6reacties

Weer kandidaat weg bij PvdA

Maria van de Looverbosch Helmond

Maria van de Looverbosch heeft zich ook teruggetrokken als kandidaat-gemeenteraadslid voor de PvdA. Zij steeg door het vertrek van anderen van plaats 12 naar 9 maar besloot zich op het laatste moment terug te trekken.
Als reden noemt zij het 'haantjesgedrag en gebrek aan samenwerking binnen de PvdA die zij onder meer bemerkte tijdens een openbare vergadering.  "Ik ben anders gaan kijken toen Peter van Stiphout Rita Bevers bij de kandidaatstelling 'mannelijk gedrag' verweet. Waar zijn we dan mee bezig? Ik zie binnen die partij al tijden mannelijk gedrag door mannen. Maar een vrouw wordt dat verweten. Ook vind ik het niet goed dat mensen voornamelijk voor zichzelf werken. Allemaal mannetjes die zich alleen sterk maken voor hun eigen toko, hun eigen raadszetel. Ik heb dat nog een paar maanden aangekeken maar daarna besloten dat het voor mij meer dan genoeg is."
Van de Looverbosch heeft er vooral problemen mee dat in de partij een ieder-voor-zich-mentaliteit heerst, om toch vooral een raadszetel te veroveren. "Mensen zijn niet bereid om samen te werken om een consequent en structureel beleid van de grond te tillen."
Het vertrek van Maria van de Looverbosch is opmerkelijk omdat zij nog maar kort actief was binnen de Helmondse afdeling. Bovendien heeft zij een groot aandeel gehad in het partijprogramma, met name waar het gaat om het meer 'groen' en milieubewust maken van het programma.
Zij blijft overigens wel lid van de PvdA en wil na de verkiezingen een vrouwennetwerk oprichten om de partij meer 'vrouwvriendelijk' te maken.