Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.544 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Maria van de Looverbosch Helmond

Maria van de Looverbosch heeft zich ook teruggetrokken als kandidaat-gemeenteraadslid voor de PvdA. Zij steeg door het vertrek van anderen van plaats 12 naar 9 maar besloot zich op het laatste moment terug te trekken.
Als reden noemt zij het 'haantjesgedrag en gebrek aan samenwerking binnen de PvdA die zij onder meer bemerkte tijdens een openbare vergadering.  "Ik ben anders gaan kijken toen Peter van Stiphout Rita Bevers bij de kandidaatstelling 'mannelijk gedrag' verweet. Waar zijn we dan mee bezig? Ik zie binnen die partij al tijden mannelijk gedrag door mannen. Maar een vrouw wordt dat verweten. Ook vind ik het niet goed dat mensen voornamelijk voor zichzelf werken. Allemaal mannetjes die zich alleen sterk maken voor hun eigen toko, hun eigen raadszetel. Ik heb dat nog een paar maanden aangekeken maar daarna besloten dat het voor mij meer dan genoeg is."
Van de Looverbosch heeft er vooral problemen mee dat in de partij een ieder-voor-zich-mentaliteit heerst, om toch vooral een raadszetel te veroveren. "Mensen zijn niet bereid om samen te werken om een consequent en structureel beleid van de grond te tillen."
Het vertrek van Maria van de Looverbosch is opmerkelijk omdat zij nog maar kort actief was binnen de Helmondse afdeling. Bovendien heeft zij een groot aandeel gehad in het partijprogramma, met name waar het gaat om het meer 'groen' en milieubewust maken van het programma.
Zij blijft overigens wel lid van de PvdA en wil na de verkiezingen een vrouwennetwerk oprichten om de partij meer 'vrouwvriendelijk' te maken.

6 reacties:

Een beetje merkwaardig bericht, omdat op 22 januari de kieslijst officieel is vastgesteld en daar Maria van de Looverbosch al niet meer op voor komt.

Beantwoorden

@Ad:
Dat dit al voor 22 januari speelde klopt natuurlijk en was ons bekend. De reden om het verhaal nu toch nog te plaatsen is dat wij de motivering van Maria om zich terug te trekken opvallend vonden. Omdat wij het pas recent hoorden, het nog nergens anders lazen en dat zij in feite de vierde in een rij (zie Rita Bevers, Nanette de Jager en Damir Ibrovic) was vormden onze redenen het nu te plaatsten onder het motto 'beter laat dan nooit'…

Beantwoorden

Ik wil kort reageren op deze Blog.

Ook ik vind het jammer dat er bijna geen vrouwen op de lijst staan. Onvoorstelbaar en niet goed. Ik heb bij meerdere vrouwelijke kandidaten gepoogd ze bij de lijst te houden. Helaas het liep anders. Mensen die me kennen weten dat ik een teamplayer ben en voor de PvdA ga. We hebben veel haantjes in onze gelederen. Ik vind dat jammer. Verder ben ik geemancipeerd genoeg om zowel vrouwen als mannen aan te spreken als zij teveel voor zichzelf gaan. Als iemand zonder inzet een hogere plaats opeist dan een wethouder en dit wil of anders niets, vind ik dat te ver gaan.
Ik vind dat we meer jeugd en meer vrouwen actief moeten krijgen. Dat geldt overigens voor meerdere partijen.
Ik heb met Maria dan ook een tijd een tijd geleden afgesproken dat we na de verkiezingen hiermee aan de slag gaan. Goed dat ik dit nu teruglees.

Peter van Stiphout,
Fractievoorzitter PvdA

Beantwoorden

@Peter

Wat heeft dat 1-ne hennetje het goed tussen al die haantjes!

Beantwoorden

Wat een openhartige ontboezeming van de fractie voorzitter van de PVDA, een diehard
teamplayer nog wel “haantjesgedrag”binnen
onze partij en getuige zijn woorden,VEEL!
Nog zo’n opmerking,”verder ben ik voldoende
geemancipeerd om zowel mannen als vrouwen aan te spreken als zij teveel voor zichzelf
gaan”. Zeker de haantjes vergeten of speelt
hier de cultuurachtergrond van deze kraaiers
soms een rol? Dan nog het “waardevolle” advies gegeven aan andere partijen…
Meer vrouwen en jeugd actief, zal met jullie
voorbeeld een hele toer worden.
Maar blijkbaar is er enige hoop, na de verkiezingen wel te verstaan, als alle
haantjes veilig in het warme hok, hoog boven
de hennen zoekend naar het licht, hun victorie kunnen kraaien.

Beantwoorden

Hedenmorgen is Dhr. Lex Pellemans overleden!

Ik wens de familie en alle betrokkenen heel veel sterkte voor nu en de tijd die gaat komen.

Solveg.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *