10reacties

Verouden: Oranje doet het goed!


Ik schrijf deze column de dag nadat Oranje gewonnen heeft van Costa Rica en door is naar de halve finale van het WK2014. En ik kan niet anders dan concluderen Oranje doet het goed! De wissel van de keeper door Louis van G(eni)aal bleek een goede zet. Alom volop lof over deze actie, maar wat als, en dat had zo maar gekund, er toch een bal meer van Costa Rica de doellijn zou zijn gepasseerd? Nou, dan zouden de commentaren niet van de lucht zijn geweest. Dat zelfde zie je in de politiek en in Helmond kunnen we zeggen: Oranje doet het goed!

Al jaren strijdt Helder Helmond voor het behoud van de orgels, en deze week, bij de laatste raadsvergadering voor het zomerreces, is tot 2016 dit behoud gegarandeerd. De orgels krijgen hun noodzakelijke (achterstallige) onderhoud, de Gaviolizaal blijft en de Stichting Draaiorgels Helmond krijgt, net als andere musea, een exploitatiesubsidie. De vrijwilligers staan te springen om aan de slag te kunnen, en ik wens hen veel succes!

Begin juni schreef helder Helmond een brandbrief over de situatie bij de Cacaofabriek (zie ook cacaofabriek). Wij vinden dat de gemeente heeft nagelaten de juiste ondersteuning te bieden aan de uitbaters van de Cacaofabriek, en wij denken dat hoe eerder je dat hiaat opvult, hoe beter het is. Wij zijn dus blij met de actie die nu is ingezet, al zijn de drie maanden die nu zijn ingegaan natuurlijk wel net de zomermaanden met vakanties e.d. dus we hopen (alweer) dat het goed komt. We blijven het kritisch volgen. Hopelijk wordt de Cacaofabriek de culturele hotspot waar het allemaal om begonnen is.

Een week voor de laatste raadsvergadering ontvingen wij een brandbrief (pdf) van de St. Vluchteling als Naaste. Helder Helmond stemde als enige partij tegen een motie die een tegemoetkoming van €30.000,= toekent.
Helder Helmond vindt dat als in 2012 voor de laatste keer eenmalig €20.000 is toegekend om de stichting te laten verzelfstandigen en een week voor de laatste vergadering 2013-2014 komt men met een hulpbrief dat er nú geld moet komen, terwijl er geen enkele onderbouwing is van wat met de €20.000,= is gedaan, dan kunnen wij niet zomaar instemmen. Ook wij willen niemand aan zijn/haar lot overlaten, maar willen wel zeker weten dat het geld gebruikt wordt waar het voor bedoeld is. Uit de vele positieve reacties die wij uit de stad mochten ontvangen blijkt dat velen deze mening met ons delen.

Oranje doet het goed in Helmond!

Henriëtte Verouden
Raadslid Helder Helmond

HenriëtteOnze Helmondse politici
10 reacties
Reageer

Dus Michael Rieter staat gelijk aan Louis van Gaal?????

Dat zijn leuke raadsvergaderingen, ik moet toch eens komen kijken.

Juist op de dag dat D66 vragen over de cacaofabriek stelt meldt HH zich. Lijkt op vliegen afvangen. Mag ik u eraan herinneren dat de raad accoord is gegaan met de plannen? Beetje goedkoop intikkertje.

Dat van die 20 duizend euro vorig jaar aan die stichting en niet weten wat daarmee gebeurde is wel een heel goed argument vind ik. Want zo'n stichting met goede bedoelingen kan ook een bodemloze put zijn waar gemeenschapsgeld ingaat anders. Hoorde en las ik nergens. :-(

@ Henriëtte Verouden of iemand anders die het weet
Was dat geen probleem voor de rest van de politiek???

@Mieke Betgem

Jouw reactie is hier verwijderd door de weblog en verplaatst naar het betreffende onderwerp.
Probeer je aan het topic te houden dat is aangesneden. Dat houdt de weblog leesbaar.

De weblog van Helmond

Mieke Betgem

Positieve reacties over het in de steek laten van illegalen die geen kant op kunnen en na al die jaren is HH nog niet op de hoogte wat deze stichting doet?! Waren enkele jaren terug nog Helmonder van het jaar.

Lodewijk den Breejen

@Jan, VVD was ook kritisch, maar heeft wel voor gestemd.

@Lodewijk den Breejen op woensdag 9 juli 2014 om 20:39:

Kijk een eerlijke politicus ;) *gniffel doet* . ILLEGALEN dus en geen "uitgeprocedeerde vluchtelingen, mensen die tussen wal en schip vallen" ;)

Blijkbaar weet niemand wat deze stichting precies doet...... Zie topic op dit weblog:
https://www.deweblogvanhelmond.nl/actuele-onderwerpen-helmond/qa-brandbrief-stichting-vluchteling-als-naaste/#comment-96141

@Henriëtte Verouden; hou vast aan de kritische blik.

Wit bij wit en groen bij groen glas

@Weblog
Wat vinden jullie eigenlijk van dat aan de "Neurenberger rassenwetten" refererende alias Weis bij Weis und Grun bei Grun.

Geeft anderen neem ik aan de vrije hand dit individu te betitelen als als een verdwaald soort ubermensch voor wie de meest geschikte plek voor de gekleurde untermensch inrichtingen zijn waar "snorremans" de kreet Arbeit macht Frei voor bedacht.

Zo niet hoor ik het wel..

@John op donderdag 10 juli 2014 om 12:36:

Wat ben jij een ziek figuur.
De alias "wit bij wit en groen bij groen glas" is hier niet volledig zichtbaar; er staat namelijk: "wit bij wit en groen bij groen glas en zeker geen porselein in de glasbak". Maar dat laatste is helaas hier niet zichtbaar.
Deze alias is als cynische reactie op het "grapje" wat werd gemaakt op het plempsel van @LLeny door @Rechtdoor Volstaat Ook : https://www.deweblogvanhelmond.nl/actuele-onderwerpen-helmond/qa-brandbrief-stichting-vluchteling-als-naaste/#comment-92825

Vanwege het comment op de schermen van het WK heb ik hem in het Duits vertaald. https://www.deweblogvanhelmond.nl/actuele-onderwerpen-helmond/weer-groot-wk-scherm-op-het-havenplein/#comment-96160 waar ik in het Duits zeg dat ik nog wel een scherm kwijt kan...... Inmiddels mijn comment verwijderd door de redactie, maar die stomme reclame staat er nog wel.

Misselijk makende verwijzing van je, toont jouw maffe gedachte. Ziek.

@weblog, ik mag aannemen dat jullie mijn cynische comment op de reclame voor het ledscherm nu wel terugplaatsen?

wit bij wit en groen bij groen glas

@John op donderdag 10 juli 2014 om 12:36:
De persoon waarop je reageert, legde je al meteen uit wat zijn bedoeling ermee was. Mochten jullie samen verder willen discussiëren over dergelijke aliassen, kies dan samen een plek die NIET op de weblog is.

@wit bij wit en groen bij groen glas op donderdag 10 juli 2014 om 12:49:
Voor een ieder geldt dat de voertaal op de weblog Nederlands of Helmonds is. Wil je daar meer aan ons over kwijt, we nodigden je al eens eerder tevergeefs uit om even via post@deweblog.nl contact met ons op te nemen. Hier op de weblog zelf is het niet de plek om daarover te gaan discussiëren. We houden het immers graag on topic, dat houdt de weblog leesbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: