24reacties

Kies jouw beste en slechtste wethouder


Kees Bethlehem, Jos Boetzkes, Trix Houthooft-Stockx, Frans Stienen, Seyit Yeyden; wie kent ze niet? Het zijn de 5 wethouders die de afgelopen jaren onze stad bestuurd hebben. Met goede en slechte ideeën, met concrete zaken en vage plannen kwamen zij onder de mensen, voor de gemeenteraad én in het nieuws.
Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar zal opnieuw de rondedans beginnen wie dan wethouder van Helmond wordt.
Daarop vooruit lopend, krijg jij nu de kans om jouw mening te geven. Welke wethouder deed het volgens jou goed en welke slecht?
Je kunt je mening deze keer geven via 2 polls. Die staan in de groene kolom links bovenaan. In de bovenste poll kun je aangeven wie jij de beste wethouder vindt. In de poll daaronder kun je stemmen op de slechtste wethouder. Ja, bij onze verkiezing kun je dus 2 keer stemmen!

Het stemmen is heel eenvoudig:
1. Zet een vinkje bij de wethouder van je keuze.
2. Klik daarna op de felrode button Stem om je stem te activeren.
3. Nadat je stemde zie jij bij elk weblogbezoek de actuele tussenstand.
4. Herhaal het bovenstaande bij de andere poll.

Je kunt je mening over onze wethouders natuurlijk ook hieronder op de gebruikelijke wijze geven.

PollRaadsverkiezingen
24 reacties
Reageer

Er is eigenlijk geen enkele goede wethouder in Helmond.Wat mij betreft hoeft er bij de komende verkiezingen in maart 2010 geen enkele wethouder terug te komen in het college!

Ik geef maar even geen reactie. Maar wat maakt iemand de "beste wethouder" en wat "de slechtste"?

@J.E. Mulder
Moet de burgemeester het na de verkiezingen alleen doen? ;)

@Ad: Ik mag toch aannemen dat er andere en meer bekwamere mensen zijn die wethouder kunnen worden.

leuk weer een pol!

Een goede wethouder is aanspreekbaar, betrokken, lost problemen op, komt beloftes na, heeft kennis van zaken, staat voor zijn portefeuille en is wars van vriendjes politiek.

Felice van Uden

Hebben wij, als ik de hier bovenstaande reactie lees, op basis van die genoemde kwaliteiten dan eigenlijk wel 1 goede wethouder in Helmond???

@Peter: Misschien wel ééntje, Stienen! ja, die zie ik nog steeds wel zitten, heeft tenminste altijd kennis van zaken en wat hij mij persoonlijk regelmatig vertelde klopte ook altijd.

Nou, zijn luchtballonnen bevatten wel ERG veel lucht...

poletiek,,is veel beloven ,weinig,,geven doet gekken ,,,en,,dwazen,,,in vreugde ..leven,,soceren,willen ze allemaal,echt iets doen ,,,,?????????????

piet janssen

Ik ben geen CDA-fan en stemde tot nu toe meestal PvdA. Maar ik moet constateren dat de wethouders van het CDA het tot nu toe "ietsjes" beter doen die van die van de PvdA.

Peter en Jan, ik vind Stienen wel iemand waar je op kunt bouwen. Hij is betrokken, komt wat mij betreft zijn afspraken na, je kunt hem aanspreken, en hij reageert op zijn e-mail.... Dat kun je van Boetzkes niet zeggen.

Felice van Uden

Kunnen we onze Fons hier ook niet in betrekken? Hij maakt tenslotte deel uit van het college van bestuur. Hij meent dat ie zijn portefeuille Stadspromotie aan de wilgen kan hangen, dat vind ik een schoffering van de raad, nu deze heeft besloten daar geen geld voor uit te trekken. Een beetje een verwend kind? Hij had liever Philips in Helmond gehad, nou dat zou ik dan maar eens eerst aan de Helmonders vragen. Eindhoven heeft er niet veel goeds aan overgehouden. Neem nou Woensel... een groot probleem. Enne Philips is daar eigenlijk ook vertrokken.

Fons Jacobs is denk ik door het ED ook al uitgespuugd want als je zijn naam in typt bij zoeken dan geeft dit "geen resultaten".

Wij willen hem toch niet dus zou ik hem ook niet "onze" noemen.

@Felice:
Afgezien dat het technisch niet mogelijk is om hem alsnog in de poll te plaatsen, zijn er inhoudelijke redenen dat wij Fons Jacobs niet in dat lijstje plaatsten. De burgemeester heeft toch een andere functie dan de wethouders en zijn functie is direct na de gemeenteraadsverkiezingen niet vacant.
2 Jaar geleden hadden we trouwens een burgemeesterspoll met de vraag "Moet burgemeester Jacobs herbenoemd worden in 2008?"

Beste Redactie, Ik begrijp dat jullie vinden dat Fons Jacobs niet meer in deze poll thuishoort. Het is echter wel van belang om het functioneren van Jacobs ter discussie te stellen. Hij heeft het m.i. verbruid. Wat een arrogantie om zijn portefeuille voor stadspromotie aan de wilgen te hangen en anderen op te zadelen met zijn probleem. Hij heeft dat niet te vinden. De raad bepaalt waar het geld naar toe gaat en niet de burgemeester. Hij heeft dus een verkeerde inschatting gemaakt.

voor mij is het allemal niks al wat er zit niet
ik heb respect voor dhr boetzkes
hij begeeft zich tussen het volk kan je van de rest niet zeggen
hebben allemaal hoogmoeds waanzin

wij in helmond hebben minder als in andere gemeentes
bv .. is mn was machine stuk moet ik maar zien wat ik doe als alleen staande moeder heb je het al zwaar genoieg .maar in andere gemeentes helpen ze je wel met n machine bv met internet etc hier doen ze niks helemaal niks

ja ja ........ weet je beste lezers
het is allemaal een pot nat... boetzkes vindt men niet goed genoeg NOU IK WEL .....hij doet best veel maar de rest zit maar op hun reet wat uit hun neus te pulken en BURGEMEESTER JACOBS ???? wie is dat ? komt hij onder de gewonen mensen neeeeee
maar weetje waarom geven wij onze stem eigenlijk
dachten wij nu echt dat er naar de gewone mens wordt gekeken echt niet hoor ze doen toch wat ze zelf willen

Eindelijk overstijgt het aantal stemmers voor beste wethouder dat van de poll voor slechtste wethouder. Tot net boven de 200 stemmen was het omgekeerd. Toen stemden meer mensen op de slechtste wethouder dan op de beste. We kregen soms de opmerking dat dat was omdat de Helmonders een hekel hebben, hetzij aan de politiek, hetzij aan onze wethouders.
Intussen valt wel op hoe consequent 1 wethouder vanaf het begin voorop loopt als beste wethouder en een ander als slechtste wethouder. Zit dat in hun portefeuille, is het de landelijke trend? Wie het weet mag het zeggen.

Wij vroegen wethouder Stienen alvast om een reactie op de poll.
Dit is wat hij schreef:

Uiteraard ben ik vereerd met de uitslag van deze poll. Tegelijkertijd vraag ik me af in hoeverre mensen die in zo'n poll op iemand stemmen, dat doen op basis van beeldvorming (bijvoorbeeld in de media, waarbij een persoon afhankelijk is van de toevallige journalist die iets beschrijft), of op basis van het daadwerkelijk zien functioneren van iemand. Ik weet voor mezelf dat ik wekelijks rond de 70 uur actief ben als wethouder voor onze stad en realiseer me dat ik daarbij zeker niet altijd alles goed zal doen. Als ik met dat beroep op mijn zelfkennis, desondanks als goede wethouder bestempeld wordt, stemt het me gerust dat er ook nog mensen zijn die met enige waardering naar mijn inzet kijken. Ik vertrouw erop dat ik na de verkiezingen van maart 2010 als bestuurder ook nog dienstbaar mag zijn aan mijn geboortestad om die nog beter en mooier te maken dan die nu al is!

Vandaag hebben we de eerste 2 verkiezingspolls afgesloten. De uitslag (zie onderaan in deze reactie) laat er geen twijfel over bestaan wie de Helmonders de beste en slechtste wethouder vinden. Frans Stienen (CDA) heeft vrijwel vanaf het begin de leiding genomen als zowel beste als minst slechte wethouder. Het omgekeerde geldt voor de PvdA'ers Jos Boetzkes en Seyit Yeyden. Met name Boetzkes heeft al snel afgetekend de leiding genomen als slechtste wethouder. Beide andere wethouders, Kees Bethlehem (ook CDA) en VVD'er Trix Houthooft-Stockx, roepen kennelijk de minste reacties op.

Uit bovenstaande discussie blijkt niet duidelijk hoe dat komt. Redenen (anders dan dat de beste wint) voor deze uitslag kregen we van verschillende kanten aangereikt. Het meest genoemd werden 3 zaken.
De ene wethouder weet zich aanzienlijk meer in de publiciteit te manifesteren dan de ander en sommige portefeuilles bevatten meer zaken die de mensen direct raken of aanspreken dan de ander. Een hoge of lage score kan ook aan de (on)bekendheid van een wethouder liggen als aan de zaken die hij of zij al dan niet regelt. Hoewel de uitslag volkomen duidelijk is, bieden deze polls dus nog volop aanleiding voor discussie.

hee als er stemmen moeten,worden gescoord zie je ze overal en beloven ze gouden dakpannen op je huis,, m,n vraag is ?? waarom zie je ze niet de rest van hun termijn,en,,waarom zijn ze dan niet zichtbaar,,behalve ,in de krant,,??? om te reageren op ,n vorig comment integer??open ??? vriendjespolitiek?????,achterkamer politiek??? dit is allemaal in vraag stelling de vraag is waarom??? wil het eigenlijk niet zeggen,maar is vriendjespolitiek,niet ,n soort,,coruptie,, das nou m,n vraag,en hoe integer ben je dan voor de rest,,en geloofwaardig ,????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: