GroenLinks presenteert haar kandidatenlijst


De leden van GroenLinks Helmond hebben gisteravond de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. In wijkhuis Westwijzer bepaalden zij wie in welke volgorde staat op de kieslijst achter Antoinette Maas (die in juni tot lijsttrekker werd gekozen).
Lara Tamarinof uit Brandevoort is nummer 2 op de kieslijst en is nieuw in de politiek. De afgelopen jaren zette zij duurzaamheidsinitiatieven op zoals een afvalscheidingsproject op basisscholen en de Facebookgroepen Duurzamer Helmond en de Weggeefhoek Brandevoort (en andere wijken).
Derde staat M’hamed Yahia uit Helmond-Noord. Hij is werkzaam als coördinator bij de LEVgroep. De eerste 5 worden gecomplementeerd met masterstudent filosofie, raadscommissielid en weblogcolumnist Thomas Tuerlings en sociaal-cultureel ondernemer Jesse Bleekrode uit Helmond-West.
Op de 36 personen tellende lijst staan onder meer huisarts Wim Heres, psycholoog Petra Verdonk, advocaat Pieter-Jan Kuppenveld, Nederlands kampioen slalom kanovaren Joris Otten, opbouwwerker Leo Litjens en Ling Ko (zij was fractievoorzitter en weblogcolumnist). Mohammed Chmourra (het andere GroenLinks-raadslid) is niet herkiesbaar.
Lijsttrekker Antoinette Maas, de huidige fractievoorzitter, startte 4 jaar geleden als groentje in de politiek. Zij is er trots op dat haar partij voor het eerst in Helmond een eigen wethouder heeft. “Op 2 november jl. werd de begroting unaniem in de gemeenteraad aangenomen. Een unicum in Helmond! Paul Smeulders heeft het fantastisch gedaan als wethouder. Met dit ijzersterke, groene en sociale team willen we die frisse wind graag doorzetten.”

Raadsverkiezingen 2018Nieuw Helmonds nieuws
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: