8reacties

Verouden: De laatste komkommer…..


De vakantie is weer voorbij, en daarmee ook de komkommertijd.
Vanaf vandaag begint het gewone leven weer, niks luieren in de zon, bbq’tje, wijntje erbij, nee, gewoon vanochtend vroeg uit de veren en hup naar het werk.
De scholen zijn vandaag ook weer begonnen en via allerlei sociale media zijn ouders erop gewezen dat er vandaag extra controle zal zijn op luxe-verzuim, ze zijn gewaarschuwd!

De komkommertijd is dus voorbij, niks meer geleuter in de krant over van alles en nog wat, nee het wordt weer tijd voor serieuze zaken!
Ook de politiek komt na het zomerreces weer op gang, vandaag begint met het afscheid nemen van een fantastische wethouder. Yvonne van Mierlo neemt vandaag afscheid van de gemeente Helmond, ze gaat als voorzitter van de raad van bestuur aan de slag bij Movisie. Erg jammer dat een zo goed bestuurder ons gaat verlaten. De afgelopen jaren heeft zij veel goed werk verricht, een verbinder die door alle partijen gedragen wordt. Movisie gefeliciteerd met zo’n fantastisch mens in uw midden.
De opvolger Jos van Bree, gaat vanaf morgen als nieuwe wethouder aan de slag, vanaf deze plek wil ik hem alvast heel veel succes toewensen.

Vanavond is er een bijeenkomst in wijkhuis de Terp, de gebruikers daar willen proberen of zij sluiting van de Terp kunnen voorkomen. Het lijkt wel of de situatie van een paar jaar geleden zich herhaalt, voorgenomen sluiting (naar buiten gebracht net voor de vakantie) vervolgens verzet vanuit de wijk en hopelijk, wordt daarna de soep niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend.
Volgens mij is sluiting van de Terp géén goede zaak. De wijk heeft een wijkhuis nodig, en om dan te zeggen, ga maar naar de Boerderij, dat is bedenken vanachter een bureau, zonder ook maar rekening te houden met de opbouw van een wijk, en het verschillende DNA tussen twee wijken. De boerderij is zeker ook een prima wijkhuis, maar vanuit de Wilma gezien ligt het wel erg ver weg. Hier moet een oplossing voor te bedenken zijn. Ik ga vanavond in ieder geval naar de Terp en hoop voor deze wijk dat het lukt om de bezuinigingen waar de raad voor gekozen heeft, op een andere manier gestalte kunnen krijgen.

Morgen is dan alweer de eerste vergadering van het nieuwe ‘politieke jaar’. Geen spectaculaire agenda, (nog een beetje een komkommeragenda) maar het begin is alweer gemaakt.

We kunnen ons weer opmaken voor een periode waarin van alles zal gaan gebeuren, de WMO, de participatiewet, de jeugdzorg, de bezuinigingen, het zal allemaal weer voorbij komen en hopelijk kunnen we volgend jaar op deze tijd zeggen dat veel in positieve zin veranderd is.

Mijn vakantie zit erop, ik heb er weer zin in, tijd om me weer in te zetten om samen met u van de stad Helmond een mooie, goede en fijne stad te maken.

Raadslid Henriëtte Verouden
Fractie Verouden-van Lierop

Henriëtte_Onze Helmondse politici
8 reacties
Reageer

"Geen spectaculaire agenda, (nog een beetje een komkommeragenda) maar het begin is alweer gemaakt."

Ik vind bij agendapunt 4 de 12e ingekomen brief wel redelijk spectaculair, maar daarin ben ik natuurlijk niet geheel onpartijdig. Oordeel zelf: http://pestwerk.nl/materiaal/2015.07.21_raadsleden.pdf

De komkommertijd is voorbij maar de raad begint wel met een komkommeragenda :)

Henriëtte, het besluit om die hal van Gerrits Recycling goed te keuren, zonder consequenties te verbinden aan het bouwen zonder vergunning - graag daarover een verklaring. Geen spectaculaire agenda schrijf je, maar ik vind dat toch wel een zeer kwalijk begin van een nieuw politiek seizoen.
Bij mij gaat morgen de schop in de grond, eens kijken hoe jullie op mijn nieuwe aanbouw gaan reageren.

Boze Helmonder

@Boze Helmonder op woensdag 2 september 2015 om 11:33:

Ik denk er net zo over, je kan hier beter eerst bouwen en dan een vergunning aanvragen zodat je ook zeker weet dat je die vergunning krijgt

@Bozehelmonder en @olienutje Helemaal mee eens. Het verwondert mij ook zeer dat er slechts twee tegengeluiden te horen waren (Helder Helmond en Fractie Verouden/vanLierop) er waren dus ook maar 3 tegenstemmers, de rest van de raad ging zonder blikken of blozen akkoord. D'66 gaf nog wel aan dat ze er niet blij mee waren, maar dat werkgelegenheid voor hen een argument was om toch voor te stemmen. Wat mij en FVvL betreft is er een duidelijke volgorde voor bouwen: eerst aanvragen dan bouwen!

Aan Henriëtte Verouden

Ik reageer eigenlijk nooit maar lees het meeste, maar ik wil nu gewoon even zeggen dat u altijd zo attent reageert op vragen die hier gesteld worden. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Dat doen er gelukkig meer, ook bijvoorbeeld nieuweling Lonneke van de SP. Vaak zijn het toch ook dingen die gevraagd worden die mij ook interesseren. Ik ben blij dat ik altijd op een vrouw stem, die reageren in ieder geval. :-) Succes met het raadswerk.

Mevr.Claasens

@Henriëtte op donderdag 3 september 2015 om 13:07:

Wat erg eigenlijk dat iedereen zich aan de regels moet houden behalve als je als Gerrits een hoge boom bent. En je dan raadsleden hebt die je verdedigen en schermen met werkgelegenheid en zonde van het gebouw om het af te breken. Tenminste, zo hoorde ik het terug. Jammer dat er nu geen videoopnames werden gemaakt van jullie raadsvergadering. Ik had die drogredenen graag aangehoord.
Goed dat jij en Michael de rug recht hielden!

@Frank op dinsdag 8 september 2015 om 12:43:

Ander topic, maar de reactie had ook zo hier gekund. Mooi dat je nu begint over de video-opname.

http://www.deweblogvanhelmond.nl/nieuw-helmonds-nieuws/hele-raadsvergadering-helmond-gisteravond-gefilmd/#comment-173750

G.Ekkehenkie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: