh, vind je het goed als ik de kritiek van een onbekende op een forum naast me neer leg? Ik ken je verder niet en ik heb wat meer vertrouwen in mijn vrienden. Zou je voortaan ook wat aardiger willen doen? Ik weet niet eens wat jouw zin betekend: ik verspreid nepnieuws door mijn mening als werkelijkheid te verkondigen? Wat betekend dat, heb je een voorbeeld? Ik heb gewoon mijn mening en ik mag deze toch onderbouwen met feiten! Waarom maakt die combinatie dat het ineens nepnieuws is? Misschien een cursusje Nederlands nemen want dit gaat nergens over.

Ik hou op met de discussies hier. Het is inhoudelijk zo zwak dat het keer op keer niet over de inhoud gaat maar gewoon het bekende beledigen, nepnieuws, drogredenen en haat tegenover mensen die een andere mening hebben. Keer op keer laten jullie zien dat jullie gelijk krijgen belangrijker vinden als wat er daadwerkelijk in de samenleving gebeurt en het inhoudelijk debat. Dat is ook waarom populisten het nagenoeg altijd oneens zijn met de wetenschap en hoogleraren: de experts onderbouwen hun visie met feiten en zijn wat sterker in het kritisch redeneren. Dit is dan ook de reden dat fvd, pvv en denk de stem te danken heeft aan onopgeleid Nederland. Maar ondertussen vinden ze het heel normaal om mensen die wel na kunnen denken (van den Bogaard) dom te noemen. Ik hoop dat dit soort extremisme ooit op houd en dat jullie de puinhopen van een kwart eeuw populisme in gaan zien. De duizenden doden in onze verzorgingstehuizen, de vele doden door het negeren van het klimaatprobleem en het geweld van extreem rechts. Ik hoop dat de rest van Nederland het gevaar van dit soort extremisme in blijft zien en vooral dat deze extremisten ooit hun spijt gaan betuigen voor hun rol in de rampen die in onze verzorgingstehuizen plaats hebben gevonden. Het is nog net geen terreur, maar het komt wel heel erg dichtbij.

Rick,
Ga a.u.b. op joop.nl spammen.

Links en rechts gaat nooit akkederen is de slotsom.

Een ander verhaal, zal ook wel niet waar zijn volgens de politici hier, zeg ik ook niet hoor, al is maar de helft waar.

https://www.xandernieuws.net/uncategorized/miljoenen-afgeschreven-windmolenbladen-worden-als-zwaar-chemisch-afval-gedumpt-in-afrika/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: