7reacties

Vetjens: Trots Op Nederland

Column René Vetjens Trots op Nederland Helmond

Het is niemand ontgaan dat het huidige kabinet een zeer onstabiele en wankele basis heeft. Het feit dat de meerderheid in de kamer van één zetel in handen is van een in opspraak geraakt kamerlid maakt dit erg duidelijk. Wie weet welke konijnen het huidige kabinet nog meer uit de hoge hoed tovert. Dit soort calamiteiten is niet goed voor de geloofwaardigheid van Nederland, het vertrouwen van de burger in de regering en de economische wederopbouw. Wij gaan er dan ook van uit dat dit kabinet geen lang leven beschoren is.

Daarom is het goed om te weten dat Trots Op Nederland springlevend is en betrouwbaar. Voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen heeft Trots Op Nederland alle kandidaat raadsleden en de locale bestuursleden meerdere malen onderworpen aan een strenge screening. De ervaring heeft geleerd dat je ook dan nog niet 100% zeker kunt zijn. Inmiddels heeft dit proces zich bij Trots Op Nederland gestabiliseerd, is het kaf van het koren gescheiden en kunnen we landelijk verzekerd zijn van de ondersteuning van een zeer grote groep gemotiveerde mensen met een onberispelijke staat van dienst.

In maart hebben we in 39 gemeenten vanuit het niets 62 raadszetels veroverd, waarvan 2 in Helmond. Een prestatie die er zijn mag. In juni hebben we dit resultaat helaas niet weten om te zetten in klinkende Kamerzetels. Een harde les van de kiezer waaruit wij onze lering getrokken hebben. Er wordt dan ook hard aan de weg getimmerd om ons te wapenen voor de toekomst.

De organisatie van Trots Op Nederland is kritisch onder de loep genomen. Er is veelvuldig intern geëvalueerd. Ideeën, plannen en structuren zijn aangepast. We hebben kritisch gekeken naar onszelf en eenieders rol. Langzaam maar zeker ontstaat er een nog betere samenwerking tussen de vertegenwoordigers van Trots Op Nederland in alle Nederlandse gemeenten.

15 December 2010 komen Rita Verdonk en alle Brabantse afdelingen van Trots Op Nederland die raadszetels hebben verkregen naar Helmond. Dit in het kader van bovengenoemd proces en een verder gaande samenwerking tussen de verschillende afdelingen van Trots Op Nederland. Daar zijn we erg blij mee. Uiteindelijk is Rita het boegbeeld van Trots Op Nederland en zij staat aan de wieg van onze partij en ons partijprogramma "Vertrouwen en Handhaven".

De bijeenkomst start op 15 december aan het begin van de avond en is een besloten bijeenkomst. Maar wilt u haar toch ontmoeten, wilt u haar een boodschap doorgeven, laat het ons dan tijdig weten zodat wij in ons programma hiermee rekening kunnen houden.

René Vetjens
Raadslid
Trots op Nederland, Helmond