Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.454 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Henriëtte

9reacties

Vakantietijd, heerlijk, rust, ruimte, andere mensen, andere culturen ontmoeten. Als ik dit schrijf zit ik aan een Frans meertje, want ondanks de vakantie, is het tijd voor mijn column voor de weblog.

Maar waar moet die weblog over gaan, als je in Frankrijk zit, en ED.nl geeft ook niets opzienbarends. Geen idee, of toch….. toerisme. Tenslotte ben ik nu toerist in Frankrijk en bewonder en verwonder ik, de mensen die hier wonen vinden de dingen die ik zo waardeer, maar heel gewoon en ik realiseer me dat ik dat in Helmond ook doe. Al die dingen die Helmond zo speciaal maken vind ik eigenlijk gewoon, nou, ja da’s ook weer niet waar, want ik ben trots op mijn stad en vol trots laat ik hier foto’s van Helmond zien, van ons kasteel, ‘t allermooiste gebouw dat we in de stad hebben. Ik vertel over de Caratconcerten, de Kasteeltuinconcerten, en het kasteel van Sinterklaas. Lees verder »

10reacties

Ik schrijf deze column de dag nadat Oranje gewonnen heeft van Costa Rica en door is naar de halve finale van het WK2014. En ik kan niet anders dan concluderen Oranje doet het goed! De wissel van de keeper door Louis van G(eni)aal bleek een goede zet. Alom volop lof over deze actie, maar wat als, en dat had zo maar gekund, er toch een bal meer van Costa Rica de doellijn zou zijn gepasseerd? Nou, dan zouden de commentaren niet van de lucht zijn geweest. Dat zelfde zie je in de politiek en in Helmond kunnen we zeggen: Oranje doet het goed! Lees verder »

5reacties

Vandaag de eerste column in een nieuwe raadsperiode. Voor mij een eerste column op de weblog van Helmond, spannend! Ik mag het spits afbijten.

Nadat in maart de verkiezingen voor de gemeenteraad zijn geweest, ziet het college in Helmond er weer helemaal anders uit, nou, ja helemaal? CDA en VVD gaan door met dezelfde wethouders (v.Mierlo, de Leeuw en Stienen) aangevuld met Erik de Vries en Nathalie vd Zanden (SP) en Paul Smeulders (Groen Links).
De SP, die als grootste partij, weliswaar nipt met 4 stemmen, maar toch als grootste uit de verkiezingen kwam, heeft het voortouw mogen nemen in de college-onderhandelingen.
Lees verder »

4reacties

Maandag beginnen we weer met de columns van onze politici. Nadat duidelijk was hoe de hazen in politiek Helmond gingen lopen, zijn we de nieuwe ‘columnistenploeg’ gaan samenstellen. Met trots kondigen wij hen nu aan: Henriëtte Verouden (Helder Helmond), Antoinette Maas (GroenLinks), Berry Smits (Helmond Aktief), Gaby van den Waardenburg (D66), Lonneke Maráczi (SP) en Maarten Janssen (SDOH-Helmondse Belangen). Naar ons idee een mooie mix uit coalitie- en oppositiepartijen en van nieuw en ouder.
De nieuwe ploeg betekent ook dat we om diverse redenen afscheid hebben moeten nemen van 5 columnisten. Nathalie van der Zanden, Mirjam van der Pijl, Ling Ko, Serge van de Brug en Michael Rieter, dank voor al jullie columns die gelukkig vaak tot discussie leidden. Een speciale vermelding verdient Michael Rieter. Want hij was er onafgebroken bij sinds de weblog in 2007 begon met de columns van Helmondse politici.