Buiten is het 21 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.011 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Column René Vetjens Trots op Nederland Helmond

Het is niemand ontgaan dat het huidige kabinet een zeer onstabiele en wankele basis heeft. Het feit dat de meerderheid in de kamer van één zetel in handen is van een in opspraak geraakt kamerlid maakt dit erg duidelijk. Wie weet welke konijnen het huidige kabinet nog meer uit de hoge hoed tovert. Dit soort calamiteiten is niet goed voor de geloofwaardigheid van Nederland, het vertrouwen van de burger in de regering en de economische wederopbouw. Wij gaan er dan ook van uit dat dit kabinet geen lang leven beschoren is.

Daarom is het goed om te weten dat Trots Op Nederland springlevend is en betrouwbaar. Voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen heeft Trots Op Nederland alle kandidaat raadsleden en de locale bestuursleden meerdere malen onderworpen aan een strenge screening. De ervaring heeft geleerd dat je ook dan nog niet 100% zeker kunt zijn. Inmiddels heeft dit proces zich bij Trots Op Nederland gestabiliseerd, is het kaf van het koren gescheiden en kunnen we landelijk verzekerd zijn van de ondersteuning van een zeer grote groep gemotiveerde mensen met een onberispelijke staat van dienst.

In maart hebben we in 39 gemeenten vanuit het niets 62 raadszetels veroverd, waarvan 2 in Helmond. Een prestatie die er zijn mag. In juni hebben we dit resultaat helaas niet weten om te zetten in klinkende Kamerzetels. Een harde les van de kiezer waaruit wij onze lering getrokken hebben. Er wordt dan ook hard aan de weg getimmerd om ons te wapenen voor de toekomst.

De organisatie van Trots Op Nederland is kritisch onder de loep genomen. Er is veelvuldig intern geëvalueerd. Ideeën, plannen en structuren zijn aangepast. We hebben kritisch gekeken naar onszelf en eenieders rol. Langzaam maar zeker ontstaat er een nog betere samenwerking tussen de vertegenwoordigers van Trots Op Nederland in alle Nederlandse gemeenten.

15 December 2010 komen Rita Verdonk en alle Brabantse afdelingen van Trots Op Nederland die raadszetels hebben verkregen naar Helmond. Dit in het kader van bovengenoemd proces en een verder gaande samenwerking tussen de verschillende afdelingen van Trots Op Nederland. Daar zijn we erg blij mee. Uiteindelijk is Rita het boegbeeld van Trots Op Nederland en zij staat aan de wieg van onze partij en ons partijprogramma "Vertrouwen en Handhaven".

De bijeenkomst start op 15 december aan het begin van de avond en is een besloten bijeenkomst. Maar wilt u haar toch ontmoeten, wilt u haar een boodschap doorgeven, laat het ons dan tijdig weten zodat wij in ons programma hiermee rekening kunnen houden.

René Vetjens
Raadslid
Trots op Nederland, Helmond

7 reacties:

Geachte heer Vetjens,
Goed te lezen dat u en uw partij ook het onderwerp intergiteit durft aan te snijden! Kwetsbaar in deze tijd gezien de PVV-toestanden.
Hier in Helmond is er natuurlijk ook een bekende wantoestand die niemand ergens durft te uiten uit angst of vriendjespolitiek. Ik zal voor de juridische redenen maar geen naam noemen, maar van een gekozen raadslid die nu wethouder is is het natuurlijk vrij algemeen bekend dat hij niet van de jongentjes kon of kan? afblijven. Bij mijn weten is hij nooit veroordeeld daarvoor, maar toch!!
Voordat er weer wordt beweerd dat het roddel is, van zijn slachtoffers (nu ruim twintig jaar) ken ik er twee, de ene goed de andere vaag.
Met vriendelijke groet,
Joop

Beantwoorden

@ Joop
Van het verspreiden van een dergelijk gerucht (iedereen weet immers om wie het zou kunnen gaan) word ik onpasselijk. Er is in de verste verte nooit iets BEWEZEN en tot de tijd dat de betreffende persoon door een rechter wordt veroordeeld dient onze Joop de snater te houden.

@ Vetjens
“15 December 2010 komen Rita Verdonk en alle Brabantse afdelingen van Trots Op Nederland die raadszetels hebben verkregen naar Helmond.”
Goed dat u ons waarschuwt!

Beantwoorden
Olivier Dhuysthergast

@Joop
Wat een vieze opmerkingen. Hoe durf je zulke kundige mensen te vergelijken met PVV’ers. En wat is er mis mee als mensen vallen op mannen, jij zult je vrouw toch ook wel eens hebben aangeraakt niet. Foei! Misschien moet je nog maar eens veroordeeld worden hiervoor.

Beantwoorden

@Rob,

Volgens mij heeft Joop het niet over mannen, maar jongetjes, dus het gaat niet om homoseksualiteit, want daar is niets mis mee, maar om pedofilie, en daar is wel iets mis mee. Hij zegt een slachtoffer te kennen dus dan begrijp ik best dat hij het niet zo heeft op die gast, dan kun je niet verwachten dat iemand een politiek correcte mening gaat geven. En al die priesters zijn toch ook nooit veroordeeld, terwijl er naar schatting 100.000(!) kinderen misbruikt zijn door priesters. Dat heeft niets met homosexualiteit te maken, maar met pedofilie, en dat mag je niet goedkeuren.

Beantwoorden

Jaap ziet het goed en Olivier heeft gelijk dat het nooit bewezen is. Ik weet dat het ook nooit bewezen zal worden omdat die jongens nooit aangifte zullen doen. Dat is te pijnlijk voor hen door de schaamte en vanwege hun positie nu.
Het is beter om dit te laten rusten….. voor de slachtoffers wel te verstaan.

Beantwoorden

@ Irma
Minister Opstelten heeft onlangs verklaard dat een bewezen geval van pedofilie nooit zal verjaren. Een mening die ik van harte deel. Een pedofiel die kleine kinderen heeft misbruikt moet tot het einde der jaren worden vervolgd en achter de broek gezeten.
Of hij nu een local hero in Helmond is of niet.

Beantwoorden
Olivier Dhuysthergast

Deze discussie raakt een beetje van het padje. Mijnheer Vetjens wil Rita Verdonk hartelijk welkom heten in Helmond. Ik weet niet of we daar trots op moeten zijn, in ieder geval wel trots dat het een besloten bijeenkomst is. Mooi voorbeeld van transparantie…

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *